Et glimt af Skotland

5 dages kør-selv-forslag til pragtfulde Skotland

En dejlig 5-dages kør-selv tur gennem det smukke skotske højland, der giver jer et hurtigt glimt af de enestående og dramatiske naturscenerier. Turen tager jer også rundt til mange af de kendte whisky-destillerier i forskellige egne af Skotland. Her har I mulighed for virkelig at få set og smagt på Skotland.

Er I på storbyferie i Edinburgh, og vil forlænge med et 'smut' ud i det skønne skotske højland, er denne tur perfekt. På bare 5 dage når I rundt til nogle af Skotlands skønneste og mest ikoniske steder. Og vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Skotlands storslåede landskaber.

Fra 5.375 kr.
pr. person i dobbeltværelse på centralt beliggende 4-stjernede hoteller

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
5 dage/4 nætter

Længde:
Fra 1.050 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Edinburgh

Starte evt. dagen med en af de sightseeing-busser, der kører rundt i Edinburgh. Der er stoppesteder overalt i Edinburgh, og billetten gælder hele dagen, så I kan stige af og på helt efter eget ønske. Det er en god ide at tage hele turen rundt for på den måde at få set byen.

Stå af ved foden af The Royal Mile og besøg Holyrood Palace, den britiske dronnings officielle residens, når hun besøger Skotland. Nyd det smukke Ballroom og de flotte Staterooms. Tag bussen tilbage til centrum og gå en tur ad Princess Street og parallelgaden George Street med de mange restauranter og pubber og slut af  med et besøg i det herlige Scotch Whisky Experience.

Alternativt kan I køre til Edinburghs havneby Leith og gå ombord på The Royal Yacht Britannia, der nu er et interessant og spændende museum og absolut værd at besøge.

Overnatning i Edinburgh

Edinburgh - Cairngorm - Royal Deeside - Speyside - Inverness (375 km)

Kør mod det nordlige Skotland og fortsæt ad A823 mod Crieff. Besøg GlenTurret Distillery, Skotlands ældste whiskydestilleri og hjemsted for The Famous Grouse. Videre forbi Pitlochry og ad A93 gennem Cairngorms National Park over Glensee-bjergene mod Royal Deeside. Besøg Balmoral, den engelske kongefamilies skotske slot.

Kør mod Dufftown og følg The Whisky Trail og besøg et eller flere af de mange destillerier i området. Glenfiddich (gratis adgang), Glenlivet, McCallums, Grants, Cardhu, Strathisla og mange, mange flere. Alle giver de en guidet rundtur, der afsluttes med en smagsprøve. De fleste destillerier har desuden en shop, hvor der ydes rabat på en hel flaske whisky, hvis man har taget rundturen.

Området Speyside byder også på mange andre seværdigheder, bl.a. naturparker og reservater, slotte som Balvenie Castle og Cawdor Castle (berømt fra Shakespeare's Macbeth), dampjernbane og meget mere. Og på vej mod hotellet kan I lægge turen forbi Culloden Moor, hvor det sidste slag på engelsk jord fandt sted mellem englændere og skotter. Det var her Bonnie Prince Charlie blev besejret af den hanoveranske hær og dermed sluttede den 45. Jacobite opstand. Slut dagen af med en spadseretur gennem Inverness, højlandets hovedstad.

Overnatning i Inverness

Inverness - Loch Ness - Isle of Skye - Fort William - Glen Coe - Oban (350 km)

Kør fra Inverness til Loch Ness og Caledonian Canal. Kør først til Drumnadrochit, der har flere udstillinger om søens berømte indbygger, uhyret "Nessie". Kør videre til Urquhart Castle ved bredden af Loch Ness, hvorfra de fleste "iagttagelser" af Nessie er sket, nok oftest efter indtagelse af lokale drikkevarer! Besøg slotsruinene og læs om stedets spændende historie.

