Vinlandet ved Mosel og Rhinen

7 dage kør-selv med andre til Mosel og Rhinen

Kør-selv med andre er det bedste fra to ferieformer - kør-selv feriens individuelle frihed og det sociale samvær fra rundrejsen.

Tag på en dejlig 7 dages ferie til mageløse Mosel og den romantiske Rhinen. Floderne snor og bugter sig gennem flodalen, og på skråningerne vokser de liflige druer, der bliver til særdeles gode hvidvine. De små byer er de rene skatkamre af prægtige bindingsværkshuse og små vinstuer, hvor man nemt falder ind og får et glas.

I har masser af tid til at udforske området på egen hånd, og på de inkluderede vinsmagninger bliver I introduceret til de lokale druer. 

De udvalgte hoteller ligger med udsigt over Mosel og Rhinen. Flere aftener spiser I sammen med rejsens øvrige deltagere, så I kan udveksle gode udflugtsmuligheder. Den sidste aften bliver middagen tilberedt med de krydderurter, som I selv har indsamlet på en lille vandretur nær hotellet.

Vi hjælper også gerne med hotel til ud- og hjemrejsen.

Fra 4.490 kr.
pr. person i delt dobbeltværelse inklusiv nævnte måltider og udflugter

Varighed:
7 dage

Antal deltagere:
10-24 deltagere

Målgruppe:
Par i alle aldre
 

Kør-selv med andre:

 • I kører i egen bil eller lejebil
 • Datoer og hoteller på rejsen ligger fast
 • I møder de andre deltagere på hotellet
 • Udvalgte måltider og aktiviteter er med i prisen
 • Det meste af tiden kan I køre hvorhen I vil

 

Reserver din kør-selv-med-andre rejse hos din rundrejsespecialist: 

Reserver

 

Dagsprogram

Tilkøb: Overnatning på udrejsen
Dag 1: Mosel og Cochem
Dag 2: Cochem og vinsmagning
Dag 3: Deutsches Eck og Loreley
Dag 4: Vinsmagning i Assmannshausen
Dag 5: Rüdesheim
Dag 6: Krydderurtevandring
Dag 7: Farvel til Rhinen
Tilkøb: Overnatning på hjemrejsen

Cochem og Mosel

Vælger I at køre mod Mosel og Cochem ad den vestlige forbindelse, kan I kommen gennem Ruhr-området, der i århundreder var Tysklands industrielle centrum. Vi kan anbefale at køre via Essen og besøge Zeche Zollverein, der en gang var verdens største mine for udvinding af stenkul. Det ikoniske industribyggeri er i dag centrum for kunst og kultur og et håndfast vidnesbyrd om transformationen fra industri- til videnssamfund. 

Er I mere til storby og arkitektur, kan I lægge vejen via Køln og se den imponerende domkirke. Nyd også et godt glas køligt Kölsch på en af de mange Kneiper langs med floden. Husk blot, at tjeneren bliver ved med at bringe nye forsyninger, indtil I lægger papbrikken oven på glasset.

Fra sidst på eftermiddagen er der ankomst på Hotel Triton/Brixiade i Cochem. Hotellet ligger midt i byen og ved floden. Alle værelser har balkon, de fleste med udsigt over Mosel. Alle værelser har tv, telefon, minibar, sikkerhedsboks og Wi-Fi. 

Om aftenen samles alle rejsens deltagere i hotellets restaurant og spiser en 3-retters middag inklusiv et glas vin.

Vinsmagning i Cochem

Cochem ligger godt for udflugter langs med Mosel.

Turforslag: Langs Mosel
Følg fx flodens snoede forløb mod syd til romantiske Pünderick, der ligger lunt hvor Mosel slår et sving. På den anden side af floden kan I se de grønne skråninger med rækker af vinranker, der står som skulder ved skulder. Beilstein er et besøg værd på tilbagevejen. Byen er en rigtig Torneroseby, og på en vandretur i de smalle, brostensbelagte gyder forstår I hurtigt, hvorfor byen ofte er blevet brugt som filmkulisse.

En afslappende måde at opleve Mosel på er ved at tage på en skøn sejltur og opleve det hele fra vandsiden. Turen starter og slutter i Cochem. Sejlturen bestilles sammen med rejsen.

