Eventyrrejse i vestlige USA og Canada inkl. flodkrydstogt

17 DAGE I DET VESTLIGE USA OG CANADA MED KØR-SELV OG KRYDSTOGT PÅ COLUMBIA  OG SNAKE RIVER.

Fra Seattle i det nordvestlige USA kører I langs kanten af Stillehavet til det vestlige Canada, hvor Vancouver og det naturskønne canadiske landskab venter jer. Vancouver er i følge mange en af verdens smukkeste storbyer og har en helt fantastisk natur. I kommer en tur i bjergene og besøger nogle af Canadas absolutte perler som fx Banff National Park og Lake Louise. Tilbage i USA går turen til Portland, hvorfra i med hjuldamper sejler 8 dage på Columbia og Snake River. En rejse der vitterlig står i naturens tegn.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse i det vestlige USA og Canada. Selve krydstogtet er dog en færdigpakket del, som vi ikke kan ændre på.

Fra 39.991 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse 9 dages kør-selv-ferie med overnatninger samt 9 dages billeje, 1 overnatning i Portland/Vancouver og 8 dages hjuldamper-krydstogt med helpension, udflugter og meget mere.

Rejseperiode:
April - oktober 

Turen starter:
Lørdag og skibet afsejler mandag (dag 10).

Varighed: 
17 dage / 16 nætter

Længde:
2.405 km kørsel

Vi skræddersyer din USA-ferie med et krydstogt på Columbia og Snake Rivers
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Om American Empress

American Empress er komfortabel, majæstetisk og den største hjuldamper på Columbia River og Snake River. Skibet Empress er fra år 2003, men gennemgik i 2014 en større renovering og fik opgraderet bl.a. kahytter og saloner. Skibets fire dæk giver mulighed for at nyde udsigten undervejs på flere niveauer, og de mange fællesrum giver mulighed for underholdning og udsøgte middage ombord. Atmosfæren ombord er intim og hyggelig, og den amerikanske besætning sørger for, at I får en udsøgt service.

Fakta om skibet

 • Byggeår: 2003
 • Renoveret: 2014
 • Antal dæk: 4
 • Antal kahytter og suiter: 112
 • Maks. antal passager: 223
 • Antal personale: 83
 • Elevator til alle dæk
 • Restaurant
 • 3 lounges
 • 110 V (husk adapter)
 • Mulighed for privat veranda
 • Fladskærms-tv, lille køleskab, kaffefaciliteter og safe i alle kahytter
 • Gratis WiFi
 • Aircondition

Generelt om American Queen Steamboat Company.

 

Dagsprogram

Ankomst Seattle, Washington

Seattle er jeres første møde med det nordvestlige USA og det sydvestlige Canada, der den næste uges tid vil tæppebombe jer med naturoplevelser i absolut særklasse. Start med at nyde den naturskønne amerikanske storby, der er omgivet af bjergtoppe næsten hele vejen rundt. Hvis det kniber med at finde døgnrytmen pga. jetlag, er Seattle lige stedet at få en kop frisklavet kaffe hos Starbucks, der opstod i Seattle, og som har kaffebarer på næsten hvert gadehjørne.

I har ikke været i Seattle, hvis I ikke har været en tur oppe i toppen af Space Needle og kørt ud til foden af tårnet med Seattles Monorail – begge dele bygget til verdensudstillingen i Seattle i 1962. De mere alternative seværdigheder udgøres bl.a. af et af USA’s bedste musikmuseer, Experience Music Project (Jimmy Hendrix er født i Seattle) og nabomuseet Science Fiction Hall of Fame.

Seattle - Vancouver, BC (225 km)

Både amerikanske Seattle og canadiske Vancouver kæmper om jeres gunst – derfor er der afsat to dage til at nyde begge storbyer, som ligger utroligt smukt ved kanten af Stillehavet. Når I er færdige med Seattle, kører I nordpå ad Interstate 5 med kurs mod Canada.
Stemningen i Vancouver er lige så tilbagelænet og behagelig som i Seattle.

Vancouver

En af de oplagte oplevelser i Vancouver er Stanley Park, Vancouvers svar på Central Park, med en række museer og rekreative udfoldelsesmuligheder. Man kan ikke sige Vancouver uden også at sige Hong Kong-kinesere, der sætter deres aftryk på byen, ikke mindst i Chinatown, den største i Nordamerika efter San Francisco.

Vil I shoppe og fornemme det ”gamle” Vancouver, så læg vejen forbi Gastown med sine mange butikker og restauranter.

Vancouver - Kamloops, BC (346 km)

Nu begynder eventyret for alvor, for nu lægger I millionbyerne bag jer og bevæger jer ud i det naturskønne canadiske landskab med store vidder og fantastiske panoramaer. I første omgang skal I dog blot ud over stepperne, så I tager en lang dagtur til kvægbyen Kamloops, hvor I overnatter.

