Nordvestlige vidundere

21 dages kør-selv-forslag i det nordvestlige USA og Canada

Enestående mulighed for at udforske det nordvestlige USA samtidig med, at I besøger de større byer og nationalparker. I starter med storbyen San Francisco og fortsætter gennem Nevada, Utah, Wyoming og Montana, krydser grænsen til Canada og slutter tilbage i Seattle.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem USAs og Canadas smukke landskaber.

Fra 16.508 kr.
pr. person i dobbeltværelse for 21 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
Maj - september

Startdag:
Daglig

Varighed:
21 dage/20 nætter

Længde:
4.580 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Dag for dag

 • Dag 1-2: San Francisco, Californien
 • Dag 3: San Francisco - Sacramento - South Lake Tahoe, Nevada (317 km)
 • Dag 4: South Lake Tahoe - Elko, Nevada (523 km)
 • Dag 5: Elko - Bonneville Salt Flats - Salt Lake City, Utah (434 km)
 • Dag 6: Salt Lake City - Jackson, Wyoming (491 km)
 • Dag 7: Jackson - Grand Teton National Park - West Yellowstone, Montana (204 km)
 • Dag 8: Yellowstone National Park, Montana
 • Dag 9: West Yellowstone - Missoula, Montana (457 km)
 • Dag 10: Missoula - Kalispell, Montana (190 km)
 • Dag 11: Kalispell - Calgary - Canmore - Banff, Alberta (551 km)
 • Dag 12: Banff National Park, Alberta
 • Dag 13: Banff - Glacier & Mount Revelstoke National Parks - Kelowna, British Columbia (483 km)
 • Dag 14: Kelowna - Vancouver, British Columbia (390 km)
 • Dag 15: Vancouver
 • Dag 16: Vancouver - Victoria, British Columbia (65 km)
 • Dag 17: Victoria - Port Angeles, Washington (36 km)
 • Dag 18: Port Angeles - Quinault, Washington (168 km)
 • Dag 19: Quinault - Seattle, Washington (248 km)
 • Dag 20: Seattle
 • Dag 21: Seattle

San Francisco, Californien

De første to dage er afsat til at udforske San Francisco, som har så meget at byde på. San Francisco er uden tvivl en af de smukkeste byer i USA, nem at overskue og let tilgængelig med sine fantastiske gader i centrum, der rejser sig i næsten umulige vinkler og en udsigt uden lige over byen, bugten og den fjerne horisont. ´

San Francisco er en kulturel og etnisk smeltedigel, som med tiden har udviklet sig til at være juvelen langs Californiens kyst. Et af byens berømte kendetegn er de kabeltrukne sporvogne, de så-kaldte cable cars, som I ikke må gå glip af at prøve.

Sporvognene er ikke blot et transportmiddel, men en attraktion i sig selv. Et andet af byens berømte kendetegn er Chinatown, den største Chi-natown uden for Kina, med dens farverige gader, eksotiske varer, silke, jade og fantastiske restauranter.

I kan også besøge Lombard Street med de dramatiske kurver, et af San Franciscos mest afbildede områder. Vejen ligger utrolig naturskønt og bugter sig fra Hyde Street ned til Leavenworth Street og har fået tilnavnet "verdens mest snoede vej" p.g.a. de ikke mindre end otte hårnålesving og et fald på 18% på kun nogle få hundrede meter. Og blot to blokke sydligere ligger San Franciscos stejleste gade, Filbert, der har en stigning på hele 31%.

Derudover kan man ikke sige San Francisco uden at sige Golden Gate Bridge, Fisherman's Wharf og Alcatraz, den tidligere fangeø. San Francisco er fuld af oplevelser, verdensberømte attraktioner og en uovertruffen beliggenhed ud til Stillehavet, der kan tage pusten fra de fleste.

