Route 66 på motorcykel

15 dages kør-selv motorcykeltur ad legendariske Route 66

Tag på en spændende motorcykeltur på og omkring den verdensberømte "Mother Road". 3.888 fascinerende kilometer fra Chicago, Illinois, til Los Angeles, Californien - Route 66 når det er bedst. Denne tur giver jer en god fornemmelse af, hvordan det amerikanske midtvesten var i 1950'erne. Cyklen tager jer gennem Ozark-bjergene, gennem de gamle stammers landområder i Oklahoma, over de store vidder i Great Plains, gennem den 400 år gamle by Santa Fe i New Mexico og ind i Laughlin, Nevadas spillemekka.

Undervejs besøger I hele otte stater: Illinois, Missouri, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona og Californien og stopper i nogle af de smukkeste og mest historiske, amerikanske byer. Sådan oplever I det bedste af Route 66.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse på Route 66.

Fra 28.793 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 15 dages kør-selv-ferie med hotel og motorcykel (1 motorcykel til 2 personer).

Rejseperiode:
April - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
15 dage/14 nætter

Længde:
3.888 km

Kør-selv-forslaget kan skræddersyes til dine ønsker.
 
Du vælger selv:

•    Fly og MC model
•    Rejserute
•    Antal dage
•    Hoteller
•    Oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Chicago - Springfield, Illinois (328 km)

I henter jeres motorcykel om formiddagen og tager af sted på det ultimative amerikanske road trip. Den legendariske Route 66 startede her i Chicago og løb parallelt med Interstate 55, gennem staten og videre helt ud til Stillehavskysten. Læg mærke til de gammeldags dinere og andre typisk amerikanske kendetegn, der stadig findes langs Route 66. Fra Chicago vender I næsen mod syd, passerer byen McLean, det gamle truckerstop, og suser gennem kulmineområdet i Illinois, langs Pontiac Trail mod Springfield, som er hovedstaden i staten Illinois. hvor tidligere præsident Abraham Lincoln boede og arbejdede i 24 år. I kan evt. aflægge Lincoln House et besøg.

Det er også i Springfield, I finder en af de ældste attraktioner langs den historiske Route 66, Cozy Dog Drive In, hvor man opfandt og stadig den dag i dag kan købe en "Cozy Dog".

Overnatning: Springfield.

Springfield - Rolla, Missouri (328 km)

På jeres vej videre sydpå kommer I i dag til St. Louis, også kaldt "Gateway to the West". Denne fantastiske by ligger langs den mægtige Mississippi-flod og er hjemsted for noget af det bedste live musik og BBQ-ribben i USA. Det er også her I kan besøge Gateway Arch, der er en 192 m høj bue, der er bygget til minde om pionererne, der udforskede og bosatte sig vest for Mississippi. 

Fra St. Luis fortsætter I turen mod sydvest og undervejs er der talrige små byer, som I kan stoppe i. Halvvejs mellem St. Louis og dagens mål i Rolla, finder I Meramec Caverns på vej til Mississippi-floden absolut også et stop værdigt. I befinder jer nu i Missouri, som er staten hvor skoven møder prærien og Mississippi-floden møder Missouri-floden. I fortsætter derefter til Rolla, Missouri.

Overnatning: Rolla.

Rolla - Tulsa, Oklahoma (484 km)

Fra Rolla går turen langs den nordlige kant af Ozark Mountains, som spreder sig ud over det meste af det sydlige Missouri og nordlige Arkansas. Dette område var et nybyggerland indtil tømmerfirmaerne dukkede op i slutningen af 1900-tallet. Bjergtoppene i Ozark er ikke særlig høje, men de gør stadig, at vejene gennem dem går op og ned og sender jer gennem det ene hårnålesving efter det andet. Der er fantastisk udsigt over stejle bjergskråninger med masser af træer, som alle er utrolig smukke om efteråret. Kør gennem de berømte små byer, Lebanon og Conway, og stop i Carthage for at se det gamle, smukke domhus.

Inden I når til staten Oklahoma, bør I også gøre et stop i Joplin. Det er i Oklahoma man finder de største strækninger af den gamle Route 66 og staten er derfor populær blandt motorcyklister og Route 66-fans. Dagens etape ender i Tulsa. Tulsa har altid været en by, der konstant stræber efter at komme videre. Lige siden den blev grundlagt og videre gennem dens storhedstid som olieby og helt op til i dag.

Overnatning: Tulsa.

 

Tulsa - Clinton, Oklahoma (312 km)

Fra Tulsa kører I nu mod vest gennem Oklahoma. 

