Sri Lanka - Østens paradis

14 dages rundrejse i sri lanka med dansk rejseleder

Vi tilbyder i øjeblikket ikke rejser til Sri Lanka, men hold øje med siden – vi forventer snart at have nye afgange klar til afrejse i november 2020.

Hvis du drømmer om et paradis med brede, hvide sandstrande, frodig natur med elefanter og leoparder, samt en gæstfri befolkning med en årtusinde lang historie, så er Sri Lanka svaret.

Øen er en guldgrube af oplevelser for alle dine sanser. Farver, dufte, smag og lyde blander sig i en fascinerende cocktail af indtryk. Religioner, traditioner og portugisiske, hollandske og engelske koloniherrer sørger for en usædvanlig rig kulturhistorie.

Sri Lanka er en rundrejse uden sidestykke, som vi afslutter med et par afslappende dage på et 5-stjernet luksushotel ved de blændende hvide sandstrande på øens sydlige del. Du kan forlænge strandopholdet med nogen dage, hvis du har brug for en rigtig dase-ferie.

Fra 18.990 kr.
pr. person i dobbeltværelse inklusiv fly, hotel, transport, nævnte måltider samt udflugter iflg. program

OBS: Prisen er vejledende.

FDM medlemsrabat på 500 kr. per person fratrækkes nævnte pris.

Bestil denne rejse fordi:

 • Du kommer tæt på Sri Lankas unikke dyreliv i både Wilpattu og Udawalawe National Park
 • Du oplever fantastiske udsigter fra toppen af Sigiriya Rock
 • Du kommer på en af verdens måske smukkeste togture, gennem teplantager fra Kandy til Nuwara Eliya
 • Du har god tid til afslapning på skønne strande i Weligama
 • Du får naturligvis en erfaren rejseleder og en dygtig chauffør

Har du spørgsmål til rundrejsen, sidder vi klar til at hjælpe: 

Kontakt

Dagsprogram

Dag for dag

Dag 1: København
Dag 2: Ankomst til Sri Lanka
Dag 3: Chilaw/Wilpattu/Habarana
Dag 4: Habarana/Polonnaruwa/Sigiriya
Dag 5: Habarana/Dambulla/Matale/Kandy
Dag 6: Kandy
Dag 7: Kandy og tog til Nuwara Eliya
Dag 8: Nuwara Eliya og Udawalawe
Dag 9: Udawalawe
Dag 10: Udawalawe/Galle/Weligama
Dag 11: Weligama - Fridag på stranden
Dag 12: Weligama - Fridag på stranden
Dag 13: Colombo og hjemrejse
Dag 14: Hjemkomst

København

Udrejse til Colombo

Vi mødes i Københavns lufthavn, hvor vores færd begynder. Midt på eftermiddagen flyver vi med den store Airbus 380 via Dubai med Emirates mod Sri Lankas hovedstad, Colombo.   
 
Forplejning på den oversøiske flyrejse er inkluderet
 

Ankomst til Sri Lanka

Negombo og Chilaw

Vi lander i Colombo om morgenen. Når formaliteter og afhentning af bagage er vel overstået, starter vores første indtryk af den skønne ø. Vi forlader Colombo og kører mod nord til Negombo, hvor vi holder en god pause. Byen er præget af mange kirker og andre religiøse symboler med en overvægt af katolikker. Vi besøger det lokale fiskemarked, hvor fiskene ligger til tørre på stranden. Til frokost er mulighed for at dyppe tæerne i vandet. Medbring evt. badetøj. 

Efter en lang nat i flyet bliver det rart at slappe af på vores hotel. Vi indkvarterer os på hotel Ananthaya Resort (eller tilsvarende) i Chilaw, hvor der bliver tid til afslapning resten af eftermiddagen. Vi spiser aftensmad på hotellet, bagefter er det nok tiltrængt med en god nats søvn.
 
