Rejser til Hua Hin

Den gamle kongelige badeby

Kun 3 timers kørsel mod syd fra Bangkoks buldrende inferno ligger badebyen Hua Hin med de blændende hvide sandstrande. I Hua Hin finder du afslapning serveret med lækre fiskerestauranter og huse og templer strøet op af bjergsiderne. Måske bliver du her mødt med et venligt buddhistisk ”mai pen rai”, der betyder ”ha’ ingen bekymringer”. Lyt til det gode råd og nyd livet i Hua Hin ...

Strandliv, snorkling og golf i Hua Hin

I Hua Hin slapper du af på sandstranden med de lavvandede kyster. Kun afbrudt af småudflugter med maske og snorkel i det lune, klare vand, hvor du kan være heldig at slå følge med sommerfuglefisk, papegøjefisk og groupers ved koralrevenes rige liv – specielt lidt længere mod syd. Bliver du træt af stranden, kan du fornøje dig på en af de mange golfbaner, fx Royal Hua Hin Golf Course, der er den ældste i Thailand fra 1924. Skal der ske noget mere, er der stort set dagligt thaiboksning et sted i Hua Hin.

Det lokale liv i Hua Hin

Det livlige lokale liv i Hua Hin foregår ved havnen. Gå derned tidligt om morgen eller ved mørkets frembrud, når fiskerne kommer hjem med deres fangst i form af fisk, rokker og småhajer. Besøg også det lokale dagmarked Chat Chai, hvor din næse mødes af kraftige dufte – fra fisk til frugt. Det lokale nattemarked i Hua Hin byder på fiskerestauranter og et mylder af boder og handlende. Grillede insekter er en særlig specialitet! Bagefter kan du slå mave ved vandkanten og nyde lyset over bugten fra fiskerbådenes vuggende lanterner.

Kongelig badeby

Hua Hin – det ældste feriemål i Thailand – fik i 1920’erne status af kongelig badeby, da Kong Rama 7. her byggede paladset Klai Klangwan, der betyder ”Fjernt fra bekymringer”. Under en ferie i paladset blev regenten i 1932 styrtet ved et ublodigt kup, der stoppede 700 års monarki med stor magt til kongehuset. I dag benytter kongefamilien fortsat paladset, der ikke er åbent for turister.

Oplevelser tæt på Hua Hin

Buddha-bjerget

Få kilometer syd for Hua Hin går en lille pynt med en bjergtop ud i bugten. Det er Buddha-bjerget med den høje statue, der spejder ind imod byen. Sejl eventuelt med en tuk-tuk derud. På bjerget lever massevis af aber, og det er en god idé at holde godt fast på tasker, kameraer m.m. På toppen ligger Wat Khao Lad, ”Abetemplet”.

Vandliv ved Hua Hin

De store strande ved Hua Hin er dejlige, men endnu bedre bliver det videre langs kysten op mod fiskerlejet Cha Am, der er under opbygning som turistområde. Bedst er det dog 15 kilometer videre derfra ved Puk-Tian Beach. Strandene her er fine at bade fra, men rummer ikke meget at se på for snorklere og dykkere. Tag en longtailbåd og sejl selv på oplevelse til en af de mange småøer ud for kysten ved Hua Hin. Den nærmeste ø med et rigt koralliv er Koh Tao, der ligger ud for kysten cirka to timers kørsel mod syd samt en bådtur på yderligere to timer med ekspresbåd. Koh Tao er kendt for sine fremragende forhold for dykkere og bliver ofte betegnet som en af Thailands smukkeste øer.

Vandfald med forhindringer

Yderligere ca. 100 kilometer mod syd finder du Huay Yang-vandfaldet, der styrter 120 meter næsten lodret ned over de vældige sten midt i junglen. En anden udfordrende oplevelse finder du ved Pa La-u vandfaldet i Kaeng Krachan nationalparken, der er Thailands største. Vandfaldet eller rettere de 16 vandfald ligger cirka 50 kilometer vest for Hua Hin. Selv på en endagstur kan du ”bestige” vandfaldet et stykke vej opad – husk gode sandaler, der står fast på våde klipper. Det sidste stykke på turen derhen kræver lidt sved på panden, men belønningen undervejs er en smuk natur og et rigt dyreliv, der spænder fra aber til tigre og elefanter.

Transport til Hua Hin

Få en god start på din rejse til Hua HIn. Bestil transporten hos FDM travel, fra Bangkok lufthavn eller hotel til dit hotel i Hua Hin.

Bus: 350,-

Privatbil: 1 pers.: 745,- 2 pers.: 375,- 3-5 pers.: 325,- Børn 2-11 år: 50% rabat

Priserne er i kr. pr. person pr. vej.