Cykeltur i nationalparken Harz

Cykelsti på det grønne jerntæppe

Inde i Nationalpark Harz er naturen i fuld gang med at hele de sår, som jerntæppet skar mellem det socialistiske øst og det kapitalistiske vest med miner og vagttårne, pigtråd og spanske ryttere. Kun bevæbnede vagter og glubske hunde kunne færdes frit her på den tidligere grænse mellem øst og vest. I dag kan du vandre her og se sporene fra dengang.

Lange stræk af den tidligere grænse er genopstået som en cykel- og vandrerute gennem Harzen. Her på jerntæppets rygrad, der skærer sig på langs igennem nationalparken, kan du trampe dig igennem Harzens natur, historie og kultur - 75 kilometer mellem Ilsenburg i nord og klostret Walkenried i syd.

Inspiration

Nordtysklands bedste mountainbiketerræn

Rundt om Clausthal-Zellerfeld vest for Nationalpark Harz og inde i nationalparken ligger 62 mountainbike-ruter og venter med 1800 km markerede stier - kendt som Volksbank Arena Harz og af eksperter vurderet til at være Nordtysklands bedste mountainbike-terræn. Ruterne svinger fra lette ture gennem dale op langs de mange opdæmmede søer i Harzen til deciderede ekstreme ruter for dem, der ikke kan få udfordringer nok på en mountainbike. I området kan du finde kort med beskrivelser af sværhedsgrader og mountainbike-rutens længde. Du vil også finde mountainbike-venlige spisesteder, seværdigheder og oplevelser.

Kort

Vis på kort