Sydafrika - Fra Kruger til Cape Town

13 dages rundrejse i Sydafrika med dansk rejseleder

Eventyret venter! På denne indholdsrige rundrejse i Sydafrika har vi sammensat en bred vifte af oplevelser fra nord til syd, der giver et godt indblik i den fascinerende natur, kultur og ikke mindst landets spændende historie. Vi tager dig ad den smukke panorama-rute til Blyde River Canyon, hvorefter vi fortsætter til Kruger National Park, hvor det fantastiske dyreliv venter. Her skal vi spotte efter "The Big Five".

I den sydlige del af landet venter skønne dage med ikoniske Cape Town som omdrejningspunkt. Rundrejsen byder på oplevelser på den smukke Kap-halvø samt naturligvis de idylliske vindistrikter, hvor de skønne sydafrikanske vine venter, når vi besøger lokale vingårde. Endeligt er der tid nok i Cape Town til at komme til tops på Table Mountain eller tage en sejltur til Robben Island.

Velkommen til Sydafrika!

Fra 17.990 kr.
pr. person i dobbeltværelse inkl. fly, hoteller, udflugter iflg. program samt dansk rejseleder

Få 500 kr. i rabat per bestilling, hvis du er FDM-medlem.

Bestil denne rejse fordi:

 • Du kommer tæt på Sydafrikas unikke dyreliv i Kruger National Park 
 • Du oplever imponerende natur ved Panoramaruten og Kap-halvøen
 • Du får skønne vinsmagninger i Sydafrikas berømte vinregioner
 • Du har god tid til at opleve de mange forskellige facetter af Cape Town
 • Du får naturligvis en erfaren rejseleder og en dygtig chauffør

Du kan reservere din rundrejse her: 

Reserver


Har du spørgsmål til rundrejsen, sidder vi klar til at hjælpe: 

Kontakt

 

Dagsprogram

Afrejse fra Danmark

Der er afrejse fra København og efter en mellemlanding flyver vi sydover mod Sydafrikas største by, Johannesburg.

Forplejning på fly er inkluderet.

Ankomst til Johannesburg - Pretoria

Vi ankommer til Johannesburg lufthavn i løbet af formiddagen, hvor vi bliver modtaget af vores lokale guide og chauffør, der allerede venter på at byde os velkommen i dette smukke land! 

Vi kører til landets hovedstad, Pretoria, hvor vi skal på en byrundtur. Vi kommer bl.a. til kirkepladsen, hvor forskellige smukke bygninger fra slutningen af ​​det 19. århundrede opleves på nærmeste hold. Vi stopper også ved Krüger House, som er det sidste hus, hvor præsident Paul Krüger levede før han forlod Sydafrika. Vidste du, at dette var et af de første huse i Pretoria med elektricitet og telefonlinje?

Vi besøger det berømte Voortrekker Monument, der hylder de hollandske nybyggere som grundlagde Pretoria, og vi lægger vejen forbi Union Buildings. Herfra har vi en skøn udsigt over byen og de omkringliggende haver. 

Efter denne imponerende introduktion til Sydafrika er resten af ​​eftermiddagen og aftenen fri til at slappe af på hotellet.

Morgenmad på flyet er inkluderet

Overnatning: City Lodge Hotel Hatfield eller tilsvarende

Mpumalanga

Efter morgenmaden kører vi til Mpumalanga, som lægger tæt på Blyde River Canyon og i nærheden af flere national parker. Området er omgivet af bjerge, floder, vandfald og tætte skovområder og er dermed et fantastisk stop for udendørs oplevelser.

Vi ankommer til vores hyggelige hotel først på eftermiddagen, hvor der er mulighed for at nyde de skønne omgivelser på hotellet med en god kop kaffe eller et glas vin. 

Morgenmad er inkluderet.

