9 gode råd til din kør-selv-ferie i Motorhome i USA

Hvad skal du vide, inden du bestiller? 

USA er som skabt til en kør-selv-ferie i motorhome. Du får masser af frihed til fx at opleve de storslåede nationalparker, du får komfort for hele familien og selvfølgelig får du mulighed for at komme tæt på amerikanerne i campingpladsernes hyggelige omgivelser. Inden eventyret skydes i gang, kan der være mange spørgsmål og ting, du lige skal have på plads. Hvor stor skal jeres motorhome være? Hvordan får I mest ud af rejsedagene? Hvordan planlægger du din rute?

Her har vi har samlet ni gode råd, der er gode at følge, når du tager på kør-selv-ferie i motorhome i USA. 

9 gode råd til din kør-selv-ferie i motorhome

1. Hvor er det bedst at rejse med motorhome i USA?

Du kan i princippet tage på kør-selv-ferie i motorhome over hele USA. Hvis du gerne vil gå på opdagelse i de amerikanske nationalparkers storslåede natur, så er det oplagt at tage til det vestlige USA og Rocky Mountains. De største af dem har primitive naturcampingpladser, som har plads til motorhome - de er dog meget eftertragtede, så det er vigtigt at bestille plads i god tid, især i højsæson.

Vil du udforske strandene og det varme klima i Florida, så er campingpladserne tæt på de smukke kyster især et hit for familiens yngste. Med deres placering, der ofte ligger helt ned til vandet, kan de kaste sig næsten direkte ud i bølgen blå.

2. Hvilket motorhome passer til din ferie?

Dit motorhome er dit hjem, når du er på kør-selv-ferie i USA. Det er derfor en god idé at sørge for at vælge et køretøj med god plads. Så er der mest mulig komfort til dig og hele familien. Vi samarbejder med firmaerne Cruise America og Road Bear omkring udlejning af motorhomes i USA. De tilbyder forskellige størrelser af motorhomes, så det passer til hvor mange personer, I skal være på turen. Se de forskellige størrelser og priser nedenfor inden du beslutter hvilket motorhome, der passer til din rejse. 

Cruise America motorhomes i USA og Canada

Road Bear motorhome i USA - vores premium produkt

3. Kan du køre et motorhome?

De fleste kan køre et motorhome. Også selvom mange danskere bliver overvældede, når de første gang står ansigt til ansigt med et stort amerikansk motorhome. Det er nemlig en del større end en gennemsnitlig europæisk autocamper. Heldigvis er de amerikanske veje bygget til sådanne køretøjer, og et motorhome er trods sin størrelse nemt at navigere rundt med i trafikken. Du skal blot vænne dig til de store dimensioner. Amerikansk lovgivning tillader, at personer med et lille dansk kørekort må køre et lejet amerikansk motorhome, selvom totalvægten i nogle tilfælde overstiger 3.500 kg.

4. Hvordan får du mest ud af rejsedagene?

Bestil en ”Early Bird Departure Special” og få mest muligt ud af dine dage. Så kan du afhente dit motorhome allerede om formiddagen og aflevere om eftermiddagen. Det koster lidt ekstra, men du får en ekstra dag ud af det. Og så er det godt at komme hurtigt ud på turen, når du alligevel vågner tidligt om morgenen efter din ankomst til USA på grund af tidsforskellen.

5. Hvordan planlægger du din rute?

Vælger du et motorhome som ferieform i USA, skal du være indstillet på, at din rejseradius bliver lidt mindre, end hvis du vælger en udlejningsbil. Det tager simpelthen længere tid at køre fra sted til sted i et motorhome i USA – især på de mindre veje. Vælg derfor en kortere rute eller brug nogle ekstra dage, så du ikke skal spendere hele dagen bag rattet. Du skal jo også have tid til at stoppe op og opleve de spændende naturområder og nyde aftenerne på campingpladserne.

Se vores spændende kør-selv-forslag med motorhome her

6. Hvor langt kan du køre i motorhome?

Den samlede pris på et motorhome afhænger bl.a. af det antal miles, som du kører. Vi anbefaler derfor, at du planlægger ruten og tæller miles, for at afgøre om det bedst kan betale sig at købe et ubegrænset antal miles eller et par pakker a' 500 miles.

Du skal være opmærksomme på, at det ofte er lidt dyrere at leje et motorhome i forhold til en almindelig udlejningsbil. De penge du sparer på overnatning, kan ikke altid opveje udgiften til benzin, overnatning på campingpladser og lignende. Desuden betaler du et beløb pr. kørt kilometer i et motorhome, mens udlejningsbiler er med fri kilometer. Til gengæld skal du ikke pakke bilen hver dag, og så vågner du bogstaveligt talt op med naturen lige uden for døren.

7. hvor kan du Campere i USA?

En kør-selv-ferie med et motorhome er en fremragende måde at komme tæt på amerikanerne. Amerikanerne er nemlig selv vilde med motorhomes, og på de forskellige campingpladser er der rig mulighed for at falde i snak – måske over en kold Budweiser eller en omgang barberque.

Kampgrounds of America – KOA – er det amerikanske svar på Danmarks Camping Union, og organisationen driver campingpladser over det meste af USA. Fidusen ved at bruge KOA’s campingpladser er bl.a., at du om morgenen kan reservere en plads til om aftenen på en anden af KOA’s campingpladser – så har du sikkerhed for, at der også er plads, når du kommer frem om aftenen.

8. Skal du have Internationalt kørekort?

Udlejningsselskaberne anbefaler, at du får lavet et internationalt kørekort, inden du rejser til USA. Det er ganske vist ikke noget krav for at kunne leje motorhome i USA, men bliver du stoppet af en amerikansk færdselsbetjent et sted ude på landet, er det er fordel at kunne fremvise et internationalt kørekort.

Læs mere om internationalt kørekort

9. Bestil dit motorhome i god tid

Prisen på motorhome er baseret på udbud og efterspørgsel, og den ændres hver uge. Det kan derfor betale sig at bestille turen i god tid, da der tidligt på sæsonen er et stort udbud og ofte en rabat til ”early bookers”.

Ønsker du at starte i en by og slutte i en anden by, er det en rigtig god ide at undersøge prisen i begge retninger, for efterspørgslen giver ofte meget forskellige priser afhængig af, hvor du starter og slutter dit lejemål.

Find priser på motorhome her. Ønsker du at aflevere dit motorhome i en anden by, end du henter det, skal du ringe til vores rejsespecialister.

*Når du har fundet prisen, skal du ringe til vores rejsespecialister.

Skab din egen historie