Oregon & Washington incl. cruise til Alaska

18 dages kør-selv og cruise forslag i staterne Oregon, Washington og Alaska

Her er natur i verdensklasse. Store skove med gigantiske nåletræer tilsat en dramatisk kyst langs Stillehavet og inde i landet dybe, blå søer og høje bjerge med sne på toppen og et par vibrerende storbyer. Det er essensen af en kombineret kør-selv og cruise ferie i USA's nordvestlige hjørne. 

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse på USAs imponerende vestkyst. 

Fra 20.119 kr.
pr. person i dobbeltværelse for 11 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje plus 7 nætters krydstogt inkl. helpension, stort aktivitetsprogram, international underholdning og drikkepenge ombord.

Rejseperiode:
Maj - september 

Startdag:
Tirsdag og skibet afsejler fredag (dag 11).

Varighed:
18 dage/17 nætter

Længde:
2.380 km
 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Dag for dag

 • Dag 1: Seattle, Washington
 • Dag 2: Seattle - Port Angeles, Washington (225 km)
 • Dag 3: Port Angeles - Astoria, Oregon (385 km)
 • Dag 4: Astoria - Coos Bay, Oregon  (370 km) 
 • Dag 5: Coos Bay - Crater Lake, Oregon (275 km)
 • Dag 6: Crater Lake - Bend, Oregon (150 km)
 • Dag 7: Bend - Portland, Oregon (265 km)
 • Dag 8: Portland
 • Dag 9: Portland - Yakima, Washington (300 km)
 • Dag 10: Yakima – Wenatchee, Washington (170 km)
 • Dag 11: Wenatchee – Seattle og afrejse med krydstogtsskib (240 km)
 • Dag 12: På havet

 • Dag 13: Inside Passage + Juneau, Alaska

 • Dag 14: Skagway, Alaska

 • Dag 15: Tracy Arm Fjords & Glacier, Alaska

 • Dag 16: På havet

 • Dag 17: Victoria, British Columbia 

 • Dag 18: Skibet returnerer til Seattle, Washington

 

 

 

 

 

Seattle, Washington

Få amerikanske storbyer ligger så smukt som Seattle ud til Puget Sound og med udsigt til tre bjergtoppe. Samtidig er Seattle en rigtig trendsætterby, fyldt med iværksættere, der har skabt nogle af verdens mest kendte brands, bl.a. Microsoft og Starbucks Coffee.

Er I morgenfriske, så gå ned og oplev det berømte Farmers Market. En anden måde at opleve Seattle på er fra en af byens utallige kaffebarer: Vælg mellem enten Starbucks eller konkurrenten Seattles Best. Når I har drukket kaffe, så tag Seattles berømte Monorail ud til foden af vartegnet Space Needle, hvorfra I kan se ud til nogle af de oplevelser, der ligger og venter på jer de kommende dage.

Seattle - Port Angeles, Washington (225 km)

Nu starter turen ud i den frodige Washington State. Men inden naturen for alvor åbenbarer sin skønhed, skal I lige syd om Puget Sound via Tacoma og Olympia, hvor U.S. 101 starter, som er den vej, I skal følge de kommende dage. I takt med at I atter kører nordpå ud på Olympic-halvøen, bliver naturen smukkere og vildere.

Dagens destination er den hyggelige by Port Angeles, men inden I kommer til byen, bør I tage den første afstikker ud i Olympic National Park og køre op til Hurricane Ridge i 1.500 meters højde, det højeste punkt man kan komme op til med bil på Olympic Mountain. Heroppe blæser det, og måske ligger der endda sne endnu. Men smukt, det er der.

Vælger I Superior overnatningen fortsætter I endnu 140 km til vestkysten og bor i Kalaloch. 

Port Angeles - Astoria (385 km)

Stå tidligt op, for der venter jer adskillige smukke naturoplevelser i dag og en fantastisk køretur rundt på Olympic-halvøen med afstikkere ind i Olympic National Park. Er I friske på en varm dukkert, så tag en pause i Sol Doc Hot Springs, et kursted, der udnytter det varme vand, som pibler frem fra varme kilder i undergrunden.

Længere nede ad U.S. 101 må I ikke snyde jer selv for en afstikker til Hoh Rain Forest, en tempereret regnskov dybt inde i parken, hvor det regner næsten hele året, og hvor træerne pga. fugtigheden er fyldt med moslignende vækster. Og så kan I glæde jer til en meget smuk strækning af U.S. 101, hvor I kører på kanten af Stillehavet med direkte havudsigt. Senere fører ruten jer længere ind i landet forbi tømmerbyen Aberdeen, og finalen er en tur over den 6,6 kilometer lange Astoria Bridge ved Columbia-flodens udmunding i Stillehavet, der også markerer grænsen mellem Washington og Oregon. Selve Astoria er en hyggelig og meget smukt placeret havneby med Stillehavet og Columbia-bugten som de nærmeste naboer.