San Francisco - Sacramento - South Lake Tahoe, Nevada (317 km)

Fra San Francisco går turen videre mod South Lake Tahoe, og I kan undervejs besøge Sacramento, Californiens hovedstad. Sacramento blev oprindelig opført som et forsyningscenter for guldgraverne ca. 1848, og allerede i 1854 fik byen status af Californiens hovedstad.

I Sacramento har I mulighed for at besøge California State Capitol and Museum, der både fungerer som sæde for regeringen og museum. I kan også tage på en guidet rundvisning på Guvernørs Mansion, det smukke victorianske palæ, der fra 1903-1967 har været hjem for ikke færre end 13 guvernører.

Dagens tur slutter i South Lake Tahoe på Nevada-siden. Lake Tahoe deles af staterne Californien og Nevada og ligger klemt inde mellem Sierra Nevada og Carson Range-bjergene. Søens klare, blå vand er en sjælden perle, der sammen med den skarpe luft og udsigten til bjerge og skove virker som en stor, naturskøn magnet på de fleste.

Lake Tahoe er verdens 10.-dybeste sø og hele vejen rundt søen ligger der den ene unikke by efter den anden, hvoraf den mest prominente er Incline Village med dyre boliger, spændende butikker og fritidsaktiviteter. Det er også her, man finder Lakeshore Drives 4 km lange strækning med multi-million-dollar ejendomme.

South Lake Tahoe - Elko, Nevada (523 km)

Før I forlader South Lake Tahoe, bør I tage en tur med Heavenly Valley Ski Resorts kabelbane. Kabelbanen består af "state-of-the-art-vogne", som med et snuptag fører jer fra South Shores downtown op i bjergene til Heavenly Resorts store observationsplatform, ca. 2.780 m o.h. med en forrygende udsigt over søen fra bred til bred.

Elko - Bonneville Salt Flats - Salt Lake City, Utah (434 km)

I dag skal I køre gennem et vildt fascinerende og fladt landskab på jeres vej fra Elko til Salt Lake City, når I kører gennem Bonneville Salt Flats State Park, resterne af den forhistoriske Lake Bonneville.

Området er offentligt tilgængeligt og udgør den største saltørken vest for Great Salt Lake, er ekstremt fladt og afspejler næsten jordens krumning perfekt. Et helt specielt syn, der ikke ses andre steder. Grundet det ekstremt flade landskab er det et ideelt sted at sætte hastighedsrekorder på alt, der har hjul under sig, og her er gennem tiderne sat rigtig mange - den første i 1914.

Salt Lake City - Jackson, Wyoming (491 km)

I dag har I tid at udforske Salt Lake City med dets berømte Mormon Temple Square, hvor det er muligt at få en guidet rundtur på tempelområdet. Og er I rigtig heldige, får I en dansk guide.

Byen blev grundlagt i 1847 af en gruppe mormonske pionerer anført af deres profet, Brigham Young, som flygtede fra fjendtlighed og vold i Midtvesten. Salt Lake City er hovedstad og den mest befolkningsrige by i Utah. Den første transkontinentale jernbane bragte megen velstand og økonomisk vækst til byen og gav den tilnavnet "Crossroads of the West". I dag blomstrer mineindustrien, og byen var i 2002 værtsby for Vinter-OL, og I har mulighed for at besøge den olympiske park eller en af de lokale kobberminer. I kan også tage ud til Great Salt Lake, der i dag udgøres af resterne af den enorme, fortidige Lake Bonneville, der er kendt for det meget høje saltindhold - og deraf navnet. Søen er den største mellem The Great Lakes og Stillehavet og den største saltvandssø på den vestlige halvkugle.

Turen slutter i dag i Jackson Hole, indbegrebet af ægte westernstemning og i sin tid en handels-station, hvor der blev handlet pels i stor stil. Her kan I fx besøge en lokal ranch og få et lækkert, traditionelt måltid mad og et Wild West Show, tage på en guidet tur på hesteryg eller sågar en tur i varmluftballon!

