Sri Lanka - Østens paradis

14 dages rundrejse i sri lanka med dansk rejseleder

Hvis du drømmer om et paradis med brede, hvide sandstrande, frodig natur med elefanter og leoparder, samt en gæstfri befolkning med en årtusinde lang historie, så er Sri Lanka svaret.

Øen er en guldgrube af oplevelser for alle dine sanser. Farver, dufte, smag og lyde blander sig i en fascinerende cocktail af indtryk. Religioner, traditioner og portugisiske, hollandske og engelske koloniherrer sørger for en usædvanlig rig kulturhistorie.

Sri Lanka er en rundrejse uden sidestykke, som vi afslutter med et par afslappende dage på et 5-stjernet luksushotel ved de blændende hvide sandstrande på øens sydlige del. Du kan forlænge strandopholdet med nogen dage, hvis du har brug for en rigtig dase-ferie.

Fra 18.990 kr.
pr. person i dobbeltværelse for 14 dages rundrejse inkl. fly, udflugter, hoteller, helpension (dag 2-9), morgenmad dag 10-13 og dansk rejseleder.

Varighed:
14 dage

Tilslutningsfly fra Jylland:
Ønsker du at rejse fra Billund, Aalborg, Aarhus eller Karup kan vi tilbyde dette for kun 500 kr. pr. person t/r.

Antal deltagere:
Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere (maksimum 24).

Reserver din rundrejse hos din rundrejsespecialist: 

Reserver

Dagsprogram

Dag for dag

Dag 1: København
Dag 2: Ankomst til Sri Lanka
Dag 3: Chilaw/Wilpattu/Habarana
Dag 4: Habarana/Polonnaruwa/Sigiriya
Dag 5: Habarana/Dambulla/Matale/Kandy
Dag 6: Kandy
Dag 7: Kandy og tog til Nuwara Eliya
Dag 8: Nuwara Eliya og Udawalawe
Dag 9: Udawalawe
Dag 10: Udawalawe/Galle/Weligama
Dag 11: Weligama - Fridag på stranden
Dag 12: Weligama - Fridag på stranden
Dag 13: Colombo og hjemrejse
Dag 14: Hjemkomst

København

Udrejse til Colombo
Vi mødes i Københavns lufthavn, hvor vores færd begynder. Midt på eftermiddagen flyver vi med den store Airbus 380 via Dubai med Emirates mod Sri Lankas hovedstad, Colombo.   
 
Forplejning på den oversøiske flyrejse er inkluderet
 

Ankomst til Sri Lanka

Negombo og Chilaw
Vi lander i Colombo om morgenen. Når formaliteter og afhentning af bagage er vel overstået, starter vores første indtryk af den skønne ø. Vi forlader Colombo og kører mod nord til Negombo, hvor vi holder en god pause. Byen er præget af mange kirker og andre religiøse symboler med en overvægt af katolikker. Vi besøger den lokale fiskerlandsby. På stranden kan man ofte se fisk, der ligger til tørre, og der er mulighed for at dyppe tæerne i vandet. Medbring evt. badetøj. 

Efter en lang nat i flyet bliver det rart at slappe af på vores hotel. Vi indkvarterer os på hotel Ananthaya Resort (eller tilsvarende) i Chilaw, hvor der bliver tid til afslapning resten af eftermiddagen. Vi spiser aftensmad på hotellet, bagefter er det nok tiltrængt med en god nats søvn.
 
Forplejning på fly, frokost og aftensmad er inkluderet. 

Chilaw/Wilpattu/Habarana

Elefanter, fugle og krybdyr
Efter morgenmaden tjekker vi ud fra vores hotel. Fra Kalpitiya krydser vi den hollandske bugt i båd og midt på dagen ankommer vi til Gangewadiya. Her bliver vi mødt af en flok jeeps, der tager os med ind i den spændende nationalpark Wilpattu.

Frokosten indtager vi inde i parken, hvorefter eventyret venter. På en spændende safari rundt i parken holder vi udkig efter elefanter, krokodiller, bjørne, slanger og andre krybdyr samt masser af farverige fugle. Er vi meget heldige, kan vi også få et glimt af en leopard.

