Det Klassiske Skotland

8-dages kør-selv-forslag i Skotland

Oplev det bedste af Skotland på en 8-dages kør-selv tur der tager jer gennem noget af den smukkeste og vildeste natur i verden. Overalt hvor man kommer frem mødes man af fascinerende scenerier med smukke søer, skovklædte bakker og imponerende bjerge. Skotland er bare bedst.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Skotlands storslåede landskaber.

Fra 4.495 kr.
pr. person i dobbeltværelse B&B med skotsk morgenmad i maj/juni samt 8 dages billeje. Højsæsonspris i august fra 5.650 kr.

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
1.100 km


 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Velkommen

 

FDM travels kør-selv rundtur er et oplæg til hvordan en 8-dages tur kan forløbe. Vi reserverer jeres overnatninger, men dagene fylder I selv efter egne interesser og temperament. I det følgende har vi givet et forslag til hvordan turen kan se ud og vi har fremhævet nogle seværdigheder og attraktioner vi synes er interssante. Men måske har I helt andre ideer.

Vi anbefaler at I med et godt kort og en guide over området forbereder jer godt hjemmefra, så I ikke spilder for meget tid undervejs. Vi tager forbehold for tider og priser angivet i teksten og henviser til de forskellige hjemmesider.

I Skotland har man venstrekørsel som i England. Det vil næppe være noget stort problem for de fleste at skulle skifte gear med venstre hånd, og heldigvis sidder pedalerne jo som herhjemme! Men er man alligevel nervøs, kan man evt. overveje en bil med automatgear, selv om den muligvis kan være noget dyrere. 

God fornøjelse!
 

Dagsprogram

dag for dag

Dag 1: Ankomst - Stirling
Dag 2: Stirling - Loch Lomond - Oban 
Dag 3: Fort William - Isle of Skye
Dag 4: Loch Ness & Inverness 
Dag 5: Inverness - Pitlochry - Perth 
Dag 6: St. Andrew - Fife - Edinburgh 
Dag 7: Edinburgh
Dag 8: Afrejse 
 

Ankomst til Edinburgh - Stirling (50 km)

Når I har hentet udlejningsbilen kører I den korte tur til Stirling. Her kan I besøge Stirling Castle, et af Skotlands mest imponerende slotte, beliggende på toppen af en udslukt vulkan med en formidabel udsigt over Stirlingshire. Slottet har en lang og ofte blodig historie, der går hel tilbage til 1100-tallet og  har domineret så meget af Skotlands turbulente historie.

I Stirling kan I også bestige Wallace Monument, som er rejst til minde om William Wallace (filmatiseret som Braveheart) og vandre over til Bannockburg, stedet for hans mest berømte sejr. 

Overnatning i Stirling-området

 

Stirling - Loch Lomond -Oban (175 km)

Kør mod vestkysten via Loch Lomond, Storbritanniens største sø, kendt for sine fredfyldte og skovklædte bredder og de mange små øer, og udødeliggjort af Skotlands nationalpoet Robert Burns og med den berømte sang "The Bonnie Banks o' Loch Lomond" med omkvædet 

O ye'll tak' the high road, and I'll tak' the low road,
And I'll be in Scotland a'fore ye,
But me and my true love will never meet again,
On the bonnie, bonnie banks o' Loch Lomond.

Fra Loch Lomond kører I vestpå over Loch Fyne til Inverary, hvor det er værd at besøge Iverary Castle, hvor Duke of Argyll og Chief of Clan Campbell stadig residerer. Man må absolut også besøge Inverary Prison, der fortæller sin egen særlige version af historien.

Hvis I bor i eller nær Fort William kan I fortsætte herfra over Tyndrum gennem Glencoe, Skotlands mest berømte Glen, hvor Clan Campbell brutalt nedslagtede Clan MacDonalds i 1692. I dag er dalen et center for bjergvandring, og området byder på fantastisk flot natur.

Overnatning i Oban eller Fort William-området.

Isle of Skye (225 km via Mallaig)

Hvis I bor i Oban kan I på vej til Mallaig lægge venjen forbi Glencoe, hvis I ikke nåede det igår. Ellers går vejen fra Fort William ud forbi Glenfinnan Monument, der blev rejst til ære for Prince Charles Edward Stuart's (Bonnie Prince Charles) landgang under Jakobitternes oprør i 1745. Herfra kan I nyde den panoramiske udsigt over Loch Shiel, de dramatiske bjerge og for Harry Potter fans ikke mindst Glenfinnan Viaduct, hvor I med lidt held kan se veterandamptoget "The Jacobite" passere forbi, mens i kigger.