Jackson - Grand Teton National Park - West Yellowstone, Montana (204 km)

I forlader Jackson Hole og kører langs de storslåede Grand Teton Mountains, hvis største bjerg er Grand Teton på 4.197 m. Grand Teton er ikke det højeste bjerg i USA, men uden tvivl det bjerg, der vækker mest opmærksomhed, da det pludselig og abrupt rejser sig stejlt mod himlen i det relativt flade område. Bjergtinderne i Grand Teton Mountains er ofte dækket af sne og er et imponerende skue, der kan opleves fra en række gode udsigtspunkter.

I slutter i West Yellowstone, hvor I skal tilbringe de kommende to nætter. Yellowstone var verdens første nationalpark, der uden sammenligning er en naturoplevelse af de helt store. Et af højdepunkterne i parken er Old Faithful Geyser, der har fået sit navn på grund af dens punktlighed og forudsigelighed. Dens udbrud varer mellem 1-5 minutter og sprøjter 14-32.000 liter vand og damp op til 30-55 m i vejret.

Men Yellowstone er også kendt for sin store, vilde bestand af bisoner og den enorme sø Continental Divide, omkring 10.000 hydrotermiske aktiviteter og flere hundrede kilometer stier. I Yellowstone står attraktionerne i kø og kan matche ethvert andet sted i verden.

Yellowstone National Park, Montana

I har endnu en dag i Yellowstone, som har så ufattelig megen smuk natur at byde på, og har I lyst til en tur på hesteryg, er det en af de mest populære aktiviteter i parken. Her tilbydes alt fra to timers ridt til en hel dag ud i det smukke bagland. En anden populær aktivitet er sejlads på de mange vandveje og søer, der er offentligt tilgængelige. Og så er her et utal af gode vandrestier, men det er en god ide først at aflægge en rangerstation eller et visitor center et besøg for forslag, før I begiver jer ud på egen hånd.

Ud over den smukke natur er her også utallige lodges, historiske bygninger og visitor centers, I kan lægge vejen forbi. Mest berømt er nok uden tvivl Old Faithful Inn, der oprindelig stammer tilbage fra 1903-1904, men som i dag rummer både restauranter, forretninger m.m.

West Yellowstone - Missoula, Montana (457 km)

Vejen fra Yellowstone til Missoula går gennem tyndtbefolkede, bjergrige egne med kun lidt trafik. Undervejs passerer I Georgetown Lake, en populær turistattraktion både sommer og vinter.

I Missoula kan I overveje at besøge Rocky Mountain Elk Foundation Wildlife Visitor Center med dets spændende udstilling om områdets vilde dyr eller Historic Museum på Fort Missoula, der rummer mere end 22.000 udstillede genstande og giver et sjældent indblik i pionerernes liv i Montana.

Missoula - Kalispell, Montana (190 km)

Fra Missoula kører I til Kalispell, der ligger nær søen Flathead Lake, den største ferskvandssø vest for Mississippi. Fra centrum af Kalispell har I en flot udsigt til Glacier National Park med dens majestætiske, snedækkede tinder. Kalispell er en lille, men blomstrende by kendt for palæet Conrad Mansion fra det 19. århundrede med 26 originalt indrettede værelser, Tiffanyglas og 8 kaminer.

Kalispell - Calgary - Canmore - Banff, Alberta (551 km)

I dag krydser I grænsen mellem USA og Canada for at besøge nogle af de mest kendte byer i Canada, hvoraf første stop er Calgary. Byen blev grundlagt i 1875, da en lille del af Northwest Mounted Police slog sig ned ved floderne Bow og Elbow.

De byggede et fort og inden året var omme, havde flere hundrede nybyggere bosat sig i området. Calgarys økonomiske historie baserer sig på kvæg og olie, og byen har gennem årene udviklet en imponerende skyline, men samtidig bibeholdt sin "lilleby-charme" på grund af dens mange parker og udendørs rekreative områder. Og i 1988 var Calgary vært for Vinter-OL.

