Turist i Vietnam

Praktiske rejsetips

Landet og befolkningen
Klima
Valuta
Kreditkort
Tidsforskel
El
Mad og drikke
Drikkepenge
Rejsetidspunkt
Visum og pas
Vaccinationer
Udrejseskatter

Landet og befolkningen

Vietnam har et areal på 331.114 km2 og en befolkning på 82 mio., hvoraf ca. 3 mio. bor i hovedstaden Hanoi. Befolkningen er sammensat af 87% vietnamesere og 53 andre etniske befolkningsgrupper. Den største del af befolkningen er buddhister, nogle få katolikker og protestanter.
Til toppen

Klima

Vietnam strækker sig over to klimabælter. Det nordlige Det nordlige Vietnam med subtropisk klima oplever i juli og august en meget varm og fugtig sommer, hvor der kan forekomme korte, heftige regnskyl. I vintermånederne (december-april) kan der være både køligt og fugtigt. Det centrale og sydlige Vietnam har tropisk klima med en tør og en våd årstid, som varierer en del afhængig af, hvor i landsdelen man befinder sig. Regntiden i den sydlige del af landet falder i perioden maj-oktober.
Til toppen

Valuta

Møntfoden i Vietnam hedder dong (VND). 100 dong svarer til ca. 0,03 kr. Der kan ikke veksles til dong uden for Vietnam, da valutaen ikke må udføres. Det er derfor bedst at medbringe valuta i amerikanske dollars eller euro.
Til toppen

Kreditkort

Kreditkort som Visa og MasterCard kan efterhånden anvendes de fleste større steder. Der kan hæves penge i både banker og pengeautomater (storbyer).
Til toppen

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Vietnam er +6 timer. Ved dansk sommertid +5 timer.
Til toppen

EL

220 V. Enkelte steder 110 V. Medbring strømadapter ved evt. brug af elektriske apparater. 
Til toppen

Mad og drikke

Maden i Vietnam varierer meget fra nord til syd, men er ofte en blanding af det thailandske og kinesiske køkken. Der bruges mange forskellige og friske grønsager, og retterne er sjældent stærkt krydret. I det sydlige Vietnam bruges sukker og søde frugter i madlavningen i langt højere grad end i det nordlige Vietnam. Det franske køkken er ligeledes meget populært i specielt storbyerne Ho Chi Minh City og Hanoi.
Til toppen

Drikkepenge

Drikkepenge er almindeligt i Vietnam. Der gives generelt drikkepenge på restauranter, hoteller samt til f.eks. lokalguider og chauffører. Et passende beløb på fx 10% af restaurantregningen eller et par dollar til guiden efter en sigtseeingtur. Visse restauranter har dog allerede drikkepenge inkluderet i prisen.
Til toppen

Rejsetidspunkt

I det nordlige Vietnam er foråret og sommeren (april-juni) samt efteråret (september-december) den bedste tid at rejse i, da sommeren er meget varm og fugtig og vinteren kold og fugtig. I det centrale Vietnam kan efteråret være ustabilt. Fra februar bliver vejret atter stabilt. I det sydlige Vietnam er der regntid fra ca. maj-oktober, dog som regel kun bygeregn og ikke dagsregn. December-april er den varme periode, og når regntiden atter nærmer sig, stiger fugtigheden tilsvarende.
Til toppen

Pas og visumregler for Vietnam

Visum kræves ikke for danske statsborgere ved ophold under 15 dage. Dog skal passet være gyldigt min. 6 måneder fra indrejsedato, og gyldig returbillet/dokumentation for udrejse senest 15 dage fra indrejsedatoen kunne fremvises. For ophold på mere end 15 dage skal der søges visum.

Læs mere om pas- og visumregler for Vietnam her

Til toppen

Vaccinationer

Der kræves ingen obligatoriske vaccinationer ved indrejse til Vietnam, men visse anbefales. Undersøg derfor enten hos egen læge, Statens Seruminstitut www.ssi.dk eller www.vaccination.dk

Til toppen

Udrejseskat

Der er ikke udrejseskat, når man forlader Vietnam. Til toppen

Oplev Vietnam