Highway 1 inkl. cykelferie i vinlandet og langs Stillehavskysten

10 dage i det centrale og nordlige Californien med kør-selv og guidet cykelrundrejse

Turen fra Los Angeles til San Francisco ad den ikoniske Highway 1 i Californien er en af verdens smukkeste kyststrækninger, så giv jer god tid og nyd udsigten. I San Francisco skiftes bilen ud med en cykel for at opleve det smukke vinområde og den imponerende kyst lidt nord for byen - på bare to hjul.

Californiens nordlige kyst er et solbeskinnet fristed med dramatiske klippekyster, verdenskendte vingårde og tårnhøje redwoodtræer, som vi cykler forbi. Vi får et glimt mere af Highway 1 undervejs, cykler gennem Dry Creek Valley og andre vinregioner, hvor vi smager på fantastiske vine, holder picnic blandt verdens ældste og højeste træer og overnatter på charmerende Inns og hoteller.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse ad imponerende Highway 1. Cykelturen er med lokale rejseledere og har fast program i de 6 dage turen varer.  

Fra 18.925 kr.
pr. person i dbl.vær. for kør-selv ferie med 4 overnatninger og billeje samt cykelrundrejse med lokale rejseledere inkl. cykel og 5 overnatninger, mange måltider og meget mere.

Afrejsedatoer i 2018:
18. april
16. maj
13. juni
18. juli
22. august
19. september
17. oktober

Varighed:
10 dage / 9 nætter
 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

cykelferie - Brug benene og tag på nye oplevelser.

De guidede cykelture i USA foregår i mindre grupper, og de daglige cykelture er nøje tilpasset de
udvalgte oplevelser i lokalområdet. Turens 2 guider er lokalkendt og hjælper med alt fra indstilling
af cykler til frokost og forfriskninger undervejs, og så sørger de for jeres bagage bliver transporteret
fra sted til sted.

Undervejs er der indlagt stop til oplevelser og måltider - og der er mulighed for en picnic i det
grønne. Når dagens etape er slut venter et dejligt ophold og en god nats søvn i skønne omgivelser
på historiske Inns og hoteller, lækre resorts eller lodges - og der er god tid til hygge og afslapning.

Med dagsruter på mellem 2 og 5 timers cykling kan alle være med. Ofte er der mulighed for at
vælge mellem en kort og en længere rute, så er benene gode den ene dag, er det oplagt at hoppe
på den længere tur, mens valget dagen efter måske ender på den kortere rute. Der er også mulighed
for en dag at køre med i følgebilen, hvis der skulle blive behov for det. På nogle længere
strækninger bliver hele gruppen kørt i bil, så I lettere kommer frem til nye spændende områder.

Dagsprogram

Dag for dag

Dag 1: Los Angeles - Santa Barbara (155 km)
Dag 2: Santa Barbara - San Simeon (225 km)
Dag 3: San Simeon - Monterey (155 km)
Dag 4: San Simeon - San Francisco (190 km)
Dag 5: Transport fra San Francisco til Sonoma, hvor cykelturen starter (Overnatning i Sonoma)
Dag 6: Cykeltur, Madonna Estate Winery / Sonoma og Napa Counties (Overnatning i Sonoma)
Dag 7: Cykeltur, Valley of the Moon / Glen Ellen / Kenwood / Bodega Bay (Overnatning i Bodega Bay)
Dag 8: Cykeltur, Armstrong Redwoods / Healdsburg (Overnatning i Healdsburg)
Dag 9: Cykeltur, Alexander Valley / Healdsburg (Overnatning i Healdsburg)
Dag 10: Cykeltur, Dry Creek Valley - og transport til San Francisco for hjemrejse 

Los Angeles - Santa Barbara (155 km)

Velkommen til Los Angeles - englenes by. 

Straks efter ankomst sætter I kursen mod nordvest for at køre langs kysten til Santa Barbara, der er en af Californiens mest mondæne kystbyer med en fantastisk strandpromenade, masser af spændende butikker – og ikke mindst Santa Barbara Mission, en af de smukkeste og mest velbevarede gamle spanske missionsstationer i Californien.  

Undervejs er der mulighed for at gøre et stop ved det imponerende Camarillo Premium Outlets og få opdateret garderoben. Med mere end 100 butikker fyldt med mærkevarer til lave priser er det en invitation til en god gang powershopping. 

Santa Barbara - San Simeon (225 km)

Fra Santa Barbara går turen videre mod nord, og  I kommer gennem Californiens store frugtplantager med rig mulighed for at købe frisk frugt og grønt fra boderne langs vejen. 

Er I til vin, så bør lave en afstikker fra Santa Barbara og tage op i baglandet for besøg en af vingårdene i den nærliggende Santa Ynez Valley, hvor fx Sunstone Winery ligger i de smukkeste omgivelser og tilbyder vinsmagning af de lokale produkter.

