Mijas, Malaga, Andalusien!

9 dages rejse med dansk rejseleder

Oplev skønne Andalusien på denne afslappede rejse med base i den hyggelige bjerglandsby Mijas. Byen ligger på bjergskråningerne med smuk udsigt over Middelhavet. Vi har inkluderet halvpension med vin samt spændende udflugter i Mijas, Malaga og til Granada med Alhambra. Derudover har du bl.a. mulighed for at tage med på udflugter til Ronda med den imponerende bro, til Cordoba samt til Alfarnatejo og Antequera, hvor vi også kommer ud i naturen. Rejsen er på 9 dage, så du har god tid til at slappe af og fordøje alle indtrykkene. 

På rejsen den 28. april - 06. maj 2019 er der intet eneværelsestillæg.

Fra 7.490 kr.
pr. person i dobbeltværelse inkl. fly, hoteller, udflugter iflg. program samt dansk rejseleder 

FDM medlemsrabat på 500 kr. pr. person fratrækkes nævnte pris.

Bestil denne rejse fordi:

 • Du oplever charmerende Malaga, hyggelige Mijas og fortryllende Granada
 • Du får plads til selv at bestemme hvordan tiden skal bruges med et bredt udvalg af ekstra oplevelser
 • Du bor på et hyggeligt 4* hotel i Mijas under hele opholdet
 • Du får en dejlig afskedsmiddag med drinks på en lokal tapas restaurant, hvor vi skal smage en masse lokale retter
 • Du får naturligvis en erfaren rejseleder og en dygtig chauffør

 

Du kan reservere din rundrejse her:

Reserver


Har du spørgsmål til rundrejsen, sidder vi klar til at hjælpe: 

Kontakt

Dagsprogram

Dag for dag

 • Dag 1: Ankomst til Malaga
 • Dag 2: Byvandring i Mijas
 • Dag 3: Byvandring i Malaga
 • Dag 4: Mijas - eller ekstraudflugt til Cordoba
 • Dag 5: Mijas - eller udflugt til Ronda
 • Dag 6: Udflugt til Granada med Alhambra
 • Dag 7: Mijas - eller ekstraudflugt til Alfarnatejo
 • Dag 8: Mijas - eller ekstraudflugt til Antequera
 • Dag 9: Hjemrejse

København - Malaga - Mijas

Efter ca. 4 timers flyvetur ankommer vi til Malaga, hvorfra rejsen tager sin begyndelse.

På denne rejse bor vi i den hyggelige landsby Mijas, som er en af Andalusiens klassiske hvide landsbyer – pueblos blancos. Byen ligger tilbagetrukket i bjergene – væk fra de mere turistede strandområder – og her er en skøn udsigt over Middelhavet, lidt tilbagetrukket oppe i bjergene. Her er et hyggeligt lokalliv med et væld af små cafeer, restauranter og butikker og rig mulighed for vandreture i naturen. På vores behagelige hotel er der god plads i de mange fællesområder, både indendørs og ved poolen udendørs.

På rejsen den 18.-25. oktober tager vi på byrundtur i Mijas straks efter ankomst og check in på hotellet.

Mijas

Formiddagen er i dag afsat til at udforske vores egen hyggelige landsby Mijas, hvor rejselederen laver en byvandring. Undervejs besøger vi vin-museet, hvor vi forfrisker os med en tapas og et glas vin. Er benene friske, anbefaler vi en længere vandretur nord for byen. Der er flere gode vandreruter i bjergene med en spektakulær udsigt lige oven for byen.

Malaga - byrundtur

I dag kører vi til Malaga by, der er en fantastisk spændende havneby med masser af kulturtilbud, kunstmuseer, kulturhistorie og en typisk andalusisk stemning med citrusduftende pladser og hyggelige cafeer. I Malaga lever det traditionelle side om side med det moderne og internationale, og både spaniere og europæere samles om at forny og genskabe Andalusiens tidligere storhed.