Forplejning på fly, frokost og aftensmad er inkluderet. 

Chilaw/Wilpattu/Habarana

Elefanter, fugle og krybdyr

Efter morgenmaden tjekker vi ud fra vores hotel. Fra Kalpitiya krydser vi den hollandske bugt i båd og midt på dagen ankommer vi til Gangewadiya. Her bliver vi mødt af en flok jeeps, der tager os med ind i den spændende nationalpark Wilpattu.

Frokosten indtager vi inde i parken, hvorefter eventyret venter. På en spændende safari rundt i parken holder vi udkig efter elefanter, krokodiller, bjørne, slanger og andre krybdyr samt masser af farverige fugle. Er vi meget heldige, kan vi også få et glimt af en leopard.

Sidst på eftermiddagen forlader vi nationalparken igen og først på aftenen når vi frem til Habarana, hvor vi bliver indkvarteret på Sorowwa Resort and Spa (eller tilsvarende). Fra de private balkoner på værelserne er der en skøn udsigt over grønne områder og en lille sø. 
 
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

Habarana/Polonnaruwa/Sigiriya

Ruinby og klippefæstning i den kulturelle trekant

I dag skal vi se de historiske byer Polonnaruwa og Sigiriya, der begge hører til blandt Sri Lankas absolutte top-seværdigheder.
Efter en velfortjent morgenmad hopper vi op på cyklen (gode mountain bikes, inklusiv hjelm) og kører gennem de smukke landområder i det ældgamle ruinkompleks, Polonnaruwa, hvor vi skal tilbringe den første del af formiddagen. Der er også mulighed for at blive kørt, hvis man ikke vil cykle.

I det 11. århundrede blev Polonnaruwa hovedstad for de indiske Chola konger, der erobrede denne del af øen. De arkæologiske fund er mange og overvældende og overordnet set meget velbevarede. 

Bagefter gør vi stop ved et træskærerværksted, hvor vi kan se arbejderne fremstille unikke håndlavede figurer, og hvor der også bliver tid til at købe nogle af de mange smukke masker, figurer, skåle og meget mere, der bliver produceret.

Efter frokost fortsætter vi turen på fire hjul og kommer til et af øens mest spektakulære steder: Sigiriya-stenfortet eller Løveklippen, som den også kaldes. Den fantastiske stenformation knejser hele 180 meter op over den omgivende jungle.
 
Vi skal op på toppen af fortet og nyde udsigten. Rækker kræfterne ikke, kan du selvfølgelig blive nede og tage et afslappet afbræk, mens resten af gruppen klatrer mod toppen. Vi skal op ad flere end 1.000 trin, og på vejen op bliver vi mødt af 1500 år gamle og velbevarede kalkmalerier – De Himmelske Jomfruer. Sigiriya er så storslået et syn, at det næsten er umuligt at fatte, før man ser det med sine egne øjne.
 
Tilbage på hotellet skal vi nyde en cocktail baseret på kokossaft. Efter en lang og spændende dag er det måske tid til en tur i den indbydende swimmingpool, inden vi sætter os til bords for at nyde aftensmaden.
 
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

Habarana/Dambulla/Matale/Kandy

Krydderihaver og hindutempler

Vi forlader Habarana og sætter kursen mod Kandy. Inden vi kommer så langt, skal vi besøge det gyldne tempel i Dambulla, der forståeligt nok er på UNESCOs verdensarvliste.
Denne arkæologiske perle er en af øens allerstørste seværdigheder, som man kun kan blive imponeret over. Her kan vi opleve op mod 150 Buddha-statuer i forskellige udgaver samt bemalede lofter med flere tusinde år gamle illustrationer. Det er muligt at komme helt op på toppen af templet, hvorfra vi i godt vejr kan se den omgivende jungle og Sigiriya-stenfortet.