Sidst på eftermiddagen mødes I på hotellet og går et kort stykke til en af byens vinkældre, hvor I smager et udvalg af områdets gode vine. De stejle og sydvendte skråninger med forskellige jordbundsforhold er særdeles velegnede til vindyrkning. Riesling er den mest udbredte drue, og den giver en meget frisk og fin vin.

Deutsches Eck og Loreley

I dag skifter I én vinregion ud med en anden, når I forlader Mosel og kører til Rhinen. Den korteste vej fra Cochem til Assmannshausen er over Hunsrückbjergene, men der er mange andre muligheder.

Turforslag: Koblenz og Loreley
Fra Cochem følger I floden mod nordøst til Koblenz, hvor Mosel og Rhinen mødes ved Deutsches Eck. Tager I jer god tid, kan I tage svævebanen over Rhinen til slottet Ehrenbreitstein på den anden side af floden. Når I følger Rhinen sydpå mod hotellet, er det oplagt at tage et smut op på Loreley-klippen. Herfra er der en flot udsigt over Rhinen og mod de steder på floden, der tidligere voldte flodprammene store vanskeligeheder at passere.

Vel ankommet til Hotel Zwei Mohren bliver I budt velkommen med en god 3-retters menu inklusiv vin og efterfulgt af en kop Rüdesheimer Kaffee.

I bor i pæne standard dobbeltværelser meget tv, hårtørrer og Wi-Fi. Mod tillæg kan bestilles værelser med udsigt over Rhinen.
Hotellet har egen restaurant, hvis menukort er afstemt efter årstiden. Fra hotellets to dejlige Rhinterrasser kan I nyde en kop varm kaffe, en kold øl eller et glas kølig rhinskvin. Hotellets værtinde taler dansk.

Vinsmagning i Assmannshausen

Assmannshausen ligger i hjertet af vinområdet Rheingau, som er den eneste strækning, hvor Rhinen løber øst-vest. De stejle, sydvendte skråninger giver ideelle betingelser for rieslingedruen. 

Turforslag: Riesling-ruten
Følg Riesling-ruten langs med floden gennem hyggelige vinbyer som Rüdesheim, Oestrich-Winkel, Eltville m.fl. Stop undervejs og slå et smut indenom en af de utallige vinkældre, hvor I som regel kan få et par smagsprøver. Besøg også Schloss Johannisberg, der troner over Rhinen og er indehaver af førertrøjen inden for dyrkning af rieslingdruer. 

Fortsætter I mod øst, kan I besøge Wiesbaden, der er hovedstad i delstaten Hessen. Her finder I en kur- og kulturby af højeste klasse. Snyd ikke jer selv for et besøg i kurparken, hvor både kurhuset og utallige andre, pragtfulde bygninger ligger. Har I mod på det, kan I smage vandet fra de varme kilder, der har givet byen sin position som kurby. Det svovlholdige vand skulle især være godt mod luftvejssygdomme.

Hjemme i Assmannshausen skal I smage nogle af de lokale druer. Vi har arrangeret en vinsmagning for alle rejsens deltagere i en vinkælder i gåafstand fra hotellet. 

Om aftenen kan I spise på hotellet eller på en af byens andre restauranter. Flere steder er der mulighed for at sidde udenfor og spise, mens I nyder udsigten over floden og de mange pramme, der sejler forbi.

Rüdesheim

Hele dagen er til jeres egen disposition og I kan selv tilrettelægge dagens program. I kan også deltage i en ekstraudflugt til nabobyen Rüdesheim.

Ekstraudflugt: Rundtur til Rüdesheim
Fra hotellet går I til stoleliften bag byen og kører op i skoven. Ad skovvejen vandrer I til det store mindesmærke Niederwald Denkmal, der er en næsten 40 meter høj statue af Germania, der er sat til minde om det tyske kejserriges genopstandelse i 1871. Udsigten herfra over Rhinen og Rüdesheim er fabelagtig! Der er flere muligheder for at komme ned til Rüdesheim, I kan enten gå ad vandrestierne, tage gondolliften eller køre med det lille turisttog, der kører med jævne mellemrum.

I Rüdesheim besøger I vinotheket Rhein-Wein-Welt, hvor I kan smage vine fra omkring 80 forskellige vinbønder fra Rheingau. 
Om eftermiddagen sejler I tilbage til Assmannshausen med en af flodbådene. 

Krydderurtevandring

I dag har I det meste af dagen til jeres egen disposition og kan køre hvorhen I vil.

