Kapstaden, vin og hvaler

8 dages kør-selv-forslag i det sydlige Sydafrika

Nyd Cape Town med ikoniske Table Mountain og havnefronten, udforsk Roben Island, kør rundt om Kap det gode håb, opdag og nyd de søde druer i Sydafrikas vinland og afslut med besøg i Hermanus, hvalernes hovedstad. 

Turen er vores forslag til en kør-selv-rundrejse, hvor der er masser af spændende oplevelser undervejs. Vi kan naturligvis tilpasse turen efter jeres ønsker og behov, så I får netop den skræddersyede tur, der passer til jer.

 

Fra 4.750 kr..
pr. person i dobbeltværelse inkl. morgenmad i 7 nætter, og 8 dages billeje

Rejseperiode:
2018

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
303 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Dag for dag

 • Dag 1: Cape Town
 • Dag 2 - 3: På opdagelse i Cape Town
 • Dag 4: Cape Town - Franschhoek / Stellenbosch (82 km)
 • Dag 5: Franschhoek eller Stellenbosch
 • Dag 6: Franschhoek / Stellenbosch - Hermanus (100 km)
 • Dag 7: Hermanus
 • Dag 8: Hermanus - Cape Town (121 km)

Cape Town

Ved ankomsten til Cape Town lufthavn bliver i budt varmt velkommen af vores samarbejdspartner, som også hjælper jer med af få lejebilen udleveret. I kan nu køre til ​​Cape Town, og jeres hotel.
Med Table Mountain, et af ​​de mest spirituelle steder på jorden, som sit hjerte og omgivet af to oceaner, har byen Cape Town, med den strategiske beliggenhed på den sydvestlige spids af Afrika, gennem flere hundrede år været områdets vigtigste by og berømt som Tavern of the Seas. Levende, kosmopolitisk og en elektrisk blanding af gammelt og nyt er denne afslappede by, som både byder på sit 17. århundrede slot, hvis historiske kanoner er blevet affyret i vrede, og på slanke skyskrabere og trendy indkøbscentre.

På opdagelse i Cape Town

Dagene i denne smukt anlagte by er fri til oplevelser, både i og omkring byen. Tag svævebanen til toppen af Table Mountain og nyd den storslåede udsigt fra bjergets flade top. Gå på opdagelse gennem det pulserende Green Market, et af byens ældste markeder, og tag turen igennem Company Garden, en smuk have anlagt af hollandske nybyggere i 1652. Besøg det traditionelle malaysiske kvarter, med dets farvestrålende huse, og forkæl jer selv med et indblik i en af byens mange forskellige kulturer. Tag måske færgen til Robben Island, bedst kendt som fængsel for politiske fanger, herunder den tidligere Sydafrikanske præsident og modtager af Nobels fredspris, Nelson Mandela. Turen rundt på øen bliver guidet af tidligere fanger, og giver førstehåndsberetninger og historier om håb og trængsler. Tilbage på fastlandet, kan i fx køre gennem den dejlige natur på Kap-halvøen til smukke Hout Bay og langs den fabelagtige Chapmans Peak Drive. Oplev kontinentets syd vestligste punkt, Kap det Gode Håb, og nyd udsigten fra det gamle fyrtårn ved Cape Point.

Cape Town - Franschhoek / Stellenbosh (82 km)

Efter morgenmaden, står dagens program på en smuk køretur gennem det maleriske Cape Wineland område til afslappede Stellenbosch eller Franschhoek. Hele området er kendt som Cape Winelands og er fyldt med smukke, frodige dale og forrevne bjerge, som igen er spækket med de blidt bølgende vinmarker hos landets førende vingårde. Dalene er ofte beskrevet som et af de smukkeste landskaber i Sydafrika. Vinlandet praler af dramatiske bjergskråninger beplantet med vinstokke af flere forskellige druesorter. De perfekte vejrforhold her giver mulighed for produktion af nogle af de bedste vine i verden.

Stellenbosch den blot anden by, som blev grundlagt i Sydafrika i 1685 af guvernør Simon van der Stel elskede området så meget, at han opkaldte det efter sig selv. Kendt som ’Town of the oaks’, efter egetræer hvoraf nogle er så gamle, at de er blevet udråbt til nationale monumenter: Mange af byens oprindelige stråtækte bygninger står stadig. Fra brandy museer, til vingårde, kirker og smukke gamle huse, Stellenbosch er fuld og stemning og oplevelser.

