Skotland & Whisky

8 dages kør-selv-forslag til whisky-rundrejse i Skotland

En dejlig 8-dages kør-selv tur gennem det smukke skotske højland, der byder på enestående og dramatiske naturscenerier. Turen tager jer også rundt til mange af de kendte whisky-destillerier i forskellige egne af Skotland. Her har man mulighed for virkeligt at få smagt på Skotland.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Skotlands storslåede landskaber.

Fra 4.665 kr.
pr. person 7 nætter i dobbeltværelse juni med skotsk morgenbuffet samt 8 dages billeje. Højsæsonspris i august fra 6725 kr.

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
ca. 900 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Skotland (100 km)

Når I har hentet udlejningsbilen går turen til jeres hotel nær Glasgow. Og allerede i eftermiddag kan I besøge Auchentoshan Distillery, et af Skotlands mest unikke destillerier. Det er et såkaldt 'Lowland' destilleri, og mens langt de fleste whisky'er bliver destilleret to gange, bliver Auchentoshan's whisky destilleret hele tre gange. 

Lidt længere nordpå ligger Glengoyne Distillery, ofte beskrevet som Skotlands smukkeste destilleri. Whisky'en fra Glengoyne bliver destilleret langsommere end nogen anden maltwhisky, nemlig med kun en tredjedels hastighed, hvilket er med til at producere en kompleks og velsmagende whisky. 

Har I været tidligt på færde, er der måske tid til et cruise på Loch Lomond, Storbritanniens største sø og en af de smukkeste i Skotland.

Overnatning i Glasgow området.

Isle of Islay (240 km)

Efter morgenmaden går turen via Inverary med det smukke slot og det spændende fængsel til Kennacraig, hvorfra I tager færgen til Isle of Islay, et af de mest spændende whisky-områder i Skotland. Det menes at irske munke introducerede destillering til øboerne allerede i det 14. århundrede, fordi øen med den frugtbare jord var det perfekte sted at dyrke byg. Ligeledes var der masser af frisk vand og tørv i uanede mængder.

Og netop tørven gør Islay-whisky til nogle af de kraftigste og aromatiske maltwhisky'er. Den kraftigste whisky produceres typisk på øens sydlige kyst, fx. Laphroig, Lagavulin og Ardbeg, mens de lidt mildere whisky'er som Bruichlassich og Bunnahabhain findes nordligere på øen og Bowmore midt på øen. Flere af destillerierne er åbne for besøgende og der skulle være tid til at besøge et part stykker, afhængig af færgetider.

Det er Caledonian MacBrayne der sejler mellem Kennacraig og Port Askraig og/eller Port Ellen. Færgeturen er ikke helt billig, men koster fra ca. 90 £ retur for bil og 2 personer, men for den whisky-interesserede er det alle pengene værd. I kan bestille færge på www.calmac.co.uk, og det er vigtigt at bestille i god tid, da der er begrænsede afgange.

Overnatning på Isle of Islay.

Oban (160 km)

Måske har I tid til at besøge endu et af Islay's spændende destillerier inden I skal med færgen tilbage til fastlandet. Her går turen nordpå op langs den smukke kyst til Oban, en af Skotlands vigtigste havnebyer. 

Det lokale destilleri, Oban Distillery, et af Skotlands ældste destillerier fra 1794, ligger midt i byen. Det blev bygget før byen var andet end et lille fiskerleje, men langsomt voksede Oban op omkring destilleriet. Turen rundt på destilleriet  slutter naturligvis med en 'wee dram', en smagsprøve på deres 14 år gamle single malt med krystalliseret ingefær, en helt sensationel smagsoplevelse. 

I dag er der også tid til at nyde byen Oban og de mange butikker og forretninger, pubber og restauranter. Flere af byen restauranter kræser meget naturligt om alt godt fra havet, da lokale fiskere jo netop bringer masser af frisk fisk, hummer, østers, muslinger og meget mere ind fra havet.

Overnatning i Oban området.

Loch Ness - Speyside (260 km)

Idag går turen fra Oban nordpå ad kystvejen mod Fort William og Loch Ness. Læg evt. en lille omvej ind over Glencoe, et af Skotlands smukkeste og mest dramatiske naturområder, hvor Clan Campbell brutalt nedslagtede Clan MacDonalds i 1692. I dag er dalen et center for bjergvandring, og området byder på fantastisk flot natur. Efter Fort William over Spean Bridge, hvor I kan besøge Spean Bridge Mill, et væveri der producerer og sælger bl.a. tartan.   

Kort efter kommer I til Fort Augustus, hvor I får det første glimt af Loch Ness. Byen ligger ved den 60 mile lange Caledonian Canal, der går fra Inverness til Fort William. Herfra er der en fantastisk udsigt over Loch Ness og herfra kan I tage en sejltur på søen, på udkig efer det berømte uhyre. Længere oppe ad Loch Ness ligger Urquhart Castle, hvorfra I har en om mulig endnu bedre udsigt over søen. Fortsæt via Inverness til Speyside.

Overnatning i Speyside.

Speyside (50-100 km)

Idag har I mulighed for at besøge mange destillerier og noget af verdens bedste maltwhisky. Speyside må man bare besøge hvis man holder af whisky, for her ligger Glenfiddich, Macallan, Glenlivet, Cragganmore, Aberlour og mange mange flere destillerier nærmest som perler på en snor langs floden Spey. Desuden kan I besøge Speyside Cooperage i Dufftown, det eneste sted i Storbritannien, hvor der fortsat fremstilles tønder til lagring af whisky.  

