Highway 1 inkl. cykelferie i Santa Barbara & Santa Ynez Valley

10 dage i det sydlige californien med kør-selv og guidet Cykelrundrejse

Turen fra San Francisco til Los Angeles på Highway 1 i Californien er en af verdens smukkeste kyststrækninger, så giv jer god tid og nyd udsigten. I Santa Barbara skiftes bilen ud med en cykel for at opleve den smukke amerikanske Riviera fra en cykelsaddel. I kommer på en sanselig rejse igennem de anerkendte vinområder i Santa Ynez Valley og kan nyde havbrisen langs den spektakulær stillehavskyst og Santa Barbaras gyldne strande. En rejse, der vil byde på delikat cuisine, sofistikerede vine, kultur og vidunderlige landskaber.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse ad imponerende Highway 1. Cykelturen er med lokale rejseledere og har fast program i de 6 dage turen varer.  

Fra 19.960 kr.
pr. person i dbl.vær. for kør-selv ferie med 4 overnatninger og billeje samt cykelrundrejse med lokale rejseledere inkl. cykel og 5 overnatninger, mange måltider og meget mere.

Afrejsedatoer i 2018:
4. april
9. maj
13. juni
4. juli
5. september
3. oktober

Varighed:
10 dage / 9 nætter

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

cykelferie - Brug benene og tag på nye oplevelser.

De guidede cykelture i USA foregår i mindre grupper, og de daglige cykelture er nøje tilpasset de udvalgte oplevelser i lokalområdet. Turens 2 guider er lokalkendt og hjælper med alt fra indstilling af cykler til frokost og forfriskninger undervejs, og så sørger de for jeres bagage bliver transporteret fra sted til sted.

Undervejs er der indlagt stop til oplevelser og måltider - og der er mulighed for en picnic i det grønne. Når dagens etape er slut venter et dejligt ophold og en god nats søvn i skønne omgivelser på historiske Inns og hoteller, lækre resorts eller lodges - og der er god tid til hygge og afslapning.

Med dagsruter på mellem 2 og 5 timers cykling kan alle være med. Ofte er der mulighed for at vælge mellem en kort og en længere rute, så er benene gode den ene dag, er det oplagt at hoppe på den længere tur, mens valget dagen efter måske ender på den kortere rute. Der er også mulighed for en dag at køre med i følgebilen, hvis der skulle blive behov for det. På nogle længere strækninger bliver hele gruppen kørt i bil, så I lettere kommer frem til nye spændende områder.
 

Dagsprogram

Dag for dag

Dag 1: San Francisco
Dag 2: San Francisco – Monterey (190 km)
Dag 3: Monterey – San Simeon (155 km)
Dag 4: San Simeon - Santa Barbara (225 km)
Dag 5: Transport fra Santa Barbara til Solvang, hvor cykelturen starter (Overnatning Solvang)
Dag 6: Cykeltur, Los Olivos / Ballard Canyon Road / Foxen Canyon Road (Overnatning Solvang)
Dag 7: Cykeltur, Santa Ynez / Happy Canyon / Winery Picnic (Overnatning Solvang)
Dag 8: Cykeltur, Hope Ranch / Goleta Beach State Park / Sunset Sail (Overnatning Solvang)
Dag 9: Cykeltur, Montecito / Andress Clark Bird Refuge / Carpinteria (Overnatning Solvang)
Dag 10: Santa Barbara - Los Angeles (155 km)
 

San Francisco

Dagen er til fri disposition i San Francisco, og der venter jer masser af oplevelser. Gå fx en gåtur langs den verdensberømte Fisherman’s Wharf med dens mange restauranter, og hvor I kan nyde udsigten over Golden Gate Bridge. Når I har fået nok af løjerne på Fisherman’s Wharf, så snup den kabeltrukne sporvogn op gennem San Franciscos stejle gader.

Når I kommer til endestationen tæt ved Union Square, er I midt i San Francisco, og derfra er der ikke langt til San Franciscos berømte Chinatown, hvor I kan købe alle mulige souvenirs og kinesiske specialiteter. Snup fx jeres frokost eller aftensmad på en af restauranterne i Chinatown. Andre muligheder i San Francisco er en tur til fængelsøen Alcatraz eller en sejltur rundt om Alcatraz med tilhørende middag om bord.

San Francisco - Monterey (190 km)

Nu går turen så af sted sydover fra San Francisco, og I kan roligt spænde sikkerhedsbæltet og gøre klar til at nyde udsigten, for allerede på første dag er der masser af udsigt over Stillehavet. Undervejs bør I tage et stop i Santa Cruz, en hyggelig kystby med en stor, gammel boardwalk ved stranden med tilhørende forlystelsespark. Prøv fx en tur i den gamle trærutsjebane The Big Dipper.

