Sydsverige i autocamper for hele familien

7 dages autocamper kør-selv-forslag til børnenes sydsverige

Man skal ikke lede længe efter børnevenlige aktiviteter i Skåne. Den spændende og flotte natur indbyder til masser af skovture, leg og oplevelser, og Sydsverige byder også på en perlerække af oplevelser for legebørn i alle aldre. Så hvis I vil skabe glæde i børneværelset, kan I roligt planlægge en kør-selv-ferie i autocamper i det sydsvenske.

På denne tur er hotellerne byttet ud med en autocamper, så I er fri for at checke ind og ud hver eneste dag. Samtidig har I frihed til selv at vælge campingpladser og rute - og de fleste børn er vilde med ferie i autocamper hvor konstant har adgang til toilet, soveværelse, køkken og transport i ét.

Denne tur på 1 uge er tilrettelagt efter børnenes ønsker og med besøg i dyreparker, sommerlande, eventyrparker, aktivitetscentre og skønne naturoplevelser på alle de campingpladser i besøger undervejs.

Og vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige autocamper-rejse gennem det skønne, børnevenlige Sydsverige.

Fra 3.133 kr.
Pr. person ved 2 voksne og 2 børn i autocamper

Rejseperiode:
april-oktober
Bemærk at nogle af de
nævnte familieparker
åbner senere/lukker tidligere

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Længde:
ca. 1.300 km

429 kg CO2 samlet for 4 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Denne kør-selv-ferie i autocamper kan forlænges med 4-6 dage, så der er mere tid til at opleve de mange højdepunkter i Sydsverige.

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • campingpladser
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

Dagsprogram

København - Karlshamn (250 km)

Fra København går turen i egen bil over Øresundsbron og direkte til afhentning af autocamperen. Sæt et par timer af til hele processen vedr. afhentning, instruktion og efterfølgende indflytning i autocamperen. Har du ikke proviant med hjemmefra, så husk også at besøge et indkøbscenter, så i kan fylde køleskabet op med det mest nødvendige mad- og drikkevarer, snacks og andet grej til campingferien.

Tip til førstegangslejere af en autocamper: Udvid evt. ferien med en ekstra dag, så I kan afhente autocamperen i ro og mag og bruge den første rejsedag på at lære køretøjet at kende, samt finde en campingplads til den første overnatning. 

Første stop på turen er Skåne Djurpark. Dyreparken ligger midt i Skånes naturskønne vildmark, og her kan hele familien få vidunderlige oplevelser sammen. Få nærkontakt med dyrene og mulighed for at udforske den spændende natur. 

Hvis I kan løsrive jer selv og ungerne fra de dejlige dyr, kan I lægge vejen forbi Tykarpsgrotten syd for Hässleholm. Her kommer I under jorden i Tykarpsgrottans labyrint af små gange sammen med en guide, der fortæller spændende historier. 

Overnatning på campingplads på strækningen mellem Höör og Karlshamn, fx. Bromölla Camping eller Alholmens Camping. Vi anbefaler at I reserverer plads hjemmefra, da det er jeres første nat på turen.

Karlshamn - Kalmar (200 km)

I dag går turen direkte til Kalmar, hvor I kan opleve den hyggelige gamle by og besøge Kalmar Slot. Kør dernæst over broen og brug resten af dagen på at opleve det sydlige Øland, hvor der både er gamle borgruiner og en spændende ørken.

Eftermiddagen kan bruges på afslapning på campingpladsen og er du heldig, så får du en god plads med udsigt ud over Kalmarsund eller Østersøen.

Overnatning på campingplads på det sydlige Øland, fx. Eriksöre Camping eller Sandviks Camping eller en af de andre 5-6 campingpladser på det sydlige Øland.

Kalmar - Vimmerby (255 km)

I dag går turen nordpå. Først til Glasriget, hvor I kan besøge det spændende Kosta Boda glasværk og prøve at blæse jeres egen glaskunst. Derfra videre nordpå til Kleva Grube. Kleva Gruva er en oplevelse for hele familien. Tag på skattejagt i minegangene og lyt til historien om minen. Minen ligger i idylliske omgivelser midt inde i en skov cirka 15 kilometer nordøst for Vetland.

Overnatning på campingplads i Vimmerby, fx. campingpladsen der tilhører Astrid Lindgrens Verden. Nemt og bekvemt ift. aktiviteter den efterfølgende dag. Bestil plads hjemmefra hvis I kommer i højsæsonen (husk at booke 2 nætter).

