Hvalsafari i Mirissa

Se verdens største dyr

Ud for Sri Lankas sydkyst bliver vandet hurtigt over 1000 meter dybt, og her boltrer hvalerne sig mellem november og april.  Med afgang fra Mirissa sejler vi ud i det Indiske Ocean i ”hvalfangerbåde”, hvor trænede hvalspottere holder øje med bevægelser på vandet. Opstandelsen på båden er stor, når det lykkes at spotte et af de store dyr. Man kan mærke euforien helt ud i de yderste led, for at se en blåhval er på alle måder en stor oplevelse!

Inspiration

Hvaler så store som rundetårn

Tænk på Rundetårn og forestil dig, at det ligger ned og pludselig glider op ad vandet i en smuk bue. SÅ stor er blåhvalen, verdens største dyr. På trods af sin enorme størrelse virker den smidig og adræt, når den for en kort bemærkning dukker op til overfladen, puster luft ud af åndehullet, og elegant dykker ned igen med et smut med den store hale. Når den først har suget luft ind, kan den forblive neddykket i op til 12-15 minutter, og med en svømmehastighed på op mod 50 km/t, er det ikke til at sige, hvor den dukker op næste gang.

Vidste du i øvrigt, at blåhvaler kan tale med hinanden med deres dybe stemme på flere hundrede kilometers afstand?

Delfiner

Hvalsafarien starter tidligt om morgenen, når solen er ved at stå op. Tæt på land er vandet som regel roligt, mens det længere ude godt kan gynge en del, efterhånden som der kommer mere vand under kølen. Mens vi venter på at vandet skal brydes af en vandsøjle, der betyder HVAL, bliver vi ofte vidner til flokke af legesyge delfiner, der følges med båden. Pludselig dukker du op og hopper og springer. Det er som om, båden er deres legetøj, og det er delfinerne, der ser på os på båden. Rollerne er vendt om. Med deres søde ansigter smiler de til os, mens de slår et slag op ad vandet, ruller rundt og kaster sig ned i bølgerne igen. Skulle vi ikke få set hvaler på turen, er delfinerne en rigtig god erstatning.

Kort

Vis på kort

Oplev Sri Lanka - Skab din egen historie