I Monterey skal I naturligvis opleve den berømte Cannery Row med de gamle sardinfabrikker, kendt fra John Steinbecks romaner. Her finder I også et af USA’s bedste akvarier, Monterey Bay Aquarium, med fisk fra Stillehavet ud for Monterey. Slut evt. dagen af med en tur langs 17 Mile Drive i den sydlige ende af byen, millionærernes paradis, hvor nogle af verdens dyreste golfbaner og villaer ligger. Vejen lukkes ved solnedgang, og der skal betales entre, men turen er alle pengene værd.

Monterey - San Simeon (155 km)

Stå tidligt op, for i dag skal I ud på en af verdens smukkeste køreture, så hav god tid til at nyde oplevelserne. Start dagen med et smut rundt om den charmerende by Carmel, lige syd for Monterey. Her var Clint Eastwood borgmester i slutningen af 80’erne, og byen er på mange måder som hentet ud af en film med sin charmerende strand, hvor områdets velhavere lufter hund eller tager et morgenbad i Stillehavet.

Lige syd for Carmel begynder klippekysten at skyde i vejret, og nu kører I langs de stejle klippesider på kanten af Stillehavet med en fantastisk udsigt. Det ene udsigtspunkt afløser det andet, mens vejen følger klippekystens kurver ned til Big Sur. Længere mod syd flader landskabet ud igen, og så dukker Hearst Castle op, avismillionæren William Randolph Hearsts sommerslot bygget i middelhavsstil, som I bør afsætte mindst tre timer til. Fra Hearst Castle kører I igen ud til kysten, hvor I overnatter i San Simeon.
 

San Simeon - Santa Barbara (225 km)

Fra San Simeon går turen videre sydpå forbi hyggelige kystbyer som Cambria og Morro, alt imens I kommer gennem Californiens store frugtplantager med rig mulighed for at købe frisk frugt og grønt fra boderne langs vejen.

Er I til vin, så kan I lave en afstikker og besøg en af vingårdene i den nærliggende Santa Ynez Valley, hvor fx Sunstone Winery ligger i de smukkeste omgivelser og tilbyder vinsmagning af de lokale produkter.

Ude ved kysten venter Santa Barbara, en af Californiens mest mondæne kystbyer med en fantastisk strandpromenade, masser af spændende butikker – og ikke mindst Santa Barbara Mission, en af de smukkeste og mest velbevarede gamle spanske missionsstationer i Californien.

Transport fra Santa Barbara til Solvang, hvor cykelturen starter (Overnatning i Solvang)

I starter dagen med at aflevere bilen og gøre klar til cykelferien. Fra Santa Barbara bliver I transporteret til Solvang, den unikke gamle landsby, hvor cykelturen starter. Solvang er en gammel dansk koloni og kendt som USA's danske hovedstad, så her venter et interessant møde med den amerikanske fortolkning af dansk kultur; noget der ikke kan undgå at få jer til at trække lidt på smilebåndene. Den danske koloni i Californien, blev grundlagt i 1911. Byen er helt sin egen med bindingsværkshuse, storke på taget og en model af Rundetårn. Det lyder meget amerikansk, men Solvang er faktisk et stykke danmarkshistorie, der bl.a. fortælles på det danske museum i byen, Elverhøj Museum.De seneste år har byen dog også markeret sig som en attraktiv mad & vin-destination, da den er et fint udgangspunkt for en sanselig rejse gennem Californiens frodige vinområde.

kl. 15.30 mødes I med jeres rejseledere til orientering om turen, hvorefter I begiver jer ud på en skøn lille opvarmningstur til Nojoqui Falls og jeres første møde med den smukke californiske natur. Aftenen byder på en velkomstreception med vin og ost og en fællesmiddag i hotellets velrenommerede restaurant Mad & Vin.   

Overnatning: The Landsby
Måltider: Middag
Cykelrute: 6 miles

Cykeltur: Los Olivos / Ballard Canyon Road / Foxen Canyon Road (Overnatning i Solvang)

I skal ikke langt ud af byen, før I befinder jer midt i et bølgende landskab med sirlige vinranker og bjergtagende udsigter. Turen i dag går ad den sceniske Ballard Canyon Road igennem det anerkendte American Viticulture Area (AVA), hvor Syrah-druen er den mest prominente. I glider igennem det skønne landskab ad den smukke bugtende Foxen Canyon Road, hvor vinmarkerne fortsætter så langt øjet rækker. I kan vælge at cykle en lidt længere tur eller sætte tempoet ned og besøge en af vingårdene og smage på de lækre vine. I den charmerende by Los Olivos venter der en delikat frokost med lokale råvarer.

