New York, Niagara Falls og krydstogt til Bermuda

14 dage i det nordøstlige usa og krydstogt til bermuda

I starter med to dage i metropolen New York, inden I fortsætter til bl.a. Hudsonfloden og Catskill Mountains, Niagara Falls, Amish-landsbyerne i Pennsylvania samt Capitol Hill og Det Hvide Hus i Washington D.C. Tilbage i New York venter et 5 nætters krydstogt til øgruppen Bermuda. 

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse på USAs fantastiske østkyst.

Fra 15.653 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 9 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje plus 5 nætters krydstogt inkl. helpension, stort aktivitetsprogram, international underholdning og drikkepenge ombord.

Rejseperiode:
April - oktober

Startdag:
Daglig, men skal tilpasses afgang på krydstogt.   

Varighed:
14 dage/13 nætter

Længde:
1.940 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

New York

Velkommen til New York, som er et så gigantisk festfyrværkeri af tilbud, at de første to dage bare flyver af sted. I har begge dage til fri disposition, og afhængig af hvilke oplevelser I eventuelt tidligere måtte have haft i New York, lægger I jeres program derefter.

Er I førstegangsbesøgende, er der en række ting, I bare må have med. En tur op i toppen af Empire State Building bør stå højt på jeres prioriteringsliste, og andre oplagte klassikere er en tur gennem Central Park i dagslys, en tur over Times Square ved aftentide og en shoppingtur – eventuelt bare med vinduesshopping på 5th Avenue.

I bør også have mindst et kunstmuseum på agendaen – et oplagt valg er Museum of Modern Art – MOMA blandt newyorkerne – eller alternativt Guggenheim, der også er en arkitektonisk perle.

Man kan ikke sige New York uden også at sige 11. september, og den nye mindepark midt i finanskvarteret på Lower Manhattan med de to store bassiner, der markerer grundfladen af World Trade Centers to tvillingetårne, er bestemt et besøg værd. Det er her, I kan læse navnene på de 2.983 ofre, der blev dræbt den skæbnesvangre septemberdag i 2001. Husk at bestille tid til besøget hjemmefra.

I kan også sejle ud til Frihedsgudinden på Liberty Island og videre til Ellis Island, øen hvor tusindvis af immigranter fra især Europa første gang satte foden på amerikansk jord. Både Frihedsgudinden og Ellis Island er igen åbnet for besøgende efter at have gennemgået en stor istandsættelse på grund af stormen Sandy, der betød omfattende skader på begge øer. 

Bemærk: På Budget-udgaven af denne tur bor I som udgangspunkt på et hotel i Hasbrouck Heights, New Jersey. Hvis I ønsker at bo på selve Manhatten, kan det arrangeres mod et tillæg.

New York – Albany (240 km)

Så forlader I Manhattan for at bevæge jer nordpå langs den vestlige bred af Hudson-floden. Første stop kunne være det berømte militærakademi West Point, hvor der dog kun er adgang på guidede ture.

Næste stop er byen Hyde Park, hvor den hovedrige amerikanske familie Vanderbilt havde sin sommerresidens, Vanderbilt Mansion, der mest af alt har karakter af et slot. Her er der adgang på guidede ture i hovedbygningen, mens der er fri adgang til den nærliggende park, hvor I har en fantastisk udsigt over Hudson-floden og de fjernere Catskill Mountains. Sidstnævne får I chancen for at komme i nærkontakt med, hvis I tager en afstikker til Catskill Mountains ad den naturskønne Highway 28 med masser af kuperet terræn og store skovområder.

Tag et stop undervejs og nyd stilheden i den fantastiske natur. Dagens mål er byen Albany, hvor I overnatter.

Albany – Niagara Falls/Canada (485 km)

I dag går det videre vestpå mod et brag af en seværdighed, Niagara Falls. Men inden de voldsomme vandmasser er der mere ædle dråber på spil i Finger Lakes-regionen. Finges Lakes er en række aflange søer, der samtidig udgør et af New York States bedste vindistrikter, og her er rig mulighed for at smage på de gyldne dråber på de lokale vingårde.

Herfra går turen videre vestpå, hvor I skal opleve et verdens mest spetakulære naturscenerier, Niagara Falls. Og det er ikke nok at stå ved kanten af de brusende vandmasser og se naturkræfterne udfolde sig.

Enten skal I tage over på canadiske side og nyde Niagara Falls fra Canada – eller også skal I hoppe om bord på en af de berømte Hornblower-både, der sejler folk helt tæt på de brølende vandmasser. Af samme grund får samtlige ombord udleveret røde regnfrakker, og det er ikke for sjov – ellers er man gennemblødt efter turen. Der er også mulighed for at gå ”bagom” Horseshoe Falls – vandfaldet på den canadiske side – hvor man gennem et hul i klippevæggen kan se direkte ud i vandmasserne fra bagsiden af vandfaldet.

