Highland Adventure Scotland

8 dages kør-selv-forslag i Skotland

8 dage der tager jer igennem det smukke skotske højland, der både byder på enestående naturscenerier samt mange herlige whisky-destillerier og videre ud til den skotske vestkyst. Her er forrevne klippekyster og dramatiske dale, charmerende fiskerbyer med færgeforbindelser til de mange spændende småøer og ikke mindst hyggelige fiskerestauranter med friske fisk og skaldyr fra Atlanterhavet.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Skotlands storslåede landskaber.

Fra 3.995 kr..
pr. person 7 nætter i dobbeltværelse 3* hotel med skotsk morgenbuffet samt 8 dags billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
1.225 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Velkommen

 

FDM travels kør-selv rundtur er et oplæg til hvordan en 8-dages tur kan forløbe. Vi reserverer jeres overnatninger, men dagene fylder I selv efter egne interesser og temperament. I det følgende har vi givet et forslag til hvordan turen kan se ud og vi har fremhævet nogle seværdigheder og attraktioner vi synes er interessante. Men måske har I helt andre interesser.

Vi anbefaler at I med et godt kort og en guide over området forbereder jer godt hjemmefra, så I ikke spilder for meget tid undervejs.

God tur!

Dagsprogram

dag for dag

Dag 1: Ankomst til Edinburgh 
Dag 2: Edinburgh - Inverness 
Dag 3: Inverness - Ullapool - Inverewe Gardens - Inverness 
Dag 4: Inverness - Dunronin Castle - Lairg - Inverness 
Dag 5: Inverness - Oban/Fort William 
Dag 6: Oban/Fort William - Hebriderne - Oban/Fort William 
Dag 7: Oban/Fort William - Loch Lomond - Stirling 
Dag 8: Afrejse, Stirling - lufthavnen 
 

Ankomst til Edinburgh

Hent udlejningsbilen og kør til hotellet eller Edinburghs centrum (parker evt. ved banegården). Besøg Edinburgh Castle, se Edinburghs ældste bygning St. Margarets Chapel og Skotlands kronjuveler. Gå tilbage ad The Royal Mile og nyd de mange charmerende forretninger, pubber og restauranter. Gå en tur ad Princess Street og parallelgaden George Street med de mange restauranter og pubber.
Overnatning i Edinburgh-området.

Edinburgh - Inverness (350 km)

Kør fra Edinburgh nordpå og besøg Perth og Scone Palace, Jarlen af Mansfields hjem og hjemsted for den berømte kroningssten Stone of Scone, bragt til stedet i det 9. århundrede af Kenneth MacAlpine, King of Scots. Fortsæt til den lille højlandsby Pitlochry. Stop ved laksetrappen og besøg evt. Skotlands mindste whiskydestilleri Distillery Edradour.

Kør videre mod Inverness, evt. ad den smukke rute over Drumochter Pass, en af de højest beliggende veje i Skotland. Kør ned i Speyside, Skotlands berømte whiskydistrikt. Følg The Whisky Trail og besøg evt. nogle af de mange berømte destillerier i området: Glenfiddich, McCallums, Grants, Cardhu m.fl. Speyside byder også på mange andre seværdigheder som Brodie Castle og Cawdor (kendt fra Shakespeares Macbeth. Besøg evt. også Culloden Moor, hvor det sidste slag på britisk jord stod.
Overnatning i Inverness-området.

Inverness - Ullapool - Inverewe Gardens - Inverness (300 km)

Nyd dagen på Skotlands nordvestkyst. Kør ad A835 til Ullapool ved Loch Broom, områdets "største" lille by med ca. 1.600 indbyggere, grundlagt i 1788 under det britiske sildeboom. Besøg byens lille museum, der fortæller alt om byen, fiskeriet og masseemigrationen. Området nord for Ullapool er et af Skotlands mest øde distrikter, så vil I se bjerge og moser, kan I fx køre nordpå til Inverpolly National Nature Reserve ved Drumronie. Alternativt køres sydpå forbi Corrieshalloch Gorge og ad A832 til Inverewe Gardens. Disse fantastisk smukke haver ved bredden af Loch Ewe huser over 2.500 forskellige plantearter i en nærmest subtropisk oase, holdt i live af Golfstrømmen. Kør retur ad A832 langs Loch Maree til Inverness.
Overnatning i Inverness-området.

Inverness - Dunronin Castle - Lairg - Inverness (200 km)

Kør mod det nordlige højland, mod Kesock Bridge og The Black Isle, i realiteten en smuk grøn halvø, der er en fornøjelse at udforske med sine mange små veje og skovspor. For naturelskere byder området på fuglereservater i Munlochy og Údale Bay. Fortsæt nordpå ad A9 til Dornoch og videre til Dunrobin Castle and Garden, hvor I kan se hvordan jarlerne af Sutherland har levet gennem generationer.

