Hansestaden Stralsund

Oplev hansestædernes smukkeste gamle bydel

Flere Hansestæder ligger side om side i Mecklenburg og langs Østersøens kyster. Området var rig på handel i middelalderen. Købmændene var driftige, stolte og tjente godt. Der blev bygget flotte klostre, enorme gotiske kirker og overdådige rådhuse. Købmændene sørgede også for at dekorere deres egne boliger, der lå ud mod torvet med flot udsmykkede facader. Deres skulle gerne overgå naboens … præcis som i dag.

Inspiration

Den er gamle bydel er enestående

Stralsunds gamle bydel er den bedst bevarede af hansestæderne i Mecklenburg-Vorpommern. Bydelen er omgivet af vand, der er med til at give den en særlig stemning. Alter Markt er midtpunktet for de flotte historiske bygninger. Det er også her, du finder de fleste seværdigheder. Slap af og nyd omgivelserne fra en af de mange caféer, der ofte ligger i en af de atmosfærefyldte bygninger.

Et kig ind i den maritime verden

Et museum, der virkelig er et besøg værd, er den gamle klosterkirke, som rummer Museum für Meereskunde und Fischerei und Aquarium. Der kan du lære om livet i havet. Det er også et sted, som børnene vil sætte pris på.

Kort

Vis på kort

Oplev Stralsund - skab din egen historie