Astoria - Coos Bay (overnatning standard 370 km) / Gleneden Beach, Oregon (overnatning superior 190 km)

Den ene hyggelige kystby efter den anden ligger på turen videre ned langs Oregons Stillehavskyst. I følger fortsat U.S. 101, og der er masser af muligheder for at tage små pauser undervejs og gå ned på stranden.
 
Der ligger adskillige state parks med store klitter og adgang til kysten langs hovedvejen. I kører gennem Newport, en hyggelig havneby med adskillige restauranter langs havnefronten - og en ganske imponerende bro over indsejlingen til havnen - broen er naturligvis byens vartegn.

Lidt længere nede ad kysten, lige inden I kommer til byen Florence, ligger en af de mere bemærkelsesværdige lokaliteter på strækningen, Sea Lion Caves, der som navnet antyder, er hjemsted for utallige søløver. Dagens tur ned langs Oregons kyst slutter i tømmerbyen Coos Bay.
 

Coos Bay / Gleneden Beach - Crater Lake, Oregon (overnatning standard 275 km / overnatning superior 460 km)

I forlader nu kysten for at køre ind i landet og sætter kursen østover mod Crater Lake. Crater Lake er helt bogstaveligt et brag af en sø, hvis oprindelse er vulkanen Mount Mazama, som kollapsede for cirka 7.000 år siden. Siden har smeltevand fyldt det gamle vulkankrater op. Crater Lake er den dybeste sø i USA med en dybde på 594 meter på det dybeste sted. Samtidig er Crater Lake berømt for sit klare og dybblå vand, der kombineret med det cirkelrunde krater har gjort søen til et af de mest populære udflugtsmål i Oregon.

 

Crater Lake - Bend, Oregon (150 km)

Efter et par dage med relativt lange distancer sættes tempoet lidt ned på dagens etape, der giver mulighed for at bruge lidt ekstra tid ved Crater Lake. Fra Crater Lake går turen op gennem det centrale Oregon, der er ganske rig på skov og med mulighed for en afstikker til Newberry Volcano National Monument og Lava Lands lige syd for byen Bend, hvor man kan komme ned i nogle størknede lavatunneller.

Bend - Portland, Oregon (265 km)

I dag krydser I gennem det nordlige Oregon på vej mod metropolen Portland. Undervejs kommer I gennem indianerreservatet Warm Springs, og længere nordpå kører I gennem noget af Oregons både skovrige og bjergrige natur øst for Portland – med flere muligheder for pauser og vandreture undervejs – inden I når frem til Portland.

Portland

Portland er Oregons vitale kraftcenter – en by fyldt med ungdommelig energi og selvbevidsthed. Portland er bl.a. berømt for sin meget velfungerede offentlige transport, der inkluderer en række gratis sporvognslinjer i den indre by. Desuden er Portland helt skandinavisk i sin tilgang til cykelkultur med cykelstier og cykelbaner i downtown. Endelig er Portland berømt for sine mange mikrobryggerier, så der er aldrig langt til en god, velskænket lokal øl.

Oregon er som bekendt også en stor vinstat, og med stolte traditioner inden for både øl og vin ligger det lige for, at Portlands restaurantscene også har masser at byde på. Så nyd en herlig dag i Oregons største by og føl selv, hvordan den skandinaviske tilgang til livet slår igennem i Portland.

VIDSTE DU...
Portland i Oregon er noget så usædvanligt som en ”skandinavisk” millionby i USA. Portland har et ganske fintmasket net af offentlig transport med bl.a. sporvogne, som det er gratis at benytte i downtown. Vil du hellere køre rundt på to hjul, er Portland en af de mest cyklistvenlige byer i USA. Læg hertil en skøn placering lige ned Columbia-floden, der udgør grænsen til Washington State, adskillige mikrobryggerier over alt i byen og masser af muligheder for shopping i en stat, der ikke opkræver sales tax. Du handler med andre ord momsfrit i hele Oregon. Hvad mere kan du forlange?
 

Portland - Yakima, Washington (300 km)

Fra Portland går det tilbage til Washington State, hvor I følger Columbia-floden på nordsiden gennem et meget frodigt landskab med masser af landbrug og frugtplantager – og med udsigt til Oregon på den modsatte flodbred. Ved byen Maryhill kan I opleve en amerikansk kopi af Stonehenge i England, og herfra fortsætter I nordpå til byen Yakima, der er et af de store centre for vinproduktion i Washington State. Her er der rig mulighed for at smage på varerne hos de lokale vinproducenter, der gerne fortæller om deres kærlighed til deres vin.