På vores byvandring kommer vi både til den gamle bydel, hvor vi blandt andet hører om Malagas mest berømte bysbarn Pablo Picasso. Vi besøger museet om den berømte kunstner og ser også et par af byens meget flotte kirker og historiske cafeer, inden vi fortsætter byens mest berømte vartegn – den mauriske fæstning Alcazaba, der tårner sig op over byen og har gjort det i tusinde år.

Der bliver også lidt tid i byen på egen hånd – måske den skal bruges på at gøre lidt indkøb, eller bare sidde på en cafe og lade livet passere forbi med en kop kaffe eller måske en sød Malagavin i glasset. Om eftermiddagen er vi igen tilbage i vores hyggelige Mijas.

Entre til Alcazaba og Picasso-museet er inkluderet. - evt. øvrige entreer er for egen regning.

Mijas eller ekstraudflugt til Cordoba

Dagen kan nydes på egen hånd i Mijas, eller du kan tage med på vores ekstraudflugt med rejselederen til Córdoba (bestilles hjemmefra)
 
På dagens udflugt kører vi godt 200 km ind i Andalusiens bagland til storbyen Córdoba. Byen blev i år 711 erobret af araberne, og det blev startskuddet til byens storhedstid – Córdoba blev i 800- og 900-tallet anset for at være den vestlige verdens centrum hvad angår kunst og videnskaben.
 
Ved ankomsten til Córdoba bliver vi mødt af vores lokale byguide, der tager os med på en opdagelse i den charmerende gamle bymidte. Vi skal blandt andet fare vild i de smalle gyder i Córdobas jødiske kvarter La Juderia og besøge synagogen. Vi besøger naturligvis også Córdobas allerstørste seværdighed La Mezquita, den store moské, som er et af hovedværkerne inden for den islamiske arkitektur.

Både La Mezquita og Córdobas gamle bydel er optagets på UNESCOs verdensarvsliste, og efter vores rundvisning bliver der tid til at udforske de hyggelig gader og stræder på egen hånd. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage  til vores hotel i Mijas.


 
 

Mijas - eller ekstraudflugt til Ronda

Efter morgenmaden kan du fx gå på opdagelse på vandrestierne omkring Mijas, eller tag med på en ekstraudflugt til Ronda (bestilles hjemmefra).

Tidligt på formiddagen kører vi til byen Ronda, der ligger på et plateau i Rondabjergene vest for Malaga. Rondas gamle bymidte er placeret på kanten af en dyb kløft med et fald på op til 100 meter, og den lodrette klippevæg har virket som et naturligt forsvarsværk for byen og dermed gjort Ronda stort set uindtagelig. Rondas gamle bydel er forbundet med den nyere del af byen henover kløften med den imponerende bro Puente Nuevo.

Ronda er også byen hvor Spaniens ældste tyrefægterarena ligger. Vi tager os tid til at gå en god tur i byen og finde frokost på egen hånd, inden vi kører tilbage Mijas, hvor resten af dagen kan nydes ved hotellets pool, med boglæsning i de hyggelige fællesarealer eller udforskning af Mijas landsby.

Granada med Alhambra

Vi kører til Granada efter morgenmaden, hvor dagen er sat af til oplevelser i denne spændende by.

De mauriske konger besatte i starten af 700-tallet den iberiske halvø, og på kun otte år havde de underlagt sig området fra Sydspanien til Barcelona. I løbet af de næste 800 år pressede de kristne konger nordfra og fik langsomt tilbageerobret halvøen. Granada var i 1492 den sidste højborg, hvorfra de mauriske konger regerede deres store rige.

Alhambra er Granadas vartegn, smukt beliggende på et plateau lidt uden for selve byen. Alhambra er et citadel og en paladsby opført i 1200- og 1300-tallet under maurerne og et af de prægtigste mauriske bygningskomplekser i hele Spanien.  

Der er et begrænset antal billetter til Alhambra pr. dag. Kan udflugten mod forventning ikke gennemføres, inkluderer vi i stedet udflugten til Cordoba. 