I Matale besøger vi en krydderihave, hvor vi både skal se, hvordan krydderierne dyrkes samt får et indblik i, hvordan de anvendes i den traditionelle urtemedicin den dag i dag. Efterfølgende spiser vi en typisk srilankalsk frokost.

Hen på eftermiddagen ankommer vi til hotel Suisse i Kandy (eller tilsvarende), hvor vi tjekker ind, inden vi bliver vidne til et danseshow med forskellige udgaver af lokale danse. Dagens aftensmad bliver indtaget ”på gaden” på en lokal restaurant i følgeskab med en øl fra et lokalt bryggeri.

Hotellet er bygget i kolonistil, og det er oplagt at tilbringe aftenen i loungebaren.
 
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Kandy

Junglehovedstad og Tandens Tempel

Kandy er en hyggelig by, der ligger smukt omgivet af bjerge, sø og jungle. Byen var hovedstad fra 1600-tallet og forsvarede sig igennem 300 år mod de hollandske og portugisiske sømagter. I 1815 faldt byen til briterne, men den har bevaret sin oprindelige position som centrum for den singalesiske kultur og pilgrimssted for buddhister. Mange af de gamle myter, traditioner og skikke bliver holdt i live af områdets aktive og meget venlige folk.

På cykel ser vi nærmere på byen og hører om de forskellige kongers kampe mod indtrængende europæere. På en lokal restaurant spiser vi frokost.
 
Om eftermiddagen skal vi besøge templet med det mærkelige navn Tandens Tempel, der ligger ved en sø på kanten af regnskoven. Navnet kommer af, at en af Buddhas tænder efter sigende bliver opbevaret her, forsvarligt lukket inde i et gyldent skrin, der står i en boks, der er i en montre, der står i et rum... Det er næsten som Pandoras æske. Ifølge legenden var det en indisk prinsesse, der gemte tanden i sit hår og smuglede den med til Sri Lanka. Under besøget i templet bærer vi hvidt tøj - arme, skuldre og knæ skal være tildækkede. Turen tilbage til hotellet foregår på tre hjul – i de berømte såkaldte tuk-tuk’er, som er små trehjulede scootere.
 
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

Kandy og tog til Nuwara Eliya

Forbi temarker til Nuwara Eliya

Igen i dag skal vi prøve et nyt transportmiddel. Denne gang tager vi toget, som midt på dagen afgår mod Sri Lankas højest beliggende by, Nuwara Eliya (1889 m.o.h.). Rejsen går forbi klukkende vandfald og smukke teplantager, der strækker sig som et grønt tæppe så langt øjet rækker og blander sig med de tågede skove i bjergene.

Mens de lokale børn og teplukkere vinker til os i forbifarten, nærmer vi os et lille stykke af det gamle England, Nuwara Eliya, der er hjertet af Sri Lankas teproduktion. Byen er omgivet af bjerge og temarker og er i dag et populært bjergresort. Mange af de gamle britiske kolonibygninger er stadig flot bevarede med originalt bindingsværk og rosenhaver. Frokosten i dag er en let, medbragt frokost, som vi spiser ombord på toget.

Vi bor på Glenfall Reach Hotel eller Hotel Heaven Seven (eller tilsvarende) midt i Nuwara Eliya, og når vi har tjekket ind på hotellet, er der tid til at gå rundt i den romantiske by. Klassiske sten- og bindingsværkshuse minder om en engelsk landsby, og selv klimaet ligner det engelske med mere fugt og kølige temperaturer. Her findes sågar både en galop- og en golfbane. En tur forbi The Hill Club og i Victoria Park kan anbefales. Området er også kendt som Sri Lankas køkkenhave, da klimaet er meget velegnet til at dyrke løg, gulerødder, salat og meget andet, som vi finder på de mange grøntsagsmarkeder rundt omkring på øen. 

