Skotland & Whisky for livsnydere

8 dages kør-selv-forslag til whisky-rundrejse i Skotland

En dejlig 8-dages kør-selv tur gennem det smukke skotske højland, der byder på enestående og dramatiske naturscenerier. Turen tager jer også rundt til mange af de kendte whisky-destillerier i forskellige egne af Skotland. Her har I virkelig mulighed for at få smagt på Skotland. Og så bor I på FDM travels unikke overnatningssteder, så oplevelsen bliver helt perfekt.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Skotlands storslåede landskaber.

Fra 14.625 kr.
pr. person 7 nætter i dobbeltværelse med skotsk morgenbuffet samt 8 dages billeje.

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
ca. 1.060 km

Klimapåvirkning:
1.031 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Edinburgh Airport - Glasgow - Helensburgh (100 km)

Når I har hentet udlejningsbilen i lufthavnen går turen til jeres hotel nær Glasgow. Og allerede i eftermiddag kan I besøge Auchentoshan Distillery, et af Skotlands mest unikke destillerier. Det er et såkaldt 'Lowland' destilleri, og mens langt de fleste whisky'er bliver destilleret to gange, bliver Auchentoshan's whisky destilleret hele tre gange. 

Lidt længere nordpå ligger Glengoyne Distillery, der ofte er beskrevet som Skotlands smukkeste destilleri. Whisky'en fra Glengoyne bliver destilleret langsommere end nogen anden maltwhisky, nemlig med kun en tredjedels hastighed, hvilket er med til at producere en kompleks og velsmagende whisky. 

I Glasgows centrum finder I også bryggeriet Tennent Caledonian Breweries, der har mere en 450 års bryggertradition bag sig, og hvor det naturligvis er muligt at komme på en tur rundt i bryggeriet.

Har I været rigtig tidligt på færde, er der måske tid til et cruise på Loch Lomond, Storbritanniens største sø og en af de smukkeste i Skotland.

Overnatning på Knockderry Country House ved Loch Long

Helensburgh - Isle of Eriska (160 km)

Kør mod vestkysten via Loch Lomond, Storbritanniens største sø, kendt for sine fredfyldte og skovklædte bredder og de mange små øer, og udødeliggjort af Skotlands nationalpoet Robert Burns og i den berømte folkevise "The Bonnie Banks o' Loch Lomond" med omkvædet 

O ye'll tak' the high road, and I'll tak' the low road,
And I'll be in Scotland a'fore ye,
But me and my true love will never meet again,
On the bonnie, bonnie banks o' Loch Lomond.

Fra Loch Lomond kører I vestpå over Loch Fyne til Inverary, hvor det er værd at besøge Iverary Castle, hvor Duke of Argyll og Chief of Clan Campbell stadig residerer. I må absolut også besøge Inverary Prison, der fortæller sin egen særlige version af historien. Turen fortsætter mod nord, hvor I finder jeres hotel på Isle of Eriska.

Overnatning på Isle of Eriska Luxury Hotel

Isle of Eriska - udflugt til Oban (40 km)

I dag er der tid til at opleve byen Oban og de mange butikker og forretninger, pubber og restauranter. Flere af byen restauranter kræser meget naturligt om alt godt fra havet, da lokale fiskere jo netop bringer masser af frisk fisk, hummer, østers, muslinger og meget mere ind fra havet.

Det lokale destilleri i Oban, Oban Distillery, et af Skotlands ældste destillerier fra 1794, og ligger midt i byen. Det blev bygget før byen var andet end et lille fiskerleje, men langsomt voksede Oban op omkring destilleriet. Turen rundt på destilleriet slutter naturligvis med en 'wee dram', en smagsprøve på deres 14 år gamle single malt med krystalliseret ingefær, en helt sensationel smagsoplevelse.

Overnatning på Isle of Eriska Luxury Hotel

Isle of Eriska - Loch Ness - Culloden (260 km)

Idag går turen fra Oban nordpå ad kystvejen mod Fort William og Loch Ness. Læg eventuelt en lille omvej ind over Glencoe, et af Skotlands smukkeste og mest dramatiske naturområder, hvor Clan Campbell brutalt nedslagtede Clan MacDonalds i 1692. I dag er dalen et center for bjergvandring, og området har en fantastisk flot natur. 

Efter Fort William over Spean Bridge, hvor I kan besøge Spean Bridge Mill, et væveri der producerer og sælger bl.a. tartan.   

Kort efter kommer I til Fort Augustus, hvor I får det første glimt af Loch Ness. Byen ligger ved den 60 mile lange Caledonian Canal, der går fra Inverness til Fort William. Herfra er der en fantastisk udsigt over Loch Ness og I kan tage en sejltur på søen på udkig etfer det berømte uhyre. Længere oppe ad Loch Ness ligger Urquhart Castle, hvorfra I har en om mulig endnu bedre udsigt over søen. Fortsæt via Inverness til Culloden..

Overnatning på Culloden House ved Inverness.

