Sea Turtle Farm & Hatchery i Habaraduwa

Et fristed for havskildpadder

Det er et ret fascinerende dyr, sådan en havskildpadde. Godmodig, tålmodig og overraskende elegant. Og så kan den blive tussegammel. Desværre er den også en ret populær fødekilde mange steder i verden og sammen med grovfiskeri, plastikforurening og dårligt havmiljø, har det gjort havskildpadden til en truet dyreart.

På Sea Turtle Farm & Hatchery, der er en non-profit og frivilligt drevet organisation, har de siden 1986 hjulpet havskildpadder tilbage til havet. På din rundrejse i Sri Lanka kan du besøge det lille skildpadde-fristed, der ligger 30 minutter fra Weligama, og se de mange unger, der hvert år udklækkes, og høre meget mere om havskildpaddens fascinerende lange liv. 

inspiration

En farefuld færd

Man siger, at havskildpadder gerne vender tilbage til den strand, hvor de selv udklækkede, for at lægge sine æg. Der findes hele fem skildpaddearter i Sri Lanka, der alle har deres yngleområde i Galle-distriktet og Hambantota-distriktet. Hunskildpadden kravler op på stranden og begraver sine godt 120 æg i det varme sand, hvor de udklækker 60 dage senere. Derfra skal ungerne på en farefuld færd fra stranden til havet, hvor de skal klare sig forbi både rovfugle og mennesker.

Skildpaddevuggestuen

På Sea Turtle Farm & Hatchery i Habaraduwa har de siden 1986 hjulpet mere end 500.000 havskildpadder med at finde vej til havet i stedet for middagsbordet. Ved at købe æg fra de lokale og udklække dem i "skildpaddevuggestuen" sender de hvert år ca. 3.000 nye havskildpadder sikkert ud på deres livsrejse. Og skulle de være uheldige igennem deres liv at komme i karambolage med fiskenet, motorbåde eller andre ubehageligheder, så hjælper de også med healingen. 

kort

Vis på kort

Oplev Sri lanka - skab din egen historie