Morgenmad, let medbragt frokost og aftensmad er inkluderet

Nuwara Eliya og Udawalawe

Te-lektion og elefantbørnehjem

Noget af verdens bedste te kommer fra Sri Lanka og er kendt som Ceylonte. På en fabrik, bygget af englænderne, kan vi lære om processen, der forvandler de grønne teskud til de sorte, krympede og krøllede blade, som vi kender fra den klassiske engelske sorte te.

Vi kommer også ud i temarkerne og lærer, hvordan teen skal plukkes. I den vilde natur kan teplanterne blive op til 20 meter høje, i temarkerne er de 1-1,5 meter, så de teplukkende kvinder kan nå at plukke topskuddene. Der bliver naturligvis også lejlighed til at smage og købe nogle af de lokale varer.

I Udawalawe besøger vi et elefantbørnehjem. Her tager man sig af små elefantunger, der er blevet efterladt i junglen. Elefantbørnehjemmet er en del af det nationale beskyttelsesprogram, hvor formålet er at hjælpe forladte og forældreløse elefantbabyer med henblik på at kunne gøre dem i stand til at klare sig selv i naturen, når de er blevet lidt større. Det er en rigtig god oplevelse at besøge stedet. De ”små” unger bliver fodret med sutteflasker og lærer at klare sig selv, inden de bliver sendt tilbage til junglen. Afhængigt af tiden kan besøget også gennemføres om morgenen på dag 9, da der er faste fodringstidspunkter.

Efter besøget på elefantbørnehjemmet indkvarterer vi os på Grand Udawalawa Safari Resort i Udawalawe (eller tilsvarende)der ligger tæt på elefantbørnehjemmet. 
 
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.  

Udawalawe

Elefantsafari

Vi fortsætter med at se på elefanter i dag, denne gang i deres naturlige omgivelser. Efter en tidlig morgenmad kører vi til Udawalawe National Park, hvor vi skal på elefantsafari. 

I små, åbne biler kører vi ind i parken, der dækker et areal på omkring 300 km2. Her er der gode chancer for at se elefanter i både ensom majestæt og i små og store familieflokke. I alt bor der omkring 500 elefanter i nationalparken, der i det hele taget er meget rig på dyr. Mange af dem kan man se omkring de to store søer, Udawalawe Reservoir og Maw Ara Reservoir, som tiltrækker dyrene i de tidlige morgen- eller aftentimer.

Hvis vi er meget heldige, kan vi også se et glimt af leoparder og læbebjørne. Parken rummer desuden en masse farvestrålende fugle såsom påfugle, næsehornsfugle, ellekrager og biædere, så det er en særdeles god ide at have et godt kamera med på dagens udflugt.

Midt på dagen kører vi tilbage til hotellet, hvor vi spiser frokost. Resten af dagen kan du tage en svømmetur i poolen, eller du kan udforske den omkringliggende natur på egen hånd. Der er bl.a. mulighed for at leje cykler og fiskeudstyr.
 
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.  


Godt at vide, når I skal p​​​å Jeepsafari
Safarier er en helt fantastisk oplevelse, og er nok for mange en af de vigtige grunde til at besøge Sri Lanka. På en typisk safarikørsel er der et vigtigt
samspil mellem safariguiden, naturen og deltagerne. Her er et par gode råd til at få det bedste ud af oplevelsen.

• Der er ingen garanti for at se bestemte dyr - nyd naturen i al dens uforudsigelighed.
• Grundlæggende skal parken og dyrene ikke tilføres noget udefra, og der skal heller ikke fjernes noget derfra.
• Respekter naturen - smid intet i parken.
• Medbragt mad må ikke gives til eller være synligt for dyrene (aber lærer fx hurtigt at stjæle mad).
• Fødsel, liv, sygdom, jagt og død er del af en større cyklus. Accepter dyrenes forskellige roller i denne cyklus.
• Respekter safariguiden og vedkommendes disponering - han/hun kender dyrenes færden bedst.
• Som deltager kan du hjælpe safariguiden med at spotte dyr.
• Husk at tale pænt, hvis du fx ønsker at han stopper bilen.
• Dæmp stemmen generelt, og vær helt stille når motoren slukkes.
• For de bedste safarifotos, medbring da et kamera med en god telelinse eller stor zoom, 200 mm er fint, men 300 mm og derover er optimalt til safarifotos.
• Tænk på turen som en unik chance for at opleve naturen, snarere end en konkurrence om at se flest dyr.
• Nyd det!
• Medbring praktisk tøj, vind/vandtæt - temperaturerne skifter, og solen kan brænde godt og grundigt.