Culloden - Speyside - Kirkton of Maryculter (170 km)

Idag har I mulighed for at besøge mange destillerier og noget af verdens bedste maltwhisky. Speyside må man bare besøge, hvis man holder af whisky, for her ligger Glenfiddich, Macallan, Glenlivet, Cragganmore, Aberlour og mange mange flere destillerier nærmest som perler på en snor langs floden Spey. Desuden kan I besøge Speyside Cooperage i Dufftown, det eneste sted i Storbritannien, hvor der fortsat fremstilles tønder til lagring af whisky.  

I kan også vælge at følge The Malt Whisky Trail der tager jer rundt til Benromach, The Glenlivet, Cardhu, Speyside Cooperage, Dallas Dhum, Glenfiddich, GlenGrant, Glenmoray og Strathisla. En anden whisky-sammenslutning er 'The Classic Malts' med Glenkinchie, Cragganmore, Oban og Dalwhinnie m.fl. Eller I kan bare køre rundt i området og lade jer styre af tilfældighederne.

Og Speyside har også på fantastiske natur-scenerier, smukke udsigter, historiske slotte og pittoreske landsbyer, så her er noget for enhver smag.

Overnatning på Maryculter House ved Aberdeen

Kirkton of Maryculter - Pitlochry - Bonnyrigg (260 km)

Nu går turen videre til Pitlochry, men læg vejen sydpå over Tomintoul og Braemar,gennem det smukke og dramatiske Cairngorms National Park, over Spittal of Glenshee, en af de højest beliggende veje i Skotland. En fascinerede og meget smuk tur. 

I Pitlochry kan I besøge Skotlands mindste whiskydestilleri Edradour Distillery samt Blair Athol Distillery. Nyd en spadsertur gennem den charmerende lille by inden turen går videre mod Edinburgh. På den videre færd mod Edinburgh kan I, hvis tiden tillader det, besøge The Famous Grouse Experience i Glenturret nær Crieff.

Turen fortsætter via Edinburgh til jeres hotel i Bonnyrigg.

Overnatning på Dalhousie Caste ved Bonnyrigg

Bonnyrigg - udflugt til Edinburgh (30 km)

Indled dagen med en tur ned ad The Royal Mile. Start ved Edinburgh Castle med den flotte udsigt over byen og nyd de mange charmerende forretninger, pubber og restauranter. Kig ind i The Real Mary King's Close og få en oplevelse ud over det sædvanlige. For foden af The Royal Mile Kan I besøg Holyrood Palace, den britiske dronnings officielle residens, når hun besøger Skotland. Nyd også det smukke Ballroom og de flotte Staterooms.

I kan også lægge vejen forbi havnen og besøge The Royal Yacht Britannia, der ligger i Edinburghs havneby Leith kun et par kilometer fra centrum. Med en audioguide (også på dansk!) kommer i hele vejen rundt, fra maskinrum til Dronningens soverum og den store smukke spisesal. En fremragende oplevelse.

Vil I hellere kigge lidt mere på whisky er The Whisky Heritage Centre nær Edinburgh Castle værd at se nærmere på, ikke mindst deres shop med næsten 500 forskellige whiskyflasker.

Overnatning på Dalhousie Caste i Bonnyrigg

 

 

Bonnyrigg - afrejse Edinburgh Airport (30 km)

Efter morgenmaden er det tid til at tjekke ud af hotellet. Turen går mod lufthavnen eller måske har I endnu et par timer til en sidste tur i Edinburgh.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 14.625 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Billund/Kastrup - Edinburgh retur
 • 7 x overnatning i dobbeltværelse på unikke hoteller
 • 7 x  skotsk morgenbuffet
 • 8 dages billeje gruppe A
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring
 • Færger
 • Parkering og brændstof
   

 

 

OM PRISER OG HOTELKAPACITET

I Skotland er priserne i højsæsonen juli og især august væsentlig højere end i for- og eftersæsonen. Det skyldes primært det store Royal Edinburgh MilitaryTattoo, der får priserne i hele Skotland til at stryge i vejret. 

Samme Tattoo påvirker naturligvis også hotelkapaciteten, så det er en god idé at bestille tidligt, hvis I vil til Skotland i højsæsonen, specielt i august
 

ISLE OF SKYE

Hvis I evt. ønsker at tilkøbe ophold på Isle of Skye for at besøge fx Talisker Distillery og Torabhain Distillery skal I være opmærksom på at Isle of Skye har et forholdsvis begrænset antal overnatningsmuligheder. Det kan derfor være en god idé at være ude i meget god tid. Alternativet kan være overnatning på fastlandet, fx ved Kyle of Lochals.

FÆRGER

Når I skal til Islay og/eller Isle of Skye, er det vigtigt at bestille plads på færgerne i god tid. I kan ikke påregne at kunne komme med uden forudgående reservation. I kan bestille færge sammen med overnatningerne hos FDM travel eller direkte hos www.calmac.co.uk. 
 

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Edinburgh eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011