Natur, musik og krydstogt på Mississippi for livsnydere

15 dage i sydstaterne med kør-selv og flodkrydstogt på mississippi

Her er muligheden for at kombinere den enestående natur i Great Smoky Mountains med masser musik i både Nashville og Memphis inden I hopper ombord på hjuldamperen American Queen, der sejler på Mississippi fra Memphis gennem hjertet af Dixie til New Orleans. Drøm jer væk til de dage, hvor Mark Twain lod Huckleberry Finn lave drengestreger langs Mississippis bred, lyt til Elvis’ sprøde stemme, oplev feststemningen i Bourbon Street og duften af krydret cajun-mad på en rejse med en af de flotteste hjuldampere på Mississippi.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse i de vidunderlige Sydstater. Selve krydstogtet er dog en færdigpakket del, som vi ikke kan ændre på. 

Fra 41.246 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 7 dages kør-selv-ferie med overnatninger samt 1 uges billeje, 1 overnatning i Memphis og 8 dages hjuldamper-krydstogt med helpension, udflugter og meget mere.

Rejseperiode: 
Februar - juli + august - december.
Vi anbefaler marts - juni.

Turen starter:
Mandag og skibet afsejler mandagen efter.

Varighed: 
15 dage / 14 nætter

Længde:
Ca. 1.050 km kørsel

Bemærk:
Denne tur er ikke beregnet for børn.   

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Se filmen
American Queen
American Queen

OM AMERICAN QUEEN

Den ægte Mississippi-hjuldamper, American Queen, har sat standarden for krydstogter på USA’s mest legendariske flod. Selvom den smukke dame er fyldt med moderne bekvemmeligheder er det lykkedes at fastholde stemningen og rigdommen fra en svunden tid. Glinsende træværk, friske blomster og antikviteter pryder skibets seks etager. Der er kælet for alle detaljer, og den amerikanske besætning sørger for, at I får en udsøgt service.

Fakta om skibet
• Byggeår: 1995                                      • Teater
• Renoveret: 2017                                   • Bibliotek
• Antal dæk: 6                                         • Pool
• Antal kahytter og suiter: 213                • Fitnesscenter
• Maks. antal passager: 417                   • 110 V (husk adapter)
• Antal personale: 172                            • Mulighed for privat veranda
• Elevator til alle dæk                              • Fladskærms-tv og safe i alle kahytter
• Restaurant                                            • Gratis Wi-Fi
• Flere lounges                                        • Aircondition

Generelt om American Queen Voyages.

Dagsprogram

Afrejse Danmark - Charlotte - Asheville, North Carolina (197 km)

I ankommer med fly til Charlotte i North Carolina, og efter at have hentet jeres bil i lufthavnen kører I afsted mod Asheville og turens første overnatning. 

Byen Ashville er et farverigt bekendtskab med en innovativ restaurantscene, kuriøse butikker og spirende kultur. Livsglæden her er ganske smittende. 

I bor på Albemarle Inn i Asheville, hvor I mærker freden og den tidløse stemning, straks I træder ind over dørtærsklen til det imponerende palæ.

 

Oplevelser i og omkring Asheville

Byen Ashville og den nærmeste omegn byder på storslåede attraktioner. Juvelen i deres krone er uden tvivl George Vanderbilts pompøse palæ, Biltmore, der leder tankerne hen på Frankrigs slotte. Gå på opdagelse i det 250 rum store palæ og de velfriserede haver og besøg den tilhørende vingård.

Måske vil I køre en lille tur ad en af USA's mest spektakulære veje, Blue Ridge Parkway, der snor sig som en slange gennem noget af det mest grønne, frodige og bjergrige natur i USA. 

Det er også en mulighed at køre en tur til Chimney Rock i den mindre Chimney Rock State Park. Har I tid, så gør et stop her og tag trapperne op til toppen af Chimney Rock. I vil blive så rigeligt belønnet, når I står på toppen.  

