Mosel & Rhinen på egen MC

7 dages kør-selv-forslag på motorcykel til skønne Mosel og Rhinen

Tag på en uforglemmelig syv dages rejse langs Mosel og Rhinens bredder, hvor vinrankerne står så tæt, at de kan hviske til hinanden på de bølgende bakker. Charmerende landsbyer, hvor historien lever i de brostensbelagte gader blandt blomsterbalkoner og bindingsværkshuse, danner rammen om fantastiske kulturoplevelser og masser af tysk gemütlichkeit.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Tysklands vidunderlige flodlandskaber.

Fra 3.888 kr.
pr. person 6 nætter i dobbeltværelse

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Turens længde:
1.870 km fra Flensborg
1.845 km fra Puttgarden

310 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Danmark - Schwalenberg (428 km)

Afstand: 410 km fra Flensburg / 400 km fra Puttgarden.

Fra Danmark er der flere ruter at vælge mellem, når I skal til Schwalenberg, men de tyske motorveje er et godt bud på den hurtigste tur. Kommer I fra Jylland kører I forbi Neumünster, hvor det store designer outlet ligger og I har mulighed for at købe lækre mærkevarer til tilbudspriser. Fra Puttgarden går turen forbi Lübeck, den gamle charmerende havneby ved Østersøen. Nær Hamburg mødes vejene og herfra går det videre stik syd og I kører over Lüneburger Heide, der kunne være et oplagt frokoststop på vejen. I fortsætter mod syd og nede omkring Hannover drejer I fra og kører de sidste ca. 100 km for at komme til Schwalwenberg.

Allerede når I drejer ind i byen ad Alte Torstrasse og rumler hen over de ujævne brosten fortrylles I af de gamle huse og den særlige stemning der omgiver den lille landsby. Fremme ved det store torv holder I til højre og kommer til det hyggelige Hotel Schwalenberger-Malkasten, og her venter jer en overnatning.  

Overnatning på Hotel Schwalenberger Malkasten

Schwalenberg - Trier (431 km)

Fremme i Romerbyen Trier vil I hurtigt fornemme, at der er tale om en by, der skal indtages ad historiens vej. 2.000 års historie har formet og farvet byen, og overalt dukker den op til overfladen, hvilket også har fået UNESCO til at sætte flere af bygningerne på verdensarvslisten.

Overnatning i Trier

Trier langs Mosel til Koblenz (195 km)

I dag fortsætter I, hvor I slap i går. Området, der minder om et frodiggrønt hav, indbyder til at I snor jer af sted langs Mosels bugtede flodbred i et roligt tempo, og snuser det hele til jer. Der er mange spændende steder at besøge undervejs på dagens etappe. Følger I floden, kommer I til Cochem, hvor eventyrlige Reichsburg, der som Mosels krone, ligger højt og skuer ud over floden og den farverige landsby nedenfor. Et godt sted at holde frokostpause.

List senere på turen langs Moselfloden vil I på venstre side se Burg Eltz, der ligner et middelaldereventyr midt i sin grønne gryde. Tag evt. en afstikker og besøg borgen.  

Fremme ved Deutsches Eck i Koblenz flyder Mosel sammen med Rhinen og I vil opleve et skift i landskabet. Hvor Mosel (der hedder Die Mosel) bugter sig blødt og feminint, vil I erfare at Rhinen (Der Rhein) med en noget voldsommere strøm, skærer sig mere direkte gennem landskabet.  

Overnatning i Koblenz

Koblenz langs Rhinen til Rüdesheim (75 km)

Hvis ikke I nåede at nyde Koblenz i går, så bør I bruge formiddagen på at udforske denne historietunge by, der ligger i en enestående smuk kulisse med bjerge og skove hele vejen rundt. Det er et must at opleve fæstningen Ehrenbreitstein, der kigger over på byen fra den modsatte bred og Schloss Stolzenfels lidt syd for byen, der på afstand liger et legoslot.

Turen videre går langs Rhinen, hvor der venter en perlerække af oplevelser. I kommer forbi Marksburg, der med sine gulbrune nuancer ligner et sandslot, den mere skumle Burg Maus og de tilgroede ruiner af Burg Rheinfels.  Lorelei-klippen, der pludselig og dramatisk rejser sig ved bredden. Læg vejen forbi Loreley Besucherzenttrum og gå ud til klippen, hvorfra I har en fantastisk udsigt over Rhinen.

Fortsæt langs Rhinen og I kommer forbi Burg Pfalzgrafenstein, der ligger på en ø midt i Rhinen. Efter at have passeret  Burg Sooneck og Burg Rheinstein kommer I til den charmerende by Assmannshausen, hvor der venter 2 overnatninger.  

Overnatning i Assmannshausen ved Rüdesheim

Oplevelser i Rüdesheim (15 km)

I dag bør I besøge Rüdersheim, der er intet mindre end fortryllende, når I slentrer igennem den berømte Drosselgasse med de mange vinstuer, besøger 1500-talshuset Klunkhardshof og de aristokratiske huse på Oberstrasse. Tag også et smut forbi Asbach, den tyske brandy, hvor I kan komme på rundvisning og både smage og købe nogle af deres produkter. 

Fra Assmannshausen kan I tage stoleliften op til Jagdschloss og vandre gennem skoven Niederwald til monumentet Niederwald Denkmal. Herfra tager I kabineliften ned over vinmarkerne til Rüdesheim. I har mulighed for at tage turen tilbage til Assmannshausen med et af skibene, der sejler mellem byerne.  

Alternativt kan I bruge dagen på at besøge det smukke kloster Abtei St. Hildegard eller Schloss Johannisberg, verdens første Riesling-vingård. Aftenen spenderes med traditionel tysk mad, lokal vin og festlige stunder i hyggelige Assmannshausen. 

Overnatning i Assmannshausen ved Rüdesheim

Rüdesheim - Celle (430 km)

Idag går turen fra Assmannshausen nordpå til Celle og sidste overnatning. Idag kan godt være lidt af en 'transportdag', hvor vi foreslår, at I vælger motorvejene A5 og A7,  som nok vil være det hurtigste. Ca. halvvejs kan I evt. slå et smut ind om den dejlige by Bad Hersfeld, som byder på hyggelige torve og pladser og er yderst velegnet til et frokoststop.

Alternativt kan I køre direkte til Celle, som er en overordentlig charmerende by med utallige bindingsværkshuse og mange hyggelige caféer, værtshuse og restauranter. Byen er også kendt for sit slot, Celler Schloss, hvor danske Caroline Mathilde sad i landflygtighed efter sin affære med Struensee. 

Overnatning i Celle

Celle - Danmark (291 km)

Efter morgenmaden er det tid til afrejse. Den hurtigste vej hjem er naturligvis motorvejene, men alternativt kan I lægge turen ind over Lüneburger Heide ad den gamle saltvej og evt. besøge den spændende gamle 'saltby' Lüneburg.  Skal I mor Jylland vil det herfra være mest praktisk at tage motorvejenA39 mod Hamburg, men skal I mod Puttgarden, kan I fortsætte nordpå ad saltvejen over Mölln og Ratzeburg.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 3.888 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 6 nætter i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Udflugter og entrebilletter
 • Forplejning
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

 • 1 nat i Schwalenberg
 • 1 nat i Trier
 • 1 overnatning i Koblenz
 • 2 nætter i Assmannshausen ved Rüdesheim
 • 1 ;nat i Celle

ekstra oplevelser

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011