Mijas & Andalusien

8 dages kør-selv-forslag i Andalusien med base i charmerende Mijas

Oplev skønne Andalusien med base i den hyggelige bjerglandsby Mijas. Byen ligger på bjergskråningerne med smuk udsigt over Middelhavet. Fra Mijas er der rig mulighed for masser af spændende køreture til lækre strande eller andre byer i Andalusien - tag fx en tur til Malaga eller Granada. Derudover kan I lægge vejen forbi Ronda med den imponerende bro, Cordoba eller I kan kombinere strandbesøg med den charmerende by, Estepona. 

Andalusien er Spanien, når det er allerbedst. Her finder I et varmt og solrigt klima, brede sandstrande ud til Middelhavet, lækker tapas og flamenco-dans. 
Vi har i denne pakke inkluderet 7 overnatninger i charmerende Mijas, billeje fra I lander til I flyver hjem og naturligvis flybilletten. 

Fra 4.618 kr.
pr. person i dobbeltværelse for 8 dages kør-selv-ferie med flybillet, hotel og billeje

Rejseperiode:
Hele året

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

 

Denne kør-selv-ferie kan du selv skræddersy og bestille online her på siden:

Bestil online


Ønsker du inspiration fra vores rejsespecialister, og hjælp til at skræddersy din rejse?

Kontakt vores rejsespecialister

Dagsprogram

Afrejse fra Danmark - ankomst Malaga

Efter ca. 4 timers flyvetur ankommer I til Malaga, hvor I henter jeres bil og sætter kursen mod Mijas.

Mijas er en af Andalusiens klassiske hvide landsbyer. Byen ligger tilbagetrukket i bjergene – væk fra de mere turistede strandområder – og der er en skøn udsigt over Middelhavet. Her er et hyggeligt lokalliv med et væld af små cafeer, restauranter og butikker og rig mulighed for vandreture i naturen. Tempoet er afslappet og behageligt, selvom byen lokker mange besøgende til. 

Mijas

Brug den første dag på at udforske jeres nye hjem for den næste uge. Besøg evt. vin-museet, hvor I kan forfriske jer med tapas og et glas vin. Er benene friske, anbefaler vi en længere vandretur nord for byen. Der er flere gode vandreruter i bjergene med en spektakulær udsigt.

I de smalle gader og små torve, kan I nyde en fredelig frokost på en af de mange udendørs restauranter, købe traditionelle varer som keramik, lædervarer og broderede duge. Hvis trætheden melder sig, så tag rundt i Mijas' traditionelle æseltaxaer, som byen er så kendt for.
Byen ligger 430 meter over havets overflade på bjergsiden og giver en enestående udsigt over Costa del Sol's kyststrækning. På bjergskråningen bag byen ligger et lille kapel, Ermita El Calvario, hvorfra I får den nok bedste udsigt over kysten.

Mijas - eller kør til Malaga

Kør evt. en tur til Malaga, der er en fantastisk spændende havneby med masser af kulturtilbud, kunstmuseer og en typisk andalusisk stemning med citrusduftende pladser og hyggelige cafeer.

Gå en tur i den gamle bydel, hvor I kan besøge museet om den berømte kunstner Pablo Picasso, se et par af byens meget flotte kirker og historiske cafeer. Besøg også byens mest berømte vartegn – den mauriske fæstning Alcazaba, der tårner sig op over byen. I kan også gøre lidt indkøb, eller bare sidde på en cafe og lade livet passere forbi med en kop kaffe eller måske en god vin i glasset.

Mijas - eller tag på udflugt til Granada med Alhambra

Ca. 1 1/2 time fra Mijas ligger Granada. Forvilder I jer rundt i gaderne, vil I opleve den store variation af dufte, stemninger og kulturer. I Albayzín, et UNESCO-beskyttet netværk af små gader, summer det af mellemøstlige stemninger, og kvarteret Realejo emmer af sydeuropæisk charme.

Alhambra er Granadas vartegn, smukt beliggende på et plateau lidt uden for selve byen. Alhambra-borgen ligner noget fra 1001 nats eventyr med et magisk brug af lys, vand og rum. Her kan I bruge mange timer på at fortabe jer i tronsalene og gårdhavernes skønhed, men husk at reservere billetter på forhånd, da Alhambra med god grund er populær blandt turister.

Mijas - eller et besøg i Córdoba

Storbyen Córdoba ligger ca. 2 timers kørsel fra Mijas, og er oplagt til en dagstur.

Cordoba er en smuk sammensmeltning af fortid og nutid og et produkt af de mange kulturer, der igennem tiden har regeret i regionen. Dette symboliseres fx af den UNESCO-beskyttede Moské-katedral La Mezquita, hvor der er bygget en katedral midt inde i den imponerende moské. I bør også forvilde jer ud i både det jødiske og det muslimske kvarter, der er et virvar af små hyggelige og stemningsfulde gader.

Mijas - eller en tur til Ronda

Ronda er ca. 1 1/2 times kørsel fra Mijas, og byen ligger på et plateau i Rondabjergene vest for Malaga. Rondas gamle bymidte er placeret på kanten af en dyb kløft med et fald på op til 100 meter. Rondas gamle bydel er forbundet med den nyere del af byen henover kløften med den imponerende bro, Puente Nuevo.

Ronda byder på alt fra historiske seværdigheder til livlige caféer. Så uanset om I er til kulturelle oplevelser eller hyggelige stunder, er Ronda et besøg værd. Spaniens mauriske fortid er allestedsnærværende i byen og kan opleves i alt fra den bombastiske bymur til de arabiske bade.

Mijas - eller en dag på stranden

Det er oplagt at bruge en dag eller to på en af de mange strande langs Costa del Sol.

Tager I lidt væk fra Malaga finder I mindre turistede og overrendte strande - besøg for eksempel de populære badebyer Torremolinos, Marbella, Fuengirola, Benalmadena og Nerja. Vejen mellem Malaga og Nerja byder på nogle af de smukke naturstrande, der er knap så besøgte som strandene omkring byerne.

Estepona har formået at fastholde sin traditionelle andalusiske charme med hvidkalkede huse, farverige blomstrede smågader og stemningsfulde pladser. Her kan I også slappe af på skønne strande langs den 21 kilometer lange kystlinje. Yderligere byder Estepona på et stort udvalg af restauranter og butikker.

Afrejse fra Malaga - ankomst Danmark

I dag går turen mod Malaga Lufthavn, hvor I afleverer jeres bil og sætter kursen mod Danmark efter en uge fyldt med oplevelser i Andalusien. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 4.618 kr.

Prisen inkluderer

  • Fly fra København til Malaga tur/retur
  • 7 overnatninger i Mijas
  • 7 dages billeje fra Malaga Lufthavn


Prisen INKLUDERER IKKE

  • Måltider
  • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Denne kør-selv-ferie kan I selv skræddersy og bestille online nedenfor. Her er der mulighed for at indtaste rejsedatoer samt hvilken lufthavn I ønsker at rejse fra.

Når I kommer videre til næste side, har I mulighed for at ændre på hoteller, fly og billeje, så rejsen kommer til at passe til præcis jeres ønsker.

 

 

ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med flere stop i Spanien, eller måske en længere kør-selv-ferie i Andalusien.

Ønsker I inspiration og rådgivning fra vores dygtige rejsespecialister, kan de kontaktes HER.

Søg og bestil din kør-selv-ferie online

Ønsker du inspiration fra vores rejsespecialister?

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011