Oklahoma City blev grundlagt på en eftermiddag, da man i 1889 åbnede op for bosættelse i "the Oklahoma Territory" og modtog 10.000 landkrav omkring Santa Fe Railroad-stationen samme eftermiddag. Byen ligger i det geografiske midtpunkt og har siden 1910 været hovedstad i staten Oklahoma. I 1830'erne blev dette landområde, som ansås for at være ubrugeligt, hensat som område for de oprindelige indbyggere, og det blev en slags anbringelsessted for de såkaldte "Five Civilized Tribes", som var stammer, der stod i vejen for de hvide bosættere i de sydlige stater. Stammerne Choctaw og Chickasaw fra Mississippi, Seminole fra Florida og Creek fra Alabama fik hver en andel, mens resten blev givet til Cherokee indianerne fra Carolina, Tennessee og Georgia.

Dagens mål er byen Clinton kun ca. 140 km fra Oklahoma City. Her finder I “Oklahoma Route 66 Museum”, som fortæller om historie og kultur for de forskellige årtier og Route 66’s skiftende rolle i samfundet.

Overnatning: Clinton.
 

Clinton - Amarillo, Texas (290 km)

I dag bør I starte tidligt for at begynde turen til "Texas Panhandle", den sydligste del af Great Plains, ofte kaldet "det ægte Texas". I vil helt sikkert få bekræftet alle jeres fordomme om Texas. I 1870'erne fandt man store naturressourcer i Panhandle-området efter man havde drevet både bøfler og indfødte væk, fra,det der på det tidspunkt blev opfattet som et farligt og ubeboeligt nybyggerland. Helium, olie og opdyrkning af jorden bragte en masse rigdom til området, og det er i dag hjemsted for nogle af verdens største landbrugsgårde.

Amarillo kan virke afskåret fra resten af Texas, men byen befinder sig faktisk på den store amerikanske hovedmotorvej, Interstate 40 (tidligere den legendariske Route 66), omtrent 482 km fra Albuquerque og 402 km vest for Oklahoma City. Amarillo er det spanske ord for gul, den farve, der er så karakteristisk for dette område. I aften kan vi anbefale middag på "The Big Texan Steakhouse", hvor de serverer bøffer i alle størrelser - fra lille til ekstrem stor!

Amarillo - Santa Fe, New Mexico (521 km)

I dag forlader I Texas og kører til New Mexico. Start dagen med at besøge den verdensberømte Cadillac Ranch i udkanten af Amarillo. Kort tid efter Cadillac Ranch når i, Midpoint Cafe, som markerer at I er nået halvvejs mellem Chicago og Los Angeles på Route 66.
I bør helt klart også stoppe i spøgelsesbyen Glen Rio, hvor I kan stå med en fod i New Mexico og den anden i Texas. I har nu lagt 4 stater bag jer, men har stadig 3 stater foran jer på turen til Los Angeles. I kører nu gennem Commanche land og videre til Tucumcari, den største by mellem Amarillo og Albuquerque. Fortsæt op til højsletten til byen Santa Fe i det centrale New Mexico. Santa Fe er en af USA´s ældste og smukkeste byer, og den er jeres base i de næste to nætter.

Overnatning: Santa Fee.

Santa Fe

Dagen i dag er til afslapning og med god tid til at nyde denne særprægede, næsten 400 år gamle by. Blandingen af kulturer ses meget tydeligt i den arkitektoniske sydvestlige stil, der er tæt forbundet med New Mexicos hovedstad. Måske I har lyst til at køre en tur langs floddalen til den gamle indianske by, Taos, eller lege cowboys for en dag og ride en tur i bjergene.

Overnatning: Santa Fe

Santa Fe - Gallup, New Mexico (320 km)

I dag sætter i kursen mod syd og kører ned mod  Albuquerque, langs Cibola National Forest til New Mexicos største by, hvor en tredjedel af statens indbyggere bor. Albuquerque er New Mexico's sprudlende centrum og knudepunkt, hvor den vigtigste vej mellem øst og vest, samt jernbanen, begge krydser Rio Grande-floden og den gamle vej sydpå til Mexico.

I krydser også Rio Grande og kører vestpå ud i det store åbne land med Navajo-vildmarkens nuancer. I passerer byen Grants og kører til dagens mål, den for motorcykelfolk berømte by Gallup,  en gammel stationsby ved Route 66.

Overnatning: Gallup

Gallup - Flagstaff, Arizona (298 km)

Fra Gallup er der kun omkring en halv times kørsel til grænsen til Arizona, og herefter kører I gennem den meget naturskønne Petrified Forest National park, en forstenet forhistorisk skov med gigantiske træer, som er blevet blotlagt af erosion. Lidt vest for Petrified National Forest kommer I til Holbrook og Winslow, som er to gamle byer langs Route 66, som lever af at være populære stop for de store lastbiler, der kører på tværs af USA. Dagens mål Flagstaff i det nordlige Arizona, ligger på den historiske Route 66 og fungerer som udgangspunkt for besøg til Grand Canyon.