Turforslag: Ida-Oberstein
Kør til smykke- og ædelstensbyen Idar-Oberstein, hvor I kan besøge en rigtig ædelstensmine. Besøg også det tyske ædelstenmuseum eller det vanddrevne ædelstenssliberi.

Om eftermiddagen har hotellet arrangeret en vandretur i nærheden. Under kyndig vejledning går I ad en særlig krydderurtevandresti og samler undervejs forskellige krydderurter. Tilbage på hotellet kan I lave jeres eget salt med de indsamlede urter, mens kokken tilbereder en 4-retters afslutningsmenu med resten af krydderurterne. Middagen er inklusiv vin, vand og kaffe. 

Dagen kan afrundes i hotellets bar, hvor I kan samle op på oplevelserne sammen med de øvrige gæster.

Farvel til Rhinen

Det tyske morgenbord er solidt, så I er godt rustede til rejsen hjem fra Mosel og Rhinen. I kan forlænge rejsen med en eller flere overnatninger på vejen. Vi kan anbefale et stop med overnatning i Celle. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser


Fra 4.490 kr.

Prisen inkluderer

 • 2 overnatninger på Hotel Triton eller Brixiade***
 • 4 overnatninger på Hotel Zwei Mohren*** i Assmannshausen
 • 6 x morgenmad
 • 1 x 3-retters middag inklusiv vin på Hotel Moselstern/Brixiade
 • 1 x 3-retters Rheingaumiddag inklusiv vin og Rüdesheimer Kaffee
 • 1 x 4-retters krydderurtemiddag (inklusiv vin, vand og kaffe)
 • 1 x vinsmagning i Cochem
 • 1 x vinsmagning i Assmannshausen
 • Krydderurtevandring med dansktalende lokalguide


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Rejseforsikringer - kontakt FDM travel
 • Forplejning samt drikkevarer ud over det inkluderede
 • Rådgivnings & ekspeditionsgebyr, pr. ordre 125 kr.
 • Tillæg for enkeltværelse 900 kr.

 

Om rejsen

Husk at du får rabat hos Scandlines, hvis du er medlem af FDM.

 

ekstra oplevelser

Ringticket til Rüdesheim inklusiv stolelift, vinsmagning og sejltur på Rhinen. Bestilles sammen med rejsen.
Kr. 250,- pr. person. 

Den Tyske Eventyrvej med overnatning i Schwalenberg.

En kongelig affære i Celle med overnatning på 5-stjernet hotel

Tilkøb


Udrejsen: Den Tyske Eventyrrute

Drejer I mod sydvest efter Hannover, bevæger I jer over mod det tyske eventyrland, hvor det vrimler med sagn og legender. Læg vejen ind om Hameln, hvor den lumske rottefænger i i 1284 i følge sagnet lokkede byens børn afsted med sit fortryllende fløjtespil, hvorefter de forsvandt. Hver dag kan I høre hans fortryllende melodi, når figurerne og klokkespillet ved bryllupshuset beretter den gamle historie. 

Rottefængermelodien runger også mellem byens blomsterprydede bindingsværks- og renæssancehuse, hvor I kan lade de små rotter i brostenene guide jer til byens seværdigheder.

Ca. 40 km fra Hameln ligger den lille, pittoreske bindingsværksby Schwalenberg, hvor vi anbefaler, at I overnatter. På Hotel Malkasten står tredje generation i form af Diane van Dieken klar til at byde jer velkommen i næsten hjemlige omgivelser.  


 


Hjemrejsen: En kongelig affære på lüneburger heide

Celle er en perle af en bindingsværksby midt på Lüneburger Heide. Byens slot hænger tæt sammen med Danmarkshistorien, for det var her, den unge dronning Caroline Mathilde blev forvist til efter affæren med Struense. Historien er blevet filmatiseret inden for de sidste år under navnet "En kongelig affære" med Mads Mikkelsen i hovedrollen som Christian 7.s livlæge.

En stor del af Celles historiske centrum er gågader med et hav af små og store butikker, cafeer og restauranter, hvor livet kan nydes akkompagneret af en god kop kaffe eller et glas velskænket fadøl.

Lidt luksus som afslutning på ferie skader ikke, så vi anbefaler, at I bor på det 5-stjernede Hotel Fürstenhof, der ligger i gåafstand til slottet og den gamle bydel.


 

Reserver

Afrejsedatoer

-
4.490 kr.

Kontakt