Kamloops - Banff/Canmore, Alberta (487 km)

Stå tidligt op, for der venter jer en lang etape med mange gode oplevelser. Glæd jer til mødet med Rocky Mountains, der som dagen skrider frem langsomt tårner sig op i det fjerne. I dag kører I hele dagen på Trans Canadian Highway, en af verdens længste landeveje (8.000 km), der går tværs over Canada fra Atlanterhavet til Stillehavet. Hovedparten af dagens tur foregår i den østlige del af British Columbia, men dagens mål ligger i Alberta, Lake Louise og Banff National Park, en af de største turistattraktioner i Canada.

Banff

Endnu en dag, hvor det gælder om at komme tidligt op, så I undgår den værste trængsel ved bredden af Lake Louise. Og I vil garanteret gnide øjnene en ekstra gang for lige at sikre jer, at I ikke ser syner. Men den er god nok: Vandet i Lake Louise er ganske rigtigt helt turkisgrønt, og man har ikke smidt farve i søen for at snyde. Fortsæt nordpå ad Highway 93, også kaldet Icefields Parkway, der betragtes som en af verdens smukkeste landeveje, mens den pløjer sig tværs gennem de canadiske Rocky Mountains fra det ene fantastiske udsigtspunkt til det næste. Og med det ene kraftfulde vandfald efter det andet, en gletsjer her og der, brusende floder og betagende bjergtinder med sne. Kort sagt: Smagen af paradis på toppen af Rocky Mountains.

Banff - Penticton, BC (545 km)

I dag passerer I kontinentets vandskel og kommer gennem den naturskønne Kootenay National Park, der har varme kilder. Nyd det varierede bjerglandskab undervejs til Penticton, der er centrum for frugt-, grøntsags- og vindyrkning i Okanagan-dalen.

Seattle - Vancouver, Washington (270 km)

Fra Seattle går turen mod syd og I ankommer til Vancouver i staten Washington. Tag en slentretur gennem byen og besøg Fort Vancouver National Historic Site centralt i Vancouver. Her har I adgang til både Fort Vancouver, Pearson Air Museum og Vancouver Barracks.

Har I brug for lidt hjælp eller vejledning, til hvilke oplevelser I skal vælge i Vancouver, kan I konkakte "Hospitality Desk" på hotellet. Her vil en repræsentant fra American Empress samt en lokalkendt repræsentant fra byen være til stede om eftermiddagen. De kan desuden også svare på spørgsmål omkring krydstogtet og tage mod bestillinger af udflugter til den næste uges sejltur på Columbia og Snake Rivers.  

Afsejling Vancouver, Washington

I dag er afrejsedagen med American Empress.

Inden afsejling har I et par timer, som I kan bruge i Vancouver, hvis I ikke nåede at opleve byen dagen før. Der er også mulighed for at tage på en dagstur til Portland, broernes by, hvor Willamette River skær gennem centrum af Portland, og Mt. St. Helens (tilkøb). På dagsturen kommer I rundt til Portlands mange seværdigheder bl.a. International Rose Test Garden med smukke blomster og grønne områder. Turen fortsætter til den endnu aktive vulkan, Mount St. Helens, der senest var i udbrud i 1980. Området er endnu bart og øde, så kom med til det dramatiske krater.

Personalet vil sørge for jeres transfer til American Empress.

Astoria, Oregon

Astoria ligger smukt ved mundingen af den enorme Columbia River og er USA’s ældste by vest for Rocky Mountains. Den er omgivet af blåt vand og høje, stedsegrønne douglasfyr, der kan blive op til 120 meter høje. I 1805 ledede Lewis og Clark deres ekspedition gennem byen og slog lejr for vinteren. De smukke naturscener og byens eventyrlige historie vil fange jeres interesse.

Vel ankommet til Astoria har I mulighed for at deltage på en smuk gåtur langs floden eller udflugter bl.a. til Astoria Column, hvor I kan gå til toppen af søjlen for et fantastisk vué over byen og Columbia River, og Columbia River Maritime Museum, der er et af de førende maritime museer i USA. Lær her, hvordan det er at være lods på en slæbebåd og deltag i en af kystvagtens redningsaktioner.

The Dalles, Oregon

The Dalles ligger vidunderligt mellem Mt. Hood og Mt. Adams på den sydlige bred af Columbia River, og stedet er som skabt til naturfotografer. Besøgende kommer også hertil for at campere, fiske eller for at lære at windsurfe. Og ikke mindst for at få en ide om, hvordan The Dalles tidligere var en betydelig del af rejsen for pionerer, der bumpede afsted i prærievogne for at søge det bedre liv ved vestkysten.

I The Dalles er der bl.a. mulighed for en byvandring i centrum, besøg på Fort Dalles Museum eller Columbia Gorge Discovery Center med udstillinger om lokal kulturhistorie. Udstillingerne fokuserer på den vulkanske aktivitet og de oversvømmelser, der skabte Columbia-kløften. Museet fortæller også om jordbrug gennem tiderne og regionens unikke dyreliv. Her er også hundreder af indianske udstillingsgenstande, som giver jer et indblik i, hvordan livet så ud, da pionerer og indianere befolkede området.