I bor på Albemarle Inn i Asheville

Asheville - Sevierville, Tennessee (157 km)

I dag venter jer den ene store naturoplevelse efter den anden. I kører mod vest fra Asheville og sætter kurs mod Great Smoky Mountains National Park, der er den mest besøgte nationalpark i USA. Kort efter Maggie Valley har I mulighed for at køre ind på en strækning af Blue Ridge Parkway, der smukt og elegant snor sig gennem landskabet og fører jer til den sydlige indgang af Great Smoky Mountains National Park. Giv jer god tid, nyd den vildt smukke natur og gør nogle stop undervejs - der er masser af afmærkede vandreruter I kan benytte. På jeres tur gennem parken krydser I statsgrænsen og kører fra North Carolina ind i Tennessee. I kører ud af parken i den nordlige ende ved byen Gatlinburg.

Herfra er der kun ca. ½ times kørsel til Sevierville, hvor der venter 2 nætters ophold.  

I bor på Berry Spring Lodge, der med beliggenhed i Great Smoky Mountains, vil overraske jer med enestående natur.  

Oplevelser i og omkring Sevierville

I har hel dagen til at nyde området her i Great Smokey Mountains. I kan vælge at nyde omgivelserne ved lodgen, men der er også meget at se på i nærområdet. 

Besøg downtown af Sevierville, byen hvor Dolly Parton er født og opvokset. På torvet foran retsbygningen står en statue af en ung Dolly Parton, og fans fra hele verden kommer hertil for at få taget en selfie. Dollywood, forlystelsesparken, som Dolly er medejer af, ligger ikke langt fra Berry Springs Lodge, og har I tid og lyst, så er parken absolut et besøg værd.  

I kan også besøge Titanic, der her er sat på land. Skibet, der er opført i halv størrelse, er rammerne om et meget imponerende museum, og I snyder jer selv, hvis I ikke besøger det. 

Måske I også er klar til at prøve den lokale 'moonshine' på et af egnens destillerier. En hurtig oversættelse siger hjemmebrændt, og det findes i et utal af smagsvarianter. 

I bor på Berry Spring Lodge

Sevierville - Nashville, Tennessee (350 km)

I forlader nu de mindre byer i det østlige Tennessee og kører mod storbyen og hovedstaden Nashville, hvor det er blevet tid til at skrue cowboystøvlerne på og tage en svingom til ægte country-western-toner. Gå en tur på hovedgaden Broadway og besøg nogle af de mange spillesteder, hvor musikere fra nær og fjern spiller deres musik og bare venter på at blive "opdaget".

I bor på Dream Hotel, der er et spændende 4-stjernet boutique hotel i en historisk bygning - og det har en fantastisk central beliggenhed i Nashville.

 

Oplevelser i og omkring Nashville

I dag er det musikoplevelserne, der står i kø og venter på jer. USA’s country-western-hovedstad har naturligvis et Country Hall of Fame, hvor I kan lære om country-musikken fra dens rødder og frem til nutiden. Det er klart et besøg værd. Museet tilbyder også ture til RCA Studio B, hvor kunstnere som fx Dolly Parton indspillede sange. 

For at få en variation af forskellige musikgenrer, kan I tage til en koncert på Ryman Auditorium, en historiske kirkebygning, der rummer så meget musikhistorie. Det var her bluegrass blev født, og det var her Johnny Cash mødte June Carter. I 1943 startede Grand Ole Opry op i denne bygning, og musikverdenen ændrede sig for altid. Der blev transmitteret live radio og tv-shows med musikere som Elvis Presley og Hank Williams. I dag ligger Grand Ole Opry i udkanten af Nashville, men det er fortsat stedet, hvor I vil opleve nutidens Country-musikstjerner optræde.

I bor på Dream Hotel i Nashville.

 

 

Nashville - Memphis, Tennessee (340 km)

I forlader Nashville og kører til en anden musikby, Memphis. Memphis er den største by i staten Tennessee og ligger lige der, hvor floderne Wolf og Mississippi løber sammen. Tænker man på Memphis, tænker de fleste nok også Elvis og blues. Og det kan I også roligt gøre. På den legendariske Beale Street ligger spillestederne side om side, og her optræder nogle af de bedste bluesmusikere i verden. Hvis I har tid til det, er det en fantastisk oplevelse at gå en tur op og ned ad gaden. Musikken strømmer ud på gaden, og det er bare at vælge lige netop det bluesband, I synes bedst om, sætte jer på en barstol med en drink og nyde noget af den fornemste blues i verden.