I kan også vælge at følge The Malt Whisky Trail der tager jer rundt til Benromach, The Glenlivet, Cardhu, Speyside Cooperage, Dallas Dhum, Glenfiddich, GlenGrant, Glenmoray og Strathisla. En anden whisky-sammenslutning er 'The Classic Malts' med Glenkinchie, Cragganmore, Oban og Dalwhinnie m.fl. Eller man kan bare køre rundt i området og lade sig styre af tilfældighederne.

Og Speyside byder også på fantastiske natur-scenerier, smukke udsigter, historiske slotte og pittoreske landsbyer, så her er noget for enhver smag.

Overnatning i Speyside

Pitlochry - Edinburgh (260 km)

Nu går turen videre til Pitlochry, men læg vejen sydpå over Tomintoul og Braemar,gennem det smukke og dramatiske Cairngorms National Park, over Spittal of Glenshee, en af de højest beliggende veje i Skotland. En fascinerede og meget smuk tur. 

I Pitlochry kan I besøge Skotlands mindste whiskydestilleri Edradour Distillery samt Blair Athol Distillery. Nyd evt. en spadserertur gennem den charmerende lille by inden turen går videre mod Edinburgh. På den videre færd mod Edinburgh, hvis tiden tillader det, kan I besøge The Famous Grouse Experience i Glenturret nær Crieff.

Hvis I bor i Edinburgh city center, vil det være fornuftigt at aflevere bilen i Edinburgh Lufthavn, og det er nemt at komme både fra lufthavnen til centrum og omvendt med offentlig transport. Der er sporvogn til centrum hvert 7. minut, og turen tager ca. en halv time. En voksen returbillet koster ca. 8,50 £.

Overnatning i Edinburgh området.

Edinburgh

Har man ikke været i Edinburgh før, kan det være en god ide at købe billet til en af de sightseeing-busser, der kører rundt i byen. Der er stoppesteder overalt i Edinburgh, og billetten gælder hele dagen, så I kan stige af og på helt efter eget ønske. Det er en god ide at tage hele turen rundt for på den måde at få set byen.

Nyd også en tur ned ad The Royal Mile. Start ved Edinburgh Castle med den flotte udsigt over byen og nyd de mange charmerende forretninger, pubber og restauranter. Kig evt. ind i The Real Mary King's Close og få en oplevelse ud over det sædvanlige. For foden af The Royal Mile Kan I besøg Holyrood Palace, den britiske dronnings officielle residens, når hun besøger Skotland. Nyd det smukke Ballroom og de flotte Staterooms.

I kan også lægge vejen forbi havnen og besøge The Royal Yacht Britannia. Med en audioguide (også på dansk!) kommer i hele vejen rundt, fra maskinrum til Dronningens soverum og den store smukke spisesal. En fremragende oplevelse.

Vil I hellere kigge lidt mere på whisky er The Whisky Heritage Centre nær Edinburgh Castle værd at se nærmere på, ikke mindst deres shop med næsten 500 forskellige whiskyflasker. Og kun godt 25 km syd for Edinburgh kan I besøge Glenkinchie Distillery. Har I stadig bilen er det fint, men destilleriet har også en shuttle, der henter og bringer gæster fra Edinburghs centrum. På www.malts.com kan I kontakte destilleriet og bestille og betale shuttle og rundtur på forhånd.

Overnatning i Edinburgh området.

 

 

Afrejse

Efter morgenmaden er det tid til at tjekke ud af hotellet. Tag til lufthavnen eller bruge den ledige tid til en sidste tur i Edinburgh.

kort

Vis på kort

Galleri

priser

Fra 4.665 kr.

Prisen inkluderer

 • 7 overnatninger i dobbeltværelse på 3* hotel
 • 7 x  skotsk morgenbuffet
 • 8 dages billeje

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
   

Om Prisen 

 • Prisen gælder i juni
 • Lavere priser fra januar til april og fra oktober til december
 • Spørg FDM travel

 

OM PRISER OG HOTELKAPACITET

I Skotland er priserne i højsonen juli og især august, væsentlig højere end i for- og eftersæsonen. Dette skyldes primært det store Royal Edinburgh MilitaryTattoo, der får priserne i hele Skotland til at stryge i vejret. 

Samme Tattoo påvirker naturligvis også hotelkapaciteten, så det er en god idé at bestille tidligt, hvis I vil til Skotland i højsæsonen, spcielt i august.

Det samme gælder for Skye, der har begrænt antal overnatningsmuligheder. Alternativ kan være overnatning på fastlandet.

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Edinburgh eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Intern kommentar

Salgsinfo: Skotland & Whisky - lev-navn: Scottish Whisky Tour

OBS: Bookes direkte hos Abbey pr. e-mail.

Scottish Whisky Tour is based on:

 • 1 night Glasgow
 • 1 night Isle of Islay
 • 1 night Oban area
 • 2 nights Speyside area
 • 2 nights Edinburgh area

Nettopris (GBP £) 2019 pr. person i dobbeltværelse (mup 25%, kurs 9):
Mixed
: JAN-APR + OKT-DEC 430 £ ● MAJ+JUN 460 £ ● JUL 499 £ ● AUG 530 £ ● SEP 478 £
3* hotel: JAN-MAJ+ OKT-DEC 399 £ ● JUN 410 £ ● JUL 505 £ ● AUG 515 £ ● SEP 478 £.

+ AVIS grp A 8 dage 1600 kr.

OBS: Se mere på http://web.abbey.ie/static/fit/Tariff2019.pdf  

Leverandør: Abbey Scotland.   Tel: 0044 131 656 5900
Kontakt Jasmine Jabilonski, e-mail: JasmineJ@abbeyuk.com.  Direkte Tel: 0044 131 656 5937.
Vouchers kommer fra Abbey


Book online hos Abbey Tours:   https://bookings.abbeyuk.com/        Login: FDMTravel. Password: FDM001