Aspargesruten

Stift bekendtskab med Tysklands eftertragtede forårsspise

Vi har kartoflen. Tyskerne har den hvide asparges. Ingen anden grønsag i Tyskland følges så tæt, som når de første hvide asparges titter frem fra den mørke muld. Og intet andet sted i Tyskland dyrkes aspargesen så intensivt, som i Niedersachsen i Nordtyskland. Gennem flere århundreder har man her kultiveret dyrkningen, og der er bred enighed om, at de bedste hvide aspargeser i Tyskland har sit ophav i denne delstat. Så det er ingen tilfældighed, at denne folkekære grønsag også har sin egen officielle temarute, den Niedersächsiche Spargelstraße. Så tag en sjov omvej på jeres kør-selv-ferie i Nordtyskland og smag på tyskernes favorit forårsspise.

Inspiration

Dyk ned i flere hundrede års aspargeshistorie

Aspargesruten har sit start- og slutpunkt i middelalderbyen Burgdorf. Og undervejs på de omkring 750 kilometer passerer man bl.a. gennem Lüneburger Heide, Hanover og omegn, Braunschweig, floden Weser samt Münster-regionen. Særlige kuriositeter på ruten er museet Niedersächsische Spargelmuseum, der ligger i byen Nienburg, samt Spargelsammlung i start- og slutbyen Burgdorf. Her fortælles 500 års aspargeshistorie, og hvilken rolle asparges spiller i alt fra madvaner til kunst og litteratur. Velbekomme.

Primært en forårsfornøjelse

Undervejs på ruten kan I nyde det tyske landskab folde sig ud i al sin pragt med en perlerække af charmerende landsbyer drysset nænsomt over det blide kulturlandskab. Og så skal I nyde, at I er langt væk fra motorvejenes trafik og larm – her er det fuglekvidder, der dikterer dagsordenen. Som med mange andre gode sager, er det kun en begrænset periode man kan nyde Tysklands königsgemüse. Sæsonen går fra midten af april til den 24. juni. En tysk tommelfingerregel siger: ”Kirschen rot – Spargel tot”. Så kort kan det siges.

Kort

Vis på kort

Oplev Tyskland