Garden Route

6 dages kør-selv-forslag på Garden Route i Sydafrika

Oplev den berømte Garden Route, Sydafrikas bedst bevarede hemmelighed, på en hyggelig kør-selv-ferie. Her på de godt 800 km fra Cape Town til Port Elizabeth vil I opleve en af verdens mest spektakulære køreture igennem Sydafrikas frodige have. Det sceniske landskab med dramatiske klippeformationer, fantastiske grønne dale, gyldne sandstrande og frodige skove er et botanisk paradis, der ikke kan andet end at tage vejret fra jer. Garden Route er en oplevelse for livet.

Turen er vores forslag på en kør-selv-rejse med masser af spændende oplevelser undervejs. Vi kan naturligvis skræddersy turen, så I får præcis den kør-selv-ferie, der passer til jer.

Fra 5.035 kr..
pr. person i dobbeltværelse inkl. morgenmad i 5 nætter og billeje med Gps

Rejseperiode:
2017/2018

Startdag:
Daglig

Varighed:
6 dage/5 nætter

Længde:
ca. 593 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Dag for dag

 • Dag 1: Cape Town – Swellendam (220 km)
 • Dag 2: Swellendam – Knysna (272 km)
 • Dag 3: Knysna
 • Dag 4: Knysna - St. Francis Bay (205 km)
 • Dag 5: St. Francis Bay
 • Dag 6: St. Francis Bay – Port Elizabeth (110 km)

Cape Town – Swellendam, 220 km

Med Table Mountain i baggrunden begynder jeres rejse ad Garden Route, Sydafrikas måske mest spektakulære køretur. Fra Cape Town går jeres rejse igennem sceniske, men dramatiske landskaber med spidse bjergtinder, krystalklare floder, langstrakte marker og fynbos, den specielle hede- og buskvegetation, der har skaffet ruten sit navn, til den idylliske by Swellendam. De stejle Du Toitskloff-klipper, der pludseligt vælter op i det grønne landskab og de langstrakte vinmarker vil fortrylle de fleste.

Vælger I derimod kystvejen, Clarence Drive (R44), vil I fra Gordons Bay til byen Kleinmond opleve én af de smukkeste kyststrækninger i verden. Klippevæggene tårner op til 1.200 meters højde over jer, og det glitrende hav på den anden side er hjem for hvaler, delfiner og spækhuggere. Eftermiddagen og aftenen spenderer I i maleriske Swellendam med de karakteristiske Cape Dutch-huse og unikke kirke.

Overnatningssted:

Swellendam
Schoone Ordt Country House, et lille hyggeligt hotel der forkæler sanserne med smukke værelser, en intim restaurant og saltvandspool.

Swellendam – Knysna, 272 km

Turen i dag går til Knysna, Garden Routes Perle. Turen dertil tager jer igennem nogle af rutens største naturskatte. Fra byen Heidelberg begynder Garden Routes smukkeste indlandsstrækning, hvor gyldne marker, der strækker sig så langt øjet rækker, bjergrygge, der bugter sig i horisonten og frodige floddale sætter scenen for jeres rejse de næste par dage. I bør udforske den idylliske Wilderness Nationalpark, der er kendt for sine mange smukke søer og frodige skove.

Mellem George og Knysna kan I vælge at begive jer ud på den spændende Seven Passes scenic drive, en 75 kilometer lange grusvej, der krydser ti floder og syv kløfter. I vil møde små uberørte guldgraver-byer og fantastiske skovområder, hvor der efter sigende lever feer, når I krydser rutens spektakulære broer. Hvis I ikke er til en lang og udfordrende køretur, så er turen igennem Wilderness’ mange søer og smukke kyster også en meget betagende tur.

Overnatningssted:

Knysna
Leisure Island Lodge, er noget ud over det sædvanlige med romantiske værelser og en uovertruffen service. Her vågner I til fuglesang fra eksotiske fugle og bølgernes skvulpen.

Vil I bo lidt bedre, så kan I spendere nætterne på Kanonkop House, der er et luksuriøst og familiedrevet boutique hotel med fem suiter, der er på top 25 blandt Luxury Small Hotels i Afrika. Fra den skønne terrassen, hvor der er pool, lounge og bar, fuldendes aftenen med en berusende solnedgang og et koldt glas vin i hånden, og jeres morgen forsødes af en betagende udsigt over lagunen ved Knysna.

Knysna

I har hele dagen for jer til at slappe lidt af og nyde feriebyen Knysna. Med en stor turkisblå lagune og artistiske bjergformationer, både i baglandet og ude ved havet, er området ved Knysna ganske bedårende. I kan komme helt tæt på den smukke natur i Featherbed naturreservat, der er et imponerende område med forrevne kyststrækninger, klippehuler samt vild og farverige natur.