Niagara Falls – Corning (340 km)

Da I bor tæt på Niagara Falls, kan I starte dagen med endnu en tur langs de fascinerende vandfald, inden turen fortsætter. Alt efter temperament har I flere valgmuligheder i dag. Hvis I vil have en smagsprøve på Canada, så tag en afstikker til millionbyen Toronto, der kun ligger en god times kørsel fra Niagara Falls. Toronto har et væld af museer og andre seværdigheder i verdensklasse og masser af shoppingmuligheder i byens spændende kvarterer.

På museumsfronten bør Royal Ontarium Museum stå højt på listen, ligesom Canadas nationale ishockeymuseum, Hockey Hall of Fame ligger i Toronto. Mere canadisk bliver det ikke. I kan også suse op i CN Tower, der har den højeste beliggende udsigtsplatform i Nordamerika i svimlende 447 meters højde. Vil I for alvor dyrke Toronto, så tag en ekstra overnatning. Byen har så meget at byde på, at det sagtens kan forsvares. Hvis I dropper Toronto, så overvej at bruge lidt tid på vindistrikterne ved Niagara Falls på den canadiske side, hvor man bl.a. producerer de særlige Icewines.

Tilbage i USA sætter I kursen mod øst til byen Corning, tæt på grænsen mellem New York State og Pennsylvania. Corning i New York State er kendt for sit glasmuseum, Corning Museum of Glass, som omfatter en samling af historiske glas fra 35 århundreder.

VIDSTE DU...
Besøg verdens største glasmuseum, Corning glasmuseum, der samtidig er hjemsted for verdens mest omfattende samling af glas. Museet har løbende specialudstillinger og aktiviteter for både børn og voksne. Der er flere forskellige rundvisninger på museet - i grupper med guide eller som selvguidede ture, og der er mulighed for at se, hvordan man puster glas. I kan også tilmelde jer ”Make Your Own Glas”, der er små kurser (20-40 min.), hvor hele familien i samarbejde med en af museets erfarne glasarbejdere får mulighed for at fremstille jeres eget glas. Men glem ikke souvenirshoppen, hvor de mange imponerende glasting kun venter på at blive købt.

Corning – Lancaster (325 km)

Sørg for at komme afsted fra morgenstunden og sæt kursen sydover, for i dag skal I ud på en lidt længere, men god, ekspedition, hvor I på smukke og naturskønne veje skal krydse over Appalachian Mountains i Pennsylvania for at komme ned til dagens mål, byen Lancaster. 

Lancaster County er berømt for sit store antal af Amish-folk, der et langt stykke hen ad vejen lever uden moderne bekvemmeligheder og i stedet har sat tiden i stå i slutningen af 1800-tallet. Således kører hovedparten af amish-folket stadig i hestevogn, og I vil sikkert støde på hestevogne, når I kommer til Lancaster. Amish-folket er ikke specielt åbne over for turister, og de bryder sig absolut ikke om at føle sig udstillet, så hold igen med kameraet, når I møder Amish-folk klædt i de traditionelle klæder, der er som taget ud af en scene fra et frilandsmuseum. Enkelte gårde er dog åbne for turister, hvor I kan høre om Amish-kulturen og købe nogle af de varer, de producerer. Harrison Ford-filmen „Vidnet“ fra 1985 foregår netop blandt nogle Amish-folket i Pennsylvania.

Lancaster – Washington D.C. (185 km)

Nu kalder de amerikanske storbyer igen, og vi foreslår, at I sætter kursen direkte mod Washington D.C., hvor det vrimler med verdensberømte museer og monumenter, og hvor I nemt kan bruge det meste af to dage. Start med at udforske området langs The Mall, den verdensberømte boulevard, hvor nogle af USA’s bedste og største museer ligger som perler på en snor.

I den østlige ende ligger Capitol, det amerikanske parlament, og i den vestlige ende ligger Lincoln Memorial. Washington bugner med monumenter, og en stor del af fornøjelsen ved at besøge Washington D.C. er selv at være i byen og se de mange monumenter og bygninger, der er gengivet i utallige film og tv-serier. Start jeres første dag i byen med at nyde storheden, lær byens geografi lidt at kende, besøg nogle monumenter og vend jer til den pompøse stemning.

Washington D.C.

Washington D.C. har adskillige verdensberømte museer langs The Mall, og det bedste af det hele er, at de er gratis at besøge. Det gælder bl.a. National Air and Space Museum og det fremragende National Gallery med kunst i verdensklasse. Men der er adskillige andre tilbud – hvad med fx et besøg på International Spy Museum, hvor I kan komme bagom nogle af historiens mest berømte begivenheder i afdelingen for ”skæg og blå briller”.