Sidst på eftermiddagen forlader vi nationalparken igen og først på aftenen når vi frem til Habarana, hvor vi bliver indkvarteret på Sorowwa Resort and Spa (eller tilsvarende). Fra de private balkoner på værelserne er der en skøn udsigt over grønne områder og en lille sø. 
 
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

Habarana/Polonnaruwa/Sigiriya

Ruinby og klippefæstning i den kulturelle trekant
I dag skal vi se de historiske byer Polonnaruwa og Sigiriya, der begge hører til blandt Sri Lankas absolutte top-seværdigheder.
Efter en velfortjent morgenmad hopper vi op på cyklen (gode mountain bikes, inklusiv hjelm) og kører gennem de smukke landområder til det ældgamle ruinkompleks, Polonnaruwa, hvor vi skal tilbringe den første del af formiddagen. Der er også mulighed for at blive kørt, hvis man ikke vil cykle.

I det 11. århundrede blev Polonnaruwa hovedstad for de indiske Chola konger, der erobrede denne del af øen. De arkæologiske fund er mange og overvældende og overordnet set meget velbevarede. 

Bagefter gør vi stop ved et træskærerværksted, hvor vi kan se arbejderne fremstille unikke håndlavede figurer, og hvor der også bliver tid til at købe nogle af de mange smukke masker, figurer, skåle og meget mere, der bliver produceret.

Efter frokost fortsætter vi turen på fire hjul og kommer til et af øens mest spektakulære steder: Sigiriya-stenfortet eller Løveklippen, som den også kaldes. Den fantastiske stenformation knejser hele 180 meter op over den omgivende jungle.
 
Vi skal op på toppen af fortet og nyde udsigten. Rækker kræfterne ikke, kan du selvfølgelig blive nede og tage et afslappet afbræk, mens resten af gruppen klatrer mod toppen. Vi skal op ad flere end 1.000 trin, og på vejen op bliver vi mødt af 1500 år gamle og velbevarede kalkmalerier – De Himmelske Jomfruer. Sigiriya er så storslået et syn, at det næsten er umuligt at fatte, før man ser det med sine egne øjne.
 
Tilbage på hotellet skal vi nyde en cocktail baseret på kokossaft. Efter en lang og spændende dag er det måske tid til en tur i den indbydende swimmingpool, inden vi sætter os til bords for at nyde aftensmaden.
 
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

Habarana/Dambulla/Matale/Kandy

Krydderihaver og hindutempler
Vi forlader Habarana og sætter kursen mod Kandy. Inden vi kommer så langt, skal vi besøge det gyldne tempel i Dambulla, der forståeligt nok er på UNESCOs verdensarvliste.
Denne arkæologiske perle er en af øens allerstørste seværdigheder, som man kun kan blive imponeret over. Det er muligt at komme helt op på toppen af templet, hvorfra vi i godt vejr kan se den omgivende jungle og Sigiriya-stenfortet.

I Matale besøger vi en krydderihave, hvor vi både skal se, hvordan krydderierne dyrkes samt får et indblik i, hvordan de anvendes i den traditionelle urtemedicin den dag i dag. Efterfølgende spiser vi en typisk srilankalsk frokost.

Hen på eftermiddagen ankommer vi til hotel Suisse i Kandy (eller tilsvarende), hvor vi tjekker ind, inden vi bliver vidne til et danseshow med forskellige udgaver af lokale danse. Dagens aftensmad bliver indtaget ”på gaden” på en lokal restaurant i følgeskab med en øl fra et lokalt bryggeri.

Hotellet er bygger i kolonistil, og det er oplagt at tilbringe aftenen i loungebaren.
 
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Kandy

Junglehovedstad og Tandens Tempel
Kandy er en hyggelig by, der ligger smukt omgivet af bjerge, sø og jungle. Byen var hovedstad fra 1600-tallet og forsvarede sig igennem 300 år mod de hollandske og portugisiske sømagter. I 1815 faldt byen til briterne, men den har bevaret sin oprindelige position som centrum for den singalesiske kultur og pilgrimssted for buddhister. Mange af de gamle myter, traditioner og skikke bliver holdt i live af områdets aktive og meget venlige folk.