Fra Calgary går turen videre mod Banff med mulighed for et kort stop i Canmore, der blev grundlagt i 1880'erne som samlingspunkt for de kulminer, der sørgede for kul til Canadian Pacific Rail-roads transkontinentale tog, efterhånden som de klatrede op over Rocky Mountains. På Canmore Museum kan I få hele den spændende historie fortalt. Den gamle bykerne befinder sig på en ø i Bowfloden med hyggelige forretninger, pubber, restauranter og modeforretninger.

I slutter i Banff i Banff National Park, hvor I skal tilbringe de kommende to nætter.

Banff National Park, Alberta

Banff National Park blev grundlagt i 1885 efter opdagelsen af Cave and Basin Hot Springs og er Canadas ældste og mest berømte nationalpark. Parken er på 6.641 km2 og rummer bl.a. den verdenskendte Lake Louise. Her er en helt særegen geologi, forrevne bjerge, gletsjere, alpine græs-sletter, søer, mineralske hot springs, dybe canyons og hoodoos (eroderede klippeformatio-ner/søjler). Og så er her ikke færre end 53 arter pattedyr inklusive elg, bighorn sheep, bjørn, ulv, prærieulv, karibu og puma.

Castleguard Caves er Canadas længste grottesystem og ligger i det fjerne nordvestlige hjørne af parken. Cave and Basin National Historic Site i Banff fortæller historien om Canadas nationalparker med interaktive displays og udstillinger. Men med parkens brølende vandfald, isblå gletsjere, farverige blomsterenge og imponerende panoramaer, hvad vej man end vender sig, er der ingen tvivl om, at Banff National Park bedst opleves til fods i naturen. Ønsker I en guidet tur, kan det også lade sig gøre, da her er et utal af firmaer, der tilbyder en- og flerdagsture med bus, cykel, ski og meget mere.

Banff - Glacier & Mount Revelstoke National Parks - Kelowna, British Columbia (483 km)

På vej til Mount Revelstoke kører I gennem nogle helt fantastisk naturskønne områder - Mount Revelstoke og Glacier National Park. Mount Revelstoke og Glacier National Park er indbegrebet af den naturlige skønhed og historien om Columbia Mountains. Rogers Pass National Historic Site ligger i hjertet af Glacier National Park og fortæller historien om Rogers Pass og dets rolle som det mest betydningsfulde bjergpas i canadisk historie.

Bjergene i Columbia Mountains er stejle og dalene smalle og lidt af en udfordring for de, der vil hike. Parkerne er hjemsted for mange vilde dyr og planter, og I kan fx besøge Rogers Pass Information Center, hvor I kan få informative brochurer om bl.a. parkerne og deres dyreliv.

I fortsætter til Kelowna, der er et af de hurtigst voksende områder i Canada. Byen ligger lige ud til den enorme sø Okanagan Lake og er centrum for et betydeligt frugt-, vin- og grønsagsområde. Kelowna er kendt for det solrige vejr og aktiviteter, et populært sted for golfentusiaster og de, der holder af vandsport. I centrum af byen er der et hyggeligt bymiljø med forretninger, gallerier og cafeer. Kelownas stolthed er dog den smukke bypark, der har en næsten 1 km lang sandstrand, og ved den nordlige ende kan man bl.a. leje både, lære at stå på vandski, parasaile, tage på guidede bådture på søen og meget mere.

Kelowna - Vancouver, British Columbia (390 km)

I lægger Kelowna bag jer og fortsætter til verdensbyen Vancouver, hvor I skal tilbringe de næste to nætter. Dette giver jer lidt ekstra tid til at udforske denne specielle og helt utrolig smukt beliggende by som kun få andre i verden.

Vancouver har en af de største og smukkeste byparker i verden, Stanley Park, hvor det bl.a. er muligt at tage på en times hestekørsel, som bringer jer gennem skoven, langs Burrard Inlet, forbi cricketbaner, rosenhaver og sidst men ikke mindst havens overlegne samling totempæle.

