Weimar

Paladser, haver og kunstsamlinger

Byen er kendt som en kulturel metropol af europæisk betydning og har adskillige steder på UNESCOs verdensarvsliste, bl.a. paladser, haver og kunstsamlinger fra Weimars hertuger, digterne Goethe og Schillers huse og steder fra den tidlige Bauhaus-historie.

Der finder mange kulturelle begivenheder sted i Weimar hvert år, lige fra koncerter med moderne og klassisk musik til komedier. Hvis du kommer i oktober, må du ikke gå glip af løgmarkedet, der er Thüringens største festival og varer i tre dage. Der er ca. 500 boder og 100 forskellige forestillinger i hele byen under arrangementet.

Et af byens betydningsfulde monumenter er Buchenwald-mindesmærket, der blev rejst for de, som blev holdt fanget i den nazistiske koncentrationslejr Buchenwald mellem 1937 og 1945. Mere end 250.000 sad fængslet der, og over 50.000 af dem døde. Mindesmærket ligger 15 minutters kørsel fra byen, og der kører en bus fra byens centrum til stedet hver time. Buchenwald minder os om et af de mørkeste kapitler i Tysklands og Europas historie.

Anbefalet af Bente, Rejsespecialist

Jeg foretrækker at slappe af og på samme tid få en masse indtryk og oplevelser, når jeg er på ferie. Det kan være på alt fra en længere kør-selv-ferie i fx USA, et krydstogt hvor vi oplever noget nyt hver dag, miniferie i Tyskland, en afslappende solferie sydpå eller en storbyferie i Europa. Jeg vil ikke sige at jeg har en favorit destination, for jeg vil hele tiden gerne opleve nye steder. Men USA står bestemt meget højt på listen med steder som Yellowstone med de enorme bisonokser og New York med et herligt leben.

Kort

Vis på kort

Oplev Midttyskland - skab din egen historie