Udawalawe/Galle/Weligama

Fortet i Galle

Fra Udawalawe kører vi mod Sri Lankas sydvestlige kyst til den gamle koloniby Galle, der var den primære eksporthavn og faste holdepunkt på sejlruterne til Østasien under portugisisk og hollandsk styre. På vejen besøger vi en lokal skole.

Under briterne blev Galles vigtighed nedtonet, da Colombo blev udbygget til den vigtigste havneby. Galle har dog i dag til stadighed eksport af plantageprodukter som gummi og te. Byen har også en række fine klostre og naturligvis bygninger fra de tre koloniherrers tid, fx det gamle hollandske fort fra 1663, det gamle postkontor, en over 350 år gammel kirke og mange andre charmerende kolonistilsbygninger.

Vi går en tur i de gamle gader og suger indtrykkene fra vores europæiske forfædres pompøse og selvsikre livsstil til os. Vi spiser frokost i Galle, inden vi kører til Weligama Bay, hvor vi skal bo på det 5-stjernede luksushotel Weligama Bay Marriot Resort de næste tre nætter.

Alle værelser har havudsigt. Hotellet ligger direkte ud til stranden. Her kan vi slappe af og lade de mange indtryk bundfælge sig, mens vi tager en dukkert i havet eller en tur i poolen. Hotellet råder over flere restauranter og barer, og både på stranden og i nærheden af hotellet findes andre restauranter og spisesteder. Mange har frisk fisk og skaldyr på menuen, og det er oplagt at prøve kræfter med de lokale fiskearter eller at fordybe sig yderligere i det velsmagende srilankanske køkken.

Morgenmad og frokost er inkluderet

Weligama - Fridag på stranden

Ekstra udflugt – hvalsafari 550 kr. pr. person

Hele dagen er fri til afslapning. Tag på stranden eller snup en tur i poolen. Rejselederen står naturligvis også til rådighed med gode ideer og forslag.

Du kan også tage med på en spektakulær ekstraudflugt. Ud for Sri Lankas sydkyster har havet en helt speciel temperatur og sammensætning, der gør vandet ideelt for verdens største dyr – blåhvalen. I turbåde sejler vi ud fra kysten og kigger efter disse enorme dyr, der boltrer sig i bølgerne. Vi kan også være heldige at se kaskelothvaler og delfiner m.m. Chancerne for at se disse prægtige dyr er bedst i perioden november til april, uden vi kan garantere noget. Turen starter tidligt om morgenen, hvor der er størst mulighed for at se hvalerne. Udflugten koster 550 kr. pr. person og gennemføres ved min. 10 deltagere.
 
Morgenmad er inkluderet.

Weligama - Fridag på stranden

Sol, sand, strand og vand

I dag er programmet som i går – der er dømt total afslapning. Læs en god bog i skyggen, hop i havet eller poolen og bare nyd livet og de tropiske omgivelser. Hotellet tilbyder forskellige aktiviteter både på landjorden og til vands. En "skildpadde-vuggestue" ligger i nærheden, og der er gode muligheder for at bade og surfe. 

Morgenmad er inkluderet.
 

Colombo og hjemrejse

Byrundtur og hjemrejse

Vi tjekker ud fra Weligama Bay Marriot Resort efter morgenmaden og kører til Colombo, hvor vi tager på en kort byrundtur i den dynamiske by.