I kan også besøge Vancouver Aquarium med sit rige dyre- og planteliv, spændende shows med spækhuggere, hvidhvaler og delfiner. Og til aften kan I passende slutte af på en af de mange hundrede lækre seafoodrestauranter, Vancouver også byder på.

Vancouver

Mulighederne for at udforske Vancouver i dag er mange, men I bør unde jer selv en tur til West End med den livlige shoppinggade Robson Street, hvor mode er i højsædet.

Hvert eneste gadehjørne byder på en cafe eller en spændende forretning, der bare venter på at blive opdaget. I bør også se Capilano Suspension Bridge, der oprindelig stammer fra 1889, og Regional Park med verdens største private samling totempæle, demonstration af udskæring af totempæle, hikingspor, to restauranter og en souvenirshop.

I kan også besøge Dr. Sun Yat-sen Classical Chinese Garden, der er opført i autentisk stil fra Mingdynastiet og især kendt for at være den første af sin slags opført siden det sene 1500-tal. Alt er bygget op af omhyggeligt placerede sten, træer, planter og vand - alt sammen uden brug af skruer, søm eller el-værktøjer. Og så går Yin-Yan-princippet igennem i hele haven.

Vancouver - Victoria, British Columbia (65 km)

Fra Vancouver skal I blot køre en kort strækning, før I når til Victoria, hovedstaden i British Columbia med ca. 300.000 indbyggere. Byen er ikke opkaldt efter den engelske dronning Victoria for ingenting - det er den mest engelske by i Canada med typisk engelsk kultur, dobbeltdækkerbusser, pubber, eftermiddagste og forretninger fulde af tweed og porcelæn.

Tempoet i Victoria er lavere end i Vancouver, og her hersker en dejlig afslappet og hyggelig atmosfære, og byen opleves bedst til fods. Der er så meget at se og opleve i Victoria lige fra Inner Harbour og hvalsafari til Butchardt Gardens med sine mere end 1 million blomster og planter fra 700 arter.

Victoria - Port Angeles, Washington (36 km)

Dagen starter med en færgetur over Straight of Juan de Fuca til Port Angeles, byen der udgør det nordlige hjørne af Olympic National Park i Washington.

Olympic National Park omtales ofte som "tre parker i en", da den omfatter tre markant forskellige økosystemer fra forrevne, gletsjerklædte bjerge til mere end 100 km vild kystlinje mod Stillehavet til de storslåede, gamle tempererede regnskove. Da der ikke skal køres så langt i dag, bør I bestemt tage til Hurricane Ridge med den helt enestående udsigt over bjergene i Olympic National Park inklusive Mount Olympus (2.428 m) og stoppe ved visitor center og tage på en af deres populære vandreture.

I selve Port Angeles afholdes der med mellemrum koncerter på kajen, hvilket er en helt speciel oplevelse. Og hvis I vil vide mere om livet og kulturen i Port Angeles, er det oplagt at aflægge Museum of the Clallam Historical Society et besøg.

Port Angeles - Quinault, Washington (168 km)

Fra naturskønne Port Angeles går turen videre gennem ikke mindre naturskønne områder til Quinault, der også ligger i Olympic National Park.

Quinault ligger ved bredden af Lake Quinault i det vestlige Washington, og selv om byen har sit eget byliv med forretninger, restauranter, museer etc., er den mest kendt for sine overnatningssteder for de, der besøger Lake Quinault og den sydlige del af parken. De mest populære aktiviteter i området er hiking, cykling, bådsejlads, fisketure guidede ture - eller ren og skær afslapning på lodgen.

Quinault - Seattle, Washington (248 km)

Turen nærmer sig sin afslutning og sidste del af rejsen går til Seattle. Seattle er kendt som Emerald City (den smaragdgrønne by) på grund af det smaragdgrønne vand, som omgiver byen. Byen ligger utrolig naturskønt på en smal landtange mellem Puget Sound og den næsten 30 km lange Lake Washington og med de savtakkede Olympic Mountains mod vest og de vulkanske toppe fra Cascade Range mod øst. Så bliver det ikke meget bedre!

