Tysklands forårsglade asparges

4 dages forkælelse med tyske asparges

Sæsonen for den tyske hvide asparges starter midt i april og løber til sidst i juni. I denne periode har enhver tysk restaurant med respekt for sig selv et "Spargelkarte" med alverdens kombinationer af asparges. Her serveres supper, schnitzel, skinke, brasede kartofler og meget andet sammen med de velkogte hvide asparges, ofte akkompagneret af smeltet smør, beurre blanc eller hollandaisesauce

Schwalenberg ligger ca. 50 km fra rottefængerbyen Hameln og er den mest idylliske, lille bindingsværksby man kan forestille sig. Og allerede når man drejer fra landevejen og kører ind gennem byen på de toppede brosten på vej mod hotellet betages man af de smukke gamle huse og landsbyen særlige stemning.

Byen var traditionelt et tilholdssted for kunstmalere, og kunsten lever da også stadig i de gamle bindingsværkshuse. Her findes flere små gallerier, og malere kommer stadig på besøg for at arbejde med deres kunst. Og ikke mindst hotellets navn bærer præg af byens maleriske fortid.

Weserbergland, Teutoburger Wald eller Lipperland - kært barn har mange navne, byder på et væld af seværdigheder, både kulturelt og naturmæssigt, og på hotellet får I ved ankomst en oversigt (på dansk) over de mange udflugtsmuligheder. Også skovene omkring byen lokker med dejlige vandreture, og på turistkontoret kan I få brochurer over de afmærkede vandrestier.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse til Rhinen's vidunderlige verden.

Fra 1.488 kr.
pr. person i standard dobbeltværelse 3 nætter jvf. program

Rejseperiode: 
10. april - 14. juni 2020

Startdag:
Daglig

Varighed:
4 dage / 3 nætter

Længde:
Ca. 250 km fra Hamborg  

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Schwalenberg (ca. 250 km fra Hamborg)

Allerede når I drejer ind i byen ad Alte Torstrasse og rumler hen over de ujævne brosten fortrylles I af de gamle huse og den særlige stemning der omgiver den lille landsby. Fremme ved det store torv holder I tl højre og kommer til det hyggelige Hotel Schwalenberger-Malkasten.

Den lille bindingsværks by har en lang historie men i nyere tid var byen hjemsted for mange kunstmalere, hvilket bl.a. har givet navn til hotellet "Malerkassen" og der er da også stadig et par mindre gallerier i landsbyen. Over byen på Schwalenberg (Svalebjerget) ligger slottet Burg Schwalenberg, der har haft en lidt omtumlet tilværelse de senere år. 

Byens små hygelige brostensbelagte gade inbyder til en lille slentretur og fra kirkegården har I en formidabel udsigt mod vest over det bølgende landskab, mens skoven Schwalenberger Wald øst for byen strækker sig langt nord både nord- og sydpå og indbyder til lange vandreture.

Inkluderet:
Vand på værelset ved ankomst
3-retters  asparges-menu med valg af hovedret
Overnatning på Hotel Schwalenberger Malkasten

Hameln - sejltur på Weser (80 km)

Midt i Weserberglands bløde bakker ligger Hameln, der har et forbilledligt restaureret bybillede med pragtfulde bindingsværks- og sandstenshuse, hvoraf mange er fra renæssancen. I den gamle bys centrum er Osterstraße og hestemarkedet, Pferdemarkt og derimellem snor de smalle stræder sig fulde af stille charme og lokker med caféer, charmerende restauranter, hyggelige ølhaver og små butikker.

Tusinder af små rotter på fortovet viser vej til byens seværdigheder. Det hænger naturligvis sammen med historien om rottefængeren, der i 1294 var blevbet snydt for sit honorar, og derfor lokkede børnene ud af byen med sit forførende fløjtespil, hvorefter man aldrig så dem igen. Rottefængerhuset, et af de smukkeste og største renæssancehuse, står i byens centrum til minde om denne begivenhed. Man skal dog ikke have betænkeligheder ved at besøge restauranten i huset; maden har ry for at være helt i top.