Tilbage ved kysten kører i forbi hyggelige kystbyer som Morro, Harmony og Cambria inden I når til San Simeon, hvor I overnatter. Oven over San Simeon dukker Hearst Castle op, avismillionæren William Randolph Hearsts sommerslot bygget i middelhavsstil, som I bør afsætte mindst tre timer til. 

San Simeon - Monterey (155 km)

Stå tidligt op, for i dag skal I ud på en af verdens smukkeste køreture, så hav god tid til at nyde oplevelserne. Klippekysten begynder at skyde i vejret, og nu kører I langs de stejle klippesider på kanten af Stillehavet med en fantastisk udsigt. Det ene udsigtspunkt afløser det andet, mens vejen følger klippekystens kurver op til Big Sur. 

Inden I når til Monterey, så slå et smut rundt om den charmerende by Carmel. Her var Clint Eastwood borgmester i slutningen af 80’erne, og byen er på mange måder som hentet ud af en film med sin charmerende strand, hvor områdets velhavere lufter hund eller tager et morgenbad i Stillehavet.

I Monterey skal I naturligvis opleve den berømte Cannery Row med de gamle sardinfabrikker, kendt fra John Steinbecks romaner. Her finder I også et af USA’s bedste akvarier, Monterey Bay Aquarium, med fisk fra Stillehavet ud for Monterey. Slut evt. dagen af med en tur langs 17 Mile Drive i den sydlige ende af byen, millionærernes paradis, hvor nogle af verdens dyreste golfbaner og villaer ligger. Vejen lukkes ved solnedgang, og der skal betales entre, men turen er alle pengene værd.
 

Monterey - San Francisco (190 km)

Nu går turen så af sted mod fra San Francisco, men undervejs bør I tage et stop i Santa Cruz, en hyggelig kystby med en stor, gammel boardwalk ved stranden med tilhørende forlystelsespark. Prøv fx en tur i den gamle trærutsjebane The Big Dipper.

Fremme i San Francisco venter der jer masser af oplevelser. Gå fx en gåtur langs den verdensberømte Fisherman’s Wharf med dens mange restauranter, og hvor I kan nyde udsigten over Golden Gate Bridge. Når I har fået nok af løjerne på Fisherman’s Wharf, så snup den kabeltrukne sporvogn op gennem San Franciscos stejle gader.

Når I kommer til endestationen tæt ved Union Square, er I midt i San Francisco, og derfra er der ikke langt til San Franciscos berømte Chinatown, hvor I kan købe alle mulige souvenirs og kinesiske specialiteter. Snup fx jeres frokost eller aftensmad på en af restauranterne i Chinatown. Andre muligheder i San Francisco er en tur til fængelsøen Alcatraz eller en sejltur rundt om Alcatraz med tilhørende middag om bord.

 

Transport fra San Francisco til Sonoma, hvor cykelturen starter (overnatning i Sonoma)

Nu er det tid til at gøre klar til cykelferien. Fra San Francisco lufthavn bliver I transporteret til MacArthur Place i Sonoma, hvor I bor de første to nætter. MacArthur Place er et luksuriøst hotel i dejlige omgivelser med et pragtfult poolområde, whirlpool, fitnesscenter og en indbydende spa, hvor de trætte lægmuskler kan løsnes op efter dagens cykeltur.
 
Sonoma er kendt for dets kvalitetsvine, de enorme redwoodtræer, den storslåede kystlinje langs Stillehavet, Infineon Raceway og masser af god shopping.
 
Kl. 15.30 skal I være i cykeltøjet, når I møder jeres guide til en kort introduktion af ruten og cyklerne, hvorefter I kører en kort opvarmningstur i området med guiden og de andre deltagere på turen.
 
Om aftenen spiser vi fælles middag på Saddles Steakhouse (som også serverer lækre kødfrie retter). Restauranten er udnævnt til "Best Beef Restaurant in California" af California Beef Council.
 
Overnatning: MacArthur Place
Måltider:       Middag
Cykelrute:     7 km

Cykeltur: Madonna Estate Winery / Sonoma og Napa Counties (Overnatning i Sonoma)

I dag cykler I mod sydøst ad små veje til Carneros-området, som er kendt for sine fine vine. Landskabet består af lave bakker og flade landområder langs San Pablo Bay fra øst til vest, og vindyrkerne har en stor fordel af den friske havluft, der betyder, at de kan dyrke druer som Pinot Noir og Chardonnay, der kræver et koldere klima. Los Carneros-området er en vinregion, der strækker sig over de køligere dele af Sonoma og Napa. Ordet carneros er spansk og betyder får, og engang troede man, at skråningerne der nu er dækket af vinmarker, kun kunne bruges som græsningsarealer til får.
 
