Kør videre fra New York

Vandfald, smukke landskaber og spændende storbyer

Efter nogle oplevelsesrige dage i New York, kan du leje en bil og tage på kør-selv eventyr i New England og det østlige USA. Kør fx gennem Catskill Mountains til Niagara Falls eller mod Boston og New Englands vildt smukke natur – specielt om efteråret, hvor de brændte farver dominerer overalt. Her er nogle af vores forslag til, hvad du kan gøre.

Inspiration

Nordvest til Niagara Falls

Der er cirka 630 kilometer fra New York City til Niagara Falls, og det er et spørgsmål om temperament, hvilken rute du vælger, da der ikke er nogen naturlig direkte vej op til de brølende vandfald ved den canadiske grænse. Den mest oplagte rute går via motorvejene I-80, I-380, I-81 og I-90, hvor du zik-zakker dig vej gennem New Jersey, Pennsylvania og New York State. Har du tid, er der mulighed for at vælge en smukkere og langsommere tur op gennem området nord for New York, fx langs Hudson-floden eller op mod Catskill Mountains.

Nordpå fra New York til Boston og New England

Der er stor risiko for trafikpropper, når du begiver dig nordpå mod Boston fra New York. Flere af motorvejene nord og øst ud af New York har fået kælenavnene verdens længste parkeringspladser, og trafikken ud af New York er kaotisk. Vi anbefaler, at du holder dig langt væk fra millionbyens motorveje i myldretiden, og i stedet kører nordpå midt på dagen eller om aftenen. Et fint alternativt til bilen er toget. Amtrak, det amerikanske svar på DSB, har masser af forbindelser til Boston fra New York – det er blot at hoppe på toget fra Penn Station, og så lade Amtrak stå for transporten til Boston. Det tager cirka tre en halv time med de hurtigste tog.

Kør sydpå fra New York til Philadelphia

Heller ikke vest- og sydover slipper du for tæt trafik på motorvejene. Især kan turen sydpå ad New Jersey Turnpike og Interstate 95 være en prøvelse. Det skyldes trafikken til de store millionbyer, der ligger som perler på en snor langs Interstate 95 sydover, fx. Philadelphia. Igen er Amtracks intercitytog fra Penn Station i New York det bedste alternativ. En tur med Acela Express fra New York til Philadelphia tager lige omkring halvanden time.

Kort

Vis på kort

Oplev det østlige USA - Skab din egen historie