På hjemturen holder I en forfriskende pause på Blackjack Ranch, hvor I kan slappe af i deres indbydende tasting room og prøve vingårdens fremragende vine lavet på en blanding af Syrah og Bordeaux.

Middag i Solvang er på egen hånd; I kan fx kaste jer over byens mange specialiteter som Smorgasbord eller ærtesuppe serveret i spiselig brødskål.

Overnatning: The Landsby
Måltider: Morgenmad og frokost
Cykelrute: 12 eller 24 miles

Cykeltur: Santa Ynez / Happy Canyon / Winery Picnic (Overnatning i Santa Barbara)

Efter morgenmaden går turen til Happy Canyon, det varmest vinområde i USA, hvis skønne natur ikke kan andet end at gøre jer i godt humør. Her ligger ranch efter ranch drysset ud i det frodige område. Bjergkæden San Rafael, der skyder ryg i horisonten, og dalens blide skønhed sørger for en dejlig udsigt fra cykelsadlen. Hen ad formiddagen triller I op ad den fine allé til Bridlewood Estate Winery, hvor der venter jer en skøn frokost og vinsmagning i de idylliske omgivelser.

Efter frokost bliver I hentet af en shuttlebus, der kører jer den 60 minutter lange tur til Santa Barbara. Her tjekker I ind på Habor View Inn, der skal danne ramme om jeres ophold de næste tre dage. Den fine Inn, der ligger over for Stearns Wharf, og den brede, hvide West Beach er et perfekt udgangspunkt for at udforske den smukke kyst. Gå på opdagelse i de små hyggelige butikker og restauranter på State Street eller brug eftermiddagen på at slappe af i den opvarmede pool og nyde solnedgangen fra hotellets jacuzzi.  

Overnatning: Habor View Inn
Måltider: Morgenmad og frokost
Cykelrute: 18 miles
 

Cykeltur: Hope Ranch / Goleta Beach State Park / Sunset Sail (Overnatning i Santa Barbara)

Dagens tur tager jer langs den fantastiske kystlinje i det palmebeklædte område Hope Ranch, der virkelig fremkalder californiske drømme. I suser igennem University of California og videre til den charmerende by Goleta, der også går under navnet ”The Good Land”. Fra november til februar migrerer monark-sommerfuglen til området, og I kan opleve dem helt tæt på ved et besøg i Goleta Butterfly Grove. Det er et imponerende syn, når sommerfuglene sidder så tæt, at de nærmest ligner blomster på parkens mange træer. På vejen tilbage stopper I i Goleta Beach State Park, én af de smukkeste strande langs Rivieraen, og nyder en picnic ved vandet.

Senere på dagen begiver I jer på en sejltur i katamaran, hvor I kan læne jer tilbage og betragte det smukke panoramaet over kysten, der ligger med bjergene som et smukt bagtæppe.

Overnatning: Habor View Inn
Måltider: Morgenmad og frokost
Cykelrute: 15 eller 27 miles

Cykeltur: Montecito / Andress Clark Bird Refuge / Carpinteria (Overnatning i Santa Barbara)

Denne morgen kører I gennem det 17 hektar store fuglereservat Andree Clark Bird Refuge på vejen til den eksklusive Montecito, én af de mest elegante byer i USA. Her har kendisser som Opera Winfrey, Tom Cruise og Kirk Douglas sine luksuriøse hjem, der ligger omfavnet af frodige bakkedale. Fra dette elegante hjørne af USA fortsætter I til Carpinteria State Beach med sin imponerende 12 kilometer lange kyst, hvor bløde sandbanker glider ned i vandet.

Eftermiddagen kan I bruge på at udforske Santa Barbara. Besøg fx det imponerende Santa Barbara Courthouse bygget i 1929, hvor I kan se det berømte vægmaleri i The Old Board of Supervisors Room, der portrætterer områdets historie. Fra klokketårnet El Mirador venter derimod et fantastisk vue over Santa Ynez Mountain og Stillehavet. I kan også bruge dagen på at slappe af i hotellets spa, slentre en skøn tur langs stranden eller besøge det gamle industriområde, der i dag er kendt som ”Funk Zone”; et trendy område med kunstatelierer, restauranter og gallerier. Aftenen nyder I i selskab med resten af gruppen til en hyggelig afskedsmiddag.    