Det er nu blevet frokosttid, og I skal have en lækker picnicfrokost og smage på vine på Madonna Estate Winery, før I cykler tilbage til Sonoma, hvor I har fri om eftermiddagen til fx at besøge flere vingårde, shoppe, besøge gallerier eller bare slappe af ved den skønne pool på hotellet.
 
Middagen er i dag på egen hånd på en af Sonomas mange fine restauranter, og guiden hjælper jer med glæde med at finde den rette til jer.
 
Overnatning: MacArthur Place
Måltider:       Morgenmad og frokost
Cykelrute:     27 eller 51 km
 

Cykeltur: Valley of the Moon / Glen Ellen / Kenwood / Bodega Bay (Overnatning i Bodega Bay)

Efter morgenmaden cykler I fra Sonoma gennem Valley of the Moon. Navnet stammer oprindelig fra indianerne, der syntes, at det så ud som om, at månen stod op igen og igen over tinderne og dalene i Mayacamas-bjergene.
 
Turen fortsætter til byen Kenwood, hvor I spiser frokost på egen hånd. En mulighed er, at spise i restauranten på den vingård, hvor I også skal på vinsmagning. 
 
Herfra kører I i bus til Bodega Bay (1,5 time), hvor I overnatter på Inn at the Tides, som har en enestående panoramaudsigt over bugten. Her har I god tid til at nå en tur i poolen eller slappe af i det varme bad før middagen, som spises sammen på Inn at the Tides.
 
Overnatning: Inn at the Tides
Måltider:       Morgenmad og middag
Cykelrute:     24 eller 29 km
 

Cykeltur: Armstrong Redwoods / Healdsburg (Overnatning Healdsburg)

I dag er der morgenmad på The Tides Wharf Restaurant, kendt fra Alfred Hitchcocks film "Fuglene". Restauranten og parkeringsområdet blev i filmen brugt som tankstation, café og kajplads, men er siden da ombygget og udvidet ad flere omgange.
 
Efter morgenmaden cykler I fra Bodega Bay ca. 16 km langs kysten med den imponerende udsigt over Stillehavet og til lyden af den beroligende brænding, før I drejer ind over land mod Guerneville.
 
Når I når til Armstrong Redwoods State Natural Reserve, bliver I omgivet af de mægtige redwoodtræer, der her er fredet. Et af naturens helt store undere, hvor hverdagens stress og jag synes meget langt væk - det perfekte sted til stille eftertanke. Her vil I også blive imponeret af de fantastiske Sequoia sempervirens, rødtræer, det højeste levende væsen på Jorden. Disse bemærkelsesværdige træer kan blive op til 500-1.000 år gamle og opnå en diameter på næsten 5 m og en højde på 75 m. Enkelte træer overlever i op til 2.000 år og bliver mere end 105 m høje. Rødtræer er klassificeret som tempereret regnskov og behøver et vådt og mildt klima for at overleve. Nedbørsmængden i Armstrong Redwoods Reserve er da også på hele 1.400 mm om året, og skoven er derfor meget af tiden indhyllet i tåge, der sikrer en optimal fugtighed for træernes overlevelse.
 
Det er nu blevet tid til en dejlig picnicfrokost, og efter frokosten kan I vælge, om I vil cykle eller tage bussen videre til hotellet i Healdsburg, h2hotel, hvor I skal bo de næste to nætter. Hotellet er tegnet af arkitekten David Baker og holdt i enkle, moderne linjer med det karakteristisk bølgende "grønne tag".
 
Resten af dagen er på egen hånd til at gå på opdagelse i Healdsburg, der er kendt for sit historiske downtown plaza, der ofte bruges til forskellige events og optrædener. I kan også besøge museer, gå en tur langs floden gennem Railroad Park eller måske fristes af de mange gallerier med lokale malerier, fotografier, glaskunst og smykker.
 
Middagen er i dag på egen hånd på en af områdets mange gode restauranter.
 
Overnatning: h2hotel
Måltider:       Morgenmad og frokost
Cykelrute:     42 eller 74 km
 

Cykeltur: Alexander Valley / Healdsburg (overnatning Healdsburg)

I dag venter en cykeltur gennem et himmerige af Pinot Noir. Den smukke vestlige og østlige side af Alexander Valley er en fryd for øjet med udsigt over frodige og produktive vingårde. Alexander Valley ligger i ly af Stillehavet bag de lave bakker nordøst for Healdsburg, hvorfor dalen er et af de varmeste områder i det nordlige Californien om dagen, men med en betydelig lavere temperatur om natten, der giver de optimale betingelser for druerne. Dalen ligger tæt på Russian River og er derfor ofte indhyllet i en fascinerende morgentåge, indtil solen får overtaget op ad formiddagen. Denne naturlige form for aircondition betyder, at druerne har en længere vækstsæson - ofte 15-20% længere end naboområderne, hvorved de opnår den livgivende, naturlige surhedsgrad.
 