Undervejs passerer I Loch Gleet og Golspie, som begge byder på smukke vandreture og gode naturoplevelser. Kør videre ad 839 til Lairg, kendt for Europas største fåremarked i august og videre sydpå. Tag en afstikker til Old Summit, kendt for sine op til 5.000 år gamle stensætninger og med en fantastisk udsigt. Kør over Falls of Shin og tag endnu en afstikker til Ravens Rock Forrestwalk. Her kan I opleve en fantastisk tur gennem kløften Allt Moor Burn, gennem gammel fyrre- og birkeskov og forbi toppen med den fantastiske udsigt mod Strathoykel.
Overnatning i Inverness.

Inverness - Oban/Fort William (195 km)

Kør sydpå langs Loch Ness og Caledonian Canal. Besøg evt. ruinerne af Urquhart Castle, smukt beliggende ved Loch Ness, og hvorfra uhyret "Nessie" flest gange er blevet set, nok oftest efter indtagelse af lokale drikkevarer! Besøg den lille by Drumnadrochit, der byder på indtil flere udstillinger om uhyret. Fortsæt langs Loch Ness og Loch Lochy mod Fort Williams og Storbritanniens højeste bjerg Ben Nevis. Hvis tiden tillader det, hvorfor så ikke tage en tur til Anoch Mor, hvorfra i på en god dag har en formidabel udsigt over vestkysten.

Kør videre sydpå ad den smukke og spændende kystvej til Oban, med snyd ikke jer selv for en afstikker ind i Glencoe, Skotlands mest berømte Glen, hvor Clan Campbell brutalt nedslagtede Clan MacDonalds i 1692. Oban byder på flere attraktioner, fx McCaig's Tower, McCaig's Warehouse, og Oban Distillery, der fremstiller en spændende single malt (The Classic Malts). Desuden har byen et spændende havnemiljø med færgeforbindelse til Hebriderne.
Overnatning i Oban-området.

Oban/Fort William - Hebriderne - Obvan/Fort William

Brug dagen på at udforske Mull og Iona i bil (gode ruteforbindelser med skib med Caledonian Maybrayne fra Oban, ca. 40 min.), eller tag en sejltur (dagstur) til Mull, Iona og Staffa. Båden (fx Gordon Grant Tours) udgår fra havnen i Oban og er en uovertruffen måde at tilbringe dagen på - og den smukkeste måde at opleve øerne.

Besøg Iona, hvor Columba i 563 bragte kristendommen til Skotland fra Irland. I kan også besøge det berømte kloster grundlagt af St. Columba og nyde de flotte sandstrande, inden I fortsætter til Staffa. Staffa er en romantisk ubeboet ø, kendt for dens berømte basaltformationer, inkl. Fingals Cave, berømmet i Mendelssohns Hebridean Ouverture. I kan betragte hulen fra en båd eller gå i land, hvis vejret tillader det.
Overnatning i Oban området.

Oban/Fort William - Loch Lomond - Stirling (175 km)

Fra Oban kan I også vælge kystvejen sydpå til Kilmory, hvor vejen drejer nordpå langs Loch Fyne til Inveraray. En fantastisk smuk, men også noget tidkrævende rute.
Overnatning i Trossachs (Stirling-området).

Afrejse, Stirling - lufthavnen (50 km)

Kør mod lufthavnen og brug dagen på et sidste farvel til Skotland - afhængig af hjemrejsetidspunktet.

kort

Vis på kort

galleri

priser

Fra 3.995 kr..

Prisen inkluderer

  • 7 hotelovernatninger
  • Billeje
     

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Flybilletter

 

Om rejsen

Standard, fra 3.995 kr..
pr. person i dobbeltværelse
 

1 overnatning i Edinburg området
3 overnatning i Inverness området
2 overnatning i Fort William/Oban området
1 overnatning i Loch Lomond/Trossachs området

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten i omvendte rækkefølge, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Edinburgh eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Intern kommentar

Salgsinfo: Highland Adventure Scotland

OBS: Bestilles direkte hos Abbey pr. e-mail.

  • 1 x night Edinburgh area
  • 3 x nights Inverness area
  • 2 x night Fort William/Oban area
  • 1 x night Loch Lomond/Trossachs area


Morgenmad (Full Scottish Breakfast) inkluderet.

Priser (Britiske Pund £) 2018 pr. person i dobbeltværelse netto (mup 25%):
3* hotel: april 322 £. maj, juni, oktober 375 £. juli, september 415 £, august 485 £.
4* hotel: april 515 £. maj, juni, oktober 595 £, juli, september 640 £, august 710 £.

OBS: Se hoteller, B&B og meget mere på http://web.abbey.ie/static/fit/Tariff2018.pdf 

Leverandør: Abbey Scotland.
Kontakt Alice Pavoni.  E-mail: alice@abbeyuk.com.  Tel: 0044 131 656 5906
Vouchers kommer fra Abbey


OBS: Safari: www.highlandsafaris.net. Kunde bestiller selv.


Book online hos Abbey Tours:      

https://bookings.abbeyuk.com/        
Login: FDMTravel. Password: FDM001