Kulinariske Berlin

Fra currywurst til trøffel

I møder det traditionelle tyske køkken overalt i Berlin, men som alle andre regioner i Tyskland har Berlin sin egen specielle kulinariske personlighed, mest når det gælder retter med svinekød, som f.eks Schweinehaxe (svineskank) og schnitzler i utallige variationer. Og så er der naturligvis den allesteds nærværende Currywurst, der består af en pølse med eller uden skind, karryketchup og et godt drys karry, serveret med en lille pind som på billedet og gerne akkompagneret af en gang "pommes mit ketchup oder mayo". Der sælges omkring 70 mio. currywurst om året!

Men hvor lækre og velsmagende de traditiolnelle retter end er, er Berlin meget mere end dét. Byen byder på 48 veganerrestauranter, 193 vegetarresrauranter, 1600 'döner' take-aways, 65 bryggerier og mere end 20 Michelin-restauranter. Foruden et utal af restauranter med gastronomi fra hele verden og til ethvert budget. 

Berlins forskellige distrikter byder også på varierede kulinariske udbud. Er I til det traditionelle tyske køkken, kan det betale sig at besøge Charlottenburg, mens Friedrichshain eller Kreuzberg lokker med et mere internationalt køkken. Skal det være arabisk mad må I til Neukölln, mens der i Prenzlauer Berg dufter af asiatisk gastronomi. Og så er der naturligvis alt det indimellem! Spanske tapas, italiensk pizza, fransk ost og tusindvis af andre delikatesser fra hele verden. Prøv f.eks Tagliatelle med trøffel og parmesanost tilberedt ved bordet på Restaurant Via Condotti i Fasanenstrasse! 

Men I må heller ikke glemme at besøge en af Berlins mange caféer! Rundt om i byen ligger et utal af charmerende caféer, der byder på alverdens te- og kaffespecialiteter eller chokolade samt et næsten overvældende udbud af de lækrest kager. Eller I kan smutte indenfor i det store varehus KaDeWe og nyde en afslappet pause i den elegante Østers- eller Champagnebar på 6. etage.

Kort

Vis på kort