I skal også cykle ad vejene til Geyserville og Lytton Springs med udsigt over vinmarkerne og med mulighed for at prøvesmage undervejs.
 
Tilbage i Healdsburg er frokosten og eftermiddagen på egen hånd, og det vil være oplagt at tage en svømme- eller sejltur på floden ved Veterans Memorial Beach eller benytte hotellets indbydende pool.
 
Om aftenen samles I til en fælles afskedsmiddag på hotellet.
 
Overnatning: h2hotel
Måltider:       Morgenmad og middag
Cykelrute:     24 km
 

Cykeltur til Dry Creek Valley - og transport til San Francisco for afrejse

Inden I helt pakker cykeltøjet væk, er der en cyklrltur til Dry Creek Valley - et smukt, bugtet landskab med endnu et unikt mikroklima. Selv om I tilsyneladende cykler i samme niveau hele vejen, vil I opleve at støde på redwoodtræer det ene øjeblik og egetræer det næste øjeblik - eller sågar palmer og kaktus! Undervejs er der også tid til at besøge et par af de bedre vingårde som Everett Ridge Winery og Quivira Biodynamic Winery.
 
I cykler tilbage til hotellet, hvor et tiltrængt bad venter og I slutter turen af med en god frokost.

Efter frokost transporteres I tilbage til San Francisco International Airport, og det er tid til hjemrejse  - med mindre I har planer om flere og andre spændende eventyr.
 
Måltider:       Morgenmad og frokost
Cykelrute:     31 km
 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Prisen inkluderer

 • 4 hotelovernatninger på kør-selv delen
 • 4 dages billeje inkl. forsikringer
 • En elektronisk personlig rejsehåndbog, der beskriver kør-selv-turen på dansk
 • 5 overnatninger på lækre californske inns/hoteller på cykelturen
 • 11 måltider - 5 x morgenmad, 3 x frokost, 3 x middag
 • Cykelleje (mulighed for el-cykel)
 • Leje af cykelhjelm
 • Daglige rutebeskrivelser og kort
 • 2 lokale rejseledere på cykelturen
 • Følgebil til transport af bagage og assistance på cykelturen
 • Velkomstreception
 • Transfers i h.t. program
 • Sightseeing og kulturelle oplevelser
 • Besøg og smagspøver på en lokal olivengård
 • Besøg og vinsmagning på 2 lokale vingårde


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

OM REJSEN

Kør-selv delen findes i to hotelkategorier
Standard og Superior.

Personlig rejsehåndbog
Inden afrejse får I en elektronisk rejsehåndbog tilsendt, som beskriver jeres kør-selv-ferie og oplevelser undervejs ad Highway 1.

Ønsker I at få rejsebogen på trykt i stedet for elektronisk, er det muligt mod et tillæg på 235 kr.

Overnatningssteder på cykelrundrejsen
Der tages forbehold for ændring af overnatningssteder på rundrejsen.

Cykelrundrejsen gennemføres ved minimum 10 deltagere.

 

 

 

ekstra oplevelser

Det vil være oplagt at forlænge rejsen med nogle nætter i enten Los Angeles eller San Francisco.

Los Angeles er enorm og har masser af seværdigheder, så overvej at tage et par ekstra dage her, så I har tid til at nyde filmbyen.

Få et tilbud

Intern kommentar

Info til sælger

Turnavn: FDM - Highway 1 

Kode for 2018:
8HWY1 = Standard
8HWY2 = Superior

Kode for 2018-19 vinter: (vinteren er lidt billigere end sommeren)
8WHWY1 = Standard
8WHWY2 = Superior

 KURS: 6,45

Udregning:
Standard-tur (i modsat retning) FRA:
Net 347 usd/ brutto 434 USD = 2.799 kr. pp

Billeje - 4 dage grp A fra LAX til SFO:
Brutto 204 USD = 1314 kr.  = 657 kr. pp

Cykelferien FRA:
Net 1918 usd/ brutto 2.398 USD = 15.470 kr. pp  (mup 1,2 er anvendt)

I alt FRA 18.925 kr. pp i dbl.vær.


Cykeldelen:

Leverandør: VBT

Tur navn: Wine Country & the Pacific Coast

Alle priser ligger på videnportalen

Der skal være min. 10 deltagere på turen, for den kan køre, men vi har fået nogle udvalgte datoer, der med største sandsynlighed kører. Skulle turen alligevel blive annulleret vil det ske SENEST 90 dage før turens start.

Cykelturen starter om søndagen (det er 4 nætter efter de oplyste afrejsedatoer).

Husk at booke transport fra San Francisco lufthavn på første og sidste dag af cykelturen.

Se hvilken cykler, der kan vælges mellem:
http://www.vbt.com/discover-vbt/biking-tours/comfort-road/