I Memphis ligger også det legendariske Sun Studio, og musikstudiet er indehaver af den fornemme titel ”The Birthplace of Rock and Roll" med indspilningen af Ike Turners og Jackie Brenstons sang Rocket 88. Sangen havde et tungt beat og en helt ny lyd: Rock ’n’ Roll var født.

Elvis Presleys bolig, Graceland er en af USA's mest besøgte attraktioner. Her får du hele ”Kongens” liv serveret på et sølvfad. Tag med på en rundvisning i hans hjem og se fx hans private fly, bilsamling og utallige guldplader, kostumer og priser. Elvis og hans nærmeste familie ligger begravet i haven. Graceland ligger i den sydlige del af Memphis og naturligvis på adressen på 3765 Elvis Presley Boulevard.

I bor på The Peabody Hotel - eller tisvarende - et historisk hotel med meget central beliggenhed i  Memphis. 

Har I brug for lidt hjælp eller vejledning omkring krydstogtet på Mississippi, kan I kontakte "Hospitality Desk" på hotellet, hvor I skal overnatte. Her vil en repræsentant fra American Queen samt en lokalkendt repræsentant fra Memphis være til stede om eftermiddagen. De kan svare på spørgsmål omkring krydstogtet og tage mod bestillinger af udflugter til den næste uges sejltur på Mississippi.  

Memphis og afrejse med American Queen

På hotellet vil der i løbet af formiddagen blive arrangeret check-in til krydstogtet, og midt på dagen er der transport til skibet. Den resterende tid giver jer stadig mulighed for at opleve lidt mere af musikglade Memphis. 

Vi anbefaler jer et besøg på National Civil Rights Museum, der har en imponerende udstilling, som beskriver borgerrettighedskampen i USA. Museet ligger i forbindelse med Lorraine Motel, hvor Martin Luther King blev skudt, da han stod på en af motellets balkoner den 4. april 1968.

Besøg også ”The Peabody Memphis”, der  kan bryste sig af en noget usædvanlig seværdighed. Hver dag kl. 11 kører hotellets ænder (ja, I læste rigtigt) med hotelelevatoren fra hotellets tagterrasse ned til springvandet i lobbyen, hvor de bader dagen lang. Kl. 17 kører de tilbage til tagterrassen. Det er noget af et tilløbsstykke, så hvis I vil se optrinnet, bør I komme i god tid.

Skibet sejler kl. 17.00.

Terrene Landing/Cleveland, Mississippi

Skibet lægger til ved Terrene Landing, i hjertet af Mississippi-deltaet, og herfra er der kun er kort transport ind til byen Cleveland, der er opkaldt efter præsident Grover Cleveland. Hele området har dybe rødder i borgerrettighedsbevægelsen. Amzie Moore, en borgerrettigheds-pioner, åbnede en tankstation, en skønhedsbutik og en købmand på Highway 61 i Cleveland. Hans virksomhed fungerede også som hovedkvarter for områdets borgerrettighedsindsats, og hans hjem blev udråbt til et historisk vartegn i 2008. 

Cleveland er fyldt med musikhistorie og bliver ofte kaldt "Birthplace of the Blues". Blues er meget levende i dette Delta-samfund, og et af de bedste steder at opleve arven og kulturen, som blues er, er lige uden for Cleveland på Dockery Farms, hjemsted for den verdensberømte Delta-bluesmusiker Charley Patton. Hans tidligere hjem blev for nylig hædret med en historisk tavle på Mississippi Blues Trail.

I dag er Cleveland en dejlig universitetsby og hjemsted for GRAMMY®-museet. 

 

Vicksburg, Mississippi

I dag besøger I Vicksburg. Mississippifloden har alle dage spillet en stor rolle i livet langs dens bredder. Det gælder også for livet i Vicksburg, som blev grundlagt i 1811. I 1800-tallet var rejser på floden en farefyldt affære. Den bugtede flod var fuld af vragene fra hundredevis af skibe, der var grundstødt og gået ned med mand og mus.
 
