Turist i Thailand

Praktiske rejsetips

Landet og befolkningen
Klima
Valuta
Kreditkort
Tidsforskel
El
Mad og drikke
Drikkepenge
Rejsetidspunkt
Visum og pas
Vaccinationer
Udrejseskatter

Landet og befolkningen

Thailand har et areal på 513.115 km2 og en befolkning på 63 mio., hvoraf ca. 10 mio. bor i hovedstaden Bangkok. Befolkningen er sammensat af 75% thaier, 14% kinesere, 11% malajer, bjergstammer og andre. Heraf er 94% buddhister, 4% muslimer og 2% andre.
Til toppen

Klima

Thailand har tropisk klima med megen varme og høj luftfugtighed, og klimamæssigt er her tre årstider. Heden – som er den varmeste periode, strækker sig fra marts-maj, hvor det i den nordlige del af landet kan blive helt op til 45 °C. Regnperioden begynder sidst i maj og slutter i oktober. I den kølige tid fra november – februar falder temperaturen til 25 – 32 °C og nedbøren er begrænset. Overordnet er der på vestkysten af Thailand i  fx Khao Lak, Koh Lanta og Phuket, højsæson i perioden november - marts med minimalt nedbør, hvor imod perioden fra april - oktober er mindre regnfuld i Siam-bugten på østsiden af landet, fx Koh Samui, Koh Tao og Hua Hin.

Til toppen

Valuta

Møntfoden i Thailand hedder baht (THB) og følger US-dollaren. 1 baht svarer til ca. 0,20 kr. Det er bedst at indføre valuta i amerikanske dollars, euro eller kroner og veksle efter ankomst, som kan gøres fx i lufthavnen.
Til toppen

Kreditkort

Det mest almindelige kreditkort er Visa, som kan bruges både som hæve- og betalingskort de fleste steder. Der kan hæves penge i både banker og automater (ATM).
Til toppen

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Thailand er +6 timer. Ved dansk sommertid +5 timer.
Til toppen

EL

220 V.
Til toppen

Mad og drikke

Som mange andre steder i Østen er maden i Thailand en oplevelse ud over det sæd-vanlige. Her findes alt fra gode, billige boder og gadekøkkener til meget fine restauranter, hvor service og kvalitet absolut er på højde med niveauet i Europa. Ved gadekøkkenerne skal man dog være opmærksom på hygiejnen, som ikke alle steder er lige god.
Til toppen

Drikkepenge

På større hoteller og restauranter tillægges drikkepenge regningen. Hvor drikkepenge ikke er inkluderet, vil ca. 10% være passende.
Til toppen

Rejsetidspunkt

Den kølige tid fra november-februar er absolut den mest anbefalelsesværdige og behagelige at rejse i Thailand i, da temperaturen i denne periode ligger mellem 25 – 32 °C. Nedbøren er tillige også meget begrænset i denne periode. I den varme periode er det meget varmt i hele landet, hvor temperaturen nemt kan snige sig op forbi de 40 °C. I regnperioden er luften dejlig frisk, men til gengæld er der kraftig regn fra sen eftermiddag og om natten, men også perioder med sol og klar himmel.
Til toppen

Visum og pas

Visum kræves ikke for danske statsborgere ved ophold op til 30 dage, men ens pas skal være gyldigt min. 6 måneder ud over opholdet. Børn skal have eget pas.
Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk
Til toppen

Vaccinationer

Der kræves ingen obligatoriske vaccinationer ved indrejse til Thailand, men visse anbefales. Undersøg derfor enten hos egen læge, Statens Seruminstitut (www.ssi.dk) eller www.vaccination.dk).

Til toppen

Udrejseskatter

Der betales en separat udrejseskat på alle internationale rejser og fra enkelte lufthavne også en indenrigsskat.
Til toppen