Det meste af det moderne Seattle opstod i 1962 under den første verdensudstilling, hvorefter byggeriet nærmest eksploderede; Space Needle, Seattle Center, Coliseum og andre vartegn så dagens lys sammen med udviklingen af byens parker, veje og andre transportsystemer. Et andet af byens attraktioner er havnefronten med forretninger, restauranter og Seattle Aquarium, Odyssey Maritime Discovery Center og Ye Olde Curiosity. I kan også besøge Museum of Glass, Hot Shop Amphitheater eller Bridge of Glass.

Seattle

I har hele dagen til at gå på opdagelse i Seattle, og et godt sted at starte er Space Needle, det 184 m høje udsigtstårn, der blev bygget i 1962. Her har I mulighed for at tage turen 159 m op i de udvendige elevatorer, som i sig selv er turen værd, til udsigtsplatformen med en helt forrygende udsigt over byen, Mount Rainier, Olympic Mountains og Cascade Range. Og har I lyst til et museumsbesøg, kunne det fx være Experience Music Project, et anderledes rock 'n' roll-museum, der oprindelig blev opført til minde om bysbarnet Jimi Hendrix, men som hen ad vejen udviklede sig til også at omfatte hele den nordvestlige rock og historien om den amerikanske mainstream-musik.

Museet er fyldt med interaktive rum, hvor man får mulighed for selv at spille guitar, trommer og flere andre instrumenter. Andre udstillinger fokuserer på guitarens historie og har nogle af de første elektriske guitarer fra starten af 1930'erne.

I kan også besøge Pike Place Market, der åbnede den 17. august 1907 - et af de ældste markeder for friske fisk og grønsager og en stor attraktion med fiskehandlere, der kaster deres fangst af krabber, laks, rejer og hummere fra person til person under råb og sang. Smagsprøver deler de såmænd også gerne ud af, så det er bare at holde sig til, hvis man er til friskfanget fisk.

Trænger I til at hvile benene lidt, er det oplagt at nyde en kop kaffe på den første Starbucks, der åbnede på Pike Place Market i 1971. Og efter en lang dag til fods kan I tage en afslappende tur med båd og nyde byen lidt på afstand fra havsiden.

Kort

Vis på kort

Galleri

Pris

Fra 16.508 kr.

Prisen inkluderer

 • 20 hotelovernatninger
 • 3 ugers billeje inkl. forsikring
 • Elektronisk udgave af en personlig rejsehåndbog på dansk


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybillet
 • Måltider
 • Entre til nationalparkerne
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Gebyr for envejsleje på bil ca. 300 USD + skatter og afgifter

 

Om rejsen

Der kan vælges mellem følgende hotelkategorier:
Standard og Superior.

+ børn: Overnatning for 2 børn under 16 år uden ekstra opredning er inkluderet.

Personlig rejsehåndbog
Inden afrejse får I en elektronisk rejsehåndbog tilsendt, som beskriver jeres kør-selv-ferie og oplevelser undervejs.

Ønsker I at få rejsebogen på trykt i stedet for elektronisk, er det muligt mod et tillæg på 355 kr.

ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i storbyen Seattle eller starte med et par dages storbyferie i fascinerende San Francisco.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Intern kommentar

salgsinfo

Leverandør: Travalco

Travalco kalder turen: Gems of the Northwest

Kode for 2018: S8SFO120

Tjek evt. om vejene i og til/fra Yellowstone er åbne i ydersæsonen på: https://www.nps.gov/yell/planyourvisit/parkroads.htm


2018 priser

Udregning:
Standard-tur FRA:
Net 1.648 usd/ brutto 2.060 USD pp

Billeje - 3 uger grp b:
Brutto 829 USD = 415 usd pp

I alt FRA 2.475 USD pp i dbl.vær.