Rundrejser i Skotland med dansk rejseleder

Oplev det dramatiske skotske højland, borge, whisky, klaner og skotter i kilt

Lukker du øjnene og tænker på Skotland, dukker et festfyrværkeri af billeder op på nethinden med alt fra vilde landskaber, gamle borge, lune skotter i kilt, Nessie og ikke mindst et glas whisky til tonerne fra en sækkepibe.

Tager du med på en af vores rundrejser til Skotland, bliver det hele til virkelighed, så sørg endelig for at holde øjne og sanser åbne og vær klar til et eventyr. Du er godt selskab sammen med andre rejsende, og i gode hænder hos vores dygtige rejseledere, der guider jer gemmen det barske højland, brægende fåreflokke, charmerende landsbyer og storbyer, til de kendte seværdigheder og mange skjulte skatte.

Rundrejserne er skabt af vores erfarne rundrejse-specialister, som har samlet de bedste, største og ikke mindst anderledes oplevelser i Skotland. Bestil din rundrejse med rejseleder hos vores rejsespecialister.

Rundrejserne inkluderer:

  • Transport i henhold til program
  • Udflugter inklusiv entreer i henhold til program
  • Dansk rejseleder med stor viden

 

Har du spørgsmål til vores rundrejser med dansk rejseleder?

Kontakt

Kort

Vis på kort

Praktisk information

Klima
Vejret i Skotland er karakteriseret ved forholdsvis kølige somre og milde vintre. Temperaturerne i højlandet er som regel 4-5 grader lavere end i lavlandet. På grund af den dominerende vestenvind og bjergene regner det mest i det vestlige Skotland med 1500-2500 mm om året, mens det østlige Skotland slipper med 600-1000 mm. Vejret skifter meget og på alle årets dage kan man forvente en regnbyge af kortere eller længere varighed. 

  JAN   FEB   MAR   APR   MAJ   JUN   JUL   AUG   SEP   OKT   NOV   DEC  
EDINBURGH                        
Dagtemperatur 6 6 8 11 14 17 18 18 16 12 9 7
Nattemperatur 1 1 2 4 6 9 11 11 9 7 4 2
Nedbør (mm) 57 39 39 39 54 47 83 77 57 65 62 57

 

Tidsforskel
Skotland har en anden tidszone end Danmark og er én time bagud. Sommertid og vintertid følger hinanden i begge lande.
 

Drikkepenge
Drikkepenge på restauranter, barer og i taxier er ikke påkrævet, men er man tilfreds med servicen er det almindeligt at runde betalingen op med fx 5-10% til et helt beløb. Drikkepenge inden for turismen er som i mange andre lande også normalt. På vores rejser har vi lokale guider og chauffører, der følger gruppen og hjælper rejselederen med at få hele arrangementet til at fungere. Som tommelfingerregel hertil kan hver deltager beregne drikkepenge i størrelsesorden svarende til ca. 2 GBP /dag, der fordeles mellem lokale guider og chauffører. Betaling af drikkepenge er naturligvis frivilligt og følger ens egen tilfredshed med arrangementet. 

Visum og pas
Skotland er visumfrit indtil 180 dage, og passet skal være gyldigt under opholdets varighed.

 
Vaccination
Vi anbefaler at du taler med din læge eller Danske Lægers Vaccinationsservice angående eventuelle vaccinationer til denne rejse.


Valuta
Vi anbefaler at medbringe Pund, der bruges som valuta i Skotland. Engelske og skotske Pund er ligeværdige. Desuden anbefales et Visakort /MasterCard som ekstra sikkerhed som betalingskort. De fleste kreditkort, fx Visa og MasterCard vil kunne bruges som betalingsmiddel i større butikker, mange restauranter og på de fleste hoteller. Bemærk dog at nogle mindre steder, fx mange taxaer, barer og cafeer kun tager kontanter. 


Mad og drikke
Skotterne er stolte af deres madkultur, der tager udgangspunkt i gode, lokale råvarer som kød fra Angus kødkvæg, laks, skaldyr og saftige bær. Haggis er nationalretten i Skotland og fås i et utal af variationer. Hovedingredienserne er kartoffelmos, roer eller kålrabi og en kødstuvning med indmad fra får.
Whisky er noget af det mest skotske, man kan finde. Der findes single malts, som kommer fra ét destilleri og blended whisky, som er blandet af whisky fra flere destillerier.
 

Elektricitet
Der bruges ligesom i Danmark 220 volt, men stiktypen er anderledes. Medbring en adapter.

Kontakt