På cykel ser vi nærmere på byen og hører om de forskellige kongers kampe mod indtrængende europæere. På en lokal restaurant spiser vi frokost.
 
Om eftermiddagen skal vi besøge templet med det mærkelige navn Tandens Tempel, der ligger ved en sø på kanten af regnskoven. Navnet kommer af, at en af Buddhas tænder efter sigende bliver opbevaret her, forsvarligt lukket inde i et gyldent skrin. Ifølge legenden var det en indisk prinsesse, der gemte tanden i sit hår og smuglede den med til Sri Lanka. Under besøget i templet bærer vi hvidt tøj - arme, skuldre og knæ skal være tildækkede. Turen tilbage til hotellet foregår på tre hjul – i de berømte såkaldte tuk-tuk’er, som er små trehjulede scootere.
 
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

Kandy og tog til Nuwara Eliya

Forbi temarker til Nuwara Eliya
Igen i dag skal vi prøve et nyt transportmiddel. Denne gang tager vi toget, som midt på dagen afgår mod Sri Lankas højest beliggende by, Nuwara Eliya (1889 m.o.h.). Rejsen går forbi klukkende vandfald og smukke teplantager, der strækker sig som et grønt tæppe så langt øjet rækker og blander sig med de tågede skove i bjergene.

Mens de lokale børn og teplukkere vinker til os i forbifarten, nærmer vi os et lille stykke af det gamle England, Nuwara Eliya, der er hjertet af Sri Lankas teproduktion. Byen er omgivet af bjerge og temarker og er i dag et populært bjergresort. Mange af de gamle britiske kolonibygninger er stadig flot bevarede med originalt bindingsværk og rosenhaver. Frokosten i dag er en let, medbragt frokost, som vi spiser ombord på toget.

Vi bor på Glenfall Reach Hotel eller Hotel Heaven Seven (eller tilsvarende) midt i Nuwara Eliya, og når vi har tjekket ind på hotellet, er der tid til at gå rundt i den romantiske by. Klassiske sten- og bindingsværkshuse minder om en engelsk landsby, og selv klimaet ligner det engelske med mere fugt og kølige temperaturer. Her findes sågar både en galop- og en golfbane. En tur forbi The Hill Club og i Victoria Park kan anbefales. Området er også kendt som Sri Lankas køkkenhave, da klimaet er meget velegnet til at dyrke løg, gulerødder, salat og meget andet, som vi finder på de mange grøntsagsmarkeder rundt omkring på øen.

 

 
Morgenmad, let medbragt frokost og aftensmad er inkluderet

Nuwara Eliya og Udawalawe

Te-lektion og elefantbørnehjem
Noget af verdens bedste te kommer fra Sri Lanka og er kendt som Ceylonte. På en fabrik, bygget af englænderne, kan vi lære om processen, der forvandler de grønne teskud til de sorte, krympede og krøllede blade, som vi kender fra den klassiske engelske sorte te.

Vi kommer også ud i temarkerne og lærer, hvordan teen skal plukkes. I den vilde natur kan teplanterne blive op til 20 meter høje, i temarkerne er de 1-1,5 meter, så de teplukkende kvinder kan nå at plukke topskuddene. Der bliver naturligvis også lejlighed til at smage og købe nogle af de lokale varer.

I Udawalawe besøger vi et elefantbørnehjem. Her tager man sig af små elefantunger, der er blevet efterladt i junglen. Elefantbørnehjemmet er en del af det nationale beskyttelsesprogram, hvor formålet er at hjælpe forladte og forældreløse elefantbabyer med henblik på at kunne gøre dem i stand til at klare sig selv i naturen, når de er blevet lidt større. Det er en rigtig god oplevelse at besøge stedet. De ”små” unger bliver fodret med sutteflasker og lærer at klare sig selv, inden de bliver sendt tilbage til junglen.

Efter besøget på elefantbørnehjemmet indkvarterer vi os på Grand Udawalawa Safari Resort i Udawalawe (eller tilsvarende)der ligger få hundrede meter fra elefantbørnehjemmet.
 
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.  

