Kør videre fra Port Elizabeth

Det er mellem storbyerne oplevelserne ligger

Der er masser af gode muligheder for at tage på spændende dagsture fra Port Elizabeth eller starte din kør-selv-ferie i Sydafrika. Den nemmeste måde er med en lejebil. Mod øst ligger Durban og videre mod nordøst kommer du til Kruger Nationalpark. Du kan også vælge Garden Route, der tager dig til Cape Town eller køre nordpå mod Johannesburg. Giv dig endelig tid til at stoppe undervejs, for det er der alle de spændende og meget forskellige oplevelser og rejseminder ligger.

Inspiration

Østpå til Durban

Mod øst går hovedvej N2 gennem de gamle hjemlande kun for sorte, Ciskei og Transkei, og videre til Durban. Snup en afstikker ned til kysten og Port Alfred, en sydafrikansk miniudgave af Venedig med små kanaler, marina og flod. Sød lille kystby for de rige med fine hoteller og restauranter. Efter East London, en kedelig storby følger Transkei, et af de såkaldt uafhængige hjemlande under apartheid. Her fik de sorte lov til at passe sig selv. Problemet er fortsat, at jorden er ufrugtbar og befolkningstætheden høj. Men der er hyggelige landsbyer og ikke mindst billige lodges og hostels langs kysten.

Vestpå mod Cape Town

Mod vest går der ikke mange kilometer, før du er på Garden Route. Det første, du når til, er den specielle nationalpark langs kysten, Tsitsikamma, med dens bjergrige kyst, små floder og lækre vandreruter. Men også bjergene inde bagved er værd at lægge mærke til. Igen maser naturen sig på med skove, floder og dybe dale. Prøv eventuelt bungeejumping ved Bloukrans River. Det er ifølge Guiness Rekordbog, verdens højeste bungee jump på hele 216 meter. God fornøjelse. Når du er kommet til dig selv igen, fortsætter vejen mod Cape Town.

Nordpå mod Johannesburg

N10 går nordpå mod Johannesburg og undervejs rammer du N1 ved Colesberg. På vejen passerer du Cradock og Mountain Zebra National Park.

 

Kort

Vis på kort

Oplev Sydafrika - Skab din egen historie