Herfra kører I til Mallaig og tager færgen til Armadale på Skye, den største og mest naturskønne af de Indre Hebrider. I Armadale kan I besøge 'Armadale Castle, Garden & Museum of the Isles', hjemsted for Clan Donald. Også 'Dunvegan Castle and Garden', der har været hjemsted for Clan MacLeod i over 800 år, er absolut værd at besøge. Og er man til den let røgede singlemalt må man nødvendigvis besøge whiskydestilleriet Talisker i Carbost.

Overnatning på Isle of Skye

OBS: Det er vigtigt at bestille plads på færgen Mallaig-Armadale i god tid, da der hurtigt bilver udsolgt. I kan bestille plads på www.calmac.co.uk og turen koster ca. 16 £ for bil og 2 personer. Vælg 'Car' og 'Registration unknown', så skal bilmærke ikke udfyldes.

Fort William & Isle of Skye (195 km)

Kør sydpå over Cuillin Hills og broen ved Kyle of Lochals, hvor I kort efter på højre hånd ser det berømte Eilean Donan Castle, en af Skotlands mest ikoniske seværdigheder og muligvis også en af de mest fotograferede. Øen har været beboet siden det 6. århundrede men det første befæstede slot blev bygget i midten af det 13. århundrede og er siden ombygget nogle gange under feudale uroligheder.

Herfra fortsætter I til Loch Ness og nordpå langs søen. Kør videre til Urquhart Castle ved bredden af Loch Ness, hvorfra de fleste "iagttagelser" af søuhyret er fortaget, nok oftest efter indtagelse af rigelige mængder lokale drikkevarer! Besøg slotsruinerne og læs om stedets spændende historie. Herfra kan I lægge vejen ind om Drumnadrochit der har flere udstillinger om søens berømte indbygger, uhyret "Nessie". Det er også muligt at tage en sejltur på Loch Ness.

Overnatning i Inverness-området

Inverness - Pitlochry - Perth (250 km)

Fra Inverness går turen til Cawdor Castle, kendt fra Shakespeare's skuespil MacBeth. ‘This Castle hath a pleasant seat; the air Nimbly and sweetly recommends itself Unto our gentle senses': William Shakespeare. Selv om ikke alle bifaldt stedets omtale, som The 5th Earl Cawdor udtryke det:  “I wish the Bard had never written his damned play!” Måske er et også værd at besøge Culloden Moor, hvor det sidste slag mellem skotter og englændere stod i 1746.  Det var her Bonnie Prince Charlie blev besejret af den hanoveranske hær og dermed sluttede den 45. Jacobite opstand.

Kør videre til Speyside og følg The Whisky Trail og besøg et eller flere af de mange destillerier i området. Glenfiddich (gratis adgang), Glenlivet, McCallums, Grants, Cardhu, Strathisla og mange, mange flere. Alle giver de en guidet rundtur, der afsluttes med en smagsprøve. De fleste destillerier har desuden en shop, hvor der ydes rabat på en hel flaske whisky, hvis man har taget rundturen.

Fortsæt gennem Cairngorm National Park (evt. med en afstikker til Balmoral, Dronning Elisabeth II's skotske residence) via Braemar og Spittal of Glenshee, hvor I kan beundre de imponerende Cairngorm Mountains. Herfra videre til Pitlochry, en pittoresk lille by på kanten af det skotske højland. Byen er kendt for sin spektakulære laksetrappe og sine to destillerier, Edradour Distillery, Skotlands mindste destilleri og Blair Athol.

Længere vestpå i Crieff kan I besøge GlenTurret Distillery, Skotlands ældste whiskydestilleri og hjemsted for The Famous Grouse. Kør herfra ad A85 mod Perth og besøg Scone Palace, Earl of Mansfields hjem og i sin tid hjemsted for den berømte kroningssted Stone of Scone, bragt hertil i det 9. århundrede af Kenneth Alpine, King of Scots.

Overnatning i Perth-området.

St. Andrews - Fife - Edinburgh (175 km)

Idag kan I besøge St. Andrews, opkaldt efter Skotlands skytsengel. St. Andrews er golfspillets berømte hjemsted, hvor golf har været spillet på The Old Course siden det 15. århundrede.  