Udawalawe

Elefantsafari
Vi fortsætter med at se på elefanter i dag, denne gang i deres naturlige omgivelser. Efter en tidlig morgenmad kører vi til Udawalawe National Park, hvor vi skal på elefantsafari.

I små, åbne biler kører vi ind i parken, der dækker et areal på omkring 300 km2. Her er der gode chancer for at se elefanter i både ensom majestæt og i små og store familieflokke. I alt bor der omkring 500 elefanter i nationalparken, der i det hele taget er meget rig på dyr. Mange af dem kan man se omkring de to store søer, Udawalawe Reservoir og Maw Ara Reservoir, som tiltrækker dyrene i de tidlige morgen- eller aftentimer.

Hvis vi er meget heldige, kan vi også se et glimt af leoparder og læbebjørne. Parken rummer desuden en masse farvestrålende fugle såsom påfugle, næsehornsfugle, ellekrager og biædere, så det er en særdeles god ide at have et godt kamera med på dagens udflugt.

Midt på dagen kører vi tilbage til hotellet, hvor vi spiser frokost. Resten af dagen kan du tage en svømmetur i poolen, eller du kan udforske den omkringliggende natur på egen hånd. Der er bl.a. mulighed for at leje cykler og fiskeudstyr.
 
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.  


Godt at vide, når I skal p​​​å Jeepsafari
Safarier er en helt fantastisk oplevelse, og er nok for mange en af de vigtige grunde til at besøge Sri Lanka. På en typisk safarikørsel er der et vigtigt
samspil mellem safariguiden, naturen og deltagerne. Her er et par gode råd til at få det bedste ud af oplevelsen.

• Der er ingen garanti for at se bestemte dyr - nyd naturen i al dens uforudsigelighed.
• Grundlæggende skal parken og dyrene ikke tilføres noget udefra, og der skal heller ikke fjernes noget derfra.
• Respekter naturen - smid intet i parken.
• Medbragt mad må ikke gives til eller være synligt for dyrene (aber lærer fx hurtigt at stjæle mad).
• Fødsel, liv, sygdom, jagt og død er del af en større cyklus. Accepter dyrenes forskellige roller i denne cyklus.
• Respekter safariguiden og vedkommendes disponering - han/hun kender dyrenes færden bedst.
• Som deltager kan du hjælpe safariguiden med at spotte dyr.
• Husk at tale pænt, hvis du fx ønsker at han stopper bilen.
• Dæmp stemmen generelt, og vær helt stille når motoren slukkes.
• For de bedste safarifotos, medbring da et kamera med en god telelinse eller stor zoom, 200 mm er fint, men 300 mm og derover er optimalt til safarifotos.
• Tænk på turen som en unik chance for at opleve naturen, snarere end en konkurrence om at se flest dyr.
• Nyd det!
• Medbring praktisk tøj, vind/vandtæt - temperaturerne skifter.

Udawalawe/Galle/Weligama

Fortet i Galle
Fra Udawalawe kører vi mod Sri Lankas sydvestlige kyst til den gamle koloniby Galle, der var den primære eksporthavn og faste holdepunkt på sejlruterne til Østasien under portugisisk og hollandsk styre.

Under briterne blev Galles vigtighed nedtonet, da Colombo blev udbygget til den vigtigste havneby. Galle har dog i dag til stadighed eksport af plantageprodukter som gummi og te. Byen har også en række fine klostre og naturligvis bygninger fra de tre koloniherrers tid, fx det gamle hollandske fort fra 1663, det gamle postkontor, en over 350 år gammel kirke og mange andre charmerende kolonistilsbygninger.

Vi går en tur i de gamle gader og suger indtrykkene fra vores europæiske forfædres pompøse og selvsikre livsstil til os. Vi spiser frokost i Galle, inden vi kører til Weligama Bay, hvor vi skal bo på det 5-stjernede luksushotel Weligama Bay Marriot Resort de næste tre nætter.

Alle værelser har havudsigt. Hotellet ligger direkte ud til stranden. Her kan vi slappe af og lade de mange indtryk bundfælge sig, mens vi tager en dukkert i havet eller en tur i poolen. Hotellet råder over flere restauranter og barer, og både på stranden og i nærheden af hotellet findes andre restauranter og spisesteder. Mange har frisk fisk og skaldyr på menuen, og det er oplagt at prøve kræfter med de lokale fiskearter eller at fordybe sig yderligere i det velsmagende srilankanske køkken.