Mijas - eller ekstraudflugt til Alfarnatejo

Dagen er til fri disposition. Slap af på en café i den hyggelig by, tag en dukkert i hotellets pool eller tag med på en ekstraudflugt til Alfarnate.

Alfarnatejo er en af Andalusiens hvide byer, der ligger helt oppe i over 800 meters højde. Inden vi kommer så langt, skal vi på et spændende besøg i en olivenplantage. Her kan vi beundre de smukke, gamle og krogede oliventræer og høre om arbejdet med at pleje og passe en olivenlund. Vi besøger også en olivenoliemølle, hvor vi kan se bærrene blive presset til den pureste, reneste olivenolie. Vi spiser frokost et sted i nærheden og tilbringer resten af eftermiddagen i Alfarnatejo.

Om aftenen spiser vi sammen på hotellet.

 

Mijas - eller ekstraudflugt til Antequera

Dagen er til fri disposition og kan nydes i Mijas by,med  en bog ved poolen eller tage en tur ned til kysten. Vi mødes igen om aftenen til fælles Tapas-crawl.

Du kan også deltage i en ekstraudflugt til bjergbyen Antequera, der ligger skønt omgivet af bjerge og med masser af museer, historiske bygninger, restauranter og shoppingmuligheder. Vi begynder dagen med at besøge den mauriske fæstning Alcazaba, der troner over byen. Bagefter skal vi ud på en god vandretur i nationalparken El Torcal, som er spækket med fantastiske kalkstensformationer. Det mere end 150 mio. gamle landskab er tidligere havbund og fyldt med vild natur. Det er muligt at finde vilde krydderurter, og man kan også være heldig at se gribbe kredse over området. Eftermiddagen tilbringer vi i Antequera. 

 

Mijas - Malaga - København

Vi tjekker ud fra hotellet og kører til Malaga lufthavn, hvorfra vi om eftermiddagen flyver hjem til Danmark.
 

Kort

Vis på kort

Galleri

Om prisen

Prisen inkluderer

 • Dansk rejseleder
 • Fly København-Malaga t/r
 • Lokale guider

 • Al transport ifølge program

 • 8 (7) nætter på Hotel TRH Mijas****
 • 8 (7) x morgenmad
 • 7 (6) x aftensmad inklusiv 1 glas vin hver aften 
 • 1 x Tapas-crowl afskedsmiddag
 • Byvandring i Mijas
 • Guidet byrundtur i Malaga
 • Bustur og udflugt til Granada med Alhambra

 

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Tillæg for enkeltværelse 1.500 kr. (intet tillæg på afrejsen 28. April)
 • Rådgivnings- og ekspeditionsgebyr, pr. ordre 125 kr.
 • Rejse- og afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Drikkevarer og måltider ikke nævnt i programmet
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører
 • Fast plads forrest i bussen (række 1-3) 250 kr. pr. person

Om rejsen

Varighed:
9 dage (afrejse 28. april og 8. sept.)
8 dage (afrejse 18. okt.)

Antal deltagere:
Rejsen gennemføres ved minimum 20 deltagere (maksimum 30).

Sprog
På udvalgte seværdigheder vil lokalguiden være engelsktalende. Vores danske rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med oversættelse.

Transport
Rejsen gennemføres i gode 3-4 stjernede busser.

 

ekstra oplevelser

Dag 4
Ekstraudflugt til Cordoba - 590 kr. 

Dag 5
Ekstraudflugt til Ronda - 300 kr.

Dag 7
Ekstraudflugt til Alfarnatejo - 500 kr.

Dag 8
Ekstraudflugt til Antequera - 450 kr.

Priserne er pr. person. Ekstraudflugter bestilles sammen med rejsen og gennemføres ved min. 15 deltagere.
 

tillæg

 • Balkonværelse, pr. person 300 kr.
 • Superiorværelse, pr. person 600 kr.
 • Eneværelse med balkon 2.100 kr. (28. april: 600 kr.)
 • Superiorværelse som eneværelse 2.700 kr. (28. april: 1.200 kr.)

