Forkælelse i Sydtyskland

5 dage kør-selv med andre til Sydtyskland

Kør-selv med andre er det bedste fra to ferieformer - kør-selv feriens individuelle frihed og det hyggelige samvær fra rundrejsen.

Tag med på en spændende opdagelsesrejse i det nordøstligste hjørne af den tyske delstat Bayern. I løbet af rejsens 5 dage oplever I alt fra historiske middelalderbyer over et hav af bryggerier i Franken til livet den lille by Haidmühle tæt på både Tjekkiet og Østrig. I får derfor en spændende mulighed for at besøge tre lande på én og samme dag.

Kør-selv med andre er perfekt for jer, der gerne vil have friheden til at udforske Bayern på egen hånd, men samtidigt dele udvalgte oplevelser og middage sammen med en hyggelig gruppe. I tager fx på smukke vandreture i Bayerischer Wald eller på ekstraudflugt til byen Passau sammen, mens I på rejsens øvrige dage selv kan bestemme, hvad I vil udforske.

I bor fire nætter på et dejligt wellnesshotel i Bayerischer Wald, hvor det danske værtspar gerne giver gode råd og vejledning til udflugter på egen hånd. Om aftenen kan I vende dagens oplevelser med de andre deltagere på hotellet over en hyggelig middag.

Vi hjælper også gerne med hotel til ud- og hjemrejsen.

Fra 4.490 kr.
pr. person i delt dobbeltværelse inklusiv nævnte måltider og udflugter

Kør-selv med andre:

 • Kør i egen bil eller lejebil
 • Faste afrejsedatoer
 • Mød andre deltagere på hotellet
 • Planlæg selv de fleste dage
 • Udvalgte måltider og aktiviteter er inkluderede

Varighed:
5 dage

Antal deltagere:
10-24 deltagere

Målgruppe:
Par og singler i alle aldre

 

Reserver din kør-selv-med-andre rejse hos din rundrejsespecialist: 

Reserver

 

Dagsprogram

Dag for dag

Rejseprogram: Haidmühle/Bayerischer Wald

Tilkøb: Overnatning på udrejsen
Dag 1: Haidmühle
Dag 2: Vandretur i Bayerischer Wald
Dag 3: Passau
Dag 4: Ceske Krumlov
Dag 5: Hjemrejse
Tilkøb: Overnatning på hjemrejsen

Overnatning på udrejsen: Berlin

Det er oplagt at tage et stop i den tyske hovedstad på rejsen til det nordlige Bayern. Vi tilbyder en lang række centralt beliggende hoteller i forskellige kategorier og prislejer. Book jeres hotel hos FDM's rejsespecialist, når I bestiller rejsen.

Forslag til oplevelser i Berlin:

 • Rittersportmuseet
 • DDR-museet
 • Fjernsynstårnet

Haidmühle - Bayerischer Wald

Haidmühle ligger i den nordlige del af Bayern og på grænsen til Tjekkiet. Uanset om I vælger at køre via Nürnberg, Regensburg eller måske Bayreuth, vil I mange steder passere marker med flere meter høje stænger, hvorpå der kravler grønne slyngplanter. Det er humlemarker og et udtryk for, at der i denne del af Tyskland findes et utal af bryggerier. En meget stor del af hele verdens humleproduktion foregår også her.

Om aftenen mødes alle rejsens deltagere på Wellness Hotel Haidmühler Hof****, hvor den danske vært byder velkommen og fortæller lidt om de kommende dages program og muligheder. Efter introduktionen spiser I en 4-retters menu i hotellets restaurant. Bagefter er der mulighed for at slappe af i hotellets hyggelige bar eller i de to lounger.

Vandretur i Bayerischer Wald

Det er en god ide at lægge en god bund til morgenmaden, for i løbet af formiddagen skal I ud at vandre. Med en luksusbus kører I nogen få kilometer til Dreisesselbjerget, hvor en lokal vandrefører tager jer med på en ca. 7 km lang vandretur. Der bliver serveret lette forfriskninger og en let frokost undervejs. Midt på eftermiddagen er I tilbage på hotellet og kan for eksempel køre en lille tur gennem det naturskønne Bayerischer Wald eller benytte hotellets fine faciliteter til at slappe af. 

