Vinlandet og langs hvalruten

5 dages Sydafrikansk Kør-selv-forslag langs hvalruten og i vinlandet

Denne fantastiske fem dages kør-selv-ferie bringer jer ud på Sydafrikas smukkeste kyststrækning med dansende hvaler, dybgrønne dale og smagfulde oplevelser i bjergenes frodige vinland. Mærk rusen ved at komme tæt på havets venlige kæmper og charmerende pingviner, oplev fantastiske landskaber med pompøse bjerge, gyldne, langstrakte marker og snorlige vinranker og få smagsoplevelser i særklasse på landet bedste vingårde midt i Sydafrikas frodige have.

Turen er vores forslag til en kør-selv-rejse med spændende oplevelser og flot natur langs hvalruten og vinlandet i Sydafrika. Vi kan naturligvis skræddersy turen, hvis I f.eks. ønsker en dag eller to mere, så I får præcis den kør-selv-ferie, der passer til jer.

Fra 7.100 kr..
pr. person i dobbeltværelse inkl. morgenmad i 4 nætter, inkl. 5 dages billeje med Gps.

Rejseperiode:
2017/18

Startdag:
Daglig

Varighed:
5 dage/4 nætter

Længde:
ca. 235 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Dag for dag

  • Dag 1: Cape Whale Coast: Cape Town – Hermanus (90 km)
  • Dag 2: Hvalernes hovedstad: Hermanus
  • Dag 3: Cape Winelands: Hermanus til Stellenbosch (85 km)
  • Dag 4: Cape Winelands: Stellenbosch
  • Dag 5: Stellenbosch – Cape Town (60 km)

Cape Whale Coast: Cape Town – Hermanus, 90 km

Med det massive Table Mountain og pulserende Cape Town i baggrunden begynder I jeres kør-selv-rejse ad en af verdens smukkeste kyststrækninger, populært kaldet Cape Whale Coast. På Clarence Drive (R44) vil I fra Gordons Bay til byen Kleinmond blive flankeret af klippevægge, der tårner op til 1.200 meters højde over jer, og det glitrende blå hav, der er hjem for hvaler, delfiner og spækhuggere.

På vejen kan I nyde stranden i Pringle Bay eller besøge de jakkesætsbeklædte havfugle i Penguin Nature Reserve i Betty’s Bay, der ligger i hjertet af det UNESCO-beskyttede naturområde Kogelberg. Fortsæt forbi Rooisand Naturreservat og nyd synet af de vilde heste og oddere ved stranden. Når I ankommer til Hermanus venter der en skøn aften ved den klippefyldte Walker Bay.

Overnatningssted:

Hermanus
Auberge Burgundy, ligger smukt overfor den skønne, Old Harbour, i den historiske del af Hermanus. Dette charmerende, Provencalske gæstehus med gårdhaver, stenterrasser og en lille pool, er en luksuriøs oase.

Ønsker I at bo lidt bedre, så kan I nyde nætterne på Ocean Eleven Luxury Guest House, en lille perle i charmerende , tidløst kolonistil. Hotellet ligger lige ved de berømte klipper i Hermanus omgivet af grønne strandenge og smukke Walker Bay. Hovedhuset
er bygget med højt til loftet og alle værelser er stilfuldt og individuelt indrettet.

Hvalernes hovedstad: Hermanus

I dag har I, hvis I er her i hvalsæsonen fra juli til november, en unik mulighed for at opleve nogle af naturens mest fantastiske væsner, de smukke hvaler, der holder til i bugten uden for Hermanus. Intet sted i verden er efter sigende bedre at spotte hvaler fra land, så chancerne er store. Ikke mindst fordi byen har den eneste whale crier, hvalkalder, i verden, der går langs kysten og holder øje med hvor hvalerne befinder sig. I kan være heldige at spotte de imponerende dyr, når I går langs den 12 km lange kyststi, eller at komme helt tæt på de venlige kæmper på en af hvalbådene.

Ønsker I flere store naturoplevelser, så kan I tage en tur op i de bagvedliggende bjerge, Fernkloof Naturreservat, og nyde den fantastiske udsigt over byen og havet fra de grønne bjergsider. Eftermiddagen kan I krydre med lidt velsmag, hvis I tager turen igennem det maleriske vinområde i Hemel-en-Aarde-dalen, hvor vinbøndernes passionen for de eksklusive dråber både kan ses og smages.

Cape Winelands: Hermanus til Stellenbosch, 85 km

Jeres rejse til Stellenborsch går igennem det sydafrikanske vinland og er spækket med muligheden for spændende smagsoplevelser. Byen Stanford er en uopdaget perle, der stadig står forholdsvis uberørt og emmer af landsbystemning. Den er en af de mest velbevarede småbyer i området med victoriansk arkitektur, som I kan beundre på en spadseretur rundt i gaderne. Turen dertil går forbi snorlige vinmarker og nogle af de otte vingårde, der i dag udgør Stanford Wine Route, ligesom I kan besøge byens mikrobryggeri.