Overnatning: Hannah Lodge eller tilsvarende

Panoramaruten og Blyde River Canyon

I dag tager vi på den meget flotte tur ad Panoramaruten i Blyde River Canyon. Kløften er næsten 30 km lang og omkring 750 m dyb, hvilket gør den til verdens tredjestørste kløft og verdens største "grønne kløft" grundet den frodige, subtropiske natur.

Her oplever vi bl.a. de smukke og forunderlige bjergformationer: God’s Window, The Three Rondavels og Bourke’s Luck potholes, inden vi fortsætter til Graskop, hvor frokosten fx. kan nydes på terrassen hos Harrie´s Pancakes.

Vi slutter dagen på vores hotel i Hazyview, der ligger blot 20 minutter fra Kruger National Park. Her skal vi bo de næste tre nætter. 

Morgenmad er inkluderet.

Overnatning: Hotel Numbi & Garden Suites eller tilsvarende

Safari i Kruger National Park

Vi står tidligt op og kører til Kruger National Park, hvor vi skal på en spændende safari det meste af dagen. I Kruger er der uendelige muligheder for at dyrene kan færdes uforstyrret, men på den anden side er dyrene også vant til at se køretøjer, og vi kan ofte se dyrene på ganske nært hold. Vi oplever parken i åbne safarikøretøjer. Sammen med safariguiden spotter vi parkens dyr fra de høje sæder i vognen. Og hvis vi er heldige, ser vi The Big Five: elefant, næsehorn, løve, leopard og bøffel.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Overnatning: Hotel Numbi & Garden Suites eller tilsvarende
 

Godt at vide, når I skal p​​​å Jeepsafari
Safarier er en helt speciel oplevelse, og er nok for mange en af de primære grunde til at besøge Sydafrika. På en typisk safarikørsel er der et vigtigt samspil mellem safariguiden, naturen og deltagerne. Her er et par gode råd til at få det bedste ud af oplevelsen.

• Der er ingen garanti for at se bestemte dyr - nyd naturen i al dens uforudsigelighed.
• Grundlæggende skal parken og dyrene ikke tilføres noget udefra, og der skal heller ikke fjernes noget derfra. 
• Respekter naturen - smid intet i parken.
• Medbragt mad må ikke gives til eller være synligt for dyrene (aber lærer fx hurtigt at stjæle mad).
• Fødsel, liv, sygdom, jagt og død er del af en større cyklus. Accepter dyrenes forskellige roller i denne cyklus.
• Respektér safariguiden og vedkommendes disponering - han/hun kender dyrenes færden bedst.
• Som deltager kan du hjælpe safariguiden med at spotte dyr. 
• Husk at tale pænt hvis du fx ønsker at safariguiden stopper bilen.
• Dæmp stemmen generelt, og vær helt stille når motoren slukkes. 
• For de bedste safarifotos medbringes et kamera med en god telelinse eller stor zoom - 200 mm er fint, men 300 mm og derover er optimalt til safarifotos. 
• Tænk på turen som en unik chance for at opleve naturen snarere end en konkurrence om at se flest dyr.
• Medbring praktisk tøj, vind/vandtæt - temperaturerne skifter.
• Nyd det i fulde drag!

Kruger - tid til egne eventyr

Sov lidt længere i dag og nyd en fridag på hotellet!

Læs en god bog i skønne omgivelser og studer måske billeder fra rejsens første dage. Dagen i dag tilbringes i dit helt eget tempo.
Der er også mulighed for at tilkøbe en ekstra heldagssafari i Kruger National Park.

Morgenmad er inkluderet.

Overnatning: Hotel Numbi & Garden Suites eller tilsvarende

Kruger - Johannesburg - Cape Town

I dag forlader vi den nordlige del af Sydafrika. Fra morgenstunden kører vi til Johannesburg for at flyve videre sydpå til Cape Town. Vi siger farvel til vores lokale guide og chauffør og nye sydafrikanske venner møder os ved ankomst i Cape Town.

Vi ankommer til vores hotel sidst på eftermiddagen, hvor aftenen er fri til en god middag og afslapning.

