Konger, fyrster og vikinger

4 dages kør-selv-forslag til Schleswig-Holstein

Fehmarn, Østersøkyst og badestrande, Holsteinische Schweiz med skønne søer og bakker, havnebyen Kiel og Kielerkanal, vikinger og hyggelige Schleswig og Flensburg er blot nogle af de mange dejlige attraktioner, der venter dig på denne tur.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Nordtysklands historiske landskaber.

Fra 2.195 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 3 nætter juli 2020

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 2020

Startdag:
Daglig

Varighed:
4 dage/3 nætter

Længde:
324 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Velkommen

Tag på en billedskøn kør-selv-ferie i Nordtyskland, hvor I vil opleve Østersøkystens aritime atmosfære og det bølgende sølandskab i naturområdet Holsteinische Schweiz. Denne fire dages rute er en historisk rejse igennem Tysklands spændende gamle byer, fine klostre og overdådige slotte i sporet på tysk-danske konger, fyrster og vikinger.

Lidt fra Danmarkshistorien

I 1100-tallet opstod det danske hertugdømme Schlesvig og det tyske Holsten, men da der var nær kontakt mellem de to områder, forsøgte den danske konge at indlemme begge i Danmark. Det mislykkedes både politisk og militært, og først et par hundrede år senere blev de to områder forenet. Efter mange år med arvedelinger og hjemfald valgte adelen og borgerskabet i 1460 den danske konge Christian 1. af Oldenburg til Hertug af Slesvig og Holsten. Denne union varede til 1864, hvor områderne blev erobret af Preussen og i 1866 indlemmet i Preussen.

Dagsprogram

Østersøens perler

Kystbyer og solkys:  fra Fehmarn til Neustadt in Holstein
Tager I færgen fra Rødby lander I midt i halvøen Fehmarns frodiggrønne omgivelser, og hovedbyen Burg vil møde jer med charmerende gamle huse og en skøn, afslappet atmosfære. Brug formiddagen på at udforske Østersøens charmerende kystbyer og vidunderlige natur. Heiligenhafen, der emmer af havnesteming, Neukirchen, Grube og Cismar med sit elegante gamle kloster fra 1177, Grömitz med den smukke strand og fiskerlejet Neustadt in Holstein indbyder alle til hyggelige maritime og historiske oplevelser. Under Christian 4. var her kongeligt skibsbyggeri, bl.a. byggedes det berømte skib Trefoldigheden samt orlogsskibene Nældebladet, Pelikanen og Grå Ulv.
Østersøens kilometerlange badestrande lokker med solkysset afslapning, og har I børn med vil forlystelsesparken Hansa-Park og Bananmuseet ved Sierksdorf nok skabe lykke.

Bølgebakker i Holsteinische Schweiz: fra Eutin til Kiel
Når I er mættet af kysten går jeres rejse ind i det bløde skovklædte bakke- og sølandskab i Holsteinische Schweiz. I den kønne gamle købstad Eutin fra 1200-tallet ligger det overdådige barokslot omkranset af en voldgrav, og den over femhundrede år gamle slotspark indbyder til en dejlig spadseretur. Fortsætter I via kurbyen Malente, møder I den lille perle, byen Plön. Gå en tur rundt i de hyggelige brostenbelagte gader, der fører op til det højt beliggende og dekorative Schloss Plön, hvorfra I belønnes med en formidabel udsigt til Grosser Plöner Sø. Schloss Plön var indtil 1761 stamsæde for hertugerne af Plön, men efter Frederik Carl von Carlstein død (han var hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Pløn) hjemfaldt byen og amtet til Frederik V af Danmark. Plöns Rådhus er i øvrigt tegnet i 1815 af den danske arkitekt C.F. Hansen i sin egenskab af landbygmester i Holsten. I Preetz kan I besøge benediktinerklosteret Det Adelige Kloster fra 1340, inden I slutter dagen i Kiel. 

Overnatning i Kiel

 .
 

Historiske stunder (80 km)

Skibsfart og fjordbyer: fra Kiel til Rendsburg
Kiel har en maritim atmosfære med havet som nabo, Kielerfjorden og ikke mindst Nord-Ostsee Kanal eller Kielerkanalen som en vigtig nerve for byen, og fra det 106 meter høje tårn på rådhuset udgør by, havn og fjord et formidabelt panorama. I kan sejle en tur på Kielerfjorden, besøge skibsfartsmuseet eller det udendørs Aquarium GEOMAR og opleve alle havnens aspekter. I Rendsburg bliver I mødt af en arkitektonisk kuriositet, Rendsburger Schwebefähre, en hængefærge fastgjort til højbroen med stålwirer, der transporterer biler og mennesker over den 135 meter brede Kielerkanal. Den gamle bydel byder derimod på charmerende gamle huse, en livlig markedsplads, et kønt gammelt rådhus og en masse spændende museer.
Under den skånske krig gjorde Christian 5. Rendsborg til fæstningsby og byggede fæstningerne Kronværk og Nyværk, henholdsvis nord og syd for Ejderen. Rendsburg var i 1800-tallet Danmarks vigtigste fæstning efter København.

