Langtidsferie i Andalusien

22 dages langtidsferie i Andalusien på Spaniens solkyst

Hvorfor henslæbe de mørke måneder i Danmark, når du kan tilbringe tiden i godt selskab og et bedre klima på den spanske solkyst? Vi bor på et godt, 4-stjernet hotel centralt i Fuengirola, hvor der er lagt op til hyggeligt samvær, tre inkluderede udflugter, mulighed for ekstra udflugter samt god tid til egne oplevelser.
Vores lokalkendte rejseleder tager med på alle udflugter og er altid klar med en god idé til interessante besøg, anbefalinger til nye udstillinger eller bare gode indkøbstips.

Hver aften spiser vi sammen på hotellet, men der er også mulighed for at afprøve det lokale restaurantliv på ekstra middage. Til middagene på hotellet har vi inkluderet vand og 1/4 flaske vin. Andalusien er fyldt med spændende historie, kultur og natur, så glæd dig til at nyde tre uger med oplevelser for alle sanser.

Fra 9.490 kr.
pr. person i dobbeltværelse for langtidsferie m. dansk rejseleder inkl. fly, transport, hotel, udflugter og halvpension.

Varighed:
22 dage

Antal deltagere:
Rejsen gennemføres ved minimum 20 deltagere.

 

 

Reserver din rundrejse hos din rundrejsespecialist: 

Reserver

Dagsprogram

Dag for dag

Dag 1: Til Andalusien
Dag 2: Fuengirola
Dag 3: Malaga
Dag 4-5: Tid til egne oplevelser
Dag 6: Gibraltar (tilkøb)
Dag 7-8: Tid til egne oplevelser
Dag 9: Cordoba (tilkøb)
Dag 10-11: Tid til egne oplevelser
Dag 12: Ronda (tilkøb)
Dag 13: Tid til egne eventyr
Dag 14: Marbella, halvdagsudflugt
Dag 15: Tid på egen hånd
Dag 16: Granada og Alhambra (tilkøb)
Dag 17: Mijas, den hvide bjergby
Dag 18: Sevilla (tilkøb)
Dag 19: Tid til egne oplevelser
Dag 20: Sherryhovedstaden Jerez (tilkøb)
Dag 21: Sidste aften
Dag 22: Afrejse

Til Andalusien

Midt på dagen flyver vi fra København og sætter næsen mod den spanske solkyst. Ca. fire timer senere lander vi i Malaga, hvor vi bliver mødt af vores lokale, danske rejseleder.

Med bus kører vi den korte vej til Fuengirola og Hotel Las Piramides, hvor vi skal bo de næste tre uger. Når vi har tjekket ind, viser rejselederen hotellets faciliteter frem. Vi kan bl.a. glæde os over et fitnessrum, en swimmingpool og fællesrum til kort- og brætspil m.m. Før eller efter den fælles middag i hotellets restaurant informerer rejselederen om de næste dages program og øvrige praktiske forhold.

Fuengirola

Sammen med rejselederen går vi en tur i Fuengirola og orienterer os om byen. Hotellet liggger få hundrede meter fra centrum, hvor der er masser af butikker, små caféer og hyggelige restauranter. Der er også kort afstand til promenaden, der løber adskillige kilometer langs med kysten. I havnen er næsten altid aktivitet, og på promenaden leves livet på de små barer med udsigt ud over havet. 

Malaga

Vi kører ind til selve Malaga by, der i modsætning til hvad mange tror om byen - er en fantastisk spændende by med masser af kulturtilbud, kunstmuseer, kulturhistorie og en typisk andalusisk stemning med citrusduftende pladser og hyggelige cafeer, hvor kaffen, Cafe Con Leche og den nationale morgenmad, Pan Con Tomate - ristet brød
med friskrevne tomater og en god sjat olivenolie nydes på fortovene. Et passende sted tørner vi ind og smager et par dråber af den lokale berømthed, Malagavinen.

Samtidig er Malaga også blevet en mere moderne og international by, hvor 
både spaniere og europæere samles om at forny, og genskabe Andalusiens tidligere storhed. Vi starter vores guidede byrundtur i den gamle bydel og hører bl.a. om byens nok mest berømte bysbarn, Pablo Picasso. Vi besøger hans fødehjem. Vi ser også et par af byens meget flotte kirker og historiske cafeer, inden vi går til den mauriske fæstning, Alcazaba, hvor vi får et indblik i byggestil og historie under maurerne. I tilgift får vi en fin vandretur op på fæstningen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Malaga med både havnefront, bypark, tyrefægtningsring og andre historiske huse. 