Fortsæt videre igennem et bølgende landskab af vinranker og gyldne marker, imponerende bjerglandskaber og kringlede småveje til Sydafrikas kulinariske hovedstad, Franschhoek i den grønne vindal. Her bør I opleve det smukke huguenot-mindesmærke og kirken i Cape Dutch-stil eller tage en tur med den charmerende vinsporvogn, der kører rundt til de mange vingårde, der har gjort området til et regulært mekka for vinentusiaster. Turen videre til Stellenbosch, hvor I skal spendere aftenen, går ad Cape Classique vinruten igennem småbyer, bølgende marker og store klippeknolde, der bryder landskabet.

Overnatningssted:

Stellenbosch
I bor på Rusthuiz Guest House, et lille, dejlige gæstehus, der er omgivet af den skønneste have i victoriansk stil og alle de berømte vinmarker og bjerge som en fantastiske bagkulisse. Her er bare syv værelser, og Rusthuiz Guest House er derfor det oplagte valg for jer, der vil nyde freden, roen og den intime atmosfære med et glas vin til kaminildens knitren.

Ønsker I at bo lidt bedre, så er River Manor Boutiqe Hotel and Spa noget for jer. I hjertet af den historiske del af Stellenbosch ligger dette skønne hotel skyggefuldt under gamle egetræer, lige ud til floden. Med 18 store og luksuriøse værelser i kolonistil og ægte afrikansk varme er her lagt op til forkælelse og luksus med vinsmagning, udsøgte wellnessbehandlinger og afslapning i den flotte have med to pools. Det perfekte udgangspunkt for at udforske og ikke mindst smage på det berømte vinland.

Cape Winelands: Stellenbosch

Stellenbosch er hjertet i den sydafrikanske vinproduktion og nok også en af de mest kendte byer i Sydafrika. Denne smukke, pulserende by bugner af spændende historiske bygninger, museer, kirker og gallerier, som I snildt kan bruge timer på at opleve, og ønsker I lidt ro omkring jer, så kan I tage en dejlig spadseretur i den botaniske have. Men det er selvfølgelig de omkring 150 vingårde og –producenter, der er byens helt store trækplaster sammen med den årlige vin & mad festival.

I er i dag omringet af spændende vinområder, så det er bare at vælge en rute og sætte af sted til f.eks. Stellenbosch Valley, Stellenbosch Berg eller måske Bottelary Hills og stifte bekendtskab med de smagfulde dråber, der produceres her i stor stil. Husk også at forkæle jer selv med kulinariske oplevelser og nyde jeres sidste aften i det sydafrikanske vinland.

Stellenbosch – Cape Town, 60 km

Turen tilbage til den vibrerende Cape Town går også igennem bølgende bakker beklædt med vinranker, indtil millionbyen så småt vokser frem i horisonten. Hvis I har tid, kan I udforske lidt af denne levende by og suge storbyens puls til jer ved Waterfront, inden I fanger flyveren hjem. Eller måske drager videre for at udforske Sydafrikas mange andre fantastiske destinationer.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 7.100 kr.

Prisen inkluderer

  • 4 overnatninger ifølge dagsprogram, på valgte hoteller
  • Morgenmad alle dage
  • Billeje i 5 dage i valgte kategori inkl. gps

Prisen inkluderer ikke

  • Flybillet
  • Visum

Om rejsen

Denne kør-selv-ferie er baseret på hyggelige, mindre overnatningssteder i de bedste omgivelser. Grundet størrelsen kan de enkelte steder variere og nævnte steder er derfor vejledende.

ekstra oplevelser

Personlig rejsehåndbog:
Bliv mødt af FDM travels repræsentanter ved ankomsten til lufthavnen i Cape Town og få udleveret en "Personal Travel Journal" med gode råd og rutebeskrivelser.
Pris pr. person v/2 personer: 220 kr.

Forlæng ferien:
I kan eksempelvis forlænge kør-selv-ferien med et par ekstra overnatninger eller måske safarioplevelser.

Få et tilbud

Intern kommentar

SALGSINFORMATION

ZAR KURS: 0,55

MU 1,2

Agent: AndBeyond , Self Drive tur navn: 5 day Whales & Wine ( Value)

Frapris baseret på -
5 day Whales & Wine, ZAR4550 p.p

Avis billeje direkte, ZAR353 + ZAR99 pr. dag x 5 =ZAR2260 pr bil