Kør ad A87 mod Isle of Skye og se det berømte Eilean Donan Castle før I kører over broen til Skye. Tag færgen fra Armadale (bestil plads i god tid på www.calmac.co.uk)  og kør forbi Glenfinnan Monument og Viaduct på vej til Fort William.

Fra Fort William kan I lave en udflugt vestpå til Glenfinnan Monument, der er rejst til minde om Bonnie Prince Charlies landgang i 1745 ved starten af Jakobitternes oprør, der senere sluttede med slaget på Culloden Moor og samtidig se den berømte Glenfinnan Viaduct.

Besøg evt. Ben Nevis, Skotlands højeste bjerg, 1344 m. Hvis tiden tillader det, hvorfor så ikke tage en tur op til Anoch Moor, hvorfra I på en god kan har en formidabel udsigt over vestkysten. Gå en tur i den lille hyggelige by.

Lav en afstikker ind i Glencoe, Skotlands mest berømte Glen, hvor Clan Campbell brutalt nedslagtede Clan MacDonalds i 1692. I dag er dalen et center for bjergvandring, og området byder på fantastisk flot natur. Med lidt held kan I også se ørne i området.

Videre vestpå ad A85 til Oban, en vigtig havneby på vestkysten. Besøg evt. Oban Distillery, en af The Classic Malts

Overnatning i Oban

Oban - Inverary - Loch Lomond - Trossachs - Stirling (275 km)

Har I mod på det kan I køre sydpå ad A816, en fantastisk smuk vej, frem til Inveraray, en lille by ved Loch Fyne. Besøg det gamle fængsel og evt. Inveraray Castle, hvor Duke of Argyll bor. Vej A816 er ca. 40 km længere end A85 og tager ca. en time mere, men er usædvanlig smuk.

Kør sydpå ad A83 gennem det smukke Argyll og langs Loch Lomond, udødeliggjort af Skotlands nationalpoet Robert Burns og den berømte folkevise "The Bonnie Banks o' Loch Lomond" med omkvædet 

O ye'll tak' the high road, and I'll tak' the low road,
And I'll be in Scotland a'fore ye,
But me and my true love will never meet again,
On the bonnie, bonnie banks o' Loch Lomond.

Fortsæt mod Callander nord om Loch Venachar og besøg Rob Roy & Trossachs Visitor Center, hvor I kan lære næsten alt om skurken eller helten Rob Roy MacGregor og fortsæt til Stirling. Her kan I besøge Stirling Castle, et af Skotlands mest imponerende slotte, beliggende på toppen af en udslukt vulkan med en formidabel udsigt over Stirlingshire. Slottet har en lang og ofte blodig historie, der går helt tilbage til 1100-tallet og har domineret så meget af Skotlands turbulente historie.

I Stirling kan I også bestige Wallace Monument, som er rejst til minde om William Wallace (filmatiseret som Braveheart) og vandre over til Bannockburn, hvor Robert the Bruce sejrede over King Edward II af England i 1314.. 

Overnatning i Stirling-området

Stirling - afrejse Edinburgh Airport (50 km)

Kør til lufthavnen og aflever lejebilen eller fortsæt med et par ekstra dage i Glasgow eller Edinburgh. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 5.375 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Billund/Kastrup - Edinburgh retur
 • 4 x overnatning i dobbeltværelse på centralt beliggende 4-stjernede hoteller
 • 5 dages billeje gruppe A
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring
   

 

OM PRISER OG HOTELKAPACITET

I Skotland er priserne i højsæsonen juli og især august, væsentlig højere end i for- og eftersæsonen. Dette skyldes primært det store Royal Edinburgh MilitaryTattoo, der får priserne i hele Skotland til at stryge i vejret. 

Samme Tattoo påvirker naturligvis også hotelkapaciteten, så det er en god idé at bestille tidligt, hvis I vil til Skotland i højsæsonen, specielt i august.

Det samme gælder for Skye, der har begrænset antal overnatningsmuligheder. Alternativ kan være overnatning på fastlandet.

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Inverness eller Edinburgh eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011