Der er igen en dejlig 4-retters middag i hotellets restaurant om aftenen.

Passau

Dagen i dag er helt fri til egne oplevelser. Tag det i jeres eget tempo, benyt hotellets udbud af spa-behandlinger eller kør for eksempel til Linz i Østrig eller tag med på en ekstraudflugt til Passau.

Turforslag Linz: 
Små 100 kilometer mod syd ligger den smukke østrigske kulturby Linz. Ud over et charmerende centrum med mange barok- og renaissancebygninger er byen kendt for sit fokus på kunst og musik, både klassisk og elektronisk, samt rigtig gode shoppingmuligheder.  

Passau: 
Fra hotellet kører I i bus til Passau, der ligger hvor de tre floder Donau, Inn og Ilz flyder sammen. En lokalguide viser rundt i det barokke centrum, hvor indflydelsen fra italienske bygmestre giver byen et sydlandsk præg. Der bliver også tid til at spise frokost på en restaurant midt i byen, inden I skal nyde Passaus "skyline" fra søsiden, når I tager på en sejltur på Donau. Sidst på eftermiddagen er I tilbage i Haidmühle.

Vel hjemme igen spiser I sammen om aftenen på hotellet, hvor I kan dele jeres oplevelser med de øvrige gæster. 

Tjekkiet - Ceske Krumlov

Fra hotellet er der kun få hundrede meter til grænsen til Tjekkiet, og i dag kører vi sammen i bus ind over grænsen til den sydbøhmiske by Cesky Krumlov. Med rette kaldes byen for Sydbøhmens perle, for her er et væld af smukke huse i gotisk og renæssancestil. Helt fortjent er byen på Unescos liste over bevaringsværdige byer. Med en lokalguide går I en tur rundt i byen og hører om dens renæssancedel. Der findes mange hyggelige restauranter og cafeer, og på en af dem får I en kop kaffe og et stykke kage. Der bliver god tid til at kigge nærmere på udvalget af butikker, kneiper og øvrige cafeer, inden I med bussen kører tilbage til Haidmühle hen på eftermiddagen. 

Opholdet i Haidmühle afsluttes med endnu en middag i hotellets restaurant. 

Hjemrejse

Efter endnu et solidt morgenmåltid er det tid til at bryde op og forlade Haidmühle og Bayerischer Wald. 

Har I tid til det, vil vi foreslå, at I kører til kulturperlen Dresden et par dage. Den smukke by ved Elben er i høj grad et besøg værd. Har I god tid, kan I lægge et stop ind i Prag på vejen.

Overnatning på hjemrejsen: Dresden eller Hamborg

Vi tilbyder en lang række centralt beliggende hoteller i forskellige kategorier i både Dresden og Hamborg.
Book jeres hotel hos FDM's rejsespecialist, når I bestiller rejsen.

Forslag til oplevelser i Dresden og Hamborg:

 • Dresdner Molkerei Gebrüder Pfund
 • Modeltogmuseet Miniature Wunderland i Hamborg

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 4.490 kr.

Prisen inkluderer

 • 4 overnatninger på Hotel Haidmühler Hof****
 • 4 x morgenmad
 • 4 x 4-retters menu på Hotel Haidmühler Hof
 • Eftermiddagskaffe med kage på Hotel Haidmühler Hof
 • Velkomstmøde i Haidmühle
 • Vandretur med lokalguide
 • Udflugt til Ceske Krumlov med bus, byvandring og cafebesøg
 • Wellnesspakke med badekåbe, håndklæde m.m.
 • Fri adgang til wellnessområdet på Hotel Haidmühler Hof


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Rejseforsikringer - kontakt FDM travel
 • Forplejning samt drikkevarer ud over det inkluderede
 • Rådgivnings & ekspeditionsgebyr, pr. ordre 125 kr.
 • Tillæg for enkeltværelse 800 kr.

 

Om rejsen

Husk at du får rabat hos Scandlines, hvis du er medlem af FDM.

 

ekstra oplevelser

Busudflugt til Passau med guidet byrundtur, frokost og sejltur på Donau. Minimum 6 deltagere. 
Pr. person kr. 600,- 
 

Reserver

Afrejsedatoer

- (Udsolgt)
3.990 kr.

Kontakt

Rejsespecialist