Overnatning: Flagstaff.

Flagstaff - Williams, Arizona (265 km)

I dag besøger I en af verden naturlige vidundere, nemlig, Grand Canyon. Tag turen nordpå forbi Wupatki National Monument, herefter drejer vejen igen mod vest, og I kommer til at kører langs den sydlige kant, South Rim, af Grand Canyon.
Grand Canyon består af lagdelte sten, klipper, bakker og dale og er et af verden største geologiske vidundere. I har god tid til at køre langs kanten og gøre stop ved de mange udsigtspunkter for at nyde det fantastiske view og tage billeder. Fra Grand Canyon kører I nu sydpå til dagens mål Williams endnu en historisk by langs Route 66.

Overnatning: Williams.

Williams - Laughlin, Nevada (283 km)

I dag skal I rigtig cruise ned af "Memory Lane", en af de længste overlevende strækninger af Route 66 mod byen Seligman. Fra Seligman fortsætter Route 66 i en nordlig bue gennem Hualapai Indian Reservation og passerer gennem snesevis af små byer. Bliv på Route 66 hele vejen til Kingman. Efter Kingman fortsætter I på Route 66/Oatman Highway, som snor sig gennem kløfterne omgivet af både forladte og aktive guldminer. Byen, Oatman, anses for at være en levende spøgelsesby. Meget af landsbyen er stort set som den var i før i tiden, tilført nogle iscenesatte skuddueller, og med vilde æsler der vandrer rundt i gaderne. Fortsæt nu det sidste lille stykke til Laughlin i staten Nevada.

Overnatning: Laughlin.

Laughlin - Victorville, Californien (344 km)

I dag går turen over grænsen til Californien, den sidste stat på turen ad den legendariske Route 66. Kør langs den sydlige kant af Mojave-ørkenen og landskabet, som er noget af det mest dramatiske i det sydlige Californien. Bølgende frodigt græs, storslåede vulkanske formationer og imponerende Joshua-træer. Kør i retning af Victorville, som er dagens destination.

Overnatning: Victorville.

Victorville - Santa Monica, Californien (176 km)

Fra ørkenen leder vejen jer direkte ind blandt de kølige fyrretræer i San Gabriel Mountains.

I er nu på vej til Los Angeles, hvor jeres tur ad USAs legendariske landevej ender og motorcyklen skal afleveres. Men det endelig mål er der hvor Route 66 slutter, nemlig på Santa Monica Pier. Santa Monica er en af de ældste og største feriesteder i Los Angeles. Før i tiden var det en lidt "vild" strandby, men nu er byen et selvbevidst, frisindet og stortrivende lokalsamfund. I kan ​​​​bruge det sidste af dagen til at tage på sightseeing og nyde Hollywood med det berømte Chinese Theatre, Beverly Hills, Rodeo Drive og meget mere.

Det er altid en lidt blandet følelse at stå under skiltet "End of the Trail" på Santa Monica Pier. Man er glad og opstemt over at have fuldført en lang rejse, som de fleste kun drømmer om, men samtidig er man trist ved tanken om, at turen nu er slut.

Overnatning: Santa Monica.

Los Angeles - hjemrejse

I dag er I nået til afslutningen af turen, men det er helt oplagt at forlænge turen med nogle dage i Los Angeles, så I kan se nærmere på denne millionby og de mange forskellige kvarterer. 

KORT

Vis på kort

GALLERI

PRISER

Fra 28.793 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Chicago / Las Angeles-Kastrup/Billund
 • 14 hotelovernatninger  
 • 13 dages leje af Harley-Davidson Heritage Softail (Andre modeller findes)
 • Ubegrænset antal kilometer
 • Hjelm til fører og passager
 • Lokale skatter/afgifter
 • Envejsleje
 • VIP Plus dækning på tyveri & ulykkesforsikring

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Måltider, drikkevarer, benzin og drikkepenge
 • Evt. sæsontillæg ifm. specielle begivenheder
 • Entrebilletter til fx nationalparker, parkeringsafgifter og vejafgifter
 • Transport mellem lufthavn, hotel og udlejning 
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

Dette kør-selv forslag er baseret på pris ved 2 personer, 1 motorcykel og ophold i delt dobbeltværelse. 

Masser af frihed og muligheder:
Vi tilpasser gerne jeres MC tur efter individuelle ønsker.

 • Vælg MC model mellem et stort udvalg fra Harley-Davidson
 • Tilføj ekstra dage før- under eller efter turen
 • Bestem selv hotelkategorier og evt. andre oplevelser undervejs.

 

 

ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to før eller efter motorcykelturen, kombinere turene eller kombinere med vores andre kør-selv-forslag.

Mere information om MC-rejser i USA

 

 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011