Kaffe i New York

mere end bare starbucks

En dobbelt vanille-latte på sojamælk eller en decaf macchiato med karamel kan være lækker, men af og til har man bare brug for en god kop kaffe af høj kvalitet uden for mange dikkedarer. New yorkere er forkælede, når det kommer til udvalget af kaffebarer, og som turist bør man gøre sig selv den tjeneste at prøve andre bønner end dem fra den verdenskendte Starbucks.

Inspiration

Gourmet-kaffe

Jonathan Rubinstein åbnede Joe the Art of Coffee i 2003 i håbet om at gøre new yorkerne mere kræsne med deres kaffe. Han brygger sin espresso på en maskine til 80.000 kr. og går meget op i ”latte-art”: kunsten at forme blomster og andre fine mønstre i mælkeskummet. Det handler ikke om det æstetiske, har han sagt til New York Magazine, men om at vise, at espressoen har den rette konsistens til at kunne bære mælkepynten.
Der er soja-, sød-, let- og skummetmælk til selvbetjening i kaffebaren og et lille, men lækkert udvalg af brød og kager.

Hippie-kaffe

Det er ikke bare den gode kop kaffe, der er i højsædet hos Think Coffee. Kaffekædens medarbejdere besøger kaffebønder i Brasilien, Etiopien og Nicaragua for at tjekke forholdene og sikre dem en fair handel. Think Coffees ”house blend” har en kraftig smag, og deres kaffebarer er altid hyggeligt indrettede, ofte med fritlagte murstensvægge, sofaer og dasevenlig musik i højtalerne. Der er en morgenmadsmenu og sandwich, salater og bagværk.

Stærk kaffe i orange krus

På trods af dens skrig-orangefarvede logo er Mud Coffee nem at overse. Den ligger lidt gemt væk i Manhattans East Village og byder både på huleagtig hygge indendørs og en lille gårdhave udendørs. Muds kaffe smager virkelig af kaffe i modsætning til de udvandede versioner, man som kaffekunde af og til bliver spist af med. Tag enten kaffen ”to-go” i de karakteristiske orange papkrus eller bliv siddende og nyd den til Muds lækre brunch, fx huevos rancheros (spejlæg med tortillos og frisk salsa).

Kort

Vis på kort