Kør videre fra Chicago

Den lange vej mod vest eller østpå til fx New York

I har mange spændende muligheder for at kører videre fra Chicago. Har I tiden til det, kan I fx vælge at følge den legendariske Route 66 til Santa Monica. En anden mulighed er ruten vestpå mod Badlands National Park, Mount Ruchmore og videre til Yellowstone. Mod øst kan I ramme Cleveland med museer om rockmusikkens historie, inden I når til New York, der altid har noget nyt at byde på.

Inspiration

Over prærien til Yellowstone

USA’s spisekammer kaldes de store vidder vest og nordvest for Chicago, for det er i staterne Wisconsin, Minnesota, South Dakota, Nebraska og Iowa at hovedparten af det amerikanske korn dyrkes. Turen ad Interstate 90 byder på masser af flade kornmarker, der afløser hinanden. Længere vestpå bliver landskabet mere kuperet, og I passerer bl.a. nationalparken Badlands, inden I kommer til Black Hills og Mount Rushmore på grænsen mellem South Dakota og Wyoming. Endnu længere mod vest ligger Yellowstone. Beregn mindst to-tre dage til turen p.g.a. de meget store afstande.

Østpå mod New York

Landsbrugsarealer med kornmarker, kombineret med store fabriksområder med tung sværindustri er det sceneri du kan forberede dig på, hvis du vælger Interstate 80 og 90 østpå til New York. Turen gennem staterne Indiana og Ohio hører ikke til de mest sindsoprivende i USA, men i Ohio rammer du millionbyen Cleveland, der især for rock’n’roll fans er et obligatorisk stop. Her ligger nemlig Rock & Roll Hall of Fame, et af verdens bedste museer om rockmusikken og dens historie. Cleveland har også et af USA's bedste kunstmuseer, og et i øvrigt vitalt forlystelsesliv. Fra Cleveland fortsætter Interstate 80 østpå til New York, mens Interstate 90 følger Lake Erie og fortsætter til Boston.

Mod sydvest ad Route 66

Krydset Adams Street/ Michigan Avenue ved bredden af Lake Michigan markerer det sted, hvor legendariske Route 66 startede på sin vej fra Chicago til Los Angeles. Route 66 i Illinois blev officielt nedlagt i 1977, men det er stadig muligt at følge den originale Route 66 på en stor del af ruten gennem Illinois. Vil du køre hele vejen ad Route 66 fra Lake Michigan til Santa Monica, skal du dog være klar over, at der venter dig en ekspedition på 3.939 kilometer.

Kort

Vis på kort

Oplevelser i Midtvesten