Vikinger og danskerkrig: Fra Schleswig til Flensburg
Vejen snor sig videre igennem bølgende marker til småbyer som Neu Duvenstedt, Holzbunge og Eckernförde med sin hyggelige havn og vuggende fiskekuttere. Fjorden Schlei følger jer hele vejen til Schleswig, der efter sigende er Nordeuropas ældste by. Her I byen mærker I virkelig historiens vingesus, når vikingetiden bringes til live på vikingemuseet Hedeby, en del af museerne på Schloss Gottorf, og den blodige dansk-tyske krig i 1864 runger i voldene ved forsvarsværket Dannevirke, hvis historie går helt tilbage til vikingetiden. På det imposante Gottorp Slot udfoldes områdets historie yderligere på de spændende museer med bl.a. vikingeskibet Nydam-båden, verdens ældste planetarium GlobusHaus og den barokke have.

Oeversee
Fra Schleswig går turen nordpå til Oeversee og Hotel Historischer Krug, den ældste kro i Schleswig-Holstein. Kroen ligger ved Hærvejen, tidl. Oksevejen, og blev i 1624 Kgl. Privilegeret. Under slaget ved Sankelmark i 1864 tjente kroen som lazaret for både danske og østrigske soldater.

Overnatning på Ringhotel Waldschlösschen i Schleswig

Maritime fortællinger - med mere (45 km)

Flensburg
Flensburg er en guldgrube, hvis I er til historie og maritime fortællinger. Byens maritime fortid som stor handelsby med en flåde på over 200 skibe levendegøres på Historischer Hafen, hvor sømandsbrøl og tjærelugt stadig hænger tungt i luften. På Museet for Skibsfart og Romproduktion kan I derimod blive klogere på byens status som Rom-by i 1700 og start 1800-tallet, hvor eksotiske varer som tobak, rørsukker og rom fra de Vestindiske øer livligt blev handlet i byen. Nyd en lokal ”Plop”, Flensburger Pilsner, på det hyggelige Südermarkt og nyd det pulserende liv i handelsgaden. I den imponerende St. Nikolai Kirche og på Museumsberg Flensburg kan I få et spændende indblik i dansk-tysk kunsthistorie.

Danskhed
Flensburg er stærkt præget af det danske mindretal med skoler, vælgerforening, sundhedstjeneste og ikke mindst Flensborg Avis. På gaderne i Flensburg høres dansk næsten lige så ofte som tysk, men der kommer også mange danskere til Flensburg for at shoppe til de lavere tyske priser. Slut dagen af på Nordermarkts hyggelige cafeer.

Istedløven
Statuen Istedløven eller Der Flensburger Löwe blev skabt af den danske billedhugger Bissen efter slaget på Isted Hede i 1850. Efter krigen i 1864 tog preusserne den med til Berlin. I 1945 kom den tilbage og stod i mange år på Tøjhusmuseet i København. Først i 2011 blev statuen atter flyttet til sin plads på Flensborg Gamle Kirkegård. 

Overnatning på Ringhotel Wassersleben i Flensburg-Harrislee

Adelige Glücksburg

I dag går turen hjemad, men på vejen kan I passende stoppe ved det billedskønne og idylliske renæssanceslot Glücksburg, der ligger og spejler sig i en smukke slotssø omkranset af en grøn og frodig vegetation. I kan slentre en tur igennem slottets korridorer i fodsporene på de Oldenburgske og Glückburgske adelsfamilier og beundre de elegante møbler, udsmykninger og de utallige portrætmalerier. Nyd den fine rosenhave og slotsparken, der står frodig og grøn, inden I tager af sted på rutens sidste strækning til Danmark.
 

kort

Vis på kort

Galleri

priser

Fra 2.195 kr.

Prisen inkluderer

  • 3 x overnatning på 4* hoteller
  • 3 x morgenbuffet
     

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Flybilletter
  • Billeje
  • Udflugter og entrebilletter

 

Om rejsen

  • 1 overnatning i Kiel - Ringhotel Birke
  • 1 overnatning i Schleswig - Ringhotel Waldschlösschen
  • 1 overnatning i Flensburg - Ringhotel Wassersleben

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fra Flensburg til Kiel, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Nice eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag, f.eks. Den gamle Saltvej eller "Historiske byer ved Østersøen".

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud