Nordlige Californien med cykel- og vandreture for de aktive

12 dages kør-selv-forslag til aktiv ferie i det nordlige californien

På denne rejse får I den optimale kombinationen af storby-stemning, aktive naturoplevelser og kør-selv-eventyr på vestkysten. Udforsk den ikoniske storby, San Francisco, de bølgende vinmarker i Sonoma Valley, et af USA's bedste vinområder, og ikke mindst det vilde geotermiske landskab i nationalparken Yellowstone. 

Hver dag er der lagt op til enten cykel- eller vandreture, så I kan opleve vestkysten i det tempo, der passer jer - uanset om I befinder jer blandt skyskrabere, mellem smukke vingårde eller højt oppe i Sierra Nevada-bjergene ved den imponerende dybblå Lake Tahoe. 

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget, så antallet af nætter og oplevelser passer til jeres personlige drømmerejse gennem sydvestlige USA.

Fra 22.038 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 12 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje, 1 dags cykelleje og anbefalinger til vandre- og cykelture undervejs.

Rejseperiode:
April - Oktober
Vi anbefaler maj - september

Startdag:
Daglig

Varighed:
12 dage/11 nætter

Længde:
Ca. 1.210 km

Kør-selv-forslaget kan skræddersyes til dine ønsker.
 
Du vælger selv:

•    Fly og lejebil
•    Antal dage
•    Hotelstandard
•    Oplevelser 

Få et tilbud

 

 

Turens aktive højdepunkter

 • Kryds San Franciscos verdensberømte Golden Gate Bridge på en lejet cykel på egen hånd 
 • Følg vandreruten til Battery Lancaster i San Francisco, som byder på en unik mulighed for at tage billeder af Golden Gate Bridge 
 • Oplev den hyggelige Sonoma Plaza i centrum af Sonoma 
 • Smag på Californiens bedste vine i Sonoma County og Napa Valley 
 • Dyp tæerne i Lake Tahoe, der ligger som en blå juvel midt i Sierra Nevada-bjergene 
 • Besøg Lake Tahoes strande på cykel ad Forest Bicycle Trail 
 • Rør ved gigantiske monolitter af granit i Yosemite National Park 
 • Nyd den smukkeste udsigt over Yosemite Falls og Yosemite Valley på en naturskøn vandretur  
 • Besøg lokale vingårde

Dagsprogram

Afrejse Danmark - San Francisco

Velkommen til San Francisco - Juvelen ved Stillehavet. Efter ankomst til San Francisco tager I ind til hotellet. Der er flere muligheder for transport - den klart billigste er at tage toget, der går direkte fra lufthavnen til centrum af byen. Vi anbefaler at I først henter bilen, når I skal forlade San Francisco for at køre rundt i Californien.   

San Franciscos klassiske ikoner som Golden Gate, Alcatraz og Chinatown kombineret med byens andre farverige kvarterer giver San Francisco en helt speciel puls og stemning. En tur med de kabeltrukne sporvogne i de stejle gader er naturligvis et must ligesom en slentretur gennem Chinatown. Castro er de homoseksuelles højborg - et festfyrværkeri af regnbuefarver og højt humør. Haight Asbury er hippiernes San Francisco, og selvom ”Summer of Love” ligger mere end 40 år tilbage, er der stadig lidt ”Make Love, Not War”-stemning i Haight Asbury.

Overnatning i San Francisco.

San Francisco

Start med at danne jer et indtryk af, hvad den spændende by har at byde på, ved at tage en cykeltur langs vandet. Oplev de forskelligartede kvarterer, og se den berømte Golden Gate Bridge fra en lejet cykel (inkluderet). Kryds broen til Sausalito, hvorfra der er en spektakulær udsigt, og tag evt. færgen tilbage, hvilket bringer jer tæt forbi fængselsøen Alcatraz. Senere på eftermiddagen, når I har slappet lidt af, er det tid til at stige på cyklen igen og besøge nogle af byens berømte kvarterer og skjulte perler samt smage på maden fra et af de mange regionale køkkener. Besøg nogle af San Franciscos populæreste steder såsom Union Square og Fisherman's Wharf, og nyd en lækker middag på en restaurant i Chinatown eller Little Italy.

Overnatning i San Francisco.