Der bliver også lidt tid i byen på egen hånd til fx. at opleve Picasso-museet, gøre lidt indkøb, eller bare sætte sig på en cafe og lade livet passere forbi med en kop kaffe eller måske en sød Malaga-vin i glasset. Om eftermiddagen er vi igen tilbage i vores hyggelige Fuengirola.

Entre til Alcazaba og Picassos fødehjem er inkluderet. - evt. øvrige entreer
er på egen regning.

Tid til egne oplevelser

Dagene er frie til egne oplevelser. Besøg borgen på den anden side af fæstningen, slap af med god bog eller tag en tur i poolen. 
Om aftenen på dag 5 er der mulighed for at spise på restaurant. Middagen hører til blandt Spaniens mest succesrige eksportvarer - vi skal have et udvalg af forskellige tapas. Middagen bestilles og betales hjemmefra sammen med to andre middage som en del af "Den Kulinariske Pakke".

Gibraltar (tilkøb)

Du kan fortsætte afslapningen fra de foregående dage eller du kan tage med på en ekstra udflugt til Gibraltar. Denne klippeknold på den sydligste del af den iberiske halvø har karakter af engelsk koloni, og med sine små butikker og pubber kunne Gibraltar by lige så godt ligge et sted i England. Fra den over 400 m høje klippe kan man overskue indsejlingen til Middelhavet, og i århundreder havde Gibraltar en stor strategisk betydning. Herfra kunne englænderne kontrollere skibstrafikken gennem Gibraltarstrædet. Øen huser desuden den eneste europæiske abekoloni, der består af berberaber. 

På en dagsudflugt kører vi til Gibraltar, hvor vi besøger byen, og i små minibusser kører vi op på selve klippen og besøger naturreservatet. Her møder vi aberne. I følge legenden vil Gibraltar være britisk, så længe aberne er på klippen. 

Udflugten bestilles og betales hjemmefra (min. 15 deltagere).

Tid til egne oplevelser

Nyd dagene ved vandet og gå på opdagelse i de små gader i Fuengirola eller udforsk nabobyerne Benalmedena og Torremolinos. Der er gode togforbindelser fra stationen i Fuengirola. 

Cordoba (tilkøb)

Igen i dag tilbyder vi en ekstra udflugt, hvis du ikke vil blive i Fuengirola. Med bus kører vi langt ind i Andalusiens bagland til Cordoba, som i 711 blev erobret af araberne. De næste par hundrede år blev byen regnet for kunstens og videnskabens højborg i den vestlige verden.

Med en lokalguide går vi på opdagelse i den charmerende gamle bydel. I de smalle gyder skal vi besøge det jødiske kvarter La Juderia. Vi skal naturligvis også besøge La Mezquita, den store moske, der er på UNESCOs verdensarvsliste og byens største seværdighed. Moskeen er et hovedværk i islamisk arkitektur.

Vores lokalguide kan uden tvivl fortælle i timevis, men der bliver selvfølgelig også tid til at gå på opdagelse i Cordobas virvar af små gader og stræder. Sidst på eftermiddagen kører vi retur til kysten.

Udflugten bestilles og betales hjemmefra (min 15 deltagere). 

Tid til egne oplevelser

De næste par dage er sat af til egne oplevelser. Med toget er det nemt at komme til Malaga, der er fyldt med oplevelser og gode shoppingmuligheder. I de små gader er der masser af hyggelige tapasrestauranter, og hvorfor ikke følge den lokale skik med at tage et glas sherry på en af de utallige barer? 

Ronda (tilkøb)

Har du lyst, kan du i dag deltage på en ekstra udflugt til Ronda, der ligger på et plateau i bjergene vest for Malaga. Den nye og den gamle bydel er delt af en 100 m dyb kløft, der har gjort byen stort set uindtagelig. I dag er de to bydele forbundet med den smukke bro Puento Nuevo, der er et kunstværk i sig selv. I Ronda ligger også Spaniens største tyrefægterarena, og hvis det er muligt, kigger vi ind. Der bliver god tid til at gå en tur i byen og finde et hyggeligt frokoststed. Midt på dagen kører vi tilbage til Fuengirola. 

Udflugten bestilles og betales hjemmefra (min. 15 deltagere).

Tid til egne eventyr

Dagen i dag er på egen hånd. Har du lejet en bil, kan vi anbefale en tur op i bjergene til Antequera. Den historiske by lå strategisk vigtigt for maurerne, der brugte Antequera som et fremskudt forsvar for Granada. Oven over byen rejser det arabiske fort Alcazaba sig. Nede i byen har den kristne generobring sat sig spor i form af intet mindre end 30 kirker samt klostre og palæer. Besøg også det arkæologiske museum eller de mere end 4.000 år gamle jættestuer. Uden for byen kan man fx besøge et naturreservat med usædvanlige klippeformationer.