Morgenmad er inkluderet

Overnatning: Premier Hotel eller tilsvarende

Kaphalvøen

I dag går turen yderligere sydpå til halvøen med Kap Det Gode Håb, langs de fantastiske kystlinjer igennem velhavende samfund med de to enorme verdenshave, Atlanterhavet og Det Indiske Ocean på hver sin side. Undervejs nyder vi landskabet og floraen. Fra Hout Bay sejler vi - såfremt vejret tillader - til den lille ø, Duiker Island, der er kendt for sine mange sæler og fugle. Vi fortsætter til Cape Point og Kap Det Gode Håb naturreservat.

Om eftermiddagen skal vi hilse på de søde pingviner ved Boulders Beach, inden vi efter endnu en spændende dag kommer tilbage til Cape Town sidst på dagen. 

Morgenmad er inkluderet

Overnatning: Premier Hotel eller tilsvarende

Byrundtur i Cape Town med besøg i Kirstenbosch Botaniske Have og Langa Township

Efter morgenmad på vores hotel, er det tid til at gå på opdagelse i kulturelle Cape Town.

Vi skal forbi det maleriske og farverige Bo Kaap, et af de ældste områder i Cape Town og et af de få der har bevaret en god del af dets historiske karakter. Turen tager os ligeledes forbi den smukke have Company's Garden og Cape Town's hyggelige bycentrum. 

Efterfølgende skal vi besøge Kirstenbosch Botaniske Have - her finder vi Sydafrikas alsidige og ekstraordinære planteliv. Kirstenbosch har længe været anset for at være en af verdens flotteste botaniske haver, og det mangfoldige planteliv gør haven til en imponerende seværdighed. 

Turen slutter med et besøg i Langa Township, hvor vi møder de lokale beboere og oplever autentisk gæstfrihed. Vi oplever Cape Towns kulturelle diversitet, og her er der vægt på at skabe jobs, udvikle færdigheder og skabe initiativer for det lokale samfund. 

Vi kommer i dag helt ind under huden på Cape Town, og ser de mange forskellige facetter af byen.

Morgenmad er inkluderet

Overnatning: Premier Hotel eller tilsvarende

Besøg på lokale vingårde med vinsmagning

De verdensberømte vinområder, Cape Winelands, ligger en times kørsel fra Cape Town og vi bruger dagen i dag på at opleve disse skønne områder. 

Vi kommer gennem førsteklasses vinproducerende regioner som Paarl, Franschhoek og Stellenbosch. Udover de gode vine, kan vi også se frem til imponerende landskaber. Hver eneste region er kendetegnet ved robuste bjergkæder og maleriske dale med vingårde på række langs ruten. 
Vi besøger forskellige vinkældre og nyder flere vinsmagninger, inden vi tager en tur gennem den historiske by Stellenbosch, hvor meget af den originale arkitektur er bevaret. 

Morgenmad og frokost er inkluderet

Overnatning: Premier Hotel eller tilsvarende

Cape Town - Tid til egne oplevelser

Der er planlagt en fridag!

En tur til toppen af Table Mountain er næsten et must i Cape Town - udsigten over byen er fantastisk og en gåtur rundt på bjerget tilbyder mange muligheder for gode billeder. Er man frisk, kan man vandre op til toppen, alternativt kan man tage svævebanen. 

Robben Island er en fantastisk mulighed for at lære mere om Sydafrikas vigtige og barske historie - her sad Nelson Mandela fængslet sammen med hundredvis af andre politiske fanger. Turene rundt på øen bliver guidet af tidligere indsatte. 

Greenmarket Square er et besøg værd, hvis man ønsker at finde afrikansk håndværk og andre souvenirs. Kombiner Greenmarket Square med en gåtur langs V & A Waterfront, som også er et oplagt spot til en dejlig frokost eller middag. 

Rejselederen er naturligvis til rådighed med flere forslag til aktiviteter.