Morgenmad er inkluderet

Weligama - Fridag på stranden

Ekstra udflugt – hvalsafari kr. 400,- pr. person
Hele dagen er fri til afslapning. Tag på stranden eller snup en tur i poolen. Rejselederen står naturligvis også til rådighed med gode ideer og forslag.

Du kan også tage med på en spektakulær ekstraudflugt. Ud for Sri Lankas sydkyster har havet en helt speciel temperatur og sammensætning, der gør vandet ideelt for verdens største dyr – blåhvalen. I turbåde sejler vi ud fra kysten og kigger efter disse enorme dyr, der boltrer sig i bølgerne. Vi kan også være heldige at se kaskelothvaler og delfiner m.m. Chancerne for at se disse prægtige dyr er bedst i perioden november til april, uden vi kan garantere noget. Turen starter tidligt om morgenen, hvor der er størst mulighed for at se hvalerne. Udflugten koster kr. 400,- pr. person og gennemføres ved min. 10 deltagere.
 
Morgenmad er inkluderet.

Weligama - Fridag på stranden

Sol, sand, strand og vand
I dag er programmet som i går – der er dømt total afslapning. Læs en god bog i skyggen, hop i havet eller poolen og bare nyd livet og de tropiske omgivelser. Hotellet tilbyder forskellige aktiviteter både på landjorden og til vands. En "skildpadde-vuggestue" ligger i nærheden, og der er gode muligheder for at bade og surfe. 

Morgenmad er inkluderet.
 

Colombo og hjemrejse

Byrundtur og hjemrejse
Vi tjekker ud fra Weligama Bay Marriot Resort efter morgenmaden og kører til Colombo, hvor vi tager på en kort byrundtur i den dynamiske by.

Vi ser en blanding af det moderne og det traditionelle liv. Blandt andet skal vi se byens fort, der i dag er forretningscentrum med brede boulevarder og moderne bygninger. I skarp kontrast ser man de smalle, snoede gader og de traditionelle bygninger i det gamle distrikt, Pettah. Vi ser strandvejen - hvor de velhavende bor, universitetet og nogle af byens kirker, buddhistiske templer og muslimske moskeer.

Vi spiser aftensmad, inden vi kører til lufthavnen og tjekker ind til hjemrejsen.
 
Morgenmad er inkluderet.
 

Hjemkomst

Midt på dagen lander vi i København efter to intense ugers fantastiske oplevelser.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Prisen inkluderer

 • Dansk rejseleder
 • Flyrejse København - Colombo t/r 
 • Skatter og afgifter
 • Overnatninger på 3 & 4 stjernede hoteller i delt dobbeltværelse
 • Udflugter, safarier og entreer ifølge program
 • 3 afslappende dage ved stranden i Weligama
 • Transport undervejs
 • Lokale chauffører og lokalguider
 • Helpension dag 2-9
 • Morgenmad dag 10-13 

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Tillæg for enkeltværelse, pr. person 4.990 kr.
 • Visum til Sri Lanka (bestilles online inden afrejse USD 35, pr. dec. 2017)
 • Rådgivnings- og ekspeditionsgebyr, 125 kr.
 • Afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Rejseforsikringer - kontakt FDM travel
 • Drikkepenge til guider og chauffører, beregn ca. 400-450 kr.
 • Øvrigt der ikke nævnt under “Rundrejsen inkluderer”

 

Om rejsen

Tilslutningsfly fra Jylland:
Ønsker du at rejse fra Billund, Aalborg, Aarhus eller Karup kan vi tilbyde dette for kun 500 kr./person t/r.

Antal deltagere:
Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere (maksimum 24).

Sprog
På udvalgte seværdigheder vil lokalguiden være engelsktalende. Vores danske rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med oversættelse.

Transport
Rejsen gennemføres i gode 3-4 stjernede busser. 

 

ekstra oplevelser

Ekstra udflugt
Hvalsafari ud for Marissa.
Pris: kr. 400,- pr. person

Forlæng evt. rejsen ved Weligama med fire nætter.
Priser fra kr. 2.990,- ved 2 personer i delt dobbeltværelse. Hertil kan komme et gebyr for ændring af flybillet.

