Elefantbørnehjemmet i Udawalawe

Glade babyelefanter

Forbered jer på smeltede hjerter, når de små babyelefanter legesygt render rundt på den der kluntede facon, som kun elefanter kan gøre det. På Elephant Transit Home i Udawalawe National Park kan I se elefanter i højt humør og fuld vigør. Elefantbørnehjemmet udfører velgørenhedsarbejde for øens asiatiske babyelefanter, der er blevet forældreløse. De behandler dem for skader, sygdomme og sørger for, at de bliver i stand til at kunne klare sig på egen hånd i naturen inden de bliver fem år. Det er en sand fryd for øjet at betragte de veltilpassede elefantunger fjolle rundt og lege med hinanden.

 

Inspiration

Elefantungernes hornorkester

Det lyder næsten som et helt hornorkester, når de små elefanter skal fodres. De er utålmodige og frække og har nok egentlig lidt svært ved at acceptere køkulturen. Så derfor trutter de for at gøre opmærksomme på sig selv. Lige så snart de får lov, styrter de ind og aser og maser og skubber til hinanden for at komme først til de literstore sutteflasker, fyldt med god og livgivende mælkeerstatning. For jer, der er kommet for at se på elefanterne, er det et underholdende show, hver gang de små elefanter kommer løbende imod børnehjemmets dyrepassere.


"Det er som at se en flok børn, der har fået lov til at tømme en slikbutik. Utålmodigt står de mange babyelefanter og skraber i jorden og venter ved snoren. Og de kan åbenbart klokken, for hver dag, fire gange om dagen, kommer de fra junglen til børnehjemmet og står klar bag afspærringen"

- Ulrik, rundrejsespecialist i Lyngby


  

Kort

Vis på kort

Oplev Sri Lanka - Skab din egen historie