Vi ser en blanding af det moderne og det traditionelle liv. Blandt andet skal vi se byens fort, der i dag er forretningscentrum med brede boulevarder og moderne bygninger. I skarp kontrast ser man de smalle, snoede gader og de traditionelle bygninger i det gamle distrikt, Pettah. Vi ser strandvejen - hvor de velhavende bor, universitetet og nogle af byens kirker, buddhistiske templer og muslimske moskeer.

Vi spiser aftensmad, inden vi kører til lufthavnen og tjekker ind til hjemrejsen.
 
Morgenmad og aftensmad er inkluderet.
 

Hjemkomst

Midt på dagen lander vi i København efter to intense ugers fantastiske oplevelser.

Kort

Vis på kort

Galleri

Om prisen

Prisen inkluderer

 • Fly København - Colombo t/r 
 • Dansk rejseleder
 • Lokale guider

 • Al transport ifølge program

 • Skatter og afgifter
 • Overnatninger på 3-5 stjernede hoteller
  • 1 nat i Chilaw
  • 2 nætter i Habarana
  • 2 nætter i Kandy
  • 1 nat i Nuwara Eliya
  • 2 nætter i Udawalawe
  • 3 nætter i Weligama
 • 11 x morgenmad
 • 9 x frokost
 • 9 x aftensmad
 • Besøg på fiskemarked i Negombo
 • Safaritur i Wilpattu National Park i åbne jeeps
 • Cykeltur i det gamle ruinkompleks, Polonnaruwa
 • Udflugt til Sigiriya-stenfortet
 • Besøg ved det gyldne tempel i Dambulla
 • Besøg ved krydderihave i Matale
 • Kulturelt danseshow i Kandy
 • Cykeltur i Kandy
 • Besøg ved Tandens Tempel i Kandy
 • Scenisk togtur fra Kandy til Nuwara Eliya
 • Te-lektion i Nuwara Eliya
 • Udflugt til elefantbørnehjem i Udawalawe
 • Safaritur i Udawalwe National Park i åbne jeeps
 • Besøg på lokal skole
 • Byrundtur i Galle
 • God tid til afslapning ved strandene i Weligama
 • Byrundtur i Colombo
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Tillæg for enkeltværelse 4.990 kr.
 • Visum til Sri Lanka (bestilles online inden afrejse, 35 USD pr. dec. 2017)
 • Rådgivnings- og ekspeditionsgebyr, pr. ordre 125 kr.
 • Rejse- og afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Drikkevarer og måltider ikke nævnt i programmet
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører (Beregn ca. 400-500 kr. pr. person)
 • Øvrigt der ikke er nævnt under "Prisen inkluderer"

Om rejsen

Varighed:
14 dage

Antal deltagere:
Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere (maksimum 24).

Sprog:
På udvalgte seværdigheder vil lokalguiden være engelsktalende. Vores danske rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med oversættelse.

Transport:
Rejsen gennemføres i gode 3-4 stjernede busser. 

Tilslutningsfly fra Jylland:
Ønsker du at rejse fra Billund, Aalborg, Aarhus eller Karup kan vi tilbyde dette for kun 500 kr. pr. person t/r.

Fysiske krav:
På denne rundrejse kan du forvente, at du skal gå en del. Du skal desuden selv håndtere din bagage både i lufthavnen og på hotellerne.

Generelt om rundrejser med rejseleder:
Læs vores anbefalinger og generelle information om rundrejser med rejseleder HER.

 

ekstra oplevelser

Dag 11
Hvalsafari ud for Marissa - 550 DKK
Turen bookes sammen med rejsen.


Forlæng rejsen

Forlæng opholdet i Weligama med fire nætter.
Priser fra kr. 3.290,- ved 2 personer i delt dobbeltværelse. Hertil kan komme et gebyr for ændring af flybillet.

Datoer & reservation

Kontakt