Stevenson, Washington

Stevenson er en lille flække, der ligger smukt ved Columbia River. Trods en lille by er der mulighed for byvandring med shop og restauranter, men at foretrække er en udflugt til Bonneville Dam, hvor I kan se, hvordan de massive turbinegeneratorer er en enorm kilde til vandkraft, eller Columbia River Gorge Interpretive Center, hvor I kan få et indblik i historien om de indianske stammer og skovhuggere, der beboede slugtens bredder.

En smuk dag på floden

Kløften langs Columbia River er en imponerende kløft, som floden har skåret gennem bjergkæden Cascade Mountains. Frygtindgydende klippesider, vulkan-områder, store skove og små byer står langs den maleriske flodbred - og ved hvert knæk i floden kan I med stor spænding glæde jer til, hvad der så pryder udsigten! Slap af ombord, læn jer tilbage og nyd udsigten, mens I lader dig varte op af skibets personale.

Richland, Washington (Tri-cities)

Richland er en del af Tri-cities, der er tre byer, Richland, Kennewick og Pasco, placeret i krydset mellem floderne Yakima, Snake og Columbia. Lewis og Clark nåede i 1805 frem til Richland, der er kendt for landbrug og vinområder - men også for tidligere at producere plutonium til det amerikanske militærs atomvåben-program under anden verdenskrig.

Inkluderet i krydstogtet er muligheder for en udflugt bl.a. til Sacajawea State Park, der fortæller historien om Lewis og Clark ekspedition på Columbia River, eller Pasco Farmers Market, hvor I har mulighed for at smage på områdets lokale grøntsager og vin.

I tilkøb kan I tage på udflugt til atomreaktoren, Red Mountains vinområde eller en kajaktur på floden.

Clarkston, Washington

Selvom de to næsten sammenvoksede byer Lewiston (Idaho) og Clarkston (Washington) ligger langt inde i landet, er de stadig havnebyer pga. deres beliggenhed ved Snake River, som fører ud til Columbia River og Stillehavet. Her langs Snake River ligger Hells Canyon, som er den dybeste kløft i Nordamerika. Kløften ligger i uberørt vildmark, og naturen er intet mindre end betagende. Oplev gamle indianske helleristninger og læn jer tilbage og nyd det storslåede dyreliv.

Inkluderet er bl.a. muligheden for en udflugt til Basalt Cellars Winery med god mulighed for at smage områdets lokale vin - eller en udflugt til Nez Perce National Historic Park, der er en hyldest til Nez Perce-stammens historie, kunst og kultur. I parken kan I lære om stammens rige historie, som bl.a. byder på fortællingen om, hvordan det var Nez Perce-indianere, der reddede Lewis og Clarks ekspedition fra sultedøden efter deres udmattende rejse gennem Bitteroot Mountains. Denne udflugt tilbydes kun på krydstogter, der slutter i Clarkston.

Clarkston, Washington og hjemrejse

Nu er I nået til afslutningen på turen og det er tid til at forlade krydstogtet og vende næsen hjemad. I har naturligvis også mulighed at tage ud på flere nye eventyr. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 39.991 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Seattle / Spokane-Kastrup/Billund
 • 8 nætters hotelophold på kør-selv delen
 • 8 dages billeje inkl. forsikringer
 • Elektronisk personlig rejsehåndbog på dansk for kør-selv-turen
 • 1 hotelovernatning på et førsteklasses hotel i Vancouver/Portland inden krydstogtet
 • Transport fra hotellet til skibet
 • 8 dage/7 nætters krydstogt på American Empress i valgte kahytstype
 • Helpension ombord
 • Vin, øl og vand/sodavand i forbindelse med aftensmåltidet
 • Kaffe, mineralvand, snacks og alkoholfrie drikke
 • 24 timers roomservice
 • Underholdning og foredrag ombord
 • Hop on / hop off udflugter hvor skibet lægger til


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Måltider på kør-selv delen
 • Øvrige udflugter på land
 • Alkoholiske drikke - udover hvad der serveres til middagen
 • Drikkepenge (for 2020 er det 136,50 USD pr. person)
 • Havneafgifter (for 2020 er det 199 USD pr. person)
 • Transport fra ankomsthavn til Spokane Airport
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

Hver anden uge starter sejlturen i Clarkston og slutter i Vancouver. Ikke alle krydstogter har helt samme stop undervejs. Kontakt os og få den aktuelle rejseplan for netop den afgang I ønsker.    

Personlig rejsehåndbog
Inden afrejse får I en elektronisk rejsehåndbog tilsendt, som beskriver jeres kør-selv-ferie.

Mulige opgraderinger

 • Kontakt os for pris på højere kahytstype.

Se dækplan over skibet.

 

 

ekstra oplevelser

Det er oplagt at forlænge rejsen med et par dages ophold i Seattle eller Vancouver inden afrejse med skibet.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011