Den besværlige og ikke mindst farlige færd påvirkede kraftigt beslutningen om, at der skulle anlægges en jernbane, som kunne sikre transporten af bomuld gennem Mississippi. Det gjorde i 1831 Vicksburg til en stationsby, og i 1846 var sporene lagt til en direkte togforbindelse mellem Memphis og New Orleans.

Mange kan måske huske Vicksburg fra historietimerne. Det var her Jefferson Davis, nyvalgt præsident for De Konføderate Stater, holdt sin første tale i 1861 efter løsrivelsen fra Amerikas Forenede Stater. Løsrivelsen blev det officielle startskud på Den Amerikanske Borgerkrig.
 
Vicksburg var et strategisk knudepunkt - både i sin egenskab af stationsby som havneby. Og byen holdt stand. Endda så godt, at Nordstaterne udråbte den til Mississippis Gibraltar, men efter 47 dages hård belejring i 1863 overgav byen sig d. 4. juli – USA's nationaldag. Frem til 1944 fejrede man derfor ikke nationaldagen i Vicksburg. Borgerkrigen sluttede i Mississippi den 4. maj 1865 med Sydstaternes overgivelse.

Natchez, Mississippi

Natchez er næste stop på turen. Højt over den mægtige Mississippis bredder ligger den mere end 300 år gamle by Natchez. Ved første øjekast synes byen at være frosset fast i tidligere tider med sine perfekt bevarede huse. Faktisk er her mere end 1.000 historiske bygninger. Ved nærmere eftersyn vil I se, at Natchez reelt er en afspejling af fortiden, for livet leves nu – i kunsten, musikken, kulturen og forretningslivet.

Natchez er staten Mississippis fødested og var et mødested for indbyggere af afrikansk, fransk, britisk og spansk afstamning. De første indbyggere omkring det nuværende Natchez var indianerne. Herefter kom de første franske opdagelsesrejsende, og de to befolkningsgrupper formåede at leve side om side med hinanden i fred og fordragelighed.

De franske kolonister havde brug for arbejdskraft og med sig bragte de slaver fra det vestlige Afrika. Afrikanerne kom fra Bambara-stammen, hvis navn ironisk nok betyder "dem, der ikke accepterer nogen herre”. De skulle blive de første afrikanere i staten Mississippi og i høj grad bidrage til at dyrke jorden og dermed skabe økonomisk vækst.

St. Francisville, Lousiana

Nu venter et besøg i St. Francisville, en malerisk, lille by, som ligger på en af Mississippis flodbanker. Den er blevet udnævnt til at være en af de 200 flotteste mindre byer i USA. Det lyder måske ikke umiddelbart af meget, men det er det, for der er over 34.000 mindre byer i USA i alt.

Når skibet lægger til i St. Francisville, er det oplagt at tage en gåtur gennem den historiske bykerne, hvor I kan se arkitektur fra de seneste to århundreder. Tæt på byen ligger prangende plantager, som bringer dig tilbage til en tid, hvor kokette sydstatsskønheder og ridderlige bejlere nippede til deres Mint Julep og Planter’s Punch på skyggefulde verandaer foran de enorme hovedhuse.

Baton Rouge, Lousiana

Velkommen til Baton Rouge. I dag får I mulighed for at udforske Louisianas hovedstad. Baton Rouge står i kontrast til de mindre byer langs Mississippi, som I har besøgt de seneste dage. Byens navn stammer tilbage fra 1699, hvor nogle franske besøgende kaldte stedet for "rød pind" (baton rouge) på grund af en grænsemarkeringspæl langs floden, der var plettet med blod fra et dyr. 
  
Byens aktive havn gemmer på mere end 300 års historie, som bl.a. opleves gennem den unikke arkitektur men også på kunst- og kulturscenen. Her forenes historiske museer og vartegn med moderne kunst, industri og teknologi. Byen er hjemsted for Louisiana State Universitys hovedcampus og adskillige mindre colleges. Som universitetsby summer Baton Rouge af ungdommeligt liv og leben, men alligevel forstår de her at holde fast i nogle af de gamle sydstats-traditioner.

Også her i Baton Rouge kan I vælge at hoppe på en af vores busser for at udforske mangfoldigheden i byen. I kan også vælge at gå en tur på stien langs floden eller slentre en tur gennem byens gader.
 