San Francisco

Dagen i dag byder på en flot og spændende vandretur, som giver jer et unikt perspektiv på byen med den berømte bro. På ruten kan I møde lokale, som holder sig i form, går tur med hunden eller blot trænger til at komme lidt væk fra den travle by og nyde den flotte udsigt over bugten. Der er også mulighed for at se broen oppefra og nedefra - i fly eller båd.

San Francisco-området har mange forskellige naturskønne vandreruter, blandt andet i parken The Presidio, hvorfra der er en ubrudt udsigt over vandet, og ruten Batteries to Bluffs Trail, som fører jer tæt på den berømte Golden Gate Bridge. Sørg for at have kameraet klar, så I kan tage flotte billeder til at dele og gemme, før I rejser videre til den næste destination.

I kan også tage en udflugt op Muir Woods, der ligger bare lidt nord for San Francisco. Her vil I blive mødt af de gigantiske redwoodtræer, der synes at vokse helt op i himlen.  

Overnatning i San Francisco.

San Francisco - Santa Rosa - Sonoma-området (117 km)

Sørg for at komme afsted fra morgenstunden, for I har meget i skal opleve. Når I har afhentet jeres lejebil, lægger I San Francisco bag jer og begiver jer videre nordpå til Sonoma County, som er kendt for sine exceptionelle vingårde. Men inden I når så langt, skal I tilbringe eftermiddagen i Santa Rosa, som er et mekka for cykelentusiaster, hvor både verdenskendte professionelle cykelryttere og nybegyndere kører vejene tynde. Her er masser af muligheder for friluftsaktiviteter. Vi anbefaler at besøge vådområdet Laguna de Santa Rosa eller Trione-Annadel State Park, hvor I kan gå, vandre eller cykle ad nogle af de mange stier med udsigt til søer, den lokale flora og flere vingårde.

En anden velkendt aktivitet i området er at smage på vin. I kan komme til vinsmagning på de nærliggende vingårde Kendall-Jackson Wine Estate & Gardens og Matanzas Creek Winery. Her kan I få en rundvisning i vingårdens haveanlæg, smage på de forskellige vine eller lære, hvordan man sammensætter mad og vin.

Overnatning i Sonoma-området. 

Sonoma

Efter den første dag i Sonoma County fortsætter I ind i Sonoma Valley, som byder på oplevelser for enhver smag. Sonoma Valley har en spændende historie og er den perfekte destination for besøgende, som gerne vil vandre, cykle, fiske, spille golf og meget mere. Dan jer et overblik over området og de forskellige vingårde ved at cykle rundt på de fredelige veje i landlige omgivelser. Der ligger mere end ti vingårde inden for en afstand af 8 km, hvilket er oplagt til en dagsudflugt. Her kan I cykle rundt i et mageligt tempo med vinmarker til alle sider og udse jer de steder, I har lyst til at besøge.

Overnatning i Sonoma-området. 

Sonoma

Efter at have oplevet Sonoma Valley på to hjul er det nu tid til at kigge nærmere på nogle af dalens naturskønne perler på en gå- eller vandretur. I kan følge en af vandreruterne i Sugarloaf Ridge State Park, som også huser et af de største observatorier i det vestlige USA, I kan slentre en tur gennem Sonoma State Historic Park, hvor I kan besøge den gamle missionsstation Mission San Francisco Solano, eller I kan besøge Jack Londons Farm State Park og vandre blandt ruiner og vinranker.

I naturområdet Montini Open Space Preserve kan I tage en behagelig vandretur ad ruten Sonoma Overlook Trail, hvorfra der er en spektakulær udsigt over dalen. Sørg for, at I også når at besøge centrum i byen Sonoma, før dagen er omme. På Sonoma Plaza finder I vinsmagningsbarer, butikker, gallerier og restauranter med lokalt dyrkede råvarer på menuen.

Overnatning i Sonoma-området. 

Sonoma - Lake Tahoe (285 km)

I dag fortsætter I til Lake Tahoe, som ligger midt i Sierra Nevada-bjergene og er den største bjergsø i Nordamerika. Ved Lake Tahoe er der rig mulighed for oplevelser på cykel: For børnefamilier er der ruter ad fredelige, asfalterede veje, og for de mere erfarne motionscyklister er der masser af mountainbikeruter. Forest Bicyle Trail fører jer til de to smukke strande Pope Beach og Baldwin Beach. På turen ad de skovklædte stier kan I gøre et stop ved den restaurerede ejendom Baldwin Estate og besøgscenteret Forest Service Visitor Center, inden I vender om og cykler tilbage for at hvile ud før morgendagens aktiviteter.