Også Hochzeitshaus står i rotternes tegn: Figurspillet, som flere gange dagligt opfører sagnet om rottefængeren, er meget sjovt og seværdigt. Rottefængeren bliver også mindet akustisk: Hver dag kl. 9.35 spiller klokkespillet i Hochzeitshaus rottefængerens melodi og klokken 11.35 spilles folkevisen Weserlied. Hver søndag klokken 12 fra medio maj til medio september opføres rottefænger-friluftsspillet, hvor ca. 80 medvirkende i historiske kostumer opfører børnenes udvandring fra Hameln.

Fra Hameln udgår også udflugtsbåde fra Weser Flotte, og her kan I f.eks. tage en en- eller to-timers "Kleine Wesertour", hvor I kan slappe af og hvile fødderne, mens det smukke landskab langsomt glider forbi. Det er muligt at købe en lille snack samt drikkevarer ombord på skibene.

Inkluderet:
Morgenbuffet

3-retters  asparges-menu med valg af hovedret
Overnatning på Hotel Schwalenberger Malkasten

Rundtur: Externsteine - Berlebeck - Hermannsdenkmal - Detmold (85 km)

Start dagen med at besøge de imponerende Externsteine ved Bad Horn, en af de mest bemærkelsesvædige naturlige og kulturelle monumenter i Centraleuropa. Der er utallige historier og myter omkringe den 80 millioner år gamle sandstensgruppe. Klipperne kan bestiges ad to stentrapper og det er anstrengelserne værd, for fra toppen af de 40 m høje klipper har I en formidabel udsigt over Tetoburger Walds smukke natur.

Herfra går turen videre til Adlerwarte Berlebeck, hvor I kan opleve de imponerende rovfugle. Her er tolv store velanlagte voliere hvor I kan opleve de mange spændende fugle. Her findes også et interaktivt museum, der giver svar på mange spørgsmål om fuglene.

Videre til Hermansdenkmal, en umådelig kolos af en statue, men en af Tysklands mest besøgte. Monumentet er rejst for til minde cheruskerhøvdingen Hermann, der slog romerne i det afgørende slag, Varusslaget, i år 9 e.Kr., som - måske - fandt sted i Teutoburger Wald. Efter nederlaget opgave romerne at udvide deres område til Elben, men gjorde Rhinen og Donau som deres naturlige grænser mod nord. 

Næste stop på turen er Detmold der lokker med både friluftsmuseum, Lippisches Landesmuseum og en masse gode butikker i byens hyggelige gågade. Byen var hovedstad i det lille fyrstendømme Lippe fra 1468 til 1918 og derefter i fristaten Lippe frem til 1947. Efter nazismen og 2. Verdenskrig blev Lippe genoprettet, men i 1947 sluttede selvstyret da "Control Commission for Germany/British Element" indlemmeder Lippe i delstaten Nordrhein-Westfalen hvor Detmold blev hovedkvarter for den 20th Armoured Brigade.

Inkluderet:
Morgenbuffet

3-retters  asparges-menu med valg af hovedret
Overnatning på Hotel Schwalenberger Malkasten

Auf Wiedersehen (250 km til Hamborg)

Efter morgenmaden er det desværre tid til at køre videre. Der er meget mere at opleve i region Lippe og omegen - spørge bare på hotellet eller se mere her. Men I kan jo altid komme igen!

Inkluderet:
Morgenbuffet

1/2 kg friske asparges pr. person ved afrejse

kort

Vis på kort

galleri

Priser

Fra 1.488 kr.

Prisen inkluderer

 • 3 nætter i standard dobbeltværelse
 • 3 x morgenbuffet
 • 3 x 3-retters asparges-menu med valg af hovedret
 • Vand på værelset ved ankomst
 • Daglig 'Happy Hour' i Bierstuben fra kl. 18-19.
 • 1/2 kg friske asparges pr. person ved afrejse
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Billeje
 • Udflugter og entrebilletter

 

flere priser

 • Pr. person i komfort dobbeltværelse 1.595 kr.

ekstra oplevelser

I kan også forlænge opholdet eller kombinere med en anden kør-selv-tur, f.eks. 'Den Tyske Eventyrvej' eller 'Skønne dage ved Rhinen'. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Vi er altid tæt på dig med 8 butikker
 • Få rådgivning fra vores 40 dedikerede rejsespecialister 
 • Vi er kåret til Danmarks Ferierejsebureau 2019.

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Søndergade 70, 1. etage
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kattebjerg 3
4700 Næstved
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Algade 50, 1. th
4000 Roskilde
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011
X

Dumpen 23
8000 Viborg
Danmark

mail 70116011