Men Knysna opleves dog allersmukkest fra vandet, så I bør også tage en afslappende sejltur i den rolige lagune eller ud på åbent hav. Den gavmilde lagune har desuden gjort Knysna til et østersmekka, og I kan forkæle jer selv med denne lokale specialitet på en af de mange lækre fiskerestauranter i Waterfront, forlystelseskvarteret. For en lidt anderledes oplevelse kan I tage til Judah Square og besøge rastafarisamfundet, der har slået sig ned i udkanten af byen.

Knysna - St. Francis Bay, 205 km

Dagens rejse byder på anderledes naturoplevelser, når I får muligheden for at komme helt tæt på Sydafrikas eksotiske dyreliv og botaniske rigdom. Ikke langt tid efter I har lagt Knysna bag jer, kommer I til Garden of Eden, hvor I kan strække benene på de anlagte træstier i den tætte skov. I kan også besøge elefantreservater og opleve de fantastiske fugle og primater i Monkeyland and Birds of Eden-dyrereservat.

I Bosky Dell Rose Garden kan I gå på opdagelse i deres botaniske skattekiste, men I kan også få velsmagende oplevelser på de vingårde, der ligger omkring Plettenberg Bay.

For de mere eventyrlystne byder dagen også på bungeejumping fra Bloukrans, verdens højeste spring på 216 meter, inden turen fortsætter langs Garden Route Nationalpark og Tsitsikamma Nationalparks forrevne kyster, skove og vandfald.

Overnatningssted:

St. Francis Bay
Sandals Guest House, der er et af de bedste guest houses i St. Francis, med en god blanding af gæstfrihed, service og velsmag. 150 meter fra stranden og indrettet i en tropisk-afrikansk stil.

Vil I bo lidt bedre, så kan I vælge The Sands at St. Francis, der er et femstjernet Beach house med kun fem værelser, der alle har uforstyrret udsigt over Det Indiske Ocean.

St. Francis Bay

St. Francis Bay er en malerisk lille by, der har alt, I behøver for at få en afslappende dag ved kysten. Byen ligger helt ned til bugten og er flere steder centreret omkring brede kanaler. Besøg det charmerende fyrtårn, der advarer skibene om bugtens farlige klippebund, gå en skøn tur ved den 16 kilometer lange uberørte strand eller nyd havnens markeder, specialbutikker, barer og restauranter.

Ikke langt fra St. Francis kan I også komme tæt på menneskets tidligste historie, når I besøger Klasis River Cave, hvor der er fundet de tidligste tegn på Homo Sapiens-bosættelse. I den charmerende by kan I nyde det milde klima og ikke mindst jeres sidste aften på Garden Route.

St. Francis Bay – Port Elizabeth, 101 km

I dag begynder I rejsens sidste naturskønne køretur til Port Elizabeth, der går under kælenavnet ”den venlige by”. Hvis I har tid, kan I stoppe i Jeffrey’s bay, der har en fantastisk strand og er surfernes paradis. Når I kommer til Port Elizabeth så kør til lufthavnen, hvorfra rejsen går hjemad – eller måske videre på andre eventyr.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 5.035 kr.

Prisen inkluderer

 • 5 overnatninger ifølge dagsprogram, på valgte hoteller
 • 6 dages billeje i valgte kategori inkl. Gps
 • Morgenmad alle dage

Prisen inkluderer ikke

 • Flybillet
 • Visum

Om rejsen

Denne kør-selv-ferie er baseret på hyggelige, mindre overnatningssteder i de bedste omgivelser. Grundet størrelsen kan de enkelte steder variere og nævnte steder er derfor vejledende.

ekstra oplevelser

Personlig rejsehåndbog:
Bliv mødt af FDM travels repræsentanter ved ankomsten til lufthavnen i Cape Town og få udleveret en "Personal Travel Journal" med gode råd og rutebeskrivelser.
Pris pr. person v/2 personer: 220 kr.

Forlæng ferien:
I kan eksempelvis forlænge kør-selv-ferien med et par ekstra overnatninger eller måske safarioplevelser.

Få et tilbud

Intern kommentar

SALGSINFORMATION

ZAR kurs: 0,55

MU 1,25

Agent: &Beyond

Tur: Landarrangement / 6 day Garden Route Meander (Value)
ZAR5624 p.p i dblb 


Bil: Avis billeje inkl. Gps og ow fee.
A car MDMR, Ratekode 6J
ZAR353 pr dag x 6 = ZAR2118 pr bil
OW fee ZAR1177
Gps ZAR99 pr dag x 6 = ZAR594