Om aftenen er der mulighed for at spise på en lokal restaurant, hvor fisk er på menuen. 
Middagen bestilles og betales hjemmefra som som en del af den "kulinariske pakke".

Marbella, halvdagsudflugt

Når vi har spist morgenmad, kører vi med bus til en af Solkystens andre store byer, Marbella. Byen er de riges legeplads, hvor butikker med luksusmærkevarer ligger side om side, og hvor havnen er fyldt med de største lystyachter, man kan forestille sig. På en tur rundt i byen til fods passerer vi de eksklusive butikker, vi kigger ned i havnen, og vi går i de smalle gader i den gamle bydel, der er fyldt med søde, hvidkalkede huse. Stranden løber parallelt med strandpromenaden, der byder sig til med masser af cafeer og restauranter, hvor frokosten kan nydes med udsigt til vandet.

Først på eftermiddagen kører vi den lille strækning tilbage til Fuengirola.

Tid på egen hånd

Der er ikke noget fast program i dag. Måske vil du bare hygge på hotellet eller gå på shopping i Fuengirolas små gader. Spiller du golf, er der masser af muligheder for at forbedre handicappet på en af de mange golfbaner, der ligger i kort køreafstand fra Fuengirola. 

Om aftenen spiser vi som sædvanlig sammen på hotellet.

Granada og Alhambra (tilkøb)

På en ekstra udflugt har du i dag mulighed for at opleve et af Spaniens prægtigste bygningsværker, når vi besøger paladsbyen Alhambra. Det mauriske borgkompleks blev opført i 1200- og 1300-tallet og ligger på en høj lidt uden for Granada. Bag de tykke mure findes et utal af små og store gårdanlæg med fontæner, bassiner og haveanlæg, ofte omkranset af de karakteristiske søjlegange, der sørger for lidt skygge i de varme timer. Typisk for de mauriske byggerier er her også masser af udskæringer, mosaikker og høje buevinduer. Midt i komplekset ligger Generalife, som var de mauriske kongers sommerresidence. Alhambra er simpelthen et must see, når man er på disse kanter.
Der er rundvisning på Alhambra med en lokalguide. 

Efter dette spændende besøg tager vi på opdagelse i Granada. Til fods undersøger vi gader og gyder, hvor vi både finder sjove og spændende butikker samt et stort udvalg af cafeer og restauranter.

Vi er tilbage i Fuengirola sent om eftermiddagen.

Udflugten bestilles og betales hjemmefra (min. 15 deltagere).

Mijas, den hvide bjergby

I bjergene bag Costa del Sol ligger en række små byer, der kaldes de hvide byer, fordi de hvidkalkede husmure skinner igen i den stærke sol. Om formiddagen kører vi til Mijas, der er en af de hyggeligste byer i baglandet. Her leves livet lidt tilbagelænet på de mange lokale cafeer og restauranter, og mange steder fra er der en betagende udsigt over Middelhavet. Vi har god tid i byen til at shoppe og finde et godt frokoststed, inden vi midt på eftermiddagen er tilbage ved kysten.

Om aftenen er der igen mulighed for at spise på en lokal restaurant, denne gang står der en klassisk, spansk kødret på menuen.

Sevilla (tilkøb)

I dag kan du tage med på en ekstra udflugt til Andalusiens hovedstad, Sevilla. Spaniens fjerdestørste by er et fantastisk sammenkog af historie og kultur fra romere, jøder, maurere og kristne. Operaerne Carmen og Barberen i Sevilla udspiller sig i det jødiske kvarter Santa Cruz, som vi kommer igennem på en vandretur sammen med rejselederen. Domkirken er verdens største gotiske domkirke, og her ligger Christoffer Colombus begravet. Den store opdagelsesrejsende stævnede nemlig ud fra Sevilla på sin færd mod det han troede, var den vestlige vej til Indien. Kongeslottet Alcazar er fra maurernes tid, lige som byens vartegn, det 100 m høje kirketårn La Giralda, oprindeligt var en maurisk minaret. Både flamencodans og tyrefægtning dyrkes passioneret i Sevilla, så vi kommer også forbi tyrefægterarenaen. De små, krogede gader med hvidkalkede huse emmer af stemning, her kan man sagtens bruge resten af besøget på at gå på opdagelse. Der er med andre ord alle mulige gode grunde til at besøge Sevilla!
Sent på eftermiddagen er vi tilbage ved kysten og Fuengerola. 

