Den tyske vinrute

En sanselig rejse

En rejse gennem Deutsche Weinstrasse i Rhinen-Mosel området, er i sandhed en sanselig rejse. Duften af vinmarkernes kuperede og frodige landskab og de små, karakteristiske småbyer kombineret med himmelske dråber af Riesling og den tyske version af vinen Pinot med navnet Burgunder, skaber den perfekte sydtyske stemning og charme. Langs den 80 kilometer lange rute er der masser af mulighed for, at smage på hvad der regnes som verdens fineste grønne drue og maden i området er typisk den luksuriøse af slagsen. 

inspiration

Wellness og sen-gotiske kirkespir

Vinruten er ikke kun kendt for sine skønne vine, men også for sine mange små, charmerende middelalderbyer med brostensbelagte gader, middelalderslotte og sen-gotiske kirkespir - og som en lille bonus markedsfører en håndfuld af byerne sig også som kur- og spabyer. Bad Dürkheims syv kilder i den nordlige del af ruten danner ramme for luksuriøse wellness- og spa-lounges, og deres hovedattraktion er et besøg værd - nemlig verdens største vinfad, der nu fungerer som restaurant. Længere sydpå kan du nyde panoramaudsigt over de omkringliggende bølgende vinmarker på slottet Hambacher Schloss, tæt på den hyggelige by Neustadt an der Weinstrasse. Afslut ruten med et stop i den hyggelige by Bad Bergzabern, hvor det ene smukke bindingsværkshus forlænges af det andet.


"Deutsche Weinstrasse åbnede i 1935 og er dermed den ældste af sin slags i verden - og det kuperede landskab har skabt ideelle forhold for både kør-selv-entusiaster og vinelskere, da landets største sammenhængende skov beskytter for vind og regn."

- Mogens, Produktchef i LyngbyKort

Vis på kort

Oplev Tyskland