Reserver

Afrejsedatoer

- (Udsolgt)
Max 24 deltagere
18.990 kr.
- (Udsolgt)
Max 24 deltagere
18.990 kr.
-
Max 24 deltagere
18.990 kr.

Angivne priser er fratrukket rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.

Tilslutningsfly fra Jylland:
Ønsker du at rejse fra Billund, Aalborg, Aarhus eller Karup kan vi tilbyde dette for kun 500 kr. pr. person t/r.

Praktisk information

Visum og pas
Der er visumpligt for danske statsborgere. Turistvisum indtil 30 dage udstedes ved indrejse, og kræver en forudgående ETA-registrering. Denne registrering foregår online – se mere her: http://www.eta.gov.lk/slvisa/ 
Passet skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed.
 

Vaccination
Vi anbefaler at du taler med din læge eller Danske Lægers Vaccinationsservice angående eventuelle vaccinationer til denne rejse.
 

Infrastruktur i Sri Lanka
Sri Lanka har efter vestlige forhold en noget tilbagestående infrastruktur. I disse år bliver hovedvejs- og motorvejsnettet dog udbygget markant. Uden for disse områder er vejene ofte simple grus- og jordveje.
 

Tidsforskel
I vinterhalvåret, når det er normaltid i Danmark, er Sri Lanka derfor 4 timer og 30 min. foran Danmark.
Når det er sommertid, er Sri Lanka 3 timer og 30 min. foran Danmark.
 

Klima
Sri Lanka ligger i det tropiske bælte tæt på ækvator, og gennemsnitstemperaturen ved kysterne ligger på ca. 27 °C. De varmeste måneder er marts og april, men selv i regntiden fra maj til oktober kommer temperaturen sjældent under 30 grader om dagen. Gennemsnitstemperaturen i bjergene ligger på 18-20 grader, men kan dog godt komme ned på 10 grader om aftenen. Nedenfor ses en temperaturoversigt over rejsens mest karakteristiske klimaområder.
 

 JAN  FEB  MAR  APR  MAJ  JUN  JUL  AUG  SEP  OKT  NOV  DEC  
Colombo            
Dagtemperatur313132323130303030303030
Nattemperatur222324252626252525242323
Nedbør (mm)587312824639218512212024536541475
             
Kandy            
Dagtemperatur272830302928272828282727
Nattemperatur181818202020201919191918
Nedbør (mm)797491188144132128113155264296196
             
Nuwara Eliya            
Dagtemperatur202123232119191919202019
Nattemperatur9910111313131312121211
Nedbør (mm)1017872158176172165161179227222196Elektricitet
Der bruges ligesom i Danmark 220-240 volt, men stikkene er lidt anderledes. Husk at medbringe en rejse-adapter, som passer til de lokale stikkontakter.


Valuta
Møntfoden i Sri Lanka hedder Sri Lanka Rupees (LKR), og 100 rupees svarer til ca. 4,60 kr. Vi anbefaler som hovedregel at medbringe US Dollars eller Euro, som kan veksles på mange hoteller og vekselbutikker i Sri Lanka. Desuden anbefales et Visacard/Mastercard som ekstra sikkerhed som betalingskort. De fleste kreditkort, fx Visa og MasterCard vil kunne bruges som betalingsmiddel i større butikker og på hoteller.


Drikkepenge
Drikkepenge er normalt overalt på Sri Lanka. Påregn at tillægge 10-15% på fx taxi og restauranter. Herudover er drikkepenge som i mange andre lande normalt inden for turismen til guider, portører, chauffører og andre hjælpere. På vores rejser i Sri Lanka har vi lokale guider og chauffører, der følger gruppen og hjælper rejselederen med at få hele arrangementet til at fungere. Som tommelfingerregel hertil kan hver deltager beregne drikkepenge i størrelsesorden svarende til 30 kr./ dag, der fordeles mellem alle hjælperne. Betaling af drikkepenge er naturligvis frivilligt og følger ens egen tilfredshed med arrangementet. 

Kontakt