Nottoway, Louisiana

American Queen Voyages har eksklusivitet på havnen ved Nottoway, beliggende i White Castle, på den sydlige bred af Mississippi-floden. Her kan I besøge sukkerrørsmagnaten Randolph Nottoways ejendom - det største førkrigs-palæ i Syden (53.000 sq ft), der er tilbage - en spændende bygning med imponerende detaljer. Originale møbler blander sig med tidssvarende antikviteter for at skabe den atmosfære, der yder hjemmets originale stemning retfærdighed. Her er fascinerende historie og en luksuriøs æstetik – en autentisk sydstatsoplevelse, som I ikke må gå glip af.

Den omkringliggende by, White Castle, blev etableret som en by i 1880'erne, hvor folk og forretninger med tilknytning til skovhugstindustrien i områdets cypresssumpe flyttede hertil.  Da cyprestræet var opbrugt, vendte man tilbage til sukkerrørsindustrien, som var blevet etableret i den sidste del af det 18. århundrede. Individuelle plantagesukkermøller gav plads til større møller, der kunne servicere flere plantager. I 1970 havde White Castle tre store sukkermøller, Cora Texas, Cedar Grove og Catherine/Supples. Kun én, Cora Texas, er stadig i drift. 

 

New Orleans, Louisiana - og hjemrejse til Danmark

Skibet anløber New Orleans omkring kl. 8 om morgenen.

New Orleans med den verdensberømte bydel French Quarter er en skøn arkitektonisk blanding af spansk, fransk, kreolsk og amerikansk. French Quarter, eller bare The Quarter i folkemunde, ligger i en halvmåneform på Mississippis bred. Her er en helt speciel stemning og byens ældste kvarter har gennem århundreder fortryllet forfattere, kunstnere og almindelige besøgende.

Gå på opdagelse i gaderne og husk at kigge op, hvor farvestrålende fuchsia og azalea blandes med prægtige grønne bregner på smedejernsaltanerne. Spis en jazzbrunch på Court of Two Sisters og oplev det bedste af sydstatskøkkenet, mens du lytter til jazzklarinettens bløde toner. Lad dig tryllebinde af en sandsigerske eller spåkone på Jackson Square og nyd udsigten over Mississippi.

Der er rigtig mange spændende ting at se og høre i New Orleans, men i dag slutter turen og det er blevet tid til at tage i lufthavnen for at returnere til Danmark - med mindre I vælger at tage en overnatning eller to i New Orleans, så I kan se lidt nærmere på byen.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 41.246 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Charlotte / New Orleans-Kastrup/Billund
 • 6 nætters kør-selv ferie fra North Carolina til Tennessee med 4 nætters ophold på Distinguished Inns inkl. morgenmad samt 2 nætters ophold på et 4 stjernet hotel  
 • 1 uges billeje af cabriolet eller standard SUV inkl. forsikringer
 • 1 hotelovernatning på førsteklasseshotel i Memphis inden krydstogtet
 • Transport fra hotellet til skibet
 • 8 dage/7 nætters krydstogt på American Queen i indvendig kahyt
 • Helpension ombord
 • Drikkevarer inkl. øl, vin, udvalg af spiritus og kaffespecialiteter
 • 24 timers roomservice ombord
 • Underholdning og foredrag ombord
 • Hop on/hop off udflugter hvor skibet lægger til (ved plantagebesøg ingen transport, da plantagen er i gåafstand fra skibet)
 • Wifi
 • Drikkepenge 
 • Havneafgifter 


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Måltider på kør-selv delen
 • Øvrige udflugter på land
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Hver anden uge starter turen i Memphis og slutter i New Orleans. Ikke alle krydstogter har helt samme stop undervejs. Kontakt os og få den aktuelle rejseplan for netop den afgang I ønsker.    

Mulige opgraderinger på skibet:

 • Kontakt os for pris på højere kahytstype.

Se dækplan over skibet.

Bemærk:
Minimumsalder 16 år.

 

ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med et par dage eller flere i storbyen Memphis eller hvor turen slutter, i New Orleans.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse. Selve krydstogtet er dog en færdigpakket del, som vi ikke kan ændre på.  
  

 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011