Et glimt af Sachsen-Anhalt

5 dages kør-selv-forslag til sachsen-anhalt

Hovedbyen i Sachsen-Anhalt er skønne Magdeburg, der lokker med arkitektoniske værker af den østrigske kunstner Hundertwasser, en imponerende Domkirke og et af Tysklands stærkeste fæstningsværker. Længere sydpå i Sachsen-Anhalt ligger den charmerende by Halle, der både byder på hjemmelavet salt, musik af Händel og masser af historie.

Og hvad de færreste nok venter er, at det sydlige Sachsen-Anhalt også byder på et vinområde ved floderne Saale og Unstrut og lokker med en 60 km lang Weinstrasse Saale-Unstrut, der er en Tysklands og Europas nordligste vinruter, fra Nebra til Jena i Thüringen. Nebra er også kendt fra fundet af den berømte "Himmelskive" fra Bronzealderen.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Tysklands fantastiske natur og spændende byer.

Fra 2.025 kr.
pr. person i dobbeltværelse 4 nætter på gode velbeliggende hoteller

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
5 dage/4 nætter

Længde:
ca 350 km (+ Hamburg eller Rostock t/r)

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Ankomst Magdeburg (250-300 km)

Magdeburg er en af ​​Tysklands ældste byer i Tyskland, hvor de gamle mure omkring Magdeburg's Domplatz, hvor katedralens mere end 100 meter høje tårne strækker sig mod himlen, går tilbage til 1200-tallet.

Samspillet mellem gammelt og nyt er unikt. Her mødes middelalderen med moderne eksperimentel arkitektur. Modsat den gotiske katedral tiltrækker det grønne citadel med de gyldne kugler og lyserøde vægge opmærksomheden. Her blev det sidste Friedensreich Hundertwasser-projekt realiseret.

Byens ældste bevarede bygning rejser sig kun få meter væk. Vor Frues kloster er det bedste bevis for Magdeburgs forandring og idag kan internationale kunstværker ses mellem de romanske mure fra det 11. og 12. århundrede.

Befolkningen i Magdeburg elsker ikke bare deres kunst, men også deres natur. Smukt anlagte parklandskaber er stående her, fx Rotehornpark der ligger lige i centrum på en 200 hektar stor ø i Elben, hvor restauranter og caféer inviterer jer til at blive hængende ved Elbens grønne bredder.

Overnatning i Magdeburg

Magdeburg - Wörlitz - Magdeburg (180 km)

Brug dagen på en heldagstur til Gartenreich Dessau-Wörlitz. Oplev juvelen blandt Tysklands historiske parker, der opstod mellem Dessau og Wörlitz og inkluderer et stort antal parker, haver og slotte som alle er forbundet i et kulturlandskab med enge og skove. ”At kombinere det nyttige med det smukke” var det erklærede mål for Prince Leopold III der skabte Gartenreich omkring 1765. Prinsen var inspireret af sine rejser til England, Holland, Italien og Frankrig.

Med sine blomstrende enge, lyse skove, søer og floder inviterer Gartenreich til gåture, vandreture, cykelture og sejlture. I år 2000 erklærede UNESCOs verdensarvsudvalg Gartenreich et verdensarvsted med den begrundelse, at det var "et fremragende eksempel på implementering af filosofiske principper i landskabsarkitektur, der harmonisk kombinerer kunst, uddannelse og forretning." Den bedst kendte park er "Wörlitzer Park" med Wörlitz-slottet og det gotiske hus.

En omvej til byen Dessau er især værd hvis I er arkitektur- og designelskere. 1926 til 1932 var byen hjemsted for en af ​​de mest berømte arkitektur- og kunstskoler i verden: Bauhaus.

Overnatning i Magdeburg

Magdeburg - Halle (Saale) (90 km)

Fra Magdeburg går turen nu til Händelbyen Halle (Saale). Byen Halle lokker med UNESCOs verdensarv, charme og historie og byens historie går over 1.200 år tilbage i tiden. Mest kendt er den berømte komponist Georg Friedrich Händel, der blev født her i Halle.

Den historiske gamle bydel omkring markedspladsen med Händel-monumentet og Marktkirche er især værd at se, men floden Saale's bredder er også ganske maleriske. Vidste I, at Halle (Saale) er en af ​​de grønneste byer i Tyskland? Byen har tre smukke parker og haver, og I bør ikke gå glip af Amtsgarten direkte ved Schloss Giebichenstein, der knejser stolt over Saale.

Er I kunst- og kulturelskere er er fuld valuta for pengene, hvis I besøger et eller flere af byens mange museer. Uanset om det er moderne kunst i Moritzburg Art Museum eller den mere end 3.600 år gamle Nebra Himmelscheibe, som kan beundres i Landesmuseum für Vorgeschichte og er på UNESCOs verdensarvsliste. 

Overnatning i Halle

Halle (60 km)

Halle er det ideelle udgangspunkt for udflugter Ii den pragtfulde Saale-Unstrut vinregion. Her oplever I et blidt bjerglandskab med gamle vinmarker, stejle terrasser, naturstenvægge og romantiske vinhuse. Saale-Unstrut er et stykke Italien midt i Tyskland og omtales ofte som "Toscana i nord". Historie er meget vigtig her, hvor 1.000 år gamle byer og katedraler samt utallige slotte, kirker og klostre vidner om en europæisk storhedstid.

Den næsten 1000 år gamle katedralby Naumburg ligger blandt blide floddale og solrige terrasserede vinmarker. Landemærket er Naumburger Dom (St. Peter og Pauls katedralen) med de verdensberømte værker af Naumburg-mesteren fra det 13. århundrede, frem for alt den berømte donorfigur Uta. Den hellige bygning er en af ​​de største seværdigheder i Tyskland og er på UNESCOs verdensarvsliste.

Den 1000 år gamle vinkultur i Saale og Unstrut kan bedst opleves i den lille by Freyburg. På trods af det relativt lille dyrkningsareal på ca. 684 ha kan I opleve en forbløffende mangfoldighed. På spændende ture gennem hvælvede vinkældre kan I høre interessante og måske overraskende ting om vin og mousserende vinproduktion.

Overnatning i Halle

Afrejse

Efter morgenmaden er det tid til afrejse - eller måske et par ekstra nætter i Halle?

Galleri

Kort

Vis på kort

Priser

Fra 2.025 kr. pr. person

Prisen inkluderer

  • 4 overnatninger
     

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Morgenmad
  • Flybilletter
  • Billeje
  • Udflugter og entrebilletter

 

Om rejsen

2 nætter i Magdeburg
2 nætter i Halle

ekstra oplevelser

Turen kan naturligvis også køres omvendt, eller I kan tage en eller flere ekstra overnatninger i Magdeburg og/eller Halle.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011