Udflugten købes og betales hjemmefra (min. 15 deltagere)

Tid til egne oplevelser

Der er stadig et par dage af ferien tilbage, så du kan endnu nå et par udflugter på egen hånd. Måske fortjener Malaga et besøg mere, eller også skal den nye stamcafé have et besøg til. Har du lejet en bil, er der endnu flere muligheder inden for rækkevidde.

Om aftenen mødes vi som sædvanlig på hotellet til en fælles middag.

Sherryhovedstaden Jerez (tilkøb)

På dagens ekstra udflugt kører vi ca. 200 km mod vest til byen Jerez de la Frontera, som er hovedstad for stort set al verdens sherryproduktion. De gyldne dråber fremstilles efter en speciel proces, hvor flere årgange blandes sammen. Sherry drikkes ofte sammen med tapas, som bliver stadigt mere populær. Af samme grund stiger salget af sherry også. Vi besøger en af de vigtigste og ældste sherry-bodegaer, hvor vi bliver vist rundt i de store kældre og lærer noget om kunsten at lave sherry. Vi afslutter besøget med at smage et udvalg af husets vine. Bagefter bliver vi vidne til et elegant hesteshow, der finder sted på den kongelige andalusiske rideskole.

På resten af turen er der mulighed for at se nærmere på byen og finde et godt sted at spise frokost. Midt på eftermiddagen kører vi retur til Fuengirola.

Udflugten bestilles og betales hjemmefra (min. 15 deltagere).

Sidste aften

Hele dagen er til fri disposition. Det er tid til at pakke, finde de sidste gaver til børn og børnebørn og besøge stamcaféen en sidste gang inden hjemrejsen i morgen. 

Om aftenen spiser vi sammen på hotellet og får sagt farvel - og måske på gensyn? - til hinanden. 

Afrejse

Vi skal lidt tidligt op i dag, så vi kan nå morgenflyveren fra Malaga. Sidst på formiddagen lander vi i København, forhåbentlig godt fyldt op med gode indtryk og lidt ekstra c-vitaminer.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Prisen inkluderer

 • Dansk rejseleder på udflugterne
 • 21 nætter på Hotel Las Piramidas
 • 21 x morgenmad
 • 21 x aftensmad inkl. vin og vand
 • Fly København-Malaga t/r
 • Transfer til/fra hotel
 • Byvandring i Fuengirola
 • Udflugt til Malaga 
 • Udflugt til Marbella
 • Udflugt til Mijas

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Tillæg for enkeltværelse, pr. person 4.200 kr.
 • Ekspeditionsgebyr, 125 kr. pr. ordre.
 • Måltider ud over de nævnte
 • Drikkevarer hvor det ikke specifikt er nævnt
 • Afbestillingsforsikring, spørg FDM Travel
 • Rejseforsikring, spørg FDM Travel
 • Drikkepenge og personlige udgifter
 • Øvrigt der ikke er nævnt under "inkluderet i prisen"

 

Om rejsen

Sammen og på egen hånd
Turen byder på en god kombination af spændende oplevelser sammen, såvel som tid på egen hånd.

Om hotellet
Hotel Las Pirámides er et godt og velbeliggende 4-stjernet hotel få hundrede meter fra Fuengirolas centrum. Alle værelserne har balkon, så I kan nyde vejret og udsigten med sidekig til havet. Der er tv, telefon, værdiboks, aircondition, minibar, badekar og hårtørrer på alle værelser, der i øvrigt er røgfrie.

Hotellet råder over en udendørs og en indendørs swimmingpool (opvarmet). Adgang til fitnessrum, sauna og whirlpool mod betaling. Desuden råder hotellet over et spille/hyggerum, en bar og en restaurant, hvor vi indtager alle aftenmåltider (buffet). 

 

ekstra oplevelser

Udflugter til
Cordoba (500 kr.)
Sevilla (550 kr.)
Granada og Alhambra (600 kr.)
Gibraltar (450 kr.)
Ronda (425 kr.)
Jerez (600 kr.)

Udflugtspakke 1: Ronda, Granada og Cordoba, 1.400 kr. (spar 125 kr.)

Udflugtspakke 2: Alle udflugter, 2.900 kr. (spar 225 kr.)

Kulinarisk pakke: Tre middage, 600 kr. (ved min. 15 deltagere)

Udflugterne skal bestilles hjemmefra.

Reserver

Afrejsedatoer

- (Udsolgt)
9.490 kr.

Kontakt