Superiorværelser har balkon og havudsigt, kun på forespørgsel

Datoer & reservation

Afrejsedatoer

-
Flyv fra København
8.990 kr.
-
Flyv fra København - Bemærk at denne rejse er på 8 dage
7.490 kr.

fdm medlemsrabat:

 • FDM medlemmer får rabat på 500 kr. pr. person på nævnte priser
 • Er du ikke medlem, kan du tegne medlemskab på fordelagtige vilkår ved bestilling af rejsen.


Angivne priser er fratrukket rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.
 

Praktisk information

Klima
Andalusien har op mod 3000 solskinstimer om året og er et af de varmeste områder i hele Spanien. Inde i landet kan temperaturerne godt komme op i nærheden af eller endda over 40 grader, mens det er en anelse køligere ved kysten. Mijas ligger tæt ved Costa del Sol, hvor klimaet er mediterrant-subtropisk med behagelige temperaturer om vinteren og varme somre. Der falder kun lidt nedbør. I forårs- og efterårsmånederne er vejret yderst behageligt, og temperaturerne kan i dagens løb nå op mellem 25 og 30 grader.

 JAN   FEB  MAR  APR  MAJ  JUN  JUL  AUG  SEP  OKT  NOV  DEC  
FUENGIROLA             
Dagtemperatur151618192327293027221815
Nattemperatur67810121619191713107
Nedbør (mm)5658405137144529547268

 

Tidsforskel
Spanien har samme tidszone som Danmark. Sommertid og vintertid følger hinanden i begge lande.
 

Penge og valuta
Vi anbefaler at medbringe Euro, der bruges som valuta i Spanien. Desuden anbefales et visakort /Mastercard som ekstra sikkerhed som betalingskort. De fleste kreditkort, fx Visa og MasterCard vil kunne bruges som betalingsmiddel i større butikker, mange restauranter og på de fleste hoteller. Bemærk dog at nogle mindre steder, fx mange taxaer, barer og cafeer kun tager kontanter.
 

Elektricitet
Der bruges ligesom i Danmark 220 volt, og der er 2-3 forskellige stiktyper. Danske stik kan bruges i de fleste stikkontakter.

Visum og pas
Spanien er visumfrit indtil 180 dage, og passet skal være gyldigt under opholdets varighed.
 

Vaccination
Vi anbefaler at du taler med din læge eller Danske Lægers Vaccinationsservice angående eventuelle vaccinationer til denne rejse. 
 

Drikkepenge
Drikkepenge på restauranter, barer og i taxier er ikke påkrævet, men er man tilfreds med servicen er det almindeligt at runde betalingen op med fx 5-10% til et helt beløb. Drikkepenge inden for turismen er som i mange andre lande også normalt.
På vores rejser har vi lokale guider og chauffører, der følger gruppen og hjælper rejselederen med at få hele arrangementet til at fungere. Som tommelfingerregel hertil kan hver deltager beregne drikkepenge i størrelsesorden svarende til ca. 3 EUR/dag, der fordeles mellem lokale guider og chauffører. Betaling af drikkepenge er naturligvis frivilligt og følger ens egen tilfredshed med arrangementet. 


Mad og drikke
Maden i Spanien spænder imellem alt fra rustikke bonderetter til finere madlavning, der hver især kan være fantastiske oplevelser. Der er mange gode lokale råvarer såsom oste, skinker, oliven, olivenolie osv. Ved kysterne er skaldyr udbredt, mens kødretterne dominerer længere inde i landet. Kendte klassikere som paella skal naturligvis prøves. Tapas, der egentlig blot er et udtryk for "en lille portion" er også uundgåeligt, og man bør unde sig selv at nyde disse små retter, der for mange danskere kan være mere spændende end mange hovedretter.
Opholdet i Mijas er inklusiv middag (buffet) hver aften inklusiv et glas vin. Derudover er der mange muligheder for at spise frokost lokalt på de små barer og restauranter, der ligger i Mijas' centrum.

Kontakt