Franschhoek ligger i en frodig dal tæt indrammet af spektakulære bjerge. Området blev oprindeligt grundlagt af franske huguenotter i 1688. Besætterne udviklede hurtigt de imponerende vinmarker og gårde, hvoraf mange stadig bærer deres oprindelige franske navne. I dag er Franschhoek kendt som gourmethovedstad i Sydafrika og er berømt ikke kun for sine storslåede vingårde og smukke natur, men også for de fremragende restauranter, som ligger side om side i de rolige gader.

Franschhoek eller Stellenbosh

Både i Stellenbosh og Franschhoeck venter der i dag et væld af muligheder og spændende oplevelser For både øjne og smagsløg.

Stellenbosch
Start fx dagen på Spice Route Winery, hvor i kan forkæle smagsløgene med både vin, øl, chokolade og biltong smagning. Det stedlige glaspusteri giver et fascinerende indblik i smuk glaskunst. Dagens næste stop kunne være Le Bonheur Crocodile Farm, hvor i kan komme på en tur rundt ved krokodille dammene, der huser mere end tusind af de store krybdyr. Dagen kan sluttes af ved Spier Wine Estate, hvor vinsmagning er kombineret med et besøg i Eagle Encounter rovfugle rehabiliteringscenter.

Franschhoek
Forkæl jer selv med en hel dag i den spektakulære Franschhoek. Besøg de vingårde, som matcher jeres smagsløg. Regionens største vinproducenter og smukke vingårde udbyder smagsprøver af høj kvalitet og gode årgange. Den gamle franske tilknytning gør også området til en fryd for antik elskere og gastronomer til nogle af byens verdensberømte spisesteder.

Franschhoek / Stellenbosh - Hermanus (100 km)

Efter morgenmaden fortsætter I langs kystlinjen til hvalbyen Hermanus, hvor I skal bo de næste to nætter. Hermanus er anerkendt som det bedste landbaserede sted i verden til at opleve hvaler og hvalsafari. Byen kan endda prale af at have sin helt egen officielle ”Whale cryier”, som med et stort horn, varskoer befolkning og turister når der er hvaler i sigte. Disse store og imponerende dyr, som tidligere blev jagtet med hård hånd og var tæt på udryddelse, kan nu ofte ses legende i vandet kun et stenkast fra klipperne.
 

Hermanus

Den bedst tid at se hvaler på er i perioden juli til november, specielt Walker Bay er et yndet opholdssted for Southern Wright Whales i denne periode. Er I ekstra eventyrlystne kan det også lade sig gøre med kajakture til havs på udgik efter hvaler, eller måske en tur nedsænket i et stålbur med udsigt til de skræmmende store hajer. Nyd et mere rolig eventyr, med en vandretur gennem smuk vegetation og flotte bjerge og udsigtspunkter over Fernkloof Nature Reserve eller de naturskønne vandfald ved Vogelgat naturreservat.

Hermanus - Cape Town (121 km)

Sidste dag på turen rundt omkring Kapstaden er nået. Efter morgenmad tager i de sidste km tilbage til Cape Town. Turen tager ca. halvanden time, og langs kysten vil I komme forbi Sandbaai, Onrus og Vermont, før vejen fortsætter ind i landet til Hawston og Fisherhaven, og videre til Sir Lowry´s Pass, det sidste stykke tilbage ind i Kapstaden, hvor i efter at have afleveret lejebilen kan fortsætte på andre eventyr.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 4.750 kr..

Prisen inkluderer

 • Modtagelse i Cape Town lufthavn og assistance ved billeje
 • 8 dages billeje, bilgruppe B inkl. forsikring med super cover
 • 3 nætter i Cape Town inkl. morgenmad
 • 2 nætter i Franschhoek eller Stellenbosch inkl. morgenmad
 • 2 nætter i Hermanus inkl. morgenmad

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flyrejse
 • Visum
 • Afbestillingsbeskyttelse
 • Rejseforsikring

 

Om rejsen

I vinlandet øst for Cape Town, skal I vælge overnatning i enten Stellenbosch eller Franschhhoek. 

ekstra oplevelser

I kan forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Cape Town, kombinere med andre af vores kør-selv-forslag eller udvide med safarioplevelser.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Intern kommentar

Salgsinformation

Leverandør: &Beyond

Turnavn: Cape and Winelands Enthusiasts Dream - VALUE  8 days/7 nights

MU 1,25

PR PERSON I DBLB
01MAJ - 31JUL18: ZAR 6.987,-
01AUG - 31OKT18: ZAR 7.163,-