Kør videre fra Los Angeles

Alt fra Kystlandskaber og nationalparker til kæmpe lysshow

Oplevelserne ligger bare og venter på jer, hvis I starter jeres kør-selv-ferie i Californien og det vestlige USA fra Los Angeles. Mod nord kan I køre via Highway 1 - en af de mest kendte ruter i USA. Mod syd kommer i til San Diego, med aktiviteter og seværdigheder for hele familien. Vælger I at køre østpå, dukker den ene nationalpark op efter den anden og som diametral modsætning til den storslåede natur, ligger Las Vegas midt i det hele med blinkende neonreklamer, kasinoer og gang i den 24/7.

Inspiration

NORDPÅ via Highway 1 TIL SAN FRANCISCO

California Highway 1 fra Los Angeles op langs Stillehavet klamrer sig til klippekysten og er en af de mest spektakulære køreture i USA. Turen byder på havudsigt næsten hele vejen og passerer bl.a. forbi Hearst Castle, avismagnaten William Randolph Hearsts drømmeslot, og kultlokaliteten Big Sur, der har været tilholdssted for hippier og New Age-tilhængere siden 60’erne, inden den godt 400 miles mod nord rammer San Francisco.

Bemærk: Highway 1 er, på grund af et stort jordskred, p.t lukket for gennemkørsel mellem mellem 7,5 – 10,3 miles nord for Ragged Point. Derfor må I tage vejen lidt længere inde i landet. Ved Cambria kan I dog igen komme tilbage til kysten og køre nordpå for at nå til San Simeon og Ragged Point. Strækningen forventes at åbne igen i juli/august 2018.

SYDPÅ TIL SAN DIEGO

Grønne parker, vandsport og kærlighed til dyr er de vigtigste nøgleord for San Diego lige nord for den mexicanske grænse. Har du mindre børn med, vil de elske en tur i San Diego Zoo, en af verdens mest berømte dyreparker. Nogle kalder ligefrem San Diego for en miniudgave af San Francisco på grund af byens overskuelige størrelse.

ØSTPÅ mod GRAND CANYON OG LAS VEGAS

Mojave-ørkenen spiller hovedrollen, hvis du kører østover fra Los Angeles mod Las Vegas eller Grand Canyon. Følger du Interstate 40 stik øst, kører du på samme rute, som den gamle Route 66 førhen fulgte. Vil du have lidt afveksling fra motorvejen, kan du flere steder følge den originale Route 66, der næsten går parallelt med motorvejen. Vil du direkte til Las Vegas fra Los Angeles, følger du blot Interstate 15 nordøst mod Nevada.

Kort

Vis på kort

Oplev det vestlige USA - Skab din egen historie