Amarillo kvægauktion

Første, anden og tredje gang - solgt til ....

Amarillo kvægauktion er berømt for at håndtere flere kvæg end noget auktionsfirma i USA. Auktionen åbnede tilbage i 1935 med salg af 36 kvæg og 21 heste. I dag sælges der årligt mere end 400.000 kalve her til en omsætning på mere end 78.000.000 USD.

Der er gang i den, når auktionarius åbner mikrofonen og i en konstant talestrøm opremser de forskellige bud, der komme fra salen. Det gælder om at følge godt med, for det mindste vink eller rysten på hånden kan sikre dig en flok kvæg med hjem i bagagen. Nej, det sidste er ikke helt korrekt, for man skal være registreret køber, inden man kan byde på auktionen. Men til gengæld kan du så sidde og opleve i fred og ro.

På pladsen foran auktionarius er ringen, hvor dyrene drives ind, for at blive præsenteret. Der bliver solgt kvæg enkeltvis eller i flok og startprisen på fx 150, oplyses inden buddene begynder at rulle. Prisen er pr. pound. For at sikre at dyrene ikke blandes, er stedet udstyret med en lang smal indhegning med et utal af låger, der åbnes og lukkes, alt efter hvor langt dyrene er i auktionen.

På stolerækkerne sidder der ikke mange mennesker uden cowboyhat. Måske kun de få turister, der har fundet vej hertil. Det er ganske gratis at se på, og du skal ikke sætte mere end max 1 time af til det. Auktionen foregår hver mandag formiddag kl. 11.00 (tjek inden afrejse, at der ingen ændring er).

Kort

Vis på kort

Oplev Sydstaterne - Skab din egen historie