Fortsæt sydpå langs kysten gennem Anstruther, der har et lille spændende museum 'Scottish Fisheries Museum' der fortæller mange spændende og dramatiske historier. Videre genne de små fiskerbyer Elie og Pittenweem, en charmerende fiskerlandsby med mange pittoreske huse og en havn i traditionelt 'Fife design'.

Fortsæt mod Edinburgh over Queensferry Crossing Bridge. Hvis I bor centralt i Edinburgh kan I overveje at aflever bilen i lufthavnen og tage letbanen ind til centrum. Ellers fortsætter I til hotellet og bruger resten af dagen i Edinburgh. Alterntivt kan I fortsætte 25 km øst for Edinburgh til Glenkinchie Distillery og slutte rundturen i Skotland med et sidste destilleribesøg.

Overnatning i Edinburgh-området.

 

 

Edinburgh

Start dagen med en tur ad The Royal Mile. Start ved Edinburgh Castle og The Whisky Heritage Centre og nyd de mange charmerende forretninger, pubber og restauranter. Efter frokost er det en god ide at købe billet til en af de sightseeing-busser, der kører rundt i byen. Der er stoppesteder overalt i Edinburgh, og billetten gælder hele dagen, så I kan stige af og på helt efter eget ønske. Det er en god ide at tage hele turen rundt for på den måde at få set byen. Er vejret til det, er det dejligt at sidde i det fri. Der er guides på engelsk.

Stå evt. af ved foden af The Royal Mile og besøg Holyrood Palace, den britiske dronnings officielle residens, når hun besøger Skotland. Besøg også The Royal Yacht Britannia er ligger i havnen i Leith, en spændende oplevelser der tager jer rundt på skibet fra det mindste lukaf til de kongeliges kahytter og stuer og videre gennem vaskeriet, motorrum og meget mere. 

Overnatning i Edinburgh-området. 

Afrejse

Så er det slut med Skotland for denne gang. Men de fleste har lyst til at komme tilbage!

 

kort

Vis på kort

Galleri

priser

Fra 4.495 kr.

Prisen inkluderer

 • 7 overnatninger dobbeltværelse i maj/juni på B&B inkl. skotsk morgenmad
 • 8 dages billeje

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
   

FLERE PRISER

 • Med overnatning på 3-stjernede hoteller maj/juni fra 5.425 kr. Højsæsonspris i august fra 7.350 kr.
 • Lavere priser fra januar til april og fra oktober til december. Spørg FDM travel

 

Om priser og hotelkapacitet

I Skotland er priserne i højsonen juli og især august, væsentlig højere end i for- og eftersæsonen. Dette skyldes primært det store Royal Edinburgh MilitaryTattoo, der får priserne i hele Skotland til at stryge i vejret. 

Samme Tattoo påvirker naturligvis også hotelkapaciteten, så det er en god idé at bestille tidligt, hvis I vil til Skotland i højsæsonen, spcielt i august.

Det samme gælder for Skye, der har begrænt antal overnatningsmuligheder. Alternativ kan være overnatning på fastlandet.

 

  Om rejsen

  • 1 nat i Sterling-området
  • 1 nat i Oban/Fort William området
  • 1 nat på Isle of Skye
  • 1 nat i Inverness området
  • 1 nat i Perth området
  • 2 nætter i Edinburgh området
    

  ekstra oplevelser

  I kan også køre ruten "omvendt", forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Edinburgh eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

  Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker,

  så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

  Få et tilbud

  Intern kommentar

  Salgsinfo: Det Klassiske Scotland

  OBS: Bookes direkte hos ABBEY pr. e-mail: Classic Scotland

  • 1 night Stirling
  • 1 night Oban area
  • 1 night Isle of Skye
  • 1 night Inverness area
  • 1 night Perthshire area
  • 2 nights Edinburgh area

  Pris (Britiske Pund £) 2019 pr. person i dobbeltværelse netto (mup 25%, kurs 9):
  3* hotel: april, oktober 350 £  maj, juni 420 £  juli, september 475 £  august 530£.
  Mixed: april, oktober 410 £ ● maj, juni, juli, september 495 £ ● august 564 £.
  + 1/2 AVIS grp A 700 kr. 

  OBS: Se hoteller, B&B og meget mere på http://web.abbey.ie/static/fit/Tariff2018.pdf 

  Leverandør: Abbey Scotland.
  Kontakt Alice Pavoni. E-mail: alice@abbeyuk.com  Tel: 0044 131 656 5906
  Vouchers kommer fra Abbey


  Book online hos Abbey Tours:      

  https://bookings.abbeyuk.com/        
  Login: FDMTravel. Password: FDM001