USA - Indrejsebestemmelser

Opdateret 27. juni 2022


USA er åben for indrejse. 

Ved indrejse gælder følgende betingelser:

  • Du skal være fuldt vaccineret for at kunne rejse ind i USA. (Vacciner der er godkendt af WHO accepteres – se nærmere her).
  • Du anses for fuldt vaccineret 14 dage efter 2. stik.
  • Krydsvacciner accepteres.
  • Er du færdigvaccineret, kan det danske coronapas nu bruges som bevis for gennemført vaccinationsforløb. Det anbefales, at medbringe en udskrift af passet.

Bemærk: Enkelte amerikanske delstater og territorier har lokale indrejserestriktioner. Dette gælder bl.a. for Puerto Rico og U.S. Virgin Islands, hvor der er forskellige regler for internationale rejsende, der flyver direkte til øerne, og for rejsende, der flyver fra en lufthavn i USA.

Børn
Følgende regler gælder for børn:

  • Alle skal udfylde indrejseformular, men det kan gøres i lufthavnen.
  • Ikke vaccinerede børn under 18 år er undtaget vaccinationskravet

Indrejseformular
I tillæg til ESTA/visum skal alle indrejsende til USA udfylde en attest med kontakt-, vaccinations- og testoplysninger. Attesten skal udfyldes inden ombordstigning, men den skal ikke indsendes på forhånd. Flyselskaberne kan bruge denne COMBINED PASSENGER DISCLOSURE AND ATTESTATION TO THE UNITED STATES OF AMERICA (traveldoc.aero) eller egne blanketter for at indhente oplysningerne.
Indrejseformularen udleveres i lufthavnen, og kan udfyldes der (ligesom APIS). Vi henviser til flyselskab/lufthavn for hjælp med udfyldelse.

Test
Vaccineret/tidligere smittet: Ingen test kræves.

Karantæne
Ingen krav om karantæne.

Transit
Ovenstående indrejseregler gælder for alle, uanset om man vil opholde sig i USA eller blot er i transit.

Link til UM
UM: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/usa/ 
Lokal dansk ambassade: https://usa.um.dk/rejse-og-ophold/coronavirus 

 

HUSK
Check altid seneste indrejsebetingelser og bestemmelser fra officielle myndigheder, så du er fuldt opdateret inden din afrejse.