Morgenmad er inkluderet

Overnatning: Premier Hotel eller tilsvarende

Hjemrejse fra Cape Town

Efter en sidste afslappende formiddag forlader vi byen og kører mod lufthavnen, hvor vi først på aftenen skal flyve tilbage til Danmark.

Afhængig af vores endelige afgangstid kan dagen frem til afgang gå med forskellige aktiviteter. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med forslag.

Morgenmad og forplejning på fly er inkluderet.

Ankomst Danmark

Efter en mellemlanding er vi tilbage i Danmark. Med minderne og bagagen fuld af indtryk og billeder, er det tid til at sige farvel til vores spændende oplevelser i det mangefarvede Sydafrika. 

Forplejning på fly er inkluderet

Kort

Vis på kort

Galleri

Om prisen

Prisen inkluderer

 • Fly København – Johannesburg

 • Fly Cape Town – København

 • Indenrigsfly Johannesburg - Cape Town

 • Dansk rejseleder

 • Lokale guider

 • Al transport ifølge program

 • 10 overnatninger på gode 3-4* hoteller
  • 1 nat i Pretoria
  • 1 nat ved Panoramaruten

  • 3 nætter ved Kruger National Park

  • 5 nætter i Cape Town 
 • 10 x morgenmad
 • 2 x frokost
 • Byrundtur i Pretoria

 • Panoramaruten ved Blyde River Canyon

 • Safaritur i Kruger National Park i åbne jeeps

 • Alle parkafgifter og entréer iflg. beskrevet program

 • Besøg på vingårde i Cape Winelands med vinsmagning

 • Besøg i Stellenbosch

 • Byrundtur i Cape Town

 • Besøg i Kirstenbosch Botaniske Have

 • Besøg i Langa Township

 • Sejltur ved Hout Bay til Seal Island

 • Udflugt til Kap det Gode Håb

 • Pingvinbesøg i Boulders National Park


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Tillæg for enkeltværelse 2.490 kr.
 • Rådgivnings- og ekspeditionsgebyr, pr. ordre 125 kr.
 • Rejse- og afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Drikkevarer og måltider ikke nævnt i programmet
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører (Beregn ca. 450 kr. pr. person)
 • Øvrigt der ikke er nævnt under "Prisen inkluderer"

 

Om rejsen

Varighed: 
13 dage

Antal deltagere: 
Rejsen gennemføres ved minimum 18 deltagere

Sprog: 
På udvalgte seværdigheder vil lokalguiden være engelsktalende. Vores danske rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med oversættelse.

Transport: 
Rejsen gennemføres i gode 3-4 stjernet busser.

Tilslutningsfly fra Jylland: 
Ønsker du at rejse fra Billund, Aalborg, Aarhus eller Karup kan vi tilbyde dette på udvalgte afgange for kun 1000 kr. pr. person t/r.

Fysiske krav:
På denne rundrejse kan du forvente, at du skal gå en del. Du skal desuden selv håndtere din bagage både i lufthavnen og på hotellerne.

Generelt om rundrejser med rejseleder:
Læs vores anbefalinger og generelle information om rundrejser med rejseleder HER.

 

ekstra oplevelser

Dag 6: 
Heldags safari inkl. frokost - 750 DKK

Ekstra safaritur kan bookes sammen med rejsen, eller den kan tilkøbes lokalt. 


Sejltur og udflugt til Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 år (bookes online inden afrejse).

Kabelbane til Table Mountain (købes lokalt).
 

Datoer & reservation

Afrejsedatoer

-
17.990 kr.
-
17.990 kr.
 • FDM medlemmer får rabat på 500 kr. per bestilling.
 • Er du ikke FDM medlem, kan du tegne medlemskab på fordelagtige vilkår ved bestilling af rejsen
   
 • Angivne priser er fratrukket rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.
   

Tilslutningsfly fra Jylland
Ønsker du at rejse fra Billund, Aalborg, Aarhus eller Karup kan vi tilbyde dette for kun 1000 kr. pr. person t/r på udvalgte afgange.

Forlæng din rejse

Kontakt