Overnatning: Habor View Inn
Måltider: Morgenmad, frokost, middag
Cykelrute: 15 eller 30 miles

Santa Barbara - Los Angeles (155 km)

Her på turens sidste dag skal I gøre et hyggeligt bekendtskab med Santa Barbara Missionen. Den har været drevet af Franciskanerordnen siden den blev opført i 1786 og er et kulturelt vartegn i Santa Barbara. Som den største og nok også den smukkeste af de 21 missionshuse, der ligger i Californien, går den under navnet ”Queen of the Missions”.

Den spanskinspirerede og velbevarede mission med sin elegante kirke og mausoleum kan også bryste sig af en smuk gårdhave, the Sacred Garden, en velbevaret maurisk fontæne og et Chumash-indiansk alter prydet med abaloneskaller. En af ordenens docenter vil på en times rundvisning bringe missionens historie til live og give jer et indblik i franciskanermunkenes liv.

I Santa Barbara Mission henter i en lejebil og kører til Los Angeles hvorefter turen slutter - eller måske I tager videre på andre eventyr.  

Måltider: Morgenmad
Cykelrute: Hviledag

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Prisen inkluderer

 • 4 hotelovernatninger på kør-selv delen
 • 4 dages billeje inkl. forsikringer
 • En elektronisk personlig rejsehåndbog, der beskriver kør-selv-turen på dansk
 • 5 overnatninger på lækre californiske inns/hoteller på cykelturen
 • 11 måltider - 5 x morgenmad, 4 x frokost, 2 x middag
 • Cykelleje (mulighed for el-cykel)
 • Leje af cykelhjelm
 • Daglige cykel-rutebeskrivelser og kort
 • 2 lokale rejseledere på cykelturen
 • Følgebil til transport af bagage og assistance på cykelturen
 • Velkomstreception 
 • Transfers i h.t. program
 • Sightseeing og kulturelle oplevelser
 • Besøg og vinsmagning på 2 lokale vingårde


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

OM REJSEN

Kør-selv delen findes i to hotelkategorier
Standard og Superior.

Personlig rejsehåndbog
Inden afrejse får I en elektronisk rejsehåndbog tilsendt, som beskriver jeres kør-selv-ferie og oplevelser undervejs ad Highway 1.

Ønsker I at få rejsebogen på trykt i stedet for elektronisk, er det muligt mod et tillæg på 235 kr.

Overnatningssteder på cykelrundrejsen
Der tages forbehold for ændring af overnatningssteder på cykelrundrejsen.

Cykelrundrejsen gennemføres ved minimum 10 deltagere.

 

 

 

ekstra oplevelser

Det vil være oplagt at forlænge rejsen med nogle nætter i San Francisco ved turens start eller i Los Angeles ved turens afslutning. 

Få et tilbud

Intern kommentar

Info til sælger

Turnavn: FDM - Highway 1 

Kode for 2018:
8HWY1 = Standard
8HWY2 = Superior

Kode for 2018-19 vinter: (vinteren er lidt billigere end sommeren)
8WHWY1 = Standard
8WHWY2 = Superior

Bemærk: De billigste priser får man, når turen starter på en lørdag, søndag el. mandag.
For det er dyrere at bo langs kysten i weekenden.KURS: 6,45

Udregning:
Standard-tur FRA:
Net 347 usd/ brutto 434 USD = 2.799 kr. pp

Tillæg for afrejse fra SFO på en onsdag
Fra 80 USD net / brutto 100 USD = 645 kr. 

Billeje - 3 dage grp A fra SFO til Santa Barbara:
Brutto 153 USD = 986 kr.  = 493 kr. pp

Billeje - 1 dag grp A fra Santa Barbara til LAX:
Brutto 51 USD = 328 kr.  = 164 kr. pp

Cykelferien FRA:
Net 2049 usd/ brutto 2459 USD = 15.860 kr. pp  (mup 1,2 er anvendt)

I alt FRA 19.960 kr. pp i dbl.vær.


Cykeldelen:

Leverandør: VBT

Alle priser ligger på videnportalen

Der skal være min. 10 deltagere på turen, for den kan køre, men vi har fået nogle udvalgte datoer, der med største sandsynlighed kører. Skulle turen alligevel blive annulleret vil det ske SENEST 90 dage før turens start.

Cykelturen starter om søndagen (det er 4 nætter efter de oplyste afrejsedatoer).

Husk at booke transport fra Santa Barbaras lufthavn på 1. dagen af cykelturen.

Se hvilken cykler, der kan vælges mellem:
http://www.vbt.com/discover-vbt/biking-tours/comfort-road/