Overnatning South Lake Tahoe.

Lake Tahoe

I dag skal I lade cyklerne stå og udforske nogle af Lake Tahoes utallige vandreruter til fods. Tre af de mest populære vandreruter er Fallen Leaf Lake-ruten, som bugner af vilde blomster i foråret og har et jævnt terræn, der gør den perfekt til børnefamilier, Skyline Trail, som nås via en svævebane (ikke inkluderet) og er velegnet til erfarne vandrere på udkig efter en spændende udfordring, og Rubicon Trail, som slynger sig langs søbredden og byder på rig mulighed for at tage flotte billeder.

Når I efter en aktiv formiddag og eftermiddag skal finde et sted at spise aftensmad, kan I vælge mellem et stort antal lokalt ejede restauranter, som byder på hver deres unikke indretning og specialiteter.

Overnatning South Lake Tahoe.

Lake Tahoe - Yosemite National Park - Mariposa (350 km)

I dag fortsætter I til Yosemite National Park, som er et af turens højdepunkter og en ikonisk destination for alle, der besøger USA. Yosemite National Park er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og dækker et areal på over 2.500 km2. Her kan I se et spændende dyreliv, spektakulære vandfald, gigantiske sequoiatræer og få en uforglemmelig oplevelse. Tag en let vandretur ad en af nationalparkens bedste vandreruter. En bred og jævn sti fører jer langs Yosemite Valley, hvor I i ro og mag kan nyde naturen og det smukke landskab.

Den smukkeste tur til Yosemite National Park er turen via Tioga Pass, der ligger i mere end 3.000 m højde - vær opmærksom på at Tioga Road normalt kun er åben fra maj/juni til november på grund af sne.  Denne rute er ca. 50 km længere. 

Overnatning i Mariposa (ca. 45 min. kørsel fra parken). 

Oplevelser i Yosemite National Park (150 km)

Efter gårsdagens flotte vandretur i Yosemite Valley har I endnu en dag til at nyde nationalparkens betagende og enestående natur. Vi anbefaler at tage den udfordrende, men smukke vandrerute Yosemite Falls Trail. Det er en af Yosemites ældste vandreruter, som fører til toppen af Nordamerikas højeste vandfald. Husk at tage masser af vand og snacks med, så I har energi til hele turen. Det er dog ikke nødvendigt at gå hele vejen til toppen for at nyde den fantastiske udsigt over Yosemite Valley, Half Dome og Sentinel Rock. Hav kameraet klar, så I kan tage flotte billeder, der er værd at dele.

Alternativt kan I tage med på en af de mange guidede ture i parken. 

Overnatning i Mariposa. 

Mariposa - San Francisco (287 km)

Fra Mariposa sætter I kurs mod vest og begiver jer tilbage mod San Francisco. Tilbring eftermiddagen langs kysten i Oakland, eller kør en omvej og besøg San Jose eller Silicon Valley, i den sydlige del af San Francisco Bay området, før I ankommer til hotellet i San Francisco.

Overnatning i San Francisco.

Hjemrejse San Francisco - Danmark (21 km)

Det er blevet turens sidste dag og I kører mod lufthavnen for at aflevere bilen, inden I sætter jer i flyet, for at flyve hjem.  Måske I lige kan nå at få shoppet lidt, i nogle af de mange gode butikker, inden turen går tilbage til Danmark.

I har selvfølgelig også mulighed for at forlænge turen med et par dage i San Francisco eller tage turen ned ad Highway 1, langs den imponerende Stillehavskyst, til Los Angeles.  

KORT

Vis på kort

GALLERI

PRISER

Fra 22.038 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-San Francisco retur
 • 11 hotelovernatninger (3 stjernede hoteller, ved Yosemite dog 2+)
 • 9 dages billeje inkl. forsikring
 • 1 dags cykelleje i San Francisco
 • Personlig elektronisk rejsehåndbog på dansk


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Billeje under opholdet i San Francisco (bil afhentes dag 4 morgen) 
 • Måltider
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

Denne tur er beregnet på standard hoteller.
Mod et tillæg kan turen også arrangeres på Superior hoteller. 

 

 

ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i San Francisco. Det er også muligt at lægge en ekstra nat ind på de steder, hvor I overnatter undervejs. 


 

FÅ ET TILBUD

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011