På The Mall finder I også Washington Monumentet, den berømte obelisk, og de berømte mindesmærker for faldne amerikanske soldater i 2. verdenskrig, Koreakrigen og Vietnamkrigen. På Arlington kirkegården brænder den evige flamme ved John F. Kennedy’s grav. Husk i øvrigt, at Washington er en fin cykelby – også for turister, takket være de brede boulevarder. Så overvej at leje en cykel og oplev byen og dens monumenter på to hjul.

Washington – New York / New Jersey ( Cape Liberty) (365 km)

Nu går det retur til udgangspunktet New York hvorfra I med krydstogtsskib sætter kursen mod Bermuda. Bemærk, skibet sejler fra Cape Liberty havn i New Jersey - bare 20 min. fra Newark Intl. Airport.    

Vær opmærksom på, at myldretidstrafikken på Interstate 95 mellem Washington D.C., Baltimore, Philadelphia og New York kan være særdeles tæt i morgen- og eftermiddagstimerne, så her kan det være en mulighed at aflevere udlejningsbilen i Washington D.C. og tage toget retur til New York – en oplevelse i sig selv.

Midt på eftermiddagen er der afgang og I vinker farvel til Frihedsgudinden og New York. Nu venter 5 spændende dage ombord på Royal Caribbean's Freedom of the Seas. 

På havet

Dagen i dag foregår på havet, og I kommer således ikke i havn. Det er oplagt at benytte dagen til ren afslapning eller hvorfor ikke deltage i nogle af de mange aktiviteter, der arrangeres ombord. Om aftenen kan I gå i teateret og se et af de internationale shows, der er inkluderet i prisen. 

King's Wharf, Bermuda

Efter planen anløber skibet King’s Wharf på Bermuda omkring kl. 09.00, så I har to hele dage til at opleve øgruppen. Her er masser af oplevelser. Tag fx den lille færge, der sejler mellem King's Wharf/Heritage Wharf og byen Hamilton, der siden 1815 har været hovedstad. Det tager blot 20 min. og er billigere end en taxatur. Prøv den lokale mad på en af de små hyggelige restauranter og gå en tur på Front Street, hvor de mange spændende butikker lokker med fritsende tilbud.

King´s Wharf, Bermuda

Skibet ligger fortsat ved King’s Wharf, og det vil være oplagt at se nærmere på de mange oplevelser, der er i nær-området. Besøg Royal Naval Dockyard, der er en imponerende militær fæstning bygget i 1815, der i dag rummer bl.a. Bermudas nationalmuseum. I har også mulighed for at nyde de dejlige strande, hvorfra I kan bade, snorkle og sejle i det krystalklare vand. 

Husk at være tilbage på skibet, der efter planen sejler kl. 18.00.

På havet

Endnu en dag på havet venter jer. Find en dejlig solseng og en god bog, gå i biografen og se en af de film, I mangler at se, gå ind og hør et foredrag eller deltag i en vinsmagning, sæt tid af til en træningstime i fitness centeret, gå amok i skibets butik eller spis dagen lang og find en plads i skyggen hvor I kan nyde en kold øl. Mulighederne er mange og det er ganske umuligt at kede sig omborg på skibet.

Ankomst New York / New Jersey (Cape Liberty)

Skibet lægger til kaj i Cape Liberty fra morgenstunden. Der er nogle formaliteter, der skal på plads, inde I kan gå fra borde, men med bare 20 minutters kørsel til Newark lufthavn er der god mulighed for at tage den med ro.

Turen har nået sin afslutning og I vender næsen hjemad. I kan naturligvis også tage et par ekstra nætter i New York og se de ting, I ikke nåede i starten af turen.

KORT

Vis på kort

GALLERI

PRISER

Fra 15.653 kr. pr. person

Prisen inkluderer

  • Flybillet Kastrup/Billund-New York retur
  • 8 hotelovernatninger
  • 1 uges billeje inkl. forsikring
  • Elektronisk personlig rejsehåndbog på dansk for kør-selv-turen
  • 5  nætters krydstogtsrejse i indvendig kahyt inkl. helpension, stort aktivitetsprogram, international underholdning og drikkepenge ombord


Prisen INKLUDERER IKKE

  • Måltider på kør-selv delen
  • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

Personlig rejsehåndbog
Inden afrejse får I en elektronisk rejsehåndbog tilsendt, som beskriver jeres kør-selv-ferie.

Mulige opgraderinger:
- kontakt os for pris.

På kør-selv-turen kan der vælges mellem hotelkategorierne Budget, Standard og Superior.

På krydstogtet kan der vælges mellem en lang række forskellige kahytskategorier.

 

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i storbyen New York eller vælge også at besøge Philadelphia.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

 

FÅ ET TILBUD

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011