Yakima – Wenatchee, Washington (170 km)

Mount Rainier er den bjergtop, der er mest markant med store mængder sne og is på toppen, når man kigger hele horisonten rundt fra Seattle. Mount Rainier betragtes som en af de farligste vulkaner i USA, da den kan forårsage massive ødelæggelser, når den går i udbrud – hvilket der dog ikke er nogen indikationer på skulle være nært forstående. Med andre ord, en vulkan og en bjergtop på 4.392 meter højde, der på en gang er fascinerende og respektindgydende. Derfor anbefaler vi, at I lægger vejen forbi Mount Rainier, når I nu er i området. Besøgscentret i Mount Rainier National Park ligger på østsiden af bjerget.

Fra Mount Rainier kan I enten vælge at køre retur til Seattle og tage en ekstra dag i den spændende storby eller sætte kursen tilbage mod Yakima og køre nordpå mod byen Wenatchee gennem det skovrige område Wenatchee National Forest.

Wenatchee – Seattle (240 km)

Dagens køretur byder på en naturskøn og smuk rute ind mod Seattle. Undervejs kan I tage et stop i den historiske by Cashmere, der fortæller om livet som nybygger i 1800-tallet. Også den hyggelige og tidligere stations- og tømmerby Leavenworth indbyder til et stop med sin charmerende bykerne. Herfra går det mod Seattle ad den kønne og skovrige hovedvej U.S. 2, inden I returnerer til Seattle, hvor kør-selv-ferien slutter – eller tag videre ud på andre oplevelser.

Krydstogt til Alaska

Oplev verdenklasse natur i USA største stat. Når skibet Ovation of the Seas sejler ud fra Seattle, er kursen sat til store naturoplevelser i det nordvestlige USA. Oplev Inside Passage, Juneau og Skagway krydret med gletsjere og fjorde, og når skibet ligger i havn venter flere oplevelser på land. 

             Destination                                          Ankomst             Afsejling
Dag 11   Seattle, Washington                                    -                        16.00
Dag 12   På havet                                                      -                            -                            
Dag 13   Inside Passage, Alaska                               -                            - 
Dag 13   Juneau, Alaska                                        12.00                    21.00
Dag 14   Skagway, Alaska                                      07.00                   20.30
Dag 15   Tracy Arm Fjords & Glacier, Alaska         07.00                   12.00
Dag 16   På havet                                                       -                            -  
Dag 17   Victoria, British Columbia                         09.00                   18.00
Dag 18   Seattle, Washington                                 06.00                        -

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 20.119 kr.

Prisen inkluderer

 • 10 hotelovernatninger
 • 10 dages billeje inkl. forsikring
 • Elektronisk personlig rejsehåndbog på dansk for kør-selv-turen
 • 7 nætters krydstogtsrejse i indvendig kahyt inkl. helpension, stort aktivitetsprogram, international underholdning og drikkepenge ombord


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybillet
 • Måltider
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Entre til nationalparkerne

 

Om rejsen

Personlig rejsehåndbog
Inden afrejse får I en elektronisk rejsehåndbog tilsendt, som beskriver jeres kør-selv-ferie og oplevelser undervejs.

Ønsker I at få rejsebogen på trykt i stedet for elektronisk, er det muligt mod et tillæg på 235 kr.

Mulige opgraderinger:
- kontakt os for pris

På kør-selv-turen kan der vælges  mellem hotelkategorierne Budget, Standard og Superior.  

På krydstogtet kan der vælges mellem en lang række forskellige kahytskategorier. 

ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i storbyen Seattle.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

 

Få et tilbud

Intern kommentar

salgsinfo

Leverandør: Travalco

Turnavn: FDM - Storslået natur i Oregon og Washington   

Kode for 2019: SD9...

Standard fra 949 USD net
Superior fra ... afv

Alle priser ligger på videnportalen

---

Udregning:
Standard-tur FRA:
Net 949 usd/ brutto 1.186 USD pp

Billeje - 10 dage grp A:
Brutto 408 USD = 208 USD pp

I alt FRA 1.394 USD pp i dbl.vær.

---

RCCL cruise 8 dage/7 nætter med Ovation of the Seas.

Afrejse 13sep, indvendig kahyt pris fra 9705 kr pp = ca. 1.505 USD

---

I alt 1394 USD + 1505 USD = 2.899 USD pp i DBL.