Astrid Lindgrens Verden

I dag rejser I ind i Astrid Lindgrens Verden. Temaparken kan med sine 130.000 m2 nemt underholde familien hele dagen, så vi har sat hele dagen af til oplevelser i Astrid Lindgrens Verden.

Astrid Lindgrens Verden er nok det udflugtsmål, som trækker flest turister til Vimmerby. Men byen og dens omegn byder også på andre attraktioner, så hvis børnene er for store til Astrid Lindgrens Verden, kan I tage på udflugt i og omkring Vimmerby og opleve de "ægte" Astrid Lindgren-miljøer. bl.a. barndomshjemmet Näs, Katthult og Bullerby i omegnen af Vimmerby.

Endnu en overnatning campingpladsen i Vimmerby, fx. campingpladsen der tilhører Astrid Lindgrens Verden.

Vimmerby - Värnamo (195 km)

Fra Vimmerby går det igen mod sydvest, denne gang til cowboylandet High Chaparral, hvor I kan blive en del af Det Vilde Vesten med alt hvad det indebærer. Vær med til at røve diligencen, fange banditter som sherif, grave efter guld eller danse den muntre cancandans. Her kan man også bruge det meste af en dag på sjove oplevelser for hele familien.

Ikke langt derfra passerer I Store Mosse Nationalpark som måske også er et besøg værd hvis tiden er til det.

Overnatning på campingplads i nærheden af Värnamo. High Chaparral har deres egen store og fine campingplads lige ved siden af forlystelsesparken.

Värnamo - Båstad (150 km)

Turen går nu mod Sveriges Kattegat-kyst og den hyggelige by Båstad. Inden I kommer så langt bør i lægge vejen forbi Kungsbygget Adventure Park som ligger smukt på Hallandsåsen med skov og en fantastisk udsigt over Halland. Glæd jer til en masse sjov og action med sommer-bobslædebane, zipline mellem træerne, klatrebane i højderne, cykling og bungy rocket m.m.

Har I mod på mere sightseeing langs kysten, så slå et smut forbi Kullen, det mest besøgte naturreservat i Sverige. Det højeste punkt ligger i 187 meters højde og har en fantastisk udsigt over det afvekslende landskab med klippekyster, skove, små søer og engarealer og havet. Området er oplagt til en god travetur midt i naturen.

Overnatning i området omkring Båstad og Hallandsåsen, fx. Våxtorps Naturcamping & Stugby eller Norrvikens CC Camping.

Båstad - Malmö - København (160 km)

Så er det tid til at vende næsen hjem mod Danmark, og mon ikke børnene er fulde af indtryk. Mangler der alligevel en enkelt oplevelse, så er der jo altid Småland Elgsafari i Markaryd, der kan besøges på hjemvejen. Her kan I opleve Sverige enorme dyr på nærmeste hold.

Inden i kører mod Malmö, så bør I holde kort pause ved Godisflyget ved frakørsel 73 (Fagerhult). Et besøg hos Godisflyget er et fint sidste stop i Sverige på hjemrejsen, og vil helt sikkert bliver værdsat af hele familien!

Autocamperen skal afleveres i Malmö-området. Glem ikke at sætte et par timer af udpakning og rengøring.

Til allersidst går turen hjem over Øresundsbron i egen bil  - forhåbentlig godt mætte af eventyr i det sydsvenske og med god appetit på familiecamping i autocamper.

Galleri

Kort

Vis på kort

Priser

Fra 3.133 kr. pr. person v/2 voksne og 2 børn

Prisen inkluderer

 • Autocamperleje i Sydsverige
 • 700 km kørsel
 • Skatter
 • Klargøringsgebyr
 • Standardforsikring for autocamper

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring
 • Selvrisiko reduktion
 • Sengelinned og håndklæder
 • Køkkenudstyr
 • Babysæde/børnesæde
 • Overnatninger på campingpladser
 • Camping gas
 • Brændstof
 • Vejafgifter, broer og og færger
 • Udflugter og entrébilletter

Om rejsen

7 dage / 6 nætter:

1 nat nær Karlshamn
1 nat på sydlige Øland
2 nætter i Vimmerby
1 nat i Värnamo
1 nat ved Hallandsåsen

Bemærk, du skal selv finde campingpladser undervejs.

ekstra oplevelser

Turen kan naturligvis også køres omvendt, eller I kan tage en eller flere ekstra overnatninger på campingpladser i Kalmar, Vimmerby eller en helt anden by. Vi anbefaler 4-6 ekstra dage hvis